Velika Gorica - neovisni forum

Domaće teme => Lokalna politika => Autor teme: Točkica - Ožujak 25, 2014, 01:25:29 poslijepodne

Naslov: ORaH - gradska organizacija
Autor: Točkica - Ožujak 25, 2014, 01:25:29 poslijepodne

Pozivamo sve one koji traže drugačiju i vjerodostojniju političku opciju od svih dosadašnjih, da nam se pridruže na sastanku na kojem će se formirati gradska organizacija stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORaH.

Sastanak se održava u ponedjeljak 31. ožujka 2014. u Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta (POU) Velike Gorice u 18 sati
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: koko-vg - Ožujak 25, 2014, 07:48:03 poslijepodne
... čestitam na inicijativi i hrabrosti ... samo da ne ostane sve na riječima.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Muha - Ožujak 25, 2014, 09:10:03 poslijepodne
... čestitam na inicijativi i hrabrosti ... samo da ne ostane sve na riječima.

Isso Mara...čim ti hvališ nekaj već vidim prevaru...tak mi se čini i po izjavi njihove čelnice, mislim da je sve to unaprijed dogovoreno između SDP-a i ORAH-a, naime SDP je svjestan da je u banani u smislu osipanja članstva a ovakvim inžinjeringom mrežom hvataju odbjegle ovce, dakle drugim riječima Mirela ima zadatak pastira...moje mišljenje, ne mora biti ali tako to biva kod nas ..

OraH fenomen na političkoj sceni

Kao stranka koja najviše raste pokazao se OraH. Riječ je o stranci koju je nedavno osnovala Mirela Holy. Njihova je potpora već 7,5 posto.

''Naravno da smo zadovoljni mada bismo više voljeli da to nije tako naglo, nego da ide postepenije. Ali u svakom slučaju želim se zahvaliti ljudima koji se pozitivno izjašnjavaju o ORAH-u i nadamo se da ćemo našim radom opravdati to pozitivno mišljenje. Meni u programskom smislu SDP je vrlo blizak, ono u čemu sam se ja razočarala je nevjerodostojnost u provedbi politike. Dakle, suradnja sa SDP-om je moguća ukoliko bi se stranka držala vjerodostojnog programa kojeg bi dogovorili'', komentirala je Mirela Holy, predsjednica ORaH-a najnovije rezultate

http://danas.net.hr/hrvatska/iznenadjujuci-rezultati-hdz-uzeo-vodstvo-sdp-u (http://danas.net.hr/hrvatska/iznenadjujuci-rezultati-hdz-uzeo-vodstvo-sdp-u)
Naslov: Odg: ORaH - gradska il selsko-ratarska or(e)ganizacija?
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 25, 2014, 11:59:27 poslijepodne
ORaH - gradska il selsko-ratarska or(e)ganizacija?

Nominalno gledeč ORaH je stranka z (z)aorisno povedanum referencum orajna, na tragu lopatajna na  negdašnem omladinskem radnem(fr)akcijam alla „Brat(ar)stvo-jedinstvo“, politički protivniki bi rekli: okrenuta kopajnu, potkopavajnu, podrivajnu, …

A morti bu ORaH ideološki / igeološki  koketeral z radičevštinum (Vera vu Boga i selačka sloga).

(Z)aoristna poveznica z Turovem Polem (polem) mogla bi pak biti turopolska himna „Nek zaori!" iliti, kajkavizerano, "Naj za-ore(j)!"

* * * * * * * * * * * *

Turopoljska himna, 02:27

http://www.youtube.com/watch?v=iXrAiket-jg# (http://www.youtube.com/watch?v=iXrAiket-jg#)

Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Ožujak 26, 2014, 11:02:02 prijepodne
Taj ORAH je poprilično nedorečena neoliberalna stranka, slušao sam tu Holy i shvatio da između nje i stranke iz koje je došla i nema razlike, ne zastupa niti jednu od tradicionalno-nacionalnih vrijednosti Hrvatske, poprilično je antireligijski nastrojena, a programnska dizertacija im je toliko općenita kao da su je pisala vrtićka djeca... nema konkretnosti niti u tragovima, iako je Holy bila ministrica i trebala bi znati, barem u jednom segmentu svojeg nekadašnjih ingerencija, kakva je konkretna situacija... tu stranku ne zanima nikakva bitna i konkretna promjena puta i politike kojim Hrvatska sada ide, tako da istu smatram trendi strančicom koja bi u konkretnoj situaciji razbuktala staru ljubav - da se šefica opet ugnijezdi na staro mjesto i da Zoki ima prirepak na listi koji bi mu donio par glasova i legitimitet za vlast. UKratko, taj PRAH ne nudi rješenje niti za jedna od gorućih problema, a ne dotiču niti jedno od vitalnih interesa građana, radnika, branitelja ove zemlje...
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Točkica - Ožujak 28, 2014, 12:48:31 poslijepodne
Politička mišljenja i (pr)ocjene svatko stvara sam za sebe i u njih ne treba ulaziti. Ali me nešto drugo zanima. Možeš li mi, Sledge, molim te, objasniti što znači tvoja konstatacija o "antireligijskoj nastrojenosti"?

Zašto bi stranka uopće trebala biti religijski nastrojena? Ako se stranka programski okrene većinskoj katoličkoj vjeri, znači li to da muslimani, protestanti, adventisti, židovi i svi ostali pripadnici drugih vjera nisu dobrodošli? Jer takvu bi im poruku program mogao poslati i oni bi je tako mogli shvatiti, čak i da politički vrh ne misli tako. Ako se okrenemo muslimanskoj, židovskoj ili bilo kojoj drugoj vjeri, znači li to isto - da ostali nisu dobrodošli? Opet je poruka ista.

I po kojoj logici zaključuješ da ORaH nespominjanjem religijskog opredjeljenja religiju ne poštuje ili je na bilo koji način izolira? Uostalom, zar vjerska pripadnost ili nepripadnost nije privatno pravo svakog pojedinca i ne vidim što stranka ima s tim? Pa niti jednom normalnom i ozbiljnom čovjeku, bio on u nekoj stranci ili ne, ne pada napamet kritizirati bilo čiju vjersku pripadnost i vjersku slobodu, ona je zajamčena Ustavom i spada pod elementarna ljudska prava. Ozbiljni stranački programi - meni to zvuči logično - pišu se tako da dobrobit donose svima, a ne samo jednoj religijskoj denominaciji.

No ako si prilikom spominjanja religije mislio na ono već klasično i u nas dobro poznato pozivanje na "tradicionalne kršćanske vrijednosti" koje, bar kako su nam to pričali, podrazumijevaju moral i poštenje kojima nas uči Biblija, taj mi argument nikako ne drži vodu. Koliko se dalo primijetiti posljednjih 20 i nešto godina, brojne stranke koje su se u svojim programima pozivale na religijske vrijednosti, koje su po stranačkim prostorijama vješale raspela i čiji su čelnici sjedili u prvim redovima na misnim okupljanjima marljivo se križajući, te iste vrijednosti su jako brzo zaboravljali kad je trebalo krcati u vlastite džepove i donositi zakone koji su krađi i lopovluku išli u prilog. Doista ne vidim kakve garancije narodu daje stranačko mahanje religijskim opredjeljenjima, kad se to isto opredjeljenje kršilo kad god i gdje god je to stranci (strankama) odgovaralo.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Ožujak 28, 2014, 04:52:59 poslijepodne
Možeš li mi, Sledge, molim te, objasniti što znači tvoja konstatacija o "antireligijskoj nastrojenosti"?

Zašto bi stranka uopće trebala biti religijski nastrojena? Ako se stranka programski okrene većinskoj katoličkoj vjeri, znači li to da muslimani, protestanti, adventisti, židovi i svi ostali pripadnici drugih vjera nisu dobrodošli?

Ne, apsolutno ne.

Ali ta stranka ima programske odrednice koje bitno idu kontra religije i vjerskih uvjerenja, kao što su stavovi o istoj stvari prepisano od SDP-a, barem što se tiče neoliberalizma, pobačaja, nekakvih neograničenih sloboda, bez poštovanja mentaliteta, tradicije, vjere i povijesti Hrvatske.

Poštovati ono što je sveto za više od tri četvrtine građana ove zemlje ne znači da si vjerska stranka, ali znači da se ne postavljaš da učiš ovaj narod čemu bi se on to trebao okretati i što bi mu trebalo biti blisko, a upravo to radi cijelo vrijeme koalicija na vlasti, i to je Holy i prenijela u svoju stranku.

Ona sama oblikuje neoliberalne vrijednosti braka, homoseksualizma, manjinske politike itd po sebi i po onome što je naučila u SDP-u, pokazujući time da unaprijed nema namjeru poštovati ili rješavati ili MIJENJATI ništa od onoga što je bio problem i dok je sjedila u koaliciji na vlasti - a time i da je nova stranka samo odraz njezine želje za moći, ne i za iskrenom promjenom i traženjem drugog puta. Ona sama je neudana, homo-preliberalna, manjinski više naklonjena negoli većinskom narodu - sve što i glavne odrednice koalicijske politike - i osnovna greška koju radi je da se uspoređuje sa drugim strankama, čime se odmah minorizira, umjesto da bez okretanja natrag i bez usporedbi sa drugima otvoreno i beskompromisno gradi svoj put, ne osvrčući se na druge i bez puno kalkulantstva i bez "možda" otvoreno veli kakvo nju to društvo zanima.

Jasno je da nitko ne treba podilaziti crkvi, ali svakako TREBA poštovati vjerska uvjerenja i ne gaziti po njima bespotrebnim inzistiranjem i učenjem pameti većinu o nekakvim neoliberalnim glupostima uvezene sa dekadentnog i propalog zapada (npr. izbacivanje križa iz škola ili tvrtki), kojeg ta dekadencija već sada na mnogo mjesta košta glave.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Točkica - Ožujak 29, 2014, 11:52:35 prijepodne
Prije svega, da nešto raščistimo. Nemam ovdje nikakvu namjeru bilo koga opravdavati ili tumačiti radi li ispravno ili ne i ovo što pišem ne pišem kako bih opravdavala stranačke stavove niti govorila u ime bilo kojeg pojedinca ili stranke, a pogotovo mi nije namjera tumačiti bilo čiji privatni život i njegov bračni status. O tim stvarima neka svatko stvara svoje mišljenje, a ja iznosim isključivo svoje mišljenje i svoje stavove.

Dakle, Sledge,  ne treba ići previše u povijest ove nesretne zemlje da bi se shvatilo kako se tumačenje "onoga što je sveto" uvelike razlikuje ovisno iz koje "kaste" dolaziš, odnosno jesi li pripadnik vladajuće političke elite ili običnog naroda. Vjerujem da ti to ne treba previše objašnjavati.

No nešto me drugo muči: kako objasniti činjenicu da je u ovoj državi, u kojoj crkva po mojem osobnom mišljenju ima previše prava (a gotovo nikakve obaveze!!!), i koja sebi i pored tih prevelikih prava još dodatno, samoinicijativno daje pravo da se preko svake mjere miješa u politiku i vođenje države na svim razinama, kako dakle objasniti da nas ta ista crkva već puna dva desetljeća uči "svetosti" braka, a nikad u povijesti nije bilo više razvoda? Nešto mi tu ne štima. Nešto silno ugrožava taj današnji brak, a ja sam prilično sigurna da to nisu ni Srbi ni homoseksualci niti dekadencija tog prokletog Zapada. Prije će biti da prava prijetnja braku dolazi iz nekih drugih struktura.... Znaš, nikad nisam primijetila da bi neki homoseksualac mogao na bilo koji način ugroziti moj brak. Ali ga može ugroziti činjenica da sam u tri godine tri puta ostala bez posla jer su tvrtke u kojima sam radila propale zbog pohlepe, nemorala i bahatosti vlasnika, i da mi je posljednji poslodavac ostao dužan pozamašnu sumu novca na ime neisplaćenih plaća koju vrlo vjerojatno (unatoč pokrenutom postupku ovrhe) nikada neću vidjeti. Ajmo onda pričati o dekadenciji, ali ne zapada nego našeg vlastitog društva....

I kako objasniti činjenicu da svećenici s oltara propovijedaju pastvi potrebu da sve ljude "ljubimo jer smo braća", a kad treba "poljubiti" (simbolično rečeno) brata homoseksualca, Srbina, muslimana, ateista, ... onda se ta ista crkva podiže na stražnje noge i riče? Je li prihvaćanje i toleriranje drugih i drugačijih doista "nemoralni isprdak dekadentnog Zapada"? Posve se slažem s tobom da bi nas i crkva i stranke trebale učiti onome čemu bismo se trebali okretati i što bi nam trebalo biti blisko. Ali smatram da, kad nas već crkva uči tome, da onda doista i stoji iza toga da smo stvarno svi ljudi braća i da se trebamo međusobno prihvaćati i barem tolerirati ako već ne voljeti. A to u ovom trenutku ne vidim. Ni kod crkve ni kod većine stranaka.

Homoseksualaca je oduvijek u povijesti civilizacije bilo i bit će ih. Jesi li posve siguran da neka osoba u tvojoj najbližoj okolini - možda učiteljica koja predaje tvojem djetetu ili netko od kolega na tvom poslu? - nije homoseksualac? Vjerojatno jest, ali ti to ne znaš. I posve je u redu da ne znaš, jer je nečija spolna orijentacija privatna stvar svake osobe. Oni su normalni ljudi, neki od njih su to što jesu od rođenja, a u velikoj većini slučajeva okolina to nikada ne dozna, i ne vidim zašto ih kao takve ne bismo trebali prihvatiti. Je li normalan, ljubazan stav i tolerancija prema svima doista nešto loše što smo pokupili sa "dekadentnog" Zapada?

I još nešto: o mentalitetu, tradiciji, vjeri i povijesti Hrvatske dalo bi se jaaaako puno govoriti. I o tome kako i crkva i političke stranke taj isti mentalitet, tradiciju i vjeru, pa i povijest prekrajaju i krpaju kako i kad im odgovara. Dapače, u posljednja dva desetljeća upravo su povijest, tradicija i vjera bila oružja za savršenu manipulaciju nad ovim nesretnim narodom. A koliko sam vidjela iz prošlosti, i tradicija se mijenja, danas ne razmišljamo i ne dijelimo iste stavove sa ljudima iz 18. ili 19. stoljeća.

Nekad je bilo posve normalno da žena sjedi kod kuće, da rađa, kuha, sprema i čisti i nije imala pravo tražiti ništa povrh toga. Jesmo li današnjim načinom života prekršili tu tradiciju? Jesmo!!! Smatra li to netko nenormalnim, bolesnim i dekadentnim? Ne!!! Vjerojatno i tvoja žena radi (ako ima sreću da ima posao). Jesi li ti zbog toga dekadentan, jer si svojoj ženi, suprotno tradiciji, dozvolio da radi? Jasno da nisi!!! Sve do prije 60-ak godina (a u nekim zemljama i kraće) žene nisu imale pravo glasa. Danas ga imaju. Jesmo li time prekršili tradiciju? Jesmo!!!! Je li nas ta činjenica civilizacijski unazadila? Nije!!! Sve do nedavno žene nisu imale pravo pristupa u političke strukture. Danas ga imaju. Jesmo li zbog toga lošiji svijet? Nismo!!! Osobno smatram da žene unose određenu dozu ravnoteže u politiku i sklonije su probleme rješavati neagresivnim metodama. Nekad je bilo normalno remenom dobro namlatiti dijete kad je napravilo neku psinu. Danas to ne radimo. Je li nas odustajanje od te "dobre stare tradicije" unazadilo? Nije!!! Nekad su se sukobi u selu tradicionalno rješavali isključivo uz pomoć (posredništvo) seoskih starješina, a u nekim sredinama i krvnom osvetom. Danas to ne radimo. Jesmo li zbog toga lošiji ljudi od naših predaka? Nismo!!! Dapače, kad bi se tome danas okrenuli vjerojatno bi nas smatrali primitivnima i zatucanima. Ali to je nekad bila tradicija. Nekad!!! Ne danas!!! Smatra li nas netko dekadentnima jer smo odustali od tih običaja? Ne!!!

Tradicija je nešto što se mijenja i prilagođava razvoju društva. Društvo koje živi s tradicionalnim vrijednostima od prije 100 godina je društvo koje se ne razvija, već stagnira i nazaduje. To je nešto posve logično i samo po sebi razumljivo. Pa ako pokušavamo napredovati, zar time automatski gazimo tradicionalne vrijednosti? Ne, nego ih mijenjamo i prilagođavamo, često učeći na vlastitim greškama i greškama društva. I to nikako nije bolestan i dekadentan proces, nego normalan razvoj. Prije bih rekla da nas zatucanost i pretjerano okretanje unazad, a ne napredak, nerijetko košta glave. A sve ono loše što se u hrvatskom društvu dogodilo posljednjih 20 godina najbolji je dokaz tome.

I na kraju isprika, stvarno smo otišli offtopic!
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: BobRock - Ožujak 31, 2014, 07:27:21 poslijepodne
...
I na kraju isprika, stvarno smo otišli offtopic!
Nema veze - dapače! Jako lijepo napisano i točno u srž.

Zato jedan veliki Like od mene!
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Travanj 01, 2014, 09:42:00 prijepodne
Dakle, Sledge,  ne treba ići previše u povijest ove nesretne zemlje da bi se shvatilo kako se tumačenje "onoga što je sveto" uvelike razlikuje ovisno iz koje "kaste" dolaziš, odnosno jesi li pripadnik vladajuće političke elite ili običnog naroda. Vjerujem da ti to ne treba previše objašnjavati.

Meni je to osobno nebitno, očito ne razumiješ o čemu se radi, a za svoje izgovore spuštaš se prenisko od razine na kojoj se takove stvari trebaju rješavati. Mene ne zanima osobna primjena i shvaćanje nečega, mene zanima princip koji je nedjeljiv i nepromjenjiv u definiranju vrijednosti, a ti se uporno držiš osobnih preferencija i tumačenja toga.

No nešto me drugo muči: kako objasniti činjenicu da je u ovoj državi, u kojoj crkva po mojem osobnom mišljenju ima previše prava (a gotovo nikakve obaveze!!!)

Očito nemaš pojma o čemu gopvoriš, jer Crkva je ona koja puno više daje, a ne uzima. OČito ne znaš tko je kome dužan i temeljem čega u ovoj državi, ti voliš - kao i mnogi ateisti ili anticrkveni komunistički krugovi - samo jednostrano gledati na problem. Crkva ne koristi NIŠTA što je državno, država koristi na tisuće vrednota koje su od Crkve, i red je da država to i plati! No kako joj se ne plaća, jer zbog takvih nesposobnjakovića (kakva je i šefica ORaHa) nema love, izmišlja i hušpka narod protiv Crkve, odašiljući stare komunističke manifeste o slobodi duha bez vjere i vjeri kao opijumu naroda.

Zoki je prije par godina potpisao sporazum sa kardinalom Bozanićem u kojemu se Crkva, kao akt dobre volje za težinu situacije u državi, odriče 25% potraživanja od države, praktički joj oprašta milijarde dugova... zar misliš da je to palo s neba, da je to izmišljotina, ili probaj malo razmisliti o tome tko ima ili nema obaveza i tko ih ispunjava (ili ne ispunjava)... možda zaključiš kako je tvoja tvrdnja isprazna i činjenično vrlo zlonamjerna i netočna.

i koja sebi i pored tih prevelikih prava još dodatno, samoinicijativno daje pravo da se preko svake mjere miješa u politiku i vođenje države na svim razinama

Po čemu?? Na Kojim razinama - koje su to SVE (ja ne znam NITI JEDNU; no budi konkretna!!)

Crkva, kao udruga građana bez ikakove obaveze i na isključivo dobrovoljnom principu pripadnosti, ima pravo (jer ne postoji ništa što bi joj to branilo! - ako imaš ti pravo, zašto to ne bi imala Crkva?? Smeta te što si ti potpuno nemoćna, a Crkva ima moć??) javno iskazivati svoje stavove i iznositi svoje mišljenje i davati ocjene o svemu što se u državi događa. Problem je što vladajućima i njihovim prirepcima, što taj ORaH i je, to - logično i naravski - smeta, jer Crkva iznosi istinu koja je vjerojatno najnepoželjnija kategorija u ovoj državi.

Crkva ne donosi zakone, ne određuje sadržaj udžbenika, ne određuje apsolutno NIŠTA u ovoj državi, stoga je tvoja izjava i opet posve promašena, no jasno služi kao izgovor u traženju krivca za vlastitu nemoć stranke, kao da je Crkva svojim spletkama uništila dobar glas ORaHa, SDP-a i svih ostalih... demagogija i komunističke fraze traženja krivaca za vlastitu nemoć, neznanje i kriminal prenijeti su, očito, iz SDP-a u ORaH...

kako dakle objasniti da nas ta ista crkva već puna dva desetljeća uči "svetosti" braka, a nikad u povijesti nije bilo više razvoda?

TI stvarno gubiš kompas u traženju krimena Crkve - pa zar Crkva može biti kriva za to što se ti, ili bilo tko drugi, ne slaže sa partnerom i razvodi se?? Očito je da nikada nisi bila vjernica, barem ona iskrena i koja razumije Sveto Pismo, nego si to bila deklarativno i tradicijski, glumila vjernika jer se to od tebe očekivalo, a i trebalo se vjenčati u Crkvi, što bi javnost rekla da nije bilo tako?? Da razumiješ Sveto Pismo, da razumiješ stvarnu slobodu čovjeka da SAM ODLUČUJE I BIRA, ne bi nikada rekla to što govoriš i postavljala tako glupo pitanje...

Crkva nikoga ne uči razvodu ili mržnji, no to je odabir nas samih, koji tjeramo Crkvu iz naših života, naših učionica, naših radnih prostora, naša raspela su postala nepoželjna u stoljetnim našim prostorima jer je to netko proglasio "napadom na nečija uvjerenja", iako to nije napad na nikoga... to je napad samo na uvjerenja većine ovog naroda, jer demokracija je upravo to - poštovanje vladavine većine, a ne - kako to Zoki tumači - jebeš većinu, najvažnije je da najmanjima bude sve na tacni... to NIJE demokracija, a praksa stvarno demokratskih zemalja ti to svakodnevno može dokazati.

Znaš, nikad nisam primijetila da bi neki homoseksualac mogao na bilo koji način ugroziti moj brak.

Pa i ne ugrožava ga, no svaka posebnost treba znati gdje joj je granica, i ako ti ne poštuješ volju većine - temeljem čega smatraš da bi većina trebala poštovati tebe?

Ali ga može ugroziti činjenica da sam u tri godine tri puta ostala bez posla jer su tvrtke u kojima sam radila propale zbog pohlepe, nemorala i bahatosti vlasnika, i da mi je posljednji poslodavac ostao dužan pozamašnu sumu novca na ime neisplaćenih plaća koju vrlo vjerojatno (unatoč pokrenutom postupku ovrhe) nikada neću vidjeti. Ajmo onda pričati o dekadenciji, ali ne zapada nego našeg vlastitog društva....

Očito je da se gubiš u pravdanju jednog zla sa drugim, što nije nikada bio recept za dobro i uspješno u budućnosti. Jedno sranje se ne može pravdati drugim sranjem, a ti zbrajaš kruške, jabuke, krumpire i bobice - sve u jednu hrpu...

I kako objasniti činjenicu da svećenici s oltara propovijedaju pastvi potrebu da sve ljude "ljubimo jer smo braća", a kad treba "poljubiti" (simbolično rečeno) brata homoseksualca, Srbina, muslimana, ateista, ... onda se ta ista crkva podiže na stražnje noge i riče?

Laž je da se propovijeda bila kakova mržnja, to su plitke demagogije "ugroženih" koji na taj način šire nemir i nejedinstvo u Crkvu. Meni je godinama najbolji frend bio Srbin (dok se nisam odselio iz Zagreba), zajedno smo se i borili, na poslu mi je godinama bio šef deklarirani homić, osobno poznajem i danas neke homiće, družimo se i nikoga to ne smeta. Svatko od njih je suglasan i pomiren sa svojom "posebnosti", on ju ne glorificira i ne nameće drugima, i ja to cijenim, a niti ja ne namećem ništa do svojega, jer niti jedno njegovo istinsko pravo nije povrijeđeno i on se sam ne osjeća manje vrijedan. Problem nastaje kada ti pomisliš da vrijediš više i želiš na silu mijenjati ustaljene civilizacijske, narodne, ljudske, tradicijske, moralne, vjerske i ine norme, a upravo nam se to dogodilo sa zahtjevima za nekakve homo-brakove (čime samo pokazuju da nemaju pojma što brak je i čemu služi - ili im to je itekako jasno, pa ga žele zato uništiti, svjesni da sami nikada neće ispunjavati njegova načela!), za micanjem križa iz škola i radnih mjesta...

Je li prihvaćanje i toleriranje drugih i drugačijih doista "nemoralni isprdak dekadentnog Zapada"? Posve se slažem s tobom da bi nas i crkva i stranke trebale učiti onome čemu bismo se trebali okretati i što bi nam trebalo biti blisko. Ali smatram da, kad nas već crkva uči tome, da onda doista i stoji iza toga da smo stvarno svi ljudi braća i da se trebamo međusobno prihvaćati i barem tolerirati ako već ne voljeti. A to u ovom trenutku ne vidim. Ni kod crkve ni kod većine stranaka.

Ako je itko tolerirao sve i svakoga, to je bila Crkva. Uvijek i daleko bolje od svih političkih sustava do sada i osobito onih sadašnjih (to je počelo zla i naše loše situacije).

Crkva nas uči, problem je što to mi ne želimo prihvatiti, a Crkva nema instrument prisile i nasilja da ti to nametne, to joj, uostalom, i nije ni cilj niti metoda rada. A zašto si ti odabrala pogrešno i sada tražiš krivnju za to u drugima, posebno je pitanje.

Nije voljenje i toleriranje prihvaćanje nečega što se kosi sa temeljnim ljudskim i vjerskim normama. To je isprazan ultimatum plitke demagogije i šupljeg populizma.

Homoseksualaca je oduvijek u povijesti civilizacije bilo i bit će ih. Jesi li posve siguran da neka osoba u tvojoj najbližoj okolini - možda učiteljica koja predaje tvojem djetetu ili netko od kolega na tvom poslu? - nije homoseksualac? Vjerojatno jest, ali ti to ne znaš. I posve je u redu da ne znaš, jer je nečija spolna orijentacija privatna stvar svake osobe. Oni su normalni ljudi, neki od njih su to što jesu od rođenja, a u velikoj većini slučajeva okolina to nikada ne dozna, i ne vidim zašto ih kao takve ne bismo trebali prihvatiti. Je li normalan, ljubazan stav i tolerancija prema svima doista nešto loše što smo pokupili sa "dekadentnog" Zapada?

Očito je da pušiš populizam i plitke gluposti homo-zajednice, a da se sama nisi zapitala koliko je ta njihoiva demagogija točna, istinita i pravno utemeljena. A cijela agenda im se temelji isključivo na LAŽIMA, koje su sve debelo pravno i znanstveno dokazive kao laži.

I još nešto: o mentalitetu, tradiciji, vjeri i povijesti Hrvatske dalo bi se jaaaako puno govoriti. I o tome kako i crkva i političke stranke taj isti mentalitet, tradiciju i vjeru, pa i povijest prekrajaju i krpaju kako i kad im odgovara. Dapače, u posljednja dva desetljeća upravo su povijest, tradicija i vjera bila oružja za savršenu manipulaciju nad ovim nesretnim narodom. A koliko sam vidjela iz prošlosti, i tradicija se mijenja, danas ne razmišljamo i ne dijelimo iste stavove sa ljudima iz 18. ili 19. stoljeća.

Pa ako ćemo o praksi, ovaj narod i ovu kulturu očuvala je isključivo Crkva, a nikakva politička garnitura ili rješenje koje je ta garnitura prodavala. Tako da ako ćemo o tome tko je zaslužan što Hrvatska sa svojim narodom opstoji toliko godina, očuvane kulture, književnosti, mentaliteta i morala - svakako je odgovor jednostavan - to je CRKVA. Koja nije islam da svijet promatra kroz naočale petog stoljeća i dan-danas.

Nekad je bilo posve normalno da žena sjedi kod kuće, da rađa, kuha, sprema i čisti i nije imala pravo tražiti ništa povrh toga.

To nije bilo nikada normalno, i tradicija hrvatskog naroda - koja je u mnogim dijelovima bila i izrazito MATRIJARHALNA - sama govori kroz povijesne činjenice da nisi u pravu. Žena u HRvatskoj, u bilo kojoj ovijesnoj epohi, nije bila nikaad tretirana kao manje vrijedna ili nevrijedna, ili u potpunosti potčinjena muškarcima. To je laž, a najgore što možeš raditi je na laži graditi retoriku.

Jesmo li današnjim načinom života prekršili tu tradiciju? Jesmo!!! Smatra li to netko nenormalnim, bolesnim i dekadentnim? Ne!!! Vjerojatno i tvoja žena radi (ako ima sreću da ima posao). Jesi li ti zbog toga dekadentan, jer si svojoj ženi, suprotno tradiciji, dozvolio da radi?

Ti očito ne znaš kako je tradicija uopće izgledala, jer hrvatska tradicija NIJE NIKADA BILA da žena ne smije raditi. Dapače i potpuno suprotno!
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Master - Travanj 01, 2014, 10:12:21 prijepodne

Pozivamo sve one koji traže drugačiju i vjerodostojniju političku opciju od svih dosadašnjih, da nam se pridruže na sastanku na kojem će se formirati gradska organizacija stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORaH.

Sastanak se održava u ponedjeljak 31. ožujka 2014. u Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta (POU) Velike Gorice u 18 sati

Neoliberalni shit, koji če koalirati s neokomunističkim( iz kojeg dolazi čelnica orah-a) shit-om koji je trenutno na vlasti.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Mlačanin - Travanj 01, 2014, 11:41:19 prijepodne
Orah ne nudi ništa kaj do sada nije u bilo kojem obliku obećano, od svih stranaka i njihovih satelita. Svi se prvo bore za sebe, svoje osobne pozicije ostanka na vlasti pod bilo koju cijenu, koju na kraju plati narod, koji je (kako sramotno  znaju ponavljati mantru svi političari) te i takve izabrao!?


Narod na žalost ne može birati, i to je istina koju još ne shvaća , taj isti narod!


Nitko do sada nije , a tu ubrajam i Orah ponudio bilo kakav model koji nudi odstupanje sa vlasti ako se ne ispune programi. Sve drugo je već viđeno i poznato, nema odgovornosti .


Kakovo jamstvo nam daju naši političari ? U čemu se ogleda njihova stručnost? Na temelju kakovih poslovnih, stručnih ili inih zvanja ili znanja možemo baš njih odabrati?
Do sad je sve uvijek bilo , birajmo druge možda nam bude bolje.
Mislim da još uvijek u svim strankama prevladava stari isluženi kadar kojeg treba pod svaku cijenu izbjegavati i njihove klonove, svakako.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: koko-vg - Travanj 01, 2014, 08:43:53 poslijepodne
Ako je itko tolerirao sve i svakoga, to je bila Crkva.

Sledgehamer ... brljaviš li ga s pisanjem ...  trkeljaš o toleranciji popovakao da si im na platnom spisku. S oltara se pozivalo a i prozivalo, prijetilo i unosilo razdor među ljude, ali dokle god bude ovaca, neće falit vune.

kako je ono išla pjesma ... "prvo su došli popovi, pa topovi, pa lopovi ... "
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Travanj 02, 2014, 09:53:46 prijepodne
Ja nikada ne brljavim. I nisam na platnom spisku nikoga iz Crkve, ali me smeta bolest društva koje je glupo, i koje uvjeravaju oni isti koji ga i uništavaju i upropaštavaju, da će biti "moderni i prosvijećeni" ako se odreknu svojega ja, svoje tradicije i kulture i vrijednosti koje su i očuvale ovaj narod i zemlju kroz tolika stoljeća.

A stihovi kojekakvih antihrvatskih dvoličnjaka, koji na koncertima u Hrvatskoj seru protiv svojih i koji na koncertima kod svojih seru po Hrvatskoj, i kojima su popovi trebali za rimu, ostavi za sebe... iako popva i nema u RKT vjeri, popovi su pravoslavna kategorija....
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Točkica - Travanj 04, 2014, 11:33:06 prijepodne
Dragi moj Sledge,

ti očito niti slušaš niti želiš čuti druge - osim samoga sebe. I nemam nikakvu namjeru ovdje se upuštati u svađu i prepirku s tobom, za to niti imam volje niti vremena. Radije ću svoje vrijeme potrošiti na pametniji način. Stojim iza svega što sam napisala, a ti prilično selektivno tumačiš ono što ti paše i u čemu nalaziš makar i najsitniji povod za prepucavanje, zaboravljajući pritom ono što ti ne odgovara. A meni do prepucavanja nije, to mi nije duševna hrana kao tebi. Niti ćeš ti promijeniti moje mišljenje svojim nazovi "argumentima", niti ću ja svojim pisanjem i stavovima natjerati tebe da mijenjaš svoje. Prema tome s ovim ću završiti.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Travanj 04, 2014, 01:46:53 poslijepodne
Vele da onaj tko zna smisliti izgovor - taj i u crkvi prdne!

Činjenica je da sam ti prezentirao puno realnih argumenata i činjenica, koje ti očito ne idu u prilog, osobito ne neoliberalnom neokomunističkom shitu zvanom ORaH, koji služi samo zato da nekolicina članova da legitimitet i položaj njihovoj čelnici Mireli Holy.

Drugarica Holy stvaranjem nove stranke (koja i nije nova po ničemu osim po imenu!) samo želi očuvati kontinuitet dobrih prihoda i političke zaštite, jer predsjednici stranaka imaju imunitete i dobre apanaže. Ti njoj služiš kao duševna hrana, a sama nećeš nikada, kao niti itko drugi u toj stranci, dobiti ili postići išta, jer za to nemate kapaciteta, a nemate ga zato jer ste u svakom detalju debeli deja vu, stranke koje imaju identičan program kao i ORaH već odavno postoje i nisu napravile ništa, osim možda služile kao prirepak kokošinjcu, služile su samo kao bropjno stanje i davanje legitimiteta kojeg sam kokošinjac u pojedinačnom smislu nikada imao ne bi.

Referirao sam se na odnos prema religiji, mentalitetu, zakonitosti, tradiciji itd itd - sve o čemu taj ORaH niti vodi, niti ima u planu voditi računa, a nasmijana ekipica oko Mirele služi za naslikavanja, u biti će biti do slova onako kako Mirela bude htjela, tko se ne slaže - sudbina kao i u puno jačem HNS-u, koji se kao pojedinačna stranka isti kita marjanova, nula bodova i još manje kvalitete, poštenja i hrvatstva. Tko ne misli kao Vesnica, tome u stranci nema mjesta, a ne sumnjam da je potpuno isti obrazac i ORaH.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Travanj 04, 2014, 03:08:27 poslijepodne
Pametnom dosta!!

Tko ima mozga, možda i shvati, ostali prodajte bajke sami sebi i dalje!

http://www.politikaplus.com/novost/100636/mirela-holy-u-saboru-nije-oporba-zatrazila-povratak-pod-zokijevo-okrilje (http://www.politikaplus.com/novost/100636/mirela-holy-u-saboru-nije-oporba-zatrazila-povratak-pod-zokijevo-okrilje)
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: @Franjo@ - Travanj 04, 2014, 05:16:23 poslijepodne
nisam bio, niti imam vremena, radim pola za troskove , pola za zgubidane i linica..ostalo za rostilj, gemisht, i benzin za kosilicu...ponesto i za velkomove kokice iz zubekovog haustora...prepoznat ce s e ovdje takvi.

ali, oni koji su bili na tom skupu oraha ,  mogli bi nama koji nisu bili, poruciti, koji je to posebni put..koje je to balkansko cudo i  perspektiva ..

uz sve , sve i male simpatije prema mireli, cak i vjerujem da u zrelim demokracijama ona bi imala svoje svoje..
 
ovdje u balkanskon vukojebini , treba prije zavrsiti rat izmedju komunista , pardon , oni su sada antifasisti, i ustasa..

treba , a to nisu ni prijasnji vladajuci a bogme i ovi udbaski potomci , netko treba najprije pocisti teski sljam koji se talozi iz doba revolucije 10tog svjetskog zlocinca pa sve do dana danasnjeg.. i onda polako, kao djeca u prvom razredu uciti abecedu ..

za 20let, mozda..a do tada tko ziv tko mrtav..

zato, uz palamudanje raznih ,wannabe ,  möchte gern, to u startu odjebati...svaki glas takvima u ovo vrijeme je gubljenje vremena..

Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Točkica - Travanj 04, 2014, 07:05:29 poslijepodne

Pametnom dosta!!


Pametan se nikad ne referira na mišljenje Ante Guge    :D

Tko o čemu, Gugo o poštenju....  ???
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Travanj 06, 2014, 11:07:47 prijepodne
Mene nikada ničije mišljenje i nije zanimalo.

Mene zanimaju činjenice, koje taj Gugo i iznosi (iskreno, ne zanime me uopće tko piše!), jer ako ista i dalje je pod SDP-ovom kapom - to je činjenica. Ako ista i dalje nije oporba - a glumata da je - to je činjenica. Ako je ista zatražila da bude opet Zokijeva gothic-girl - to je činjenica.

Koje tebe očito smetaju, jer istina smeta, pa se baviš nebitnim glupostima, odjednom je (i opet) važnija forma od sadržaja... kako kome, meni nije... ja nisam nikad glasao za Sanadera jer ima lijepa odijela, ili za Nadana jer je "baš zgodan"... to je izbor poluretarda, kojima je forma važnija od sadržaja.

Ja nisam za njih glasao jer su LOPOVI, jer su KRIMINALČINE, i da su najzgodniji na svijetu, inteligencija, moral, odgoj, poštenje itd itd - mi ne dozvoljavaju da glasam za kriminalce. To je psiho-kategorija babinjaka, koje mnoge stvari emocionalno rezoniraju, i to predtsvalja FORMU. Činjenica JE da su kriminalci - kao što JE i Holy komunjara koja uporno traži celofan koji bi ju razlikovao od govna od kojih je, navodno, "otišla", no očito ga ne nalazi, pa se linija manjeg otpora (zadržavanje osobnih privilegija, jebeš ORaH) odjednom čini vrlo privlačnom... njezino članstvo će popušiti njezino "poštenje", ispast će budale, samo kada se njoj ukaže nova dobra oprilika da se uhljebi na stare jasle, a čini se da ona vrlo intenzivno radi na traženju puta da se opet napije iz tih izvora...

Vi luzeri, koji ste joj poklonili svoje povjerenje (i ispali naivni, iako ste to bili otpočetka, jer vuk dlaku mijenja, no ćud nikada, pa tako niti Holy nikada neće biti istinska demokracija ili odmaknuta od komunističke neoliberalne retorike!)... popuštiti ćete priču i ispasti naivci (mada to već jeste), ona će se uhljebiti a vi ostati stajati na mjestu, pitajući se "WTF happened"?

Te njezine spike su mogli popušiti samo politički naivne osobe vrlo kratke pameti i brzog zaborava, te nesposobnosti rezoniranja cijele priče, zaboravljajući da osoba koja je sve u životu postigla zahvaljujući crvenima sigurno neće istima okrenuti leđa... - niti se ista može preko noći "opametiti", da joj se "otvore oči"... to je sindrom Barba Luke, to je sindrom Kosorice, to je sindrom pola Sabora...

Ona (Holy) je dokazani kadar, osoba koja se uspjela vrlo brzo uspeti u sam vrh stranke, i to stranke koja ima veliki broj članova (koji nisu baš ni budale ni nesposobni), znači da ima neke natprosječne karakteristike i sposobnosti kada je njezin uspon bio tako brz, a te sposobnosti ju svakako čine osobom od koje treba zazirati, to je osoba koja je svoju lojalnost crvenima mnogostruko dokazala, čime je i nagrađena...

BTW, ona i nije "pala" zboj nelojalnosti SDP-u - ona je pala zbog sukoba sa tadašnjim utjecajnim šefom koalicijske stranke... znači, njezin krimen čak i nije ideološki razlaz sa SDP-om (kako to ona želi pokazati i konfrontira svoje "poštenje" naspram MIlanovićeva nepoštenja... koje ne stavljam u navodnike jer je isto dokazano)...

No to su sve stvari koje treba moći i znati ocijeniti, i samo politička naivnost i zaboravnost mogu učiniti da nekome takva osoba odjednom bude interesantna...
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Travanj 07, 2014, 03:38:59 poslijepodne
Opet ona lamata bezveze o stvarima o kojima pojma nema...

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvat-koji-popije-gemist-za-holy-je-narkoman-a-vlasnici-kafica-vjerojatno-su-za-nju-dileri-931433 (http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvat-koji-popije-gemist-za-holy-je-narkoman-a-vlasnici-kafica-vjerojatno-su-za-nju-dileri-931433)
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Master - Travanj 08, 2014, 12:50:44 prijepodne
Dokaz da je Holy nesposobna je podatak da ni u ovakvoj vladi (totalno nesposobnoj) nije mogla opstati.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: koko-vg - Travanj 08, 2014, 07:39:48 prijepodne
Master, što se onda ti ne odlučiš kandidirati, zajedno sa još nekima sa ovog foruma, pa riješite probleme ... vi sve znate najbolje (o svemu)
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Master - Travanj 08, 2014, 09:25:12 prijepodne
Master, što se onda ti ne odlučiš kandidirati, zajedno sa još nekima sa ovog foruma, pa riješite probleme ... vi sve znate najbolje (o svemu)
Ne moraš biti dobar nogometaš da bi vidio da je utakmica loša!
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Mlačanin - Travanj 08, 2014, 10:08:39 prijepodne

Pozivamo sve one koji traže drugačiju i vjerodostojniju političku opciju od svih dosadašnjih, da nam se pridruže na sastanku na kojem će se formirati gradska organizacija stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORaH.

Sastanak se održava u ponedjeljak 31. ožujka 2014. u Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta (POU) Velike Gorice u 18 sati


Ako slobodno upitam, ima li netko bilo kakav podatak nakon održanog sastanka?

Ima li nade za nove i korisnije političke promjene na Hrvatskoj sceni, za narod ili je sve ostalo isto nepromijenjeno?

S obzirom na sadašnji politički kal, mislim da bi vjerodostojnije promjene mogle zakuhati ovu baruštinu.
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Muha - Travanj 08, 2014, 04:36:07 poslijepodne
Prvo logičko pitanje koje si ovdje možemo postaviti jest: kako je moguće da jedna politička stranka nakon samo par mjeseci od svog osnivanja može uživati popularnost od čak 8,5 posto Hrvata? Po istom istraživanju SDP i HDZ uživaju potporu od 20-ak posto Hrvata, što je tek nešto više od dvostruke potpore ORaH-a. Fascinantno! Također, ORaH s lakoćom „melje“ manje stranke koje na hrvatskoj političkoj sceni djeluju već duži niz godina poput HSS-a, HSP-AS, HNS, HSLS, itd.Umjesto da se mediji pitaju na temelju čega Mirella Holly ima 8,5 posto popularnosti, koja, kakva, i kako znanstveno postavljena anketa je do toga došla, ova statistička laž se uzima kao gola istina!..Odgovor na pitanje o kojem „velikom igraču“ se ovdje radi najlakše ćemo naći u izjavi same Mirele Holy koja je o budućoj suradnji sa SDP-om izjavila da je „suradnja sa SDP-om je moguća ukoliko bi se stranka držala vjerodostojnog programa kojeg bi dogovorili“. Čak i maloj djeci sada je jasno ne samo da su napumpane ankete i velika medijska popraćenost Mirele Holy i ORaH-a produkt SDP-ove kuhinje, već i da je cijela višegodišnja priča o smjenjivanju Mirele Holy iz Vlade i njezinim napuštanjem SDP-a zapravo jedna obična priča smišljena od strane SDP-a i Milanovića...Mirela, kako sam već rekao ima ulogu pastira i sve ovce koje odlutaju ona vraća natrag u stado...
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Travanj 08, 2014, 05:03:47 poslijepodne
Master, što se onda ti ne odlučiš kandidirati, zajedno sa još nekima sa ovog foruma, pa riješite probleme ... vi sve znate najbolje (o svemu)

Zato jer je većina ovog naroda glupa i prezaboravna, te nesposobna zbroijiti dva i dva... zato jer jer raja dvolična, i bune se protiv svega, a prvi ne bi glasali za onoga tko bi stvarno mogao i znao promijeniti to zbog čega se sada bune. U te spadaš i ti, ti prvi ne bi dao glas ikome tko bi stvarno radio za ovu Hrvatsku, a ne protiv nje, naravno - uz vječne izgovore velike "demokracije"...
Naslov: Odg: ORaH; Naš prvi izbor je razvoj poljoprivrede
Autor: kuntakinte - Svibanj 09, 2014, 12:48:22 prijepodne
Naš prvi izbor je razvoj poljoprivrede
 Zlatan Reić, član gospodarskog tima ORaH-a: Stavljanje u funkciju obradivih površina i razvijanje svih vrsta poljoprivredne proizvodnje, a posebno ekološke, pitanje je zdravog razuma. Naš drugi izbor je energija. Fokus stavljamo i na promjenu načina gospodarenja otpadom i vodama. Naš je cilj i da postojeća industrija bude efikasnija, jer se ona trenutno nalazi ispod granica vlastitih proizvodnih mogućnosti.
...
http://www.h-alter.org/vijesti/politika/nas-prvi-izbor-je-razvoj-poljoprivrede (http://www.h-alter.org/vijesti/politika/nas-prvi-izbor-je-razvoj-poljoprivrede)

Ni lokalno ali da ne otpiram dve iste/slične teme na dva kraje foruma...
Most Zlatekovu teoriju pokopa praksa. I, jeno glupo pitajne po pitajnu teksta;
Kak!?
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Mlačanin - Svibanj 09, 2014, 08:01:28 prijepodne
Naš prvi izbor je razvoj poljoprivrede
 Zlatan Reić, član gospodarskog tima ORaH-a: Stavljanje u funkciju obradivih površina i razvijanje svih vrsta poljoprivredne proizvodnje, a posebno ekološke, pitanje je zdravog razuma. Naš drugi izbor je energija. Fokus stavljamo i na promjenu načina gospodarenja otpadom i vodama. Naš je cilj i da postojeća industrija bude efikasnija, jer se ona trenutno nalazi ispod granica vlastitih proizvodnih mogućnosti.
...
http://www.h-alter.org/vijesti/politika/nas-prvi-izbor-je-razvoj-poljoprivrede (http://www.h-alter.org/vijesti/politika/nas-prvi-izbor-je-razvoj-poljoprivrede)

Ni lokalno ali da ne otpiram dve iste/slične teme na dva kraje foruma...
Most Zlatekovu teoriju pokopa praksa. I, jeno glupo pitajne po pitajnu teksta;
Kak!?

Sve dosadašnje udruge ili stranke obećavale su , planirale predlagale, tražile vrijeme i podršku gasača....
Kada se sve ostvarilo, glasačkom tijelu je ostalo samo zbrajanje štete i još lošiji život?? Gotovo nitko nr nudi uz sva obećanja i bilo kakvu odgovornost za sprovođenje istog!?

Sad se ja pitam po onoj narodnoj" Vuk dlaku mijenja,ali čud nikada...." kako Orah sada nudi nešto novo, kaj već nismo vidjeli ili čuli? Nekako sam jako zbunjen!?

Ne sumnjajući unaprijed u ničije namjere apsolutno, ali iskustvo i život stalno pokazuje nekaj sasvim drugo. Kome doista vjerovati?
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Sledgehammer - Svibanj 09, 2014, 04:27:25 poslijepodne
Stvar je u tome što ljudi misle da je netko od njih zbog tih programa pametan ili ne... ma svi su oni pametni, da se razumijemo, nitko nije glup od njih, problem nastaje kiada dođu u situaciju da dokažu tu pamet, kada dobiju ovlaštenje da provode svoja obećanja - onda je problem što svi muljaju, ispada da su lagali, a ispada zato jer u ovoj državi nitko nema nikakve odgovornosti, barem ne od onih i u krugovima od kojih bi se odgovornost ponajprije očekivala...
Naslov: Odg: ORaH - gradska organizacija
Autor: Točkica - Svibanj 12, 2014, 10:38:44 prijepodne
ORaH Velikogoričanima predstavlja svoje kandidate za Europski parlament


Kandidati za Europski parlament stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) predstavit će se ovoga i narednoga tjedna građanima Velike Gorice u sklopu predizborne kampanje za europske izbore koji će se održati 25. svibnja.  Već ovoga petka 16. svibnja Velikogoričan će imati priliku družiti se sa kandidatima sa liste broj 15 - Marinom Biti, članicom predsjedništva ORaH-a i predstavnicom Zapadne regije, te Dinom Vidićem. Oni će na štandu ORaH-a na Trgu kralja Tomislava (ispred poslovnice Zagrebačke banke) u vremenu od 9 do 11 sati zajedno sa članovima Gradske organizacije ORaH-a Velike Gorice građane upoznati sa stranačkim programom i ciljevima za koje će se zastupnici ORaH-a zalagati kao članovi Europskog parlamenta.

Neposredno uoči dana izbora, u petak 23. svibnja, na druženje sa građanima Velike Gorice stižu i predsjednica ORaH-a i nositeljica liste broj 15 Mirela Holy, kojoj će se pridružiti i ostali kandidati sa liste - potpredsjednik stranke Davor Škrlec, članovi predsjedništva Marina Biti i Andrea Feldman, te Ivan Vicković i Dino Vidić. ORaH-ov će štand i toga dana biti postavljen na istom mjestu od 9 do 11 sati, a uz kandidate za Europski parlament sa građanima će se družiti i članovi gradske organizacije ORaH-a Velika Gorica.

Pozivamo stoga sve simpatizere ORaH-a i one koji stranku, njezino čelništvo i program žele pobliže upoznati da nam se pridruže u petak 16., a potom i 23. svibnja u vremenu od 9 do 11 sati na Trgu kralja Tomislava.