Velika Gorica - neovisni forum

Domaće teme => Grad Velika Gorica => Autor teme: Sledgehammer - Siječanj 15, 2015, 12:57:23 poslijepodne

Naslov: Hrvatski veterinarski institut
Autor: Sledgehammer - Siječanj 15, 2015, 12:57:23 poslijepodne
http://www.vgdanas.hr/Grad/Clanak/11335/hrvatski-veterinarski-institut-gradit-ce-se-u-kurilovcu.aspx (http://www.vgdanas.hr/Grad/Clanak/11335/hrvatski-veterinarski-institut-gradit-ce-se-u-kurilovcu.aspx)

Na poziv ravnatelja Hrvatskog veterinarskog instituta, delegacija Grada Velika Gorica 14.siječnja s gradonačelnikom Draženom Barišićem posjetila središnjicu Hrvatskog veterinarskog instituta koji bi mogao u skoroj budućnosti preseliti u Veliku Goricu.

Goste je pozdravio ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta prof. dr. sc. Željko Cvetnić uz kraću prezentaciju ostvarenih rezultata Instituta, ali i usvojenih konkretnih srednjeročnih planova za budućnost Instituta. Sukladno njima, Hrvatski veterinarski institut bio bi preseljen na novu lokaciju, na zemljištu katastarske općine Kurilovec (čestica 688/1, područje između NK Udarnika i Sajmišta) koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, a za koje je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom upućeno pismo namjere za darovanjem predmetnog zemljišta.

Procjena je da upravo nova lokacija budućeg Instituta može osigurati preduvjete potrebne za ovakav institut. Grad Velika Gorica, na čijem se području ova lokacija nalazi, u duhu pravog partnerstva pokazao je veliki interes i ponudio sve svoje resurse za ostvarenje ove vizije.

-Grad Velika Gorica vam širom otvara svoje veliko srce. Bit ćemo vam na dispoziciji jer nam je drago da vam možemo ponuditi novi dom- izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Gradonačelnik Barišić ocijenio je da preseljenjem Hrvatskog veterinarskog instituta sa centrom znanstvene izvrsnosti u Veliku Goricu, Velika Gorica dobija komponentu koju je u svom naglom razvoju izgubila – novu dimenziju stručne i obrazovne strukture, ali i novu internacionalizaciju, kroz specifičnu međunarodnu povezanost, prepoznatljivost i priznatost Hrvatskog veterinarskog instituta.

Hrvatski veterinarski institut je jedan od 25 javnih instituta u Republici Hrvatskoj i drugi najveći institut u državi (poslije Instituta Ruđer Bošković). U HVI je zaposleno 252 ljudi, a glavna djelatnost Instituta su dijagnostika i kontrola zaraznih bolesti te veterinarsko javno zdravstvo koje uključuje kontrolu hrane životinjskog podrijetla, kontrolu hrane za životinje, kontrolu rezidua antibiotika u hrani i kontrolu veterinarskih lijekova
Naslov: Odg: Hrvatski veterinarski institut
Autor: Master - Siječanj 15, 2015, 01:43:12 poslijepodne
Koja je lokacija ?
Naslov: Odg: Hrvatski veterinarski institut
Autor: Sledgehammer - Siječanj 15, 2015, 03:58:58 poslijepodne
Pa ako si pročitao tekst iz linka....

"Hrvatski veterinarski institut bio bi preseljen na novu lokaciju, na zemljištu katastarske općine Kurilovec (čestica 688/1, područje između NK Udarnika i Sajmišta)"
Naslov: Odg: Hrvatski veterinarski institut
Autor: Master - Siječanj 15, 2015, 04:11:22 poslijepodne
ok hvala.dobra lokacija.