Velika Gorica - neovisni forum

Svakidašnje teme => Politika => Autor teme: Mlačanin - Veljača 23, 2013, 12:26:56 poslijepodne

Naslov: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Veljača 23, 2013, 12:26:56 poslijepodne
BIVŠI PRVI POTPREDSJEDNIK VLADE ŽALI SE NA VRHOVNOM SUDU

Čačić bi blažu kaznu zbog čina brigadira i Mesićeva ordenaRadimir Čačić je 2007. pogrešno ocijenio da će mu uniforma pričuvnog brigadira pomoći u premijerskim ambicijama

Radimir Čačić još je jednom, ovaj put simbolično, odjenuo uniformu brigadira Hrvatske vojske. Pozivajući se na počasni čin brigadira HV-a i odlikovanje tadašnjeg predsjednika države Stjepana Mesića, u žalbi Vrhovnom sudu traži blažu kaznu za nesreću s dvoje poginulih. Čačiću je zagrebački sud nepravomoćno potvrdio mađarsku presudu kojom je osuđen na 22 mjeseca zatvora, no da nakon izdržane polovice kazne može tražiti uvjetni otpust. Kako neslužbeno doznajemo, i to je jedan od razloga zbog kojih se Čačić žali jer mu je svaki dan slobode dragocjen, a uvjetno puštanje na slobodu moći će tražiti tek kad izdrži polovicu kazne, što njegov boravak u zatvoru može produljiti za još koji mjesec.

Dragocjen svaki dan

Također, Čačić se žali i što on i njegov branitelj Čedomir Prodanović nisu imali priliku sudjelovati u postupku egzekvature na Županijskom sudu u Zagrebu, tako da nisu ni imali prigodu istaći kako je Čačić 17. rujna 2001. odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, odlukom tadašnjeg predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Stjepana Mesića. Odlikovanje je dobio “za uspješno završene pregovore o predaji vojarne JNA u Varaždinu, kao i za pripremu i provođenje same akcije”.

Za razliku od Ive Sanadera, koji se za suđenja pozvao na počasni čin pukovnika, Čačić se pozvao na počasni čin brigadira.

I Kosor je brigadirka

Posljednji je put Čačić javno isticao čin u lipnju 2007. Tada je vojni performans izveo kao premijerski kandidat HNS-a u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti polažući vijenac kod Spomen-kosturnice na varaždinskom groblju.

“Čačić je pričuvni brigadir Hrvatske vojske, a ovo je jedina prilika u godini u kojoj odijeva uniformu”, objasnio je tada neobičnu pojavu ministra autocesta glasnogovornik HNS-a Mladen Ružman, kako je tom prigodom izvijestio bjelovarac.hr, dok je za net.hr dodao kako je Čačić procijenio da je primjereno i logično da odjene uniformu te da haenesovci “ne mašu svojim zaslugama kao što to radi HDZ”. Svojedobno je i Branimir Glavaš paradirao u uniformi prije nego što je otišao u pritvor.

Već idući tjedan vidjet ćemo hoće li se i Jadranka Kosor pred HDZ-ovim sudom pozvati na čin brigadirke koji je 1997. dobila od tadašnjeg predsjednika države dr. Franje Tuđmana. U svakom slučaju, oduzet joj ga ne mogu. Inače, nitko od pričuvnih časnika, pa ni Čačić, nije u Registru branitelja.

>> Radimir Čačić planira ostati u vrhu stranke i dok bude u zatvoru
http://www.vecernji.hr/vijesti/cacic-bi-blazu-kaznu-zbog-cina-brigadira-mesiceva-ordena-clanak-514588 (http://www.vecernji.hr/vijesti/cacic-bi-blazu-kaznu-zbog-cina-brigadira-mesiceva-ordena-clanak-514588)

Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Veljača 23, 2013, 01:10:37 poslijepodne
... to su njegove želje, ali mislim da niš od toga.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: @Franjo@ - Veljača 23, 2013, 05:27:21 poslijepodne
pa crveni bi mogli uzeti u obzir njegove zasluge  koje imaju i oni... dalo bi se nekaj zriktati..

u doba doktora iz dugobaba sjednice vlade su se odrzavala po celoj vukojebini, dobeljas toi-toi klozete , spojis one monitore koje uz nasu vladu imaju jos i srbijanci, i moze se drobiti kamenje ..

zakaj gazimir nebi mogel  i dalje vrsiti zasluge za rvatsku, a na vecer bi mogel ici  spat u najpoznatiju turopoljsku turisticku destinaciju u turopoljkom lugu...tu bi i odisej zbog komfora mogel biti za pripomoc

na kraju, za onu pizdariju u madjarskoj nije navodno za sve kriv ratimir..suska se od clanova te udbasko-domoljubne partije da je precednik drzal volan a menjac najbliza suradnica...

zbog dobrosusedskih odnosa a i INE , madjari nisu bas isli trziti trag u kukuruzovini..
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: plemenitashica - Veljača 26, 2013, 03:34:47 poslijepodne
pa crveni bi mogli uzeti u obzir njegove zasluge  koje imaju i oni... dalo bi se nekaj zriktati..
Tko su crveni?

.......a na vecer bi mogel ici  spat u najpoznatiju turopoljsku turisticku destinaciju u turopoljkom lugu...


Jeste li znali:
"Na početku ga je sutkinja pitala gdje živi, a Damir Polančec je kazao: "Trenutno u Turopolju"


 
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 05, 2013, 05:45:44 poslijepodne
Otkrivamo zašto Ministarstvo poljoprivrede taji da je hrvatsko mlijeko otrovao Ivica Todorić

Glavni Todorićev namjesnik u Ministartvu poljoprivrede je Vesna Gantner Kuterovac, pomočnica ministara Tihomira Jakovine. Radi se o supruzi direktora Todorićeve tvrtke Vupik, Krešimira Kuterovca. Ona je, prema direktivi iz Agrokora, postavljena na čalo ključne Uprave poljoprivrede i prehrambene industrije. Ne čudi stoga da se od očiju javnosti već tjednima krije glavni krivac za zaraženu stočnu hranu zbog koje su aflatoksini dospjeli u mlijeko.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80126-otkrivamo-zasto-ministarstvo-poljoprivrede-taji-da-je-hrvatsko-mlijeko-otrovao-ivica-todoric.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80126-otkrivamo-zasto-ministarstvo-poljoprivrede-taji-da-je-hrvatsko-mlijeko-otrovao-ivica-todoric.html)

Ako je i približno blizu istine.....pitanje je koliko nas truju??
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 05, 2013, 05:54:44 poslijepodne

Dok građani grcaju u minusu, sve političke stranke u milijunskim plusevima na računu

Parlamentarnim strankama prošle je godine iz budžeta uplaćeno oko 87 milijuna kuna, a one su uspjele uštedjeti čak oko 19,5 milijuna. Istovremeno, sve stranke zajedno jedva su uspjele prikupiti nešto više od 2 milijuna kuna donacija. Jasno, svi su štedjeli za 2013. kad se održavaju i lokalni izbori i izbori za EU parlament. Ali, zar nije došlo vrijeme da se i na financiranju političkih stranaka malo počne rezati. Ili se na njih ne odnosi ono što se događa u Hrvatskoj i ne bi trebali snositi teret odgovornosti na način da se i njih lupi po džepu.


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80335-dok-gradani-grcaju-u-minusu-sve-politicke-stranke-u-milijunskim-plusevima-na-racunu.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80335-dok-gradani-grcaju-u-minusu-sve-politicke-stranke-u-milijunskim-plusevima-na-racunu.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 05, 2013, 05:57:23 poslijepodne

Švicarci referendumski 'pobijedili' direktore i menadžere - Zašto u Hrvatskoj vlast ne poštuje volju građana?

U prošloj kalendarskoj godini odrađeno je čak dvanaest referenduma. Švicarci su, među ostalim, glasali protiv duljeg godišnjeg, ograđenih parking mjesta za prostitutke, oštrijih uvjeta za javne prosvjede itd. Kada se u Hrvatskoj priča o referendumima, onda je jasna činjenica kako imamo najrestriktivnije zakone u Europi pa se neposredno odlučivanje građana konstantno opstruira.


http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/80280-svicarci-referendumski-pobijedili-direktore-i-menadzere-zasto-u-hrvatskoj-vlast-ne-postuje-volju-gradana.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/80280-svicarci-referendumski-pobijedili-direktore-i-menadzere-zasto-u-hrvatskoj-vlast-ne-postuje-volju-gradana.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 06, 2013, 10:16:31 prijepodne
Porez na nekretnine
Za tri godine neplaćanja poreza država će vam uzeti nekretninu Ako vlasnik nekretnine tri godine ne bude redovito plaćao porez na nekretninu, sama nekretnina postaje dužnik i kao takvu je se može ovršiti
.http://www.vecernji.hr/vijesti/za-tri-godine-neplacanja-poreza-drzava-ce-vam-uzeti-nekretninu-clanak-519704 (http://www.vecernji.hr/vijesti/za-tri-godine-neplacanja-poreza-drzava-ce-vam-uzeti-nekretninu-clanak-519704)

Ulaganjem raste porez
Problem je što se i dalje ne zna tko će i kako procjenjivati nekretnine. U Poreznoj upravi rekli su nam da će se privatne nekretnine procjenjivati "masovnom procjenom" odnosno paušalno, a za poslovne nekretnine, kažu u HUP-u, morat će se usklađivati vrijednost nakon svake izmjene. Zbog toga su prigovor imali hotelijeri, koji bi se svakim ulaganjem u hotel izložili većem porezu na nekretnine.
 :o :o
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 06, 2013, 11:20:36 prijepodne
 Isprika građanima


Premijer: Uprskali smo! Nije nam to trebalo! Pogriješili smo!
– Ispričavam se biračima i građanima – danas je u Petrinji razloge i isprike redao predsjednik SDP-a Zoran Milanović u vezi s kašnjenjem objave financijskog stranačkog izvješća za 2012. godinu.
http://www.vecernji.hr/vijesti/premijer-uprskali-smo-nije-nam-to-trebalo-pogrijesili-smo-clanak-519488 (http://www.vecernji.hr/vijesti/premijer-uprskali-smo-nije-nam-to-trebalo-pogrijesili-smo-clanak-519488)
 
Ako građanin pogriješi, ipak mora platiti……..
Kakova je razlika??
 
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 06, 2013, 12:08:01 poslijepodne
 DORH istražuje ministra turizma Veljka Ostojića zbog kupovine zemljišta vrijednog 25 miljina eura
Prije no što su prodali zemlju u Istri, o uvjetima je obitelj Mitton oko dva mjeseca pregovarala sa zagrebačkim poduzetnikom Borisom Filipajem, što je na kraju Ostojiću dalo ideju da kupi zemljište čija je vrijednost astronomski porasla nakon urbanizacije.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80231-dorh-istrazuje-ministra-turizma-veljka-ostojica-zbog-kupovine-zemljista-vrijednog-25-miljina-eura.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80231-dorh-istrazuje-ministra-turizma-veljka-ostojica-zbog-kupovine-zemljista-vrijednog-25-miljina-eura.html)


Sukob interesa, ili znati pravu informaciju.. 8) 8)
 
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 09, 2013, 09:30:47 poslijepodne
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80852-kukuriku-koalicija-puca-po-savovima-hdz-ce-hrvatskoj-vratiti-dostojanstvo.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80852-kukuriku-koalicija-puca-po-savovima-hdz-ce-hrvatskoj-vratiti-dostojanstvo.html)'Kukuriku koalicija puca po šavovima - HDZ će Hrvatskoj vratiti dostojanstvo'

Tijekom govora, stranačke je kolege uoči lokalnih izbora pozvao na punu mobilizaciju. „HDZ se vraća da bismo Hrvatskoj vratili dostojanstvo i kvalitetu života. Istjerali smo lopovluk, a vratili domoljublje i poštenje“ rekao je Karamarko. Dodao je da su neki njihovi članovi krenuli putem malverzacije i korupcije, koristeći stranačku snagu. „HDZ je zbog takvih pojedinaca i nedjela pretrpio veliku štetu. Danas mirne savjesti mogu reći da žalimo zbog postupka nekih pojedinaca


--------------------------------------------------
Zašto bi samo isprika za sve kriminalne radnje bila dovoljna?  8)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 09, 2013, 09:32:48 poslijepodne

Nije Ostojić jedini: Glavni donator HDZ-a Anđelko Leko sumnjivom prenamjenom zemljišta zaradio 6 milijuna eura!

U afere s prenamjenom zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko u Hrvatskoj su proteklih godina bile upetljane mnoge osobe iz političko-gospodarskog života, svih stranačkih predznaka. Sada već bivši ministar turizma samo je jedan od njih


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80847-nije-ostojic-jedini-glavni-donator-hdz-a-andelko-leko-sumnjivom-prenamjenom-zemljista-zaradio-6-milijuna-eura.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80847-nije-ostojic-jedini-glavni-donator-hdz-a-andelko-leko-sumnjivom-prenamjenom-zemljista-zaradio-6-milijuna-eura.html)


--------------------------------------------------------


Ima li nade za ovaj slučaj?
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Ožujak 09, 2013, 09:34:16 poslijepodne
Ako se želi kruha bez motike, onda je najbolje biti svećenik ...

http://www.vecernji.hr/kolumne/grubisic-ukida-demokraciju-nudi-kruh-bez-motike-kolumna-519227 (http://www.vecernji.hr/kolumne/grubisic-ukida-demokraciju-nudi-kruh-bez-motike-kolumna-519227)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 09, 2013, 09:36:06 poslijepodne

Ekskluzivno: Jutarnji plasira porno uradak Jadranke Kosor

Bivša premijerka u razgovoru s novinarima Jutarnjeg lista pohvalila se kako zna tko ju je iz HDZ-a ucjenjivao porno uratkom. Nakon te njezine izjave postavlja se savim opravdano pitanje da li taj porno uradak doista postoji, a ako ne, tko Kosoricu može ucjenjivati s nečim što uopće ne postoji.


_______________________Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 09, 2013, 09:40:18 poslijepodne

Lukavo i oprezno: Kako su današnji vlastodršci nekad podržavali sindikalne prosvjede

"Način i ton kojim se premijer obraća kao s nekih olimpskih visina, s jednim arogantnim pristupom u stilu: "Tko ste vi?", nije primjeren čovjeku koji bi trebao služiti narodu. On se ponaša poput vlastodršca što svakako nije i doista se na njemu dade prepoznati ona stara rimska poslovica kako časti mijenjaju običaje. No, istina je da se Milanović i u oporbi prema sindikatima ponašao kalkulantski, kao proračunati političar. Potpis za referendum o zakonu o radu dao je tek kad je bilo jasno da će sindikati prikupiti dovoljan broj potpisa.", rekao je za Dnevno.hr predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80790-lukavo-i-oprezno-kako-su-danasnji-vlastodrsci-nekad-podrzavali-sindikalne-prosvjede.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/80790-lukavo-i-oprezno-kako-su-danasnji-vlastodrsci-nekad-podrzavali-sindikalne-prosvjede.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 15, 2013, 10:46:18 prijepodne
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81374-profesori-engleskog-o-usporedbi-s-mrs-anticevic-trazimo-ispriku-od-milanovica-za-kaljanje-nase-profesije.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81374-profesori-engleskog-o-usporedbi-s-mrs-anticevic-trazimo-ispriku-od-milanovica-za-kaljanje-nase-profesije.html)Profesori engleskog o usporedbi s Mrs. Antičević: Tražimo ispriku od Milanovića za kaljanje naše profesije!

- Tražimo ispriku gospodina Milanovića za kaljanje ugleda jedne vrlo važne i već u dovoljnoj mjeri podcijenjene profesije. Nagađanje o znanju i kompetencijama profesora engleskoga jezika od jednog nestručnjaka iz navedenog područja tim više postaje bespredmetno i nameće nam zaključak kako su premijerove riječi apsolutno neprimjerene i znanstveno neutemeljene – rekla je Ksenija Rumora i pozvala premijera Milanovića na godišnju HUPE konferenciju kako bi 'još i više usavršio svoje komunikacijske kompetencije na engleskome jeziku, a bilo bi nam drago da dovede i neke svoje suradnike'
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 15, 2013, 10:51:45 prijepodne
 Tako je govorila Jadranka Kosor   Najbolje godine svoje mladosti dala je Komunističkoj partiji.   

  Jadranka Kosor nakon što je nedavno izbačena iz HDZ-a žalila se da je najbolje godine dala toj stranci te da su je potjerali na nedemokratski način.
 Ipak, pogledavši u prošlost Kosor je i prije HDZ-a bila itekako politički aktivna te možemo reći da je 'najbolje godine mladosti' dala Komunističkoj partiji. Jedino tada se borila za socijalizam, bratstvo i jedinstvo te protiv jačanja klera i nepodobne emigracije. Očito je prije glasovitog 'Kud Ivo tud i ja' njezin moto bio 'Kud partija tu i ja'.
 Pročitajte dvije crtice iz sredine 80-ih godina prošlog stoljeća koje zorno pokazuju stavove velike promicateljice domoljublja i demokracije.
 'Socijalizam jedina perspektiva radnika u klasnoj borbi demokratskog centralizma, kroz jačanje bratstva i jedinstva u duhu izlaganja druga Dušana Dragosavca na IX Kongresu SK Jugoslavije',
 - referat podnosi Jadranka Kosor, Kumrovec, Politička škola, 14. V. 1983.
 'Borba Saveza komunista Hrvatske je u odnosu na spriječavanje jačanja klera i suzbijanja neprimjerenog ponašanja Katoličke crkve u Hrvatskoj prema omladini i nastojanje njihova povezivanja s emigracijom radi podrivanja temelja SFRJ',
 - diskusija drugarice Jadranke Kosor, 4. III. 1986. na sjednici Međuopćinske konferencije CK SKH Split.
 Nakon nadahnutog izlaganja mlada partijka doživjela je hvalospjeve:
 'Dotična drugarica je svojim izlaganjem skrenula pozornost sudionika visokog partijskog skupa i očekivati je skorašsnje njezino kooptiranje u Predsjedništvo najvišeg partijskog organa u Republici na predstojećem Kongresu u oktobru ove godine'. (Slobodna Dalmacija 5. III. 1986.)
 Eto, tako je govorila Jadranka Kosor. Mladost ludost ili...


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81362-tako-je-govorila-jadranka-kosor.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81362-tako-je-govorila-jadranka-kosor.html)

 
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Ožujak 15, 2013, 07:58:03 poslijepodne
Ako se želi kruha bez motike, onda je najbolje biti svećenik ...

Tvoj podli komentar nema veze sa smislom i naslovom tog teksta, no to tebi ionako i nije bitno, zar ne?

Svećenik u svakom slučaju više radi od tebe, da o odgovornosti niti ne govorimo. Ti ne znaš zapisati ni auto koji stoji i šuti, a ne da bi znal raditi sa živim ljudima ili pred velikom skupinom ljudi mogel reći dvije prosto-proširene rečenice.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Ožujak 16, 2013, 10:12:21 prijepodne
 :D  no comment
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 17, 2013, 10:02:18 poslijepodne
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81602-usprkos-video-dokazu-vlada-tvrdi-milanovic-zna-da-je-hrvatska-bila-zrtva-agresije.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81602-usprkos-video-dokazu-vlada-tvrdi-milanovic-zna-da-je-hrvatska-bila-zrtva-agresije.html)Usprkos video dokazu, Vlada tvrdi: Milanović zna da je Hrvatska bila žrtva agresije

Očito je da ste tendenciozno izvukli izjavu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića iz konteksta kako biste poduprli tvrdnje svom tekstu, koje nemaju uporišta u istini, navodi se u reagiranju Vlade RHVlada RH u nedjelju je priopćenjem reagirala na tekst 'Za premijera Milanovića u Hrvatskoj se vodio građanski, a ne obrambeni rat protiv srpske agresije' objavljen na našem portalu tvrdeći da smo tendenciozno protumačili izjavu premijera Milanovića o 'građanskom ratu u Hrvatskoj', želeći dezinformirati javnost.
Podsjećamo, u subotu smo objavili da je premijer Milanović na Glavnom odboru SDP-a, između ostalog, rekao da 'Hrvatska nije Finska jer ona nije imala građanski rat' zaključivši da je tom izjavom premijer obezvrijedio sve žrtve Domovinskog rata i teško prekršio Ustav RH. Tim priopćenjem pokušali  su obraniti premijera jer nije on to tako mislio. Ili rekao. Sve su zločesti novinari izvukli iz konteksta.
>>> Za premijera Milanovića u Hrvatskoj se vodio građanski, a ne obrambeni rat protiv srpske agresije

 :o :o :o Užas!!??
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 17, 2013, 10:08:33 poslijepodne
LEKCIJA IZ POVIJESTIMilanović nije u pravu, Finska je imala građanski rat!U atmosferi političkog straha i nasilja, u siječnju 1918. došlo je do oružanih borbi.
Premijer Zoran Milanović, ne znajući povijest nordijskih zemalja, izjavio je kako Finska nikada nije imala građanski rat što je neistina.
Finskom su kroz povijest vladali Šveđani no nakon njihovog poraza od Rusa 1809., potpala je pod Rusko carstvo. Nezavisnost je stekla u jeku meteža izazvanog Oktobarskom revolucijom 1917. godine kada je došlo do kolapsa Finskog velikog vojvodstva, kao dijela carstva.
http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-nije-pravu-finska-je-imala-gradanski-rat-clanak-525424 (http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-nije-pravu-finska-je-imala-gradanski-rat-clanak-525424)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 17, 2013, 10:10:31 poslijepodne
REAKCIJA NA IZJAVU PREMIJERA MILANOVIĆABranitelji: Premijeru, kakav se to građanski rat vodio u Hrvatskoj?!Premijer je odgovorio kako je njegova izjava izvučena iz konteksta odnosno da nije citiran njegov cijeli govor
http://www.vecernji.hr/vijesti/branitelji-premijeru-kakav-se-to-gradanski-rat-vodio-hrvatskoj-clanak-525393 (http://www.vecernji.hr/vijesti/branitelji-premijeru-kakav-se-to-gradanski-rat-vodio-hrvatskoj-clanak-525393)
Ali ipak ,izgleda da ima problema sa nekim činjenicama??

Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: dadi - Ožujak 18, 2013, 09:07:14 prijepodne
A što očekivati od osobe koja se na kraju pita tko je to Hrvat i što ga obilježava kao Hrvata?
SRAMOTA

 :o
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: BobRock - Ožujak 18, 2013, 08:44:54 poslijepodne
>>> Za premijera Milanovića u Hrvatskoj se vodio građanski, a ne obrambeni rat protiv srpske agresije

 :o :o :o Užas!!??

A jesi se vlovil Milanovića ko pravi HDZovac. Kaj ti je to vrijedno tvog vremena? Kaj ti taj Milanović baš tolko smeta? Ma samo ti daj piši to isto još deset puta, ali nit bu to time bolje, nit bu izjava Milanovića lošija.

Nego kaj i ti tvrdiš da kod nas nije bilo građanskog rata? Jel znaš kad su počele borbe na području sadašnje Hrvatske, a kad smo proglasili neovisnost? Ak već tak marljivo pratiš vijesti na Internetu onda bi mogel pročitat koji izvor više.

Da, u Hrvatskoj se vodio i građanski rat (http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-ovakvog-sdpa-gori-je-samo-ovakav-hdz/667952.aspx)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: plemenitashica - Ožujak 18, 2013, 09:05:39 poslijepodne
A što očekivati od osobe koja se na kraju pita tko je to Hrvat i što ga obilježava kao Hrvata?
SRAMOTA

 :o

Ma dajte? Pa to se pitam i ja od kad sam postala svjesna sebe?
Vama je to očito kristalno jasno, pak prosim dajte mi objasnite?

Po kojem ključu su Hrvati Hrvati? (pri meni je to vrlo lako kad mi je tko zna koji potomak i s mamine i s tatine strane Turopoljec)

A što je s onima koji ne znaju kam spadaju tj ne mogu razlučiti tko im je tko bio,
 ne tako davno, npr. u 19 stoljeću?

Ili si možda Hrvat zato kaj si se rodil tu negdje u nekom od gradova? Kao što ljude vezuju za mjesto (bolnicu) rođenja i proglašavaju ih građanima toga grada, a često se dogodi da su SAMO rođeni u tom nekom gradu.
Ili pak oni koji se dosele u neki grad jesu li oni IZ tog grada ili nisu (a npr. žive u tom gradu već više od pola svog života).
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: kuntakinte - Ožujak 18, 2013, 10:45:29 poslijepodne
Pa to se pitam i ja od kad sam postala svjesna sebe?
Po kojem ključu su Hrvati Hrvati?
Nekaj (se) je slično retorički pital i Zdravek Lučič v kontekstu "iranske teorije" i genetike.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: dadi - Ožujak 19, 2013, 08:52:40 prijepodne

Po kojem ključu su Hrvati Hrvati? (pri meni je to vrlo lako kad mi je tko zna koji potomak i s mamine i s tatine strane Turopoljec)
.[/color]


Moram priznat da se ne čudim vašem pitanju, vjerojatno ste "školu završili" isto kak i Milanović, a roditelji vas nisu poučili!Nije ova pjesma zalud nastala "Djeca roda povist neće znati. Potom svoj na svome neće bit Hrvati "
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 19, 2013, 09:51:58 prijepodne
Citat:
Da, u Hrvatskoj se vodio i građanski rat

 E vidiš , sa ovakvom se izjavom slažem, da se je vodio i građanski rat. Ali ima jedna sasvim mala ali jako bitna razlika, Hrvatska je napadnuta od Srbije. I ja sam branio svoju domovinu i sve ono kaj to značilo!
Nisam podvio rep ili čekao da vidim kako će sve završiti.

Vojska je dolazila iz te iste Srbije, kojoj bi danas, ti isti političari htjeli  "oprostiti" to kaj su nas napadali i uništili nam cijelu zemlju:

Ili možda nisu?

A to boli, kad se omalovažava! Boli Hrvate.

Da smo svi mi , koji znamo kaj nas određuje kao Hrvate, stali u obranu svojih domova , gdje bi danas taj isti premijer govorio i kome postavljao ovakva pitanja?
 
Mnogi od današnjih političara svojim nepromišljenim izjavama (ili možda namjerno??) vrijeđaju nas kao narod, koji je znao stati na branik domovine, dok se njih nije moglo tada vidjeti ni čuti.

Svojom su politikom  dokazali koliko drže do naroda koji je ovu zemlju obranio od agresora i znali smo se odrediti kao Hrvati. Za svaku pohvalu su i mnogobrojni neimenovani branitelji,koji nisu rođeni ovdje u Hrvatskoj. No i oni su se znali odrediti i braniti svoje.
Zbog takvih stvari , mene ovakvo ponašanje premijera vrijeđa i to otvoreno iskazujem.

Isto kako se on slobodno svemu čudi, kaj je smatram u najmanju ruku neodgovorno  s obzirom  na funkciju koju ima.
No u njegovim se bajanjima pridružuje i gospođa Pusić , koju isto smeta ljubav prema domovini.

Oni su dužni, to su obećali, zastupati ovaj narod, a ne raditi protiv njega. Isto vrijedi i za HDZ.
Zar je čudno to od njih očekivati?
Kako se vi gospodo forumaši osjećate, kaj vas određuje ili ne kao Hrvate ne znam. To i nije tema.

Usput, ako ne znate, ja vam to ne mogu objašnjavati, jer to se živi !
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: dadi - Ožujak 19, 2013, 10:20:36 prijepodne
Mlačanin potpisujem cijeli tvoj tekst!


Domovinski rat koji smo vodili i hvala Bogu dobili, sada omalovažavaju premijer i društvo i time vrijeđaju sve žrtve i sudionike, ali što je najgore i cijeli Hrvatski narod. Pokazao je premijer da mu je više stalo do agresora  nego vlastitog naroda! ¨Postavio bi mu samo pitanje što to Srbe u Hrvatskoj određuje kao Srbe?!!!
Vjerojatno njihova stoljetna ugroženost!
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 19, 2013, 03:58:28 poslijepodne
POLEMIKA PREMIJERA SA ZASTUPNICIMA NA PREDSTAVLJANJU NOVOG MINISTRA TURIZMA

Milanović: Mučninu mi izazivate, a imam želudac od kevlaraRekao je da u Saboru možda ima dvoje, troje ljudi koji znaju više o turizmu od Lorencina

 Danas predstavljam kandidata za novog ministra turizma Darka Lorencina. Njegov prethodnik Veljko Ostojić bio je dobar ministar, kompetentan, jedan od onih koji predstavljaju sam vrh struke i politike, međutim odstupio je zbog cijelog niza pitanja na koja su se tražili odgovori, odgovori koje ja i Vlada nismo mogli dati i to je previše opterećivalo rad Vlade – kazao je u Saboru premijer Zoran Milanović.
http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-mucninu-mi-izazivate-a-imam-zeludac-kevlara-clanak-526443 (http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-mucninu-mi-izazivate-a-imam-zeludac-kevlara-clanak-526443)
--------------------------------------

Ako se zna da je spomenuti ministar morao otići zbog osobne koristi iliti koristi svoje supruge i šogorice.................kaj je onda istina? :o :o

Da li mediji opet lažu??
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 19, 2013, 04:05:52 poslijepodne
POZADINA SASTANKA MILJENIĆA I SELAKOVIĆAVesti:


Ministri dogovorili da Srbija Hrvatima oprosti zločine?U zamjenu za ovaj ustupak, Zagreb bi mogao revidirati popis s 1549 imena Srba optuženih za ratne zločine


http://www.vecernji.hr/vijesti/vesti-ministri-dogovorili-da-srbija-hrvatima-oprosti-zlocine-clanak-526509 (http://www.vecernji.hr/vijesti/vesti-ministri-dogovorili-da-srbija-hrvatima-oprosti-zlocine-clanak-526509)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 22, 2013, 11:27:50 prijepodne
Evo koliko VEĆI promet su ugostitelji prijavili nakon uvođenja fiskalnih blagajniPorezna uprava objavila je podatke o tome koliki su promet ugostitelji prijavili za siječanj.
U Poreznoj su se upravi pohvalili rezultatima uvođenja fiskalnih blagajni u ugostiteljske objekte diljem Hrvatske. Tvrde da je samo u siječnju, mjesecu kada se veći broj ugostitelja još prilagođavao novom sustavu naplate računa, ukupan prijavljeni promet bio čak 31,43 posto veći u odnosu na siječanj 2012. godine.
'Fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, u siječnju 2012. godine prijavile su isporuke u vrijednosti 139.183.743,43 kuna, dok su u siječnju 2013. prijavile promet od 182.932.210,65 kuna', kažu u Poreznoj.
----------------------

http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarstvo/ugostitelji-nakon-uvodzenja-fiskalnih-blagajni-prijavili-31-posto-veci-promet---279289.html (http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarstvo/ugostitelji-nakon-uvodzenja-fiskalnih-blagajni-prijavili-31-posto-veci-promet---279289.html)

Još kad bi znali za koliko je postotaka vlada smanjila svoje trošenje, gdje bi nam bio kraj?
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 22, 2013, 12:15:25 poslijepodne
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/82100-ministrica-pusic-zatajila-tvrtke-u-beogradu-sarajevu-i-ljubljani.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/82100-ministrica-pusic-zatajila-tvrtke-u-beogradu-sarajevu-i-ljubljani.html)


Ministrica Pusić zatajila tvrtke u Beogradu, Sarajevu i Ljubljani

Suprug potpredsjednice Vlade Jurgis Oniunas suvlasnik je zagrebačkog društva Ascendant koja je 100-postotni vlasnik istoimenih tvrtki u Srbiji, BiH i Sloveniji. Ministrica Pusić u imovinskoj kartici navela je samo 25 posto udjela u zagrebačkoj tvrtci a podružnice u inozemstvu nije ni spomenula. U ranijoj imovinskoj kartici Pusić je sakrila vlasništvo svoga supruga nad britanskom tvrtkom Nemora Group koja je poslovala i u Litvi.
-------------
Poštenju nikad kraja.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Ožujak 22, 2013, 12:16:36 poslijepodne
Meni je taj podatak o 31% pušioničarski, jer su prije tumačili da mnogi kafići koji prijavljuju neke smiješne svote dnevnog prometa - a nakon snimanja istog je utvrđeno da je promet 10 i više puta veći! - toliko bude i dobit u proračun veći, a ovako ispada da od svega toga (kao, uostalom, i sve velike najave, projekti, obećanje ludom radovanje i slični idiotizmi vladajućih) nebu NIŠ!... još jedan veeeeliki projekt naše prepametne Vlade, a za kaj? Rezultati su višestruko MANJI negoli su to bahato najavljivali, i kaj sad?

Opet sazvati pressicu ili konačno dati ostavku zbog već kronične nesposobnosti i neuspješnosti??

Glede Pusićke - bude i ona dala ostavku zbog sukoba interesa kao što je to primorala muža ministrica Taritaš?
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: kuntakinte - Ožujak 22, 2013, 07:17:24 poslijepodne
I mene ovo skros bedasto; veli da su bertije/restorani prijavlivali prije promet od 45 il 65 kn- i kulko je onda te 30% više?
Isto kak i prelaz na MPG2/4 signal- premenili se televizije v države a opče nemamo nikakvu EI industriju kaj bi od toga imala koristi. Sami strošek... a nigde koristi. Korist v statistike.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: BobRock - Ožujak 22, 2013, 09:44:29 poslijepodne
Isto kak i prelaz na MPG2/4 signal- premenili se televizije v države a opče nemamo nikakvu EI industriju kaj bi od toga imala koristi. Sami strošek... a nigde koristi. Korist v statistike.
Nemreš saku korist mjeriti samo u nofcima. Prijelaz na DVB-T ima prednost kaj je slika sad ili skroz dobra bez smetnji, pa čak i u većoj rezoluciji (HD, pa time i kvaliteti), ili je pak skroz nema.

Osim toga su sad stare frekvencije slobodne i mogu se koristiti u druge (bolje svrhe). Jedna svrha je npr. LTE. Zato buš sad mogel (ak več i ne delaš) surfati sa svojim smartfonom skoro jednako brzo (ak ne i brže) ko i doma sa DSLom.

Eto. A da to nije bilo napravljeno onda bi se pak bunil da kaj se čeka kad već svi to imaju. I nikak dobro. Nemoj sam reći da je i tebi za to sve ova sadašnja vlada sve kriva.

Još malo pa ak padne kiša, ljudima bu ova vlada i za to kriva.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: kuntakinte - Ožujak 22, 2013, 10:15:39 poslijepodne
HD-DVBT; Mene ti to baš puno i ne *, jel crna-crna il je crna-jako tamno siva, jel ekran ima 9 il 10 mil. točkic...

Frekvencije,LTE,DSL; Pa normalno da su stare slobodne kad su nove zauzete- dok su stare bile zauzete nove su bile slobodne i normalno da ni druge frekvencij osim stare i nove. Smasrt i druge điđe-miđe- "ne* 2%".

Vlada; Mislim da su krivi za ovu zimu i sneg do leta, ali to ima veze z anšlusom.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: plemenitashica - Ožujak 23, 2013, 12:56:44 poslijepodne
Po kojem ključu su Hrvati Hrvati? (pri meni je to vrlo lako kad mi je tko zna koji potomak i s mamine i s tatine strane Turopoljec).[/color]
Pogriješila sam. Umjesto potomak ipravno je predak. No, sigurna sam da se smisao može razaznati.

Moram priznat da se ne čudim vašem pitanju, vjerojatno ste "školu završili" isto kak i Milanović, a roditelji vas nisu poučili!

OSTAVITE MOJE RODITELJE NA MIRU.

Ja vaše ne diram. Bezbrazni ste do bola. S kojim pravom uopće spominjete MOJE RODITELJE. Imate svoje pa ih spominjete u kojem god kontekstu želite. MOJE OSTAVITE NA MIRU i vi i svi ostali.

A sad kad se ne čudite mojem pitanju zašto se niste potrudili odgovoriti?
Da vam rečem - pojma nemate, jer da imate onda bi napisali nešto korisno, a ne uvredljivo.

O školi i završavanju iste mi se uopće ne da komentirati.
Ako vam slučajno netko nekada otkrije kad i gdje se učilo u školi po kojem ključi si Hrvat ili npr. Janjevac, prosim zapamtite pak mi bute napisali. (valjda bum poživela) :P
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: plemenitashica - Ožujak 23, 2013, 01:07:34 poslijepodne
.........

Još malo pa ak padne kiša, ljudima bu ova vlada i za to kriva.

Bravo BobRock - upravo tako. A zaboravljaju koliko su gadovi uništili i popljačkali. Nevjerojatno kak bi ljudi u godinu dana bolji život  koji im je onaj "reich" dvadeset godina oduzimao.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Ožujak 23, 2013, 01:35:35 poslijepodne
... kad se samo sjetim Hebranga (to je onaj koji ne laže nego samo tu i tam ne govori istinu) Na silu je uporno pokušavao godinama ljude uvjeriti da za vrijeme HDZ-a žive bolje, samo toga nisu svjesni. HDZ je sišao s vlasti, a masa ljudi još uvijek ne mogu sagledati katastrofu koju  su ostavili za sobom. Da je na vlast došao bilo tko drugi, isto bi bilo, ako ne i gore.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: plemenitashica - Ožujak 23, 2013, 01:45:29 poslijepodne
... kad se samo sjetim Hebranga (to je onaj koji ne laže nego samo tu i tam ne govori istinu) Na silu je uporno pokušavao godinama ljude uvjeriti da za vrijeme HDZ-a žive bolje, samo toga nisu svjesni. HDZ je sišao s vlasti, a masa ljudi još uvijek ne mogu sagledati katastrofu koju  su ostavili za sobom. Da je na vlast došao bilo tko drugi, isto bi bilo, ako ne i gore.

Potpisujem.
A kaj je najbitnije mnogi su stvarno živjeli bolje (od vlastitog nerada).
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: BobRock - Ožujak 23, 2013, 02:51:46 poslijepodne
HD-DVBT; Mene ti to baš puno i ne *, jel crna-crna il je crna-jako tamno siva, jel ekran ima 9 il 10 mil. točkic...

Frekvencije,LTE,DSL; Pa normalno da su stare slobodne kad su nove zauzete- dok su stare bile zauzete nove su bile slobodne i normalno da ni druge frekvencij osim stare i nove. Smasrt i druge điđe-miđe- "ne* 2%".
To sad tak veliš, no ak buš nekaj trebal, onda ti to ne tak sejeno. Buš videl.
Citat:
Vlada; Mislim da su krivi za ovu zimu i sneg do leta, ali to ima veze z anšlusom.
I te kak ima veze sa anšlusom, ali ne samo. I naš mentalitet je tu jedan negativan faktor, pa onda naš bivši rat, pa onda stari društveni sistem... Ovaj anšlus je po mojem samo jedan faktor u nizu, i to dost slabi faktor.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: hornet34 - Ožujak 23, 2013, 03:00:38 poslijepodne
 i kaj sad...treba pustiti ove 20 let da se poravnaju sa bivšom ekipom mlatimudana,jer nebi bilo fer da sad današnji odu praznih ruku jednog dana...istina oni prije su pokrali,malo je ostalo,ovi danas mogu rasprodat sve kaj još nekaj vredi i stvar rešena,kaj ne?
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Muha - Ožujak 23, 2013, 04:39:41 poslijepodne
Citat:
plemenitashica
Potpisujem.
A kaj je najbitnije mnogi su stvarno živjeli bolje (od vlastitog nerada).
Dajte Plemenita budite pametni. Možete svoje partijske litanije prodavati neukim i nostalgičnim članovima vaše partije.Oni koji razmišljaju svojom glavom ne padaju na vaš lijepak. Osnovni problem kod vas je što svako hrvatstvo proglašavate extremno, budući da vi zbog partijske pripadnosti nemate osjećaj političkog hrvatstva. Kod vas je na žalost u pitanju fobija od slova "H", pa vam je svako hrvatsko, osim ako nije jugohrvatstvo, ekstremizam.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Ožujak 23, 2013, 06:34:52 poslijepodne
OSTAVITE MOJE RODITELJE NA MIRU. I molim i modove da ubuduće to korigiraju i sankcioniraju (jer set o radilo i za manje stvari tog tipa i meni i još nekima, pa očekujem jednaki pristup, valjda to imamo pravo svi očekivati).


Iskreno, primio na znanje, već po drugi puta.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: kuntakinte - Ožujak 23, 2013, 07:43:16 poslijepodne
A kaj je najbitnije mnogi su stvarno živjeli bolje (od vlastitog nerada).
Verujem da je još nosi inercija. Il plima penez... Do se prije "ogrel" još navek ne prosi.

@hornet A navek su oni "drugi" krivi.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: plemenitashica - Ožujak 24, 2013, 12:10:59 prijepodne
Osnovni problem kod vas je što svako hrvatstvo proglašavate extremno, budući da vi zbog partijske pripadnosti nemate osjećaj političkog hrvatstva. Kod vas je na žalost u pitanju fobija od slova "H", pa vam je svako hrvatsko, osim ako nije jugohrvatstvo, ekstremizam.
Baš ste našli cirkvu de se bute Bogu molili.
Takve fraze me nasmijavaju,  nikako me više ne uzrujavaju, prošlo svršeno vrijeme kad sam reagirala.
Ovo vam je fulana meta kao i uporno guranje mene u partiju.
Muha, vi imate prošlost koju pokušavate zaboraviti, ja ne.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Muha - Ožujak 24, 2013, 10:40:28 prijepodne
Bespredmetno je s tobom polemizirati i diskutirati, što drugo nego tvoj odgovor je dokaz da nisi ništa drugo no stranački vojnik koji odrađuje dio svog posla koji se naravno u konačnici nagreađuje benefitom (bananom). Takvi kao ti koji žive kao lutke na koncu svojih stranačkih vođa ne mogu da shvate i prihvate svoju odgovornost za društvene i političke katastrofe i žive u lažnom uvjerenju da nikad ne griješe. Nisi svjesna svoje podvojene osobnosti, jer kako netko takav kao ti može priznati sebi i drugima da je zao i da ima komplekse?..Pokušat ću da bi razumjela sve to pojasniti pričom o majmunima: Osam je majmuna u sobi. U sredini sobe su ljestve koje vode do hrpe banana koje vise sa stropa, obješene o kuku. Svaki puta kada se neki majmun pokuša popeti ljestvama, sve majmune pošprica ledena voda i naravno, majmuni su u kurcu, mokri i jadni. Pametne zvjerke kakve jesu, svaki put kad se jedan majmun pokuša popeti po ljestvama, svi drugi majmuni, ne želeći biti pošpricani, ubiju boga u majmunu koji se je probal popet. Naravno, više se niti jedan majmun ne usudi popet po ljestvama. Jedan od originalnih majmuna  biva odstranjen, i dolazi novi majmun. Novi majmun, vidjevši ljestve, kuku i banane, a potpuno nesvjestan spike, čudi se kak ostatak majmuna ne čini očito, to jest uzima banane, obzirom da su tako pristupačne. Nesvjestan, dakle, cijele priče iz prvog odlomka, majmun odmah kreće po ljestvama, ne bi li dograbio banane.Prije nego što se jadnik snašao, svi drugi majmuni kreću na njega i isprebijaju ga namrtvo. Ovaj ni ne kuži zakaj...Drugi od originalnih majmuna također bude odstranjen, i opet dolazi novi majmun. I, klasika, kreće po ljestvama prema bananama i opet svi drugi majmuni kreću na njega i isprebijaju ga namrtvo.
Naravno, ovaj je put u hrpi majmuna koji su ga isprebijali, bio i naš prijašnji novi majmun. Sretan da ovaj put on ne dobije batine, zdušno je sudjelovao u batinanju. Međutim, uopće nema pojma zašto ga je i on tukao.
Jedan po jedan, svi originalni majmuni su zamijenjeni novima. Sada je u sobi osam novih majmuna. I niti jedan od njih nije prošao špricanje vodom.Više se niti jedan ne penje po ljestvama da zgrabi banane. I svi će oni sa zadovoljstvom prebiti svakog novog majmuna koji pokuša. No, niti jedan od njih nema blagog pojma zašto će ga ustvari prebiti. Paralela s tvojim aktivnostima više je nego očita...
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Ožujak 24, 2013, 10:58:22 prijepodne
... kak si ovo opisal kao da si bil s njima u buksi.

Sve iz prve ruke, provjereno .

 :D
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Muha - Ožujak 24, 2013, 01:08:22 poslijepodne
... kak si ovo opisal kao da si bil s njima u buksi.

Sve iz prve ruke, provjereno .

 :D

He..javila se zakrpa...

(http://www.dnevno.hr/slike/Hrvatska/clanci/82307/1_52925.jpg)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Ožujak 24, 2013, 04:29:15 poslijepodne
Ovo vam je fulana meta kao i uporno guranje mene u partiju

Tak je, nije to Partija!!

Das ist ein Volk, ein Fuhrer, ein Pusić!

Di je to od Partije?? Pa Partija je za to maaaajkaa....  ;) ;) >:D
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Svibanj 06, 2013, 10:22:35 prijepodne
Nikad robom

Kako su masoni zavladali Hrvatskom

 Ne pljačkaju nas daleki centri moći, mračni kultovi. To čine oni koje gledamo svaki dan i čija nasmijana lica 
mazno od nas traže da se odreknemo vlastite volje     

Nemam baš nekih motiva zadnjih godina. Sve mi je dosadno, besmisleno. Niti se imam koga bojati niti koga mrziti. Mislim da bi mi dobro došao jedan rat. Tako su dva mlada dečka kratila vrijeme između dvije tramvajske stanice, a ja sam se u njihovu razgovoru zatekao nehotice i sa zanimanjem. Strah i mržnja, strah i mržnja, neprekidno mi je odzvanjalo i nakon što sam već hodao ulicom i na licima ljudi pokušavao otkriti jesu li stvarno ta dva osjećaja glavna pokretačka sila našeg društva. Trebamo li se bojati i mrziti da bi nam bilo zanimljivo, da bi životi imali smisla, da bismo uopće imali motiva živjeti? Opet, kada se strah i mržnja isprepletu poput spirale DNK, ne čine li osnovnu potku onoga što se od nas i očekuje da budemo; prestrašeni mrzitelji otvoreni za laku manipulaciju. Možda ona dva mladića nisu ni bila svjesna koliko su blizu da u tom kontekstu postanu ljudi. Jer ljudska psiha ne smije biti lišena mržnje i straha. Samo je pitanje da se ispravno programira, odnosno preusmjeri s bitnog na nebitno.

http://www.vecernji.hr/kolumne/kako-su-masoni-zavladali-hrvatskom-kolumna-548698 (http://www.vecernji.hr/kolumne/kako-su-masoni-zavladali-hrvatskom-kolumna-548698)

Jel nam je zato trebalo rata?
   
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Lipanj 28, 2013, 06:36:19 poslijepodne
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/90117-cime-li-ga-drzi-u-saci-zasto-milanovicu-brodogradnja-ili-ljubljanska-banka-nisu-bili-razlog-za-sukob-s-eu-a-perkovic-jest.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/90117-cime-li-ga-drzi-u-saci-zasto-milanovicu-brodogradnja-ili-ljubljanska-banka-nisu-bili-razlog-za-sukob-s-eu-a-perkovic-jest.html)


Čime li ga drži u šaci: Zašto Milanoviću brodogradnja ili Ljubljanska banka nisu bili razlog za sukob s EU, a Perković jest?
Nikad se nitko iz Milanovićeve vlade nije pobunio protiv bilo čega što će u sadašnjosti i budućnosti koštati hrvatske građane a posljedica je nametnutih bruxelleskih normi tijekom pregovora oko ulaska Hrvatske u EU. Sad je odjednom vrhunskim nacionalnim interesom proglašen bivši agent Udbe zbog kojeg se kreće u boj protiv Europe.


Pitanje, za sad bez odgovora.....

Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Lipanj 28, 2013, 06:42:12 poslijepodne
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/90092-hrvatski-pregovarac-sa-eu-milanoviceva-izjava-je-skandalozna-kao-iz-vremena-kad-je-crkva-bila-proganjana.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/90092-hrvatski-pregovarac-sa-eu-milanoviceva-izjava-je-skandalozna-kao-iz-vremena-kad-je-crkva-bila-proganjana.html)Hrvatski pregovarač sa EU: Milanovićeva izjava je skandalozna, kao iz vremena kad je Crkva bila proganjana

'Naime, kao jedan od pregovarača Republike Hrvatske sa Europskom unijom, neugodno sam zatečen i pogođen (kao i većina građana hrvatske), posljednjim zbivanjima oko pokušaja izmjene već prihvaćenog Europskog uhidbenog naloga, a sve u svrhu zaštite osobe koja bi za svoja nedjela pred zakonom trebala odgovarati, a čime bi hrvatska vlast napokon bila spremna izraziti političku volju i stvarno se suočiti sa zločinima s kojima do sada nije bila spremna suočiti se – onim komunističkim, sukladno Europskom duhu i rezolucijama.'', kaže Mate Brstilo.


Povratak u "budučnost" ili prošlost ??[/font]
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Lipanj 28, 2013, 07:34:05 poslijepodne
... bilo kuda, crkva svuda ...  što se niste javljali , za vrijeme vladavine (ZNA SE, koga) kad je Njemačka objavila potjernicu za Perkovićem ?  Opet dokazujete da se svrstavate uz jednu opciju koja je hrvatskom narodu nanijela zla isto (ako ne i više ) kao i ona koja je vladala prije rata. Postajete pomalo i dosadni s nekim tvrdnjama koje forsirate, a pozivate se na (ZNA SE) koje izvore, u ovom slučaju ...    dnevno.hr

... što ne pišete o tome da se za vladavine HDZ-a pokralo više nego što je privređeno desecima godina prije rata ?  Što ne pišete o svečenicima koji se ponašaju kao da su Bogom dani ? Cijelo vrijeme pišete o proganjanima, potlačenima, osiromašenima ... kome to ???  Nikada nisam imao manje nego za vrijeme "Vaše (ZNA SE čije)" vlasti ! Dajte se malo spustite na zemlju i shvatite da niti su svi ljudi zaluđeni crkvom kako vi mislite, niti ne žive svi u filmu u kojem vi živite. Svakom normalnom i razumnom, jednom dosta. Ako zatreba, na Vas i još poneke napisat ću još jednom, ako me moderator (Vi !) ne spriječite u tome.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: @Franjo@ - Lipanj 28, 2013, 08:22:55 poslijepodne
... bilo kuda, crkva svuda ...  što se niste javljali , za vrijeme vladavine (ZNA SE, koga) kad je Njemačka objavila potjernicu za Perkovićem ?  Opet dokazujete da se svrstavate uz jednu opciju koja je hrvatskom narodu nanijela zla isto (ako ne i više ) kao i ona koja je vladala prije rata. Postajete pomalo i dosadni s nekim tvrdnjama koje forsirate, a pozivate se na (ZNA SE) koje izvore, u ovom slučaju ...    dnevno.hr

... što ne pišete o tome da se za vladavine HDZ-a pokralo više nego što je privređeno desecima godina prije rata ?  Što ne pišete o svečenicima koji se ponašaju kao da su Bogom dani ? Cijelo vrijeme pišete o proganjanima, potlačenima, osiromašenima ... kome to ???  Nikada nisam imao manje nego za vrijeme "Vaše (ZNA SE čije)" vlasti ! Dajte se malo spustite na zemlju i shvatite da niti su svi ljudi zaluđeni crkvom kako vi mislite, niti ne žive svi u filmu u kojem vi živite. Svakom normalnom i razumnom, jednom dosta. Ako zatreba, na Vas i još poneke napisat ću još jednom, ako me moderator (Vi !) ne spriječite u tome.

balvane  , bolje nemoj..bolje ti je sutjeti, jer, upravo takvi mamlazi sa duplim moralom koji stite zlocince, pomogli su da je ova zemlja na razini konga i burkine faso.takvima nisu smetali ni mesici , ni seksi, ni stanimirovici, ne smetaju im ni lokalni odiseji, ali smeta im svako spomen zlocina  na neduznim ljudima.
jebote vladavine ahezeja  i ovih komunistickih potomaka ...i velis jos zaludjeni crkvom, koji si ti kreten.

ne vjerujem da igdje na svijetu postoji zemlja , gdje se na polju malo dublja brazda zaore izlaze kosti na vidjelo neduznih ljudi , koje su poubijali takvi i slicni koje danas trazi Njemacka.

crkva sa tim nema nista. crkva je kriva za nesto drugo.. i treba se  se sramiti sto nisu oni pokupili kosti po poljima, sumarcima, i pokopali te poubijanje ljude

darum, nochmals, danke deutschland.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Lipanj 28, 2013, 08:41:05 poslijepodne
Saucha: Dolazak A. Merkel bio je potvrđenVelika Britanija i Francuska također su se odlučile poslati dužnosnike nižeg ranga od šefa države ili Vlade
Trakavica oko nedolaska njemačke kancelarke Angele Merkel u Zagreb na svečanost povodom ulaska u EU se nastavlja. Naime, iako su iz njenog ureda prije nekoliko dana Večernjem listu rekli kako nikada nisu službeno potvrdili njen dolazak, na današnjoj je konferenciji za medije šef premijerovog kabineta Tomislav Saucha ustvrdio suprotno rekavši kako je njeno ime bilo potvrđeno. Naglasio je kako su o tome i A. Merkel i hrvatski premijer Zoran Milanović davali izjave te da se on ne bi upuštao u polemiku. Kako je već otprije poznato, umjesto kancelarke Njemačku će predstavljati državni ministar u Saveznom ministarstvu vanjskih poslova Michael Georg Link.


http://www.vecernji.hr/vijesti/saucha-dolazak-a-merkel-bio-je-potvrden-clanak-576218 (http://www.vecernji.hr/vijesti/saucha-dolazak-a-merkel-bio-je-potvrden-clanak-576218)


Konačno !
Ulazimo u toliko željenu Evropu, dočekuje nas svita evropskih dužnosnika . Službeni popis osoba koji je objavljen pokazuje nam koliko se drži do nove članice. To je i pokazatelj koliko se drži do državnih dužnosnika zemlje, koju se prima.
Ovo nije sramota Hrvatskog naroda, ovo je sramota pojedinaca .
Osobno , ne podržavam ulazak u Uniju na ovakav način, posebno ne kada je podržan od samo cca 30% stanovnika! I to vrijedi!?  Kada se za nešto izjasni oko 700,000 stanovnika, to ne vrijedi, to se ne poštuje? Toliko o našem vodstvu.
Mislim da smo mogli i trebali učiniti više, pa da ulazimo kao gospoda, a ne kao roblje.  To nam je rezultat politike koja se vodila cijelo vrijeme,od neovisnosti do današnjih dana. Kao narod zaslužili smo puno više i sa pravom se osjećamo zakinuti.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: BobRock - Lipanj 29, 2013, 09:07:19 prijepodne
podržan od samo cca 30% stanovnika!
To je samo pretpostavka. Pravi omjer nemreš znati i da oćeš.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Lipanj 29, 2013, 10:12:40 prijepodne
Naravno - jer je pravi omjer puno manji i zato tajan podatak koji ne odgovara vladajućima... zato i nisu dozvolili Ustavnu tužbu, plaćeni su izvana da Hrvatska bez otpora uđe u EU (ne u Europu, prokleti neuki novinarski moroni, ne u Europu - u njoj već jesmo oduvijek, Europa je geografski pojam, a EU je političko neoliberalno udruženje najvećih kapitalista... i time su to dvije potpuno različite stvari... je li Švicarska "u Europi?? Ili Norveška? Dajte više prestanite izjedančavatio dvije potpuno različite stvari... i takvi oblikuju javno mnijenje, takvi su "savjest javnosti", a glupi k'o noć...)...
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Lipanj 29, 2013, 02:19:24 poslijepodne
balvane  , bolje nemoj..bolje ti je sutjeti, jer, upravo takvi mamlazi sa duplim moralom

... ako ti je balvan ono što vidiš ujutro u ogledalu, misliš da su svi balvani i mamlazi ? Vrijeđaj si ukučane takvim govorom.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Lipanj 29, 2013, 04:48:11 poslijepodne
Ak su Zokiju i bratiji bile pune bijesne čvalje "pravde i zakonskih normi, te preuzetih obaveza" kada je trebalo loviti generala Gotovinu, zašto su odjednom odustali od poštovanja tih normi kada je riječ o dokazanom ubojici (što general Gotovina nije bio!)??

Možda zato jer je taj udbaški ubojica radio po nalozima tateka od Klavira, tj. oca predsjednika YUsipovića, koji je bio general tajne službe i UDBA-e, pa bi iznošenje mnogih saznanja od strane Perkovića bilo izuzetno neugodno i opasno za mnoge aktere sadašnje SDP-ove vrhuške, u koju spadaju i Klavir i kružok likova oko pokojnog Račana i još nekih superzaslužnih drugova, a u isti drek su uvaljani i dečeci iz HDZ-a, koji je pun k'o brod isto tako "kvalitetnog i provjerenog kadra" iz iste kumrovečke akademije, stoga i plavi komunisti, kao i oni crveni, ne dižu glas iznad 26 decibela snage, jer se svima njima radi o istim jajcima koja bi otišla rezom iste britve...
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: @Franjo@ - Lipanj 29, 2013, 05:47:07 poslijepodne
ponekad, i vise , procitam kolumne z.despota u v.l.

prvom prilikom zamolit cu ga da  otvori i temu palmoticeve ulice u zagrebu.

ciji su to stanovi bili prije rata,  a ciji su danas.ciji sinovi danas se sepure u stanovima od 150 i vise m2, tko su stanari bili poslije 45te.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Lipanj 29, 2013, 08:20:31 poslijepodne
HRVATSKA U EUROPSKU UNIJU ULAZI ONAKO KAKO JOJ SE I PRIBLIŽAVALA SVIH OVIH GODINA – S PROBLEMIMA I KONTROVERZAMA   Diplomati: Angela Merkel najmanji vam je problem, razmislite o sebi Kasnilo se, MVP je bio isključen iz organizacije, čak su i imena uzvanika pogrešno napisana

http://www.vecernji.hr/vijesti/diplomati-angela-merkel-najmanji-vam-je-problem-razmislite-sebi-clanak-576575 (http://www.vecernji.hr/vijesti/diplomati-angela-merkel-najmanji-vam-je-problem-razmislite-sebi-clanak-576575)

Trebaju li nam ovakvi napisi, ?

Koliko je u ozbiljnosti?

Kako želimo da nas drugi shvate?

Znam da mnogima ovaj tekst nikako ne odgovara, ali ne može biti prigodniji. Čita se ove nedjelja, iz Poslanice sv. Pavla... citat-
" Za slobodu nas Krist oslobodi! Držite se dakle i ne dajte se ponovno u jaram ropstva" - kraj citata.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: BobRock - Lipanj 30, 2013, 02:38:29 poslijepodne
Ak su Zokiju i bratiji bile pune bijesne čvalje "pravde i zakonskih normi, te preuzetih obaveza" kada je trebalo loviti generala Gotovinu, zašto su odjednom odustali od poštovanja tih normi kada je riječ o dokazanom ubojici

Ni meni ovo nije baš jasno. Očito da Perković ima puno moći i da iza te teme stoji puno leševa u podrumu. Mi jednostavno nismo sposobni napokon počistiti taj podrum i početi odpočetka jer očito da ovi (Jugo)komunisti još uvijek imaju veliki utjecaj na današnja zbivanja u politici.

No ovo demostrativno izlaženje HDZa iz sabornice je više nego licemjerno. Kao da bi oni dali Perkovića nijemcima. To su mogli davno napraviti da su šteli. To isto vrijedi i za Crkvu. Svugdje licemjerstvo.

Ko zna kaj stoji iza tog "King-Konga"...

Ma nebu kod nas mira ni pravde sve dok ne odapne i zadnji (Jugo)komunist.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Kolovoz 07, 2013, 01:16:43 poslijepodne

'Dezerteru Milanoviću, zvižduci su najmanje što ti je ovaj narod mogao prirediti zbog veleizdaje'!

Uhićenja na proslavi Oluje kap je koja je prelila čašu braniteljima. Na podužem popisu grijeha ove Vlade, kažu, činjenica je da su zatvorili oči pred izjavama Stanimirovića i Pupovca, da štite Perkovića i njegove ubojice koji su po svijetu tamanili Hrvate kao mrave i da se ponašaju gore nego u najgoroj afričkoj diktaturi.
Jesen će biti burna za Vladu Zorana Milanovića! Kukurikavcima za vratom već 'puše' nekoliko zahtjeva za raspisivanjem referenduma, a na pomolu je, čini se, još jedan. Uhićenja ljudi koji su izviždali premijera Zorana Milanovića na svečanoj proslavi Oluje u Kninu, kap je koja je prelila čašu hrvatskim braniteljima! 'To je najmanje što su mu mogli u datom trenutku prirediti za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Ni u najgoroj afričkoj diktaturi, ljudi se ne uhićuju zbog zviždanja, a Milanović zaboravlja da je on samo gost u Kninu, kažu branitelji, nazivajući premijera dezerterom.
Iz domoljubne organizacije 'Croatorum', za dnevno.hr najavljuju prikupljanje potpisa za referendum o lustraciji te o tome treba li ukinuti zakon o aboliranju ratnih zločinaca. Odluka o početku prikupljanja potpisa, ekskluzivno doznajemo, znat će se 23. kolovoza!
Ovoj odluci 'kumovao' je niz nedavnih događaja. Branitelji Kukuriku vladi zamjeraju što je zatvorila oči pred izjavama Vojislava Stanimirovića kako djeca u srpskim školama uče iz udžbenika u kojima stoji da je Domovinski rat bio građanski, a ne obrambeno-oslobodilački. Prije više od mjesec dana od Mladena Bajića zatražili su hitno provođenje istrage zbog opasne izjave prvoga čovjeka SDSS-a, no do današnjega dana - ništa! Od Zorana Milanovića, Ive Josipovića, ministra branitelja Freda Matića i Sabora kojim predsjedava Josip Leko, tražili su osudu srpskog čelnika, pozivajući se na Deklaraciju o Domovinskom ratu koju je Hrvatski sabor donio još 2000. godine i u kojoj je jasno definirano kakav se rat vodio u Hrvatskoj. Niti s tih adresa, unatoč tome što je istekao zakonski rok u kojemu su se trebali očitovati, niti retka o tome da Stanimirović krši Ustav RH, kao ni objašnjenje zašto mu se to dopušta. Vladajući su braniteljima stali na žulj i u slučaju Perković. Prozivaju ih da štite bivšeg šefa Udbe i njegove ubojice koji su tamanili Hrvate u svijetu kao mrave.
Zbog svega toga, smatraju da ljudi Zorana Milanovića, ali i predsjednik Josipović, odobravaju aboliranim četnicima da krše i ruše ustavni poredak RH, baš kao i 1991. kada je Ivica Račan izvršio diverziju i potkopavanje obrambene moći hrvatskih branitelja, ustupivši naoružanje Teritorijalne obrane u vlasništvu Hrvatske JNA.
Armija je, navode, to isto oružje - 250 000 komada, podijelila četnicima.
Pobrajajući grijehe ove Vlade, iz 'Croatoruma' navode i kako su  nedavno zatražili poštivanje deklaracija Vijeća Europe po pitanju osuđivanja komunističkoga režima. Kukurikavci su se opet oglušili. Štite Perkovića, smatraju branitelji, a s druge strane nisu pomakli ni prstom da zaštite i oslobode hrvatskog branitelja Veljka Marića koji nepravedno čami u srbijanskim zatvorima.
.
Kao 'šlag na tortu' stigle su izjave Milorada Pupovca, kojega optužuju da su mu oba brata bila u četnicima, a da bi on kažnjavao heroje iz Oluje.

Branitelje i hrvatske građane stoga će se, već u jesen, pitati što misle o provedbi lustracije, odnosno treba li ukinuti zakon o aboliciji i procesuirati abolirane zločince i treba li se oduzimanjem imovine naplatiti ratna šteta koju su prouzročili.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/92536-dezerteru-milanovicu-zvizduci-su-najmanje-sto-ti-je-ovaj-narod-mogao-prirediti-zbog-veleizdaje.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/92536-dezerteru-milanovicu-zvizduci-su-najmanje-sto-ti-je-ovaj-narod-mogao-prirediti-zbog-veleizdaje.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Kolovoz 07, 2013, 07:43:13 poslijepodne
KAKVA BLAMAŽAPorezna zatvorila hotel, da bi ga opet otvorila! Gosti u međuvremenu otišli
U Senju se danas odvija prava apsurdna situacija: Porezna uprava zatvorila je jedini hotel u gradu zbog poreznog duga od 880.000 kuna, ali je samo par sati nakon toga objavljeno da će hotel do večeri opet biti otvoren! U međuvremenu je većina gostiju napustila hotel [size=78%]Porezna uprava je zbog duga od 880.000 kuna izdala naredbu o zatvaranju objekta na osam dana. Odvjetnik koji zastupa vlasnike hotela, privatnu tvrtku koju vodi jedan bračni par, uručio je prigovor na naredbu o zatvaranju hotela zbog formalnih grešaka, a par sati kasnije nakon što je u svim medijima objavljeno da se hotel zatvara usred sezone, objavljeno je da će on do večeri biti otvoren! [/size]
Inače, tvrtka u čijem je vlasništvu hotel u predstečajnom je postupku, a Poreznoj upravi je ponudila opciju da u roku od osam dana uplati polovinu poreznog duga samo da se hotel ne zatvori. No, Porezna uprava taj prijedlog nije prihvatila, nego je vlasnicima dan rok od osam dana da podmire cijeli dug.


http://danas.net.hr/hrvatska/porezna-zatvorila-hotel-u-senju-da-bi-ga-opet-otvorila (http://danas.net.hr/hrvatska/porezna-zatvorila-hotel-u-senju-da-bi-ga-opet-otvorila)


Da,da, vlada i njezine službe sve rade da se Hrvatska jednom pomakne prema izlazu iz recesije. Sada u sezoni je prava prilika ...........za napravidi pravi nered!
Čestitke!!
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Ljudevit Kaj - Kolovoz 07, 2013, 08:06:19 poslijepodne
Kolovoz šenuo...
August Šenoa:

Čuvaj se, je, sejnske (b)ruke.

Citat:
NI ME BRIGA  

(refren)
NI ME BRIGA KAJ VELIJU
SVOJE POSLE NEK GLEDIJU,
TRAČAJU KAJ STARE BABE
NAJ POČISTE SVOJE PRAGE.
DOBRE LJUDE HOČEM BLIZU
DA POZABIM NA TU KRIZU,
TANCALA BUM SVE DO JUTRA
BRIGE REŠILA BUM ZUTRA


Obširneše:
http://www.forumgorica.com/kajkavski/popevke-sem-slagal-i-recice-bral-kaj-danke-i-kaj-nocke/msg47402/#msg47402 (http://www.forumgorica.com/kajkavski/popevke-sem-slagal-i-recice-bral-kaj-danke-i-kaj-nocke/msg47402/#msg47402)

AKUD Žensko Kazalište G.Jesenje - Ni me briga  - TV Spot, 03:39

AKUD Žensko Kazalište G.Jesenje - Ni me briga - TV Spot (http://www.youtube.com/watch?v=wFYphtMi1g4#ws)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Kolovoz 07, 2013, 08:35:44 poslijepodne

'Dezerteru Milanoviću, zvižduci su najmanje što ti je ovaj narod mogao prirediti zbog veleizdaje'!

Uhićenja na proslavi Oluje kap je koja je prelila čašu braniteljima. Na podužem popisu grijeha ove Vlade, kažu, činjenica je da su zatvorili oči pred izjavama Stanimirovića i Pupovca, da štite Perkovića i njegove ubojice koji su po svijetu tamanili Hrvate kao mrave i da se ponašaju gore nego u najgoroj afričkoj diktaturi.
Jesen će biti burna za Vladu Zorana Milanovića! Kukurikavcima za vratom već 'puše' nekoliko zahtjeva za raspisivanjem referenduma, a na pomolu je, čini se, još jedan. Uhićenja ljudi koji su izviždali premijera Zorana Milanovića na svečanoj proslavi Oluje u Kninu, kap je koja je prelila čašu hrvatskim braniteljima! 'To je najmanje što su mu mogli u datom trenutku prirediti za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Ni u najgoroj afričkoj diktaturi, ljudi se ne uhićuju zbog zviždanja, a Milanović zaboravlja da je on samo gost u Kninu, kažu branitelji, nazivajući premijera dezerterom.
Iz domoljubne organizacije 'Croatorum', za dnevno.hr najavljuju prikupljanje potpisa za referendum o lustraciji te o tome treba li ukinuti zakon o aboliranju ratnih zločinaca. Odluka o početku prikupljanja potpisa, ekskluzivno doznajemo, znat će se 23. kolovoza!
Ovoj odluci 'kumovao' je niz nedavnih događaja. Branitelji Kukuriku vladi zamjeraju što je zatvorila oči pred izjavama Vojislava Stanimirovića kako djeca u srpskim školama uče iz udžbenika u kojima stoji da je Domovinski rat bio građanski, a ne obrambeno-oslobodilački. Prije više od mjesec dana od Mladena Bajića zatražili su hitno provođenje istrage zbog opasne izjave prvoga čovjeka SDSS-a, no do današnjega dana - ništa! Od Zorana Milanovića, Ive Josipovića, ministra branitelja Freda Matića i Sabora kojim predsjedava Josip Leko, tražili su osudu srpskog čelnika, pozivajući se na Deklaraciju o Domovinskom ratu koju je Hrvatski sabor donio još 2000. godine i u kojoj je jasno definirano kakav se rat vodio u Hrvatskoj. Niti s tih adresa, unatoč tome što je istekao zakonski rok u kojemu su se trebali očitovati, niti retka o tome da Stanimirović krši Ustav RH, kao ni objašnjenje zašto mu se to dopušta. Vladajući su braniteljima stali na žulj i u slučaju Perković. Prozivaju ih da štite bivšeg šefa Udbe i njegove ubojice koji su tamanili Hrvate u svijetu kao mrave.
Zbog svega toga, smatraju da ljudi Zorana Milanovića, ali i predsjednik Josipović, odobravaju aboliranim četnicima da krše i ruše ustavni poredak RH, baš kao i 1991. kada je Ivica Račan izvršio diverziju i potkopavanje obrambene moći hrvatskih branitelja, ustupivši naoružanje Teritorijalne obrane u vlasništvu Hrvatske JNA.
Armija je, navode, to isto oružje - 250 000 komada, podijelila četnicima.
Pobrajajući grijehe ove Vlade, iz 'Croatoruma' navode i kako su  nedavno zatražili poštivanje deklaracija Vijeća Europe po pitanju osuđivanja komunističkoga režima. Kukurikavci su se opet oglušili. Štite Perkovića, smatraju branitelji, a s druge strane nisu pomakli ni prstom da zaštite i oslobode hrvatskog branitelja Veljka Marića koji nepravedno čami u srbijanskim zatvorima.
.
Kao 'šlag na tortu' stigle su izjave Milorada Pupovca, kojega optužuju da su mu oba brata bila u četnicima, a da bi on kažnjavao heroje iz Oluje.

Branitelje i hrvatske građane stoga će se, već u jesen, pitati što misle o provedbi lustracije, odnosno treba li ukinuti zakon o aboliciji i procesuirati abolirane zločince i treba li se oduzimanjem imovine naplatiti ratna šteta koju su prouzročili.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/92536-dezerteru-milanovicu-zvizduci-su-najmanje-sto-ti-je-ovaj-narod-mogao-prirediti-zbog-veleizdaje.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/92536-dezerteru-milanovicu-zvizduci-su-najmanje-sto-ti-je-ovaj-narod-mogao-prirediti-zbog-veleizdaje.html)

Autoru  teksta na ovom huškačkom portalu očito nije dosta rata.   (kaj nije imal petlju potpisat se punim imenom i prezimenom, ili je i te informacije čuo iz druge ruke kao i mnoge koje kao "provjerene" prenosi portal DNEVNO.hr) - Kak bi oni rekli ... NAVODNO  :D


p.s.      ... prvo su došli popovi, pa topovi pa lopovi ...     
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Ljudevit Kaj - Kolovoz 07, 2013, 09:43:26 poslijepodne
Pravilo službe kokodačiča z našoga sokaka
(ko,ko nas bre, rastavi!?):

Z Leve Štefankov:

Citat:
p.s.... došli popovi, pa topovi pa lopovi ...
   
a tak smo je 1945. i kesneše lepo "sredili", (i) z mrzli topi, (i) z mrzlem oružjem.

Citat:
SVEĆENICI - ŽRTVE DRUGOGA SVJETSKOG RATA I PORAĆA IZ VARAŽDINSKE BISKUPIJE
http://www.forumgorica.com/povijest/do-je-veksi-blazenik-broz-ili-pavelic/msg49848/#msg49848 (http://www.forumgorica.com/povijest/do-je-veksi-blazenik-broz-ili-pavelic/msg49848/#msg49848)


Z Štefankov:
 došli su top(l)i, pop(ulist)i, titi(či), tati(či) odn. čači(či)...

Citat:
Kriminal i lopovluk v režije SDP-a, gospode z  crlene katedrale

Dolaskom Račanove koalicije na vlast počinje najveća rasprodaja hrvatskih banaka strancima. U samo godinu dana strancima je prodano 44% hrvatskih banaka, a do kraja 2003 godine stranci su postali vlasnici 91% hrvatskih banaka. Prodajom banaka SDP je rasprodao onaj sustav čija stabilnost jest čimbenik gospodarske sigurnosti i napretka.


* * * * * * * * * *

LePoglavar HNS-a, "hrvatske", "narodne" iliti (ne samo nominalno) populističke, strajnske, tat(ič) odn. Čač(ič):

Gotov stečaj Coninga: Čačić duguje oko 177 milijuna kuna


Obširneše:
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg49852/#msg49852 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg49852/#msg49852)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Kolovoz 07, 2013, 10:35:29 poslijepodne
Ljudevit, i ti misliš da on to razumije?!


Mržnja nema očiju ni pameti.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Kolovoz 08, 2013, 07:06:23 prijepodne
Mlačanin, kad već ne radiš posao kao moderator kako treba (opomene zbog krivog pisanja nicka, npr.), daj se bar koncentriraj kad čitaš tekstove. Napisao sam da su huškački portal, stojim kod toga, a po mnogim stvarima koje prenosiš s njihovog portala, očito se slažeš s njima ... kaj ni tebi nije dosta rata ?  Vidim da si na kraju napisal ... "Mržnja nema očiju ni pameti."  to pomalo objašnjava tvoje pisanje ...   :D
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Rujan 16, 2013, 05:25:30 poslijepodne
Sada je jasno da nas je Milanović bezočno lagao i obmanjivao. Hoće li snositi odgovornost? 

Za odluku o uvođenju sankcija u Europskoj komisiji bili su jednoglasni. Za Milanovića je još poraznija činjenica da ju je predložio socijaldemokrat Stefan Fuele a podržao ju je i hrvatski predstavnik SDP-ovac Neven Mimica.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/96360-sada-je-jasno-da-nas-je-milanovic-bezocno-lagao-i-obmanjivao-hoce-li-snositi-odgovornost.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/96360-sada-je-jasno-da-nas-je-milanovic-bezocno-lagao-i-obmanjivao-hoce-li-snositi-odgovornost.html)
Naslov: Odg: Bez reči iliti nem(ačk)o
Autor: Ljudevit Kaj - Rujan 16, 2013, 11:22:12 poslijepodne
Bez reči iliti nem(ačk)o

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Dojče vele, Zojče muči, (po) nem(ačk)i, sound of silence

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Zoki: nabu sankcij.

San + (fik)cije = sankcije

Gdo tu koga fik-a?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Leksualni (pre)odgoj iliti (et)waspitajne

Zgledi da (kokod)aktuelna vlast ima problemčekov z leksualnem (et)waspitajnem i kompetencijum, a nastavno na rajneše (s)tegovine ministra Jovanoviča po (vas)pitajnu seksuanog čiril(ic)a i metoda i v školam.

Neki prognozeraju da slede reksualni, rul-arni problemč(ač)iči iliti slučaj(ni premijer) rex-ZoM(b)i.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Glazba nemačke himne (i) hrvatska je narodna pesma «Vjutro se ja (Zo)ran-o stanem».

Citat:
V joytre sum sa rune staulo

Bilo bi zgodno da se (okolo)bednjanski KUD-i i glazbeni sastavi vukluče v popularizerajne hrvatske (i bednjanske) narodne pesme «Vjutro rano», tere je (glazbeno, ne tekstualno) jednak prvi tal (del) negda austro-ugarske himne «Gott erhalte Franz, den Kaiser» (hrv. "Bog, čuvaj cara Franca»), a de(ne)s nemačke himne «Das Lied der Deutschen (hrv.: "Pesma Nemcov"), poznateše pod nazivom «Deutschland, Deutschland über alles».

Nastavek:
http://www.forumgorica.com/kajkavski/bednjo-nujlijepsi-kemaucek-svieto/msg38799/#msg38799 (http://www.forumgorica.com/kajkavski/bednjo-nujlijepsi-kemaucek-svieto/msg38799/#msg38799)

Žiga i Bandisti - Vjutro se ja rano stanem, 04:34

Žiga i Bandisti - Vjutro se ja rano stanem (http://www.youtube.com/watch?v=2ric0l2dkjA#)
 
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Rujan 20, 2013, 04:05:44 poslijepodne

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/97008-u-zemlji-hrvata-glavni-duznosnici-nisu-hrvati-nikakvo-cudo-da-smo-dobili-sankcije.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/97008-u-zemlji-hrvata-glavni-duznosnici-nisu-hrvati-nikakvo-cudo-da-smo-dobili-sankcije.html)

U zemlji Hrvata glavni dužnosnici nisu Hrvati - nikakvo čudo da smo dobili sankcije
Rujan se pokazao kobnim za Hrvatsku i hrvatske domoljube. Komisija EU priprema nam sankcije, početkom mjeseca napustio nas je Zvonko Bušić, a u utorak 17. rujna u Kaštelima je preminuo Tomislav Rebrina, još jedan veliki hrvatski borac za slobodu. Nadnevka 15. rujna 1972. u Göteborgu je zajedno s Rudolfom Prskalom i Nikolom Liscem oteo zrakoplov i tako spriječio izručivanje Mire Barešića jugoslavenskom režimu. Kao i Miro, Tomo se pridružio obrani Hrvatske. Neka im je svima laka hrvatska zemlja.    Domoljubi stare i odlaze, a naši mladi odrastaju u uvjetima potiskivanja svega hrvatskog. Ova je zemlja raj za sve one koji se ne osjećaju rodoslovnim Hrvatima i /ili hrvatskim katolicima. Činjenica da glavni dužnosnici RH nisu kršteni otvarala je nadu da će se beskrupulozni bezvjernici boriti za nas svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima, kad ono, oni zaista tako djeluju, ali protiv Hrvatske i protiv hrvatskog naslijeđa ove zemlje. Prirodno takvoj situaciji, Hrvati su emigranti i u Lijepoj Našoj, Hrvati su emigranti u cijelom ovome svijetu. Hrvatski Zagreb sasječen je već davne 1945. Zagrepčani su otišli na Križni put, a najgori ološ popunio je Zagreb i zaposjeo njegove vile. Hrabriji dio hrvatskih domoljuba napustio je okupiranu zemlju i u inozemstvu se pridružio borbi za samostalnu Hrvatsku. Nikakvo čudo da su svi predsjednici i svi premijeri RH pripadali interesnoj skupini "partizana", udbaša, partijaca, partijskih ideologa, prikrivenih četnika i njihove djece. Prođem pola grada dok uočim nekoga svoga. U sred "hrvatskog" Zagreba živim u hrvatskom getu!
 Mnogi su hrvatski domoljubi smaknuti po nalogu vrha "hrvatske" države. Već nekoliko godina uznemirava nas glasina da je hrvatski mučenik Siniša Glavašević usmrćen po nalogu Zagreba, jer da je poživio i vratio se u Zagreb u nekoj razmjeni, nekom bi dužnosniku ugrozio njegovu poziciju. Slično je stradao i nesretni Miro Barešić, najvjerojatnije u Hrvatskoj i od "hrvatske" ruke. Ludvig Pavlović izvučen je iz zatvora i likvidiran da ne bi prozvao izdajnike Bugojanske grupe, koji su se slavodobitno vratili u formalno samostalnu RH kao ljuti hrvatski emigranti i nastavili glumiti desnicu. Zvonko Bušić proveo je svoje posljednje godine u relativno situiranim uvjetima, ali neki poznati borci za Hrvatsku zamalo su u ovakvom Zagrebu i u ovakvoj RH umrli od gladi, nakon što su se vratili u "slobodnu" Lijepu Našu, kojoj su posvetili sav svoj život, koju su na svoj način učinili Domovinom prognanika. Tomislav Rebrina nekako je preživljavao, a zaboravljeni Rudolf Prskalo živio je u svojoj dragoj Hrvatskoj na rubu gladi. U ovom je gradu gladovao i Ante Starčević, Otac Domovine. U Zagrebu ološ pliva u izobilju, dok su rodoslovni Hrvati uglavnom gola sirotinja.

 Ostarjeli hrvatski heroji tiho su proživjeli ostatak svog izuzetnog života, a hrvatskim junačinama grade se likovi koje treba izbjegavati, kojima nije pametno prepustiti kokošinjac, a kamoli državu. Zoran Milanović, Ivo Josipović i Vesna Pusić uvijek se drže nekako napuhano/nadmeno, kao da su upravo izašli iz otetog zrakoplova. Možda planiraju uskoro oteti avion i osloboditi Josipa Perkovića iz njemačkog pržuna? Predlažem da Milanović ostavi bombu u Banskim dvorima. Možete li zamisliti nivo njihovog međusobnog komuniciranja. Moj je tata bio veći partizan od tvoga. Moja je mama kuhala na otoku Golom! Moj je tata bio partizan, ali se zvao Ante! Ili: moj je tata bio partizan, ali sam djetetu dao ime Ante! Dobro, a kako su ti se zvali otac i djed, po tvojoj liniji ili liniji supruge? Nije vrag da si djetetu dao ime Ante po Anti Paveliću? A onda svadljivo uskače znate tko: moj je tata vodio otok Goli, na kojem je trebao skončati ustaški terorist Miro Barešić. Bio je zimski frajer - progonio je Proljećare. A onda ona dobacuje: moj je tata pripadao administraciji NDH, ali je u duši bio skojevac, to dobro pamtim! Dobro, zar nisi odmrznuta u Jugoslaviji? Kukurikavci cijelo vrijeme vode SRH, a mi tu krnju zemlju prikazujemo kao povijesnu Hrvatsku, što je najveći nesporazum u cijelom prijeporu. 

 Kukurikavka Vesna Pusić kaže da Hrvatska neće ispaštati zbog Lexa Perković. Ne, ispaštat će Srbija! Kao, nema veze što smo osramoćeni i što je asocijacija u koju smo tek ušli izgubila povjerenje u nas. Hrvati su uvijek ispaštali i uvijek će ispaštati. Naravno, što je nama gore, to je Vesni Pusić i ostalim kukurikavcima bolje. SDP je izbacio iz svojih partijskih redova Aleksandru Kolarić, glasnogovornicu Ivice Račana. Znači li to da će suđenje Josipu Perkoviću kompromitirati Ivicu Račana? Josip Perković najvjerojatnije je organizirao ubojstvo Stjepana Đurekovića, ali tko je ubojstvo zapovjedio? Tko je krvoločni ubojica iz Partije? Zar Zoran Milanović nije preuzeo SDP kao Račanov miljenik? Dobio je vjetar u leđa i od Ive Sanadera, kojega Nikola Štedul proziva kao udbaša, a Partija istog Sanadera prodaje narodu kao Hrvata i katolika, i tako prezentiranog kiti kao najvećeg lopova. Kako će distanciranje SDP-a od Ivice Račana preživjeti njegov sin Ivan? Stječe se dojam da imamo "divljanje neodgojenih pojedinaca", a zapravo imamo problem kulturnog hendikepa u vrhu RH - većina vlastodržaca u RH osim što nisu kršteni, istovremeno su nacionalno neopredijeljene osobe, koje su odgojene u uvjetima suspenzije hrvatske nacionalne kulture i hrvatskog nacionalnog identiteta. Ružno je što se vladajući u RH postavljaju kao da prezentiraju hrvatsku naciju. Oni zapravo nisu na dovoljnom civilizacijskom nivou da shvate značaj hrvatske nacionalne ideje. Njemački mediji ovih dana izvještavaju da se prije 23 godine u SRH/RH formalno promijenio politički sustav, ali da je bahata jugoslavenska elita zadržala funkcije i utjecaj. .
     
 Naša je nezgodna sudbina da udomimo baš svakoga. To je nekakva kršćanska misija našeg nacionalnog imena. Čak su i američki Croatan Indijanci imali takvu funkciju. Preko Bare su Croatani izvršili nekakvu humanu misiju prihvaćajući odbjegle robove. Ovdje smo prihvaćali gospodare, koji su nas pretvorili u roblje. Hrvatsku su preuzimale velike susjedne imperije, kao i one kreirane od strane svjetskih centara moći. Svi su grabili Lijepu Našu i naš predivni Jadran. Opatija je bila ljetovalište austrijske elite. Rijeka je danas naš Lenjingrad, a stoljeće ranije bila je glavni grad Mađarske, a nešto kasnije zapadna ispostava Italije. Godine 1941. Mussolini i Hitler oslobodili su Hrvatsku od beogradske tiranije tako što su Hrvatsku okupirali. Srbija i Jugoslavija više su puta uspostavljale tabor u Puli. Prije nekoliko stoljeća, iz susjedne Turske slio se sami ološ, psi rata, koji su išli za turskom vojskom, pljačkali poginule i zaposjedali posječena hrvatska sela. Takozvano "pravoslavno predziđe kršćanstva" putovalo je za turskom vojskom. Obrazac 1945. ponovio se toliko puta da pomišljam kako neki dotepenci u RH glume Hrvate da prikriju višestoljetni genocid.

 Ako Hrvati zaista prevladavaju u RH, kako je onda dva mandata osvojila zločinačka Partija, odgovorna za genocid nad Hrvatima, kod Bleiburga i na Križnom putu, kao i u poslijeratnoj drugoj Jugoslaviji, kao i za ubojstva Hrvata u našoj dijaspori, koja su danas došla u prvi plan zbog slučaja Perković, odnosno zbog referentne istrage njemačkog pravosuđa. Značajan demografski poremećaj Zagreba dogodio se i u prvoj Jugoslavijom. Tada su u ovaj grad sa istoka stigli djedovi nekih naših današnjih dužnosnika, koji nastupaju kao zagrebački plemenitaši, a ono su unuci okupacijskih srbijanskih oficira i činovnika. Stare Zagrepčane možete pronaći samo u okolici Zagreba, i takvih se nađe u današnjem Zagrebu zato što se Zagreb značajno širio. Otuđena elita je politički mobilizirana, bez ostatka. Neki sam dan u zagrebačkoj Vlaškoj ulici čuo dvije zabrinute starice. "Zamisli Milena, Mirko Norac pušten je iz zatvora!" Dakle, "zagrebačke" bakice na kraju života ne zbore o svojoj unučadi, nego razglabaju o Norcu! Te žene su opake! Iste "stare Zagrepčanke" ne smeta što se gradovima Hrvatske slobodno šeću četnički silovatelji i ratni zločinci, koji u vrijeme velike nezaposlenosti u RH uredno popunjavajući državne i javne pozicije.     
 Iz prilično čudne "krvne slike" Zagreba i drugih većih gradova RH izlaze mnoge nevolje naše nacije, jer takva mjesta šalju nove kadrove u vladajuće strukture. Događa se jedan nevjerojatan fenomen - hrvatska rodoslovna nacija iznova se odvodi u stanje kolektivne krivnje za tuđinsku agresiju. Tako su branitelji Vukovara krivi što je Vukovar napadnut. Prisutnost Hrvata u predratnom Vukovaru dovela je do agresije na Hrvatsku! Navala ćirilice u RH dobila je razmjere nutarnje agresije. Ološ se danas toliko obezobrazio da je Branko Borković, posljednji zapovjednika obrane Vukovara, bio sigurniji u Vukovaru za vrijeme opsade. Otuđene strukture potpuno izokreću sve civilizacijske vrijednosti, gurajući nam običan primitivizam pod visoku kulturu.

 Lihvarske kamate na kredite ne padaju, gospodarstvo je prikraćeno za jeftine kredite, povlaštene mirovine traju, ološ uživa u visokim primanjima i različitim privilegijama, uvozni lobi divlja, a cijene komunalija nepodnošljivo rastu. Nastavlja se divlja privatizacija, na štetu nacije. PDV je davno podignut na nepodnošljivu četvrtinu. Iza floskule o poreznoj disciplini, provedena je porezna presija i porezni harač, kakvog bi se posramila jugoslavenska centrala u Beogradu. Sve to vuče na namjerno gušenje hrvatske ekonomije. Zašto strukture već sedamdeset godina ne dozvoljavaju da na čelo Hrvatske dođe Hrvat, domoljub, katolik i pošten čovjek? Zašto su marginalizirani najveći borci za Hrvatsku, koji su se pokrenuli protiv Jugoslavije za živoga Tita, da bi današnja Vlada RH ušla u rat sa Komisijom EU za spas Josipa Perkovića, šefa Udbe, optuženog za konkretno ubojstvo. Možda Vlada RH izgovarajući se na Josipa Perkovića, zapravo štiti sveukupno jugoslavensko podzemlje?

 Aktualna vlast se glede gospodarstva i svega pozitivnog iskazala totalno nesposobna, ali ta floskula o nesposobnosti sve više sliči na zgodan paravan za namjernu demontažu Hrvatske. U svakom slučaju, Lex Perković nametnuo je pitanje namjera ove vlasti. Proveden je prisilni ulazak u EU, sa jako sumnjivim referendumom, mimo narodne volje, da bi ista ekipa rekla "ne" EU nakon što smo potpisali kapitulaciju. Nepotreban ulazak RH u EU praktično je rasuo hrvatski korpus na ovome prostoru, prepuštajući Hrvate u BiH represiji Sarajeva i Banja Luke. Pomicanje schengenske granice na istočne granice RH zapravo će Hrvate u BiH izložiti pojačanom genocidu. Zoran Milanović osramotio je Hrvatsku i odgodio "aneksiju BiH". Zagreb je posve zaboravio svete hrvatske zemlje sa one strane Une, koje su povijesno i pojmovno dio Lijepe Naše, a bunjevački Hrvati iza Dunava posve su zaboravljeni, toliko da nama nesklona Slovenija priskače u pomoć Vatikanu i postavlja problem autonomije Vojvodine. Kako stvari stoje, obnovu Herceg-Bosne može zahtijevati samo Ljubljana. Hudu jamu i ostala stratišta svjetskoj je i našoj Javnosti prezentirala Ljubljana. Slovenci nas ne vole, ali opet nisu toliko loši ljudi kao oni koji upravljaju Hrvatskom. Pa dobro, kada smo već bedasto ušli u EU, mudro je iskoristiti prednosti te asocijacije. Ali vraga, negativnosti su pojačane, a prednosti namjerno sabotirane.

 Ova tko zna čija vlada u RH poduzela je sve da uz gubitak suvereniteta dobijemo i dodatni monitoring EU. Gurnuli ste nas u Jugoslaviju, gurnuli ste nas u EU, i sada lijepo izručite svog Josipa Perkovića! Zahvaljujući igrama stranih namjesnika u RH, moramo uplatiti svoju kvotu za administraciju EU, ali nam europski fondovi ostaju nedostupni. Bez obzira jeli centrala u Beču, Budimpešti, Beogradu ili Bruxellesu, namjesnici u Hrvatskoj uvijek nalaze načina da dobijemo nekakve sankcije i pogrome unutar savezne države. Da ne uzmemo ništa i predamo sve. Ponekad se pitam jeli Zoran Milanović u dosluhu sa strukturama EU, zato da slučajna Hrvatska slučajno ne izvuče neku korist iz svog članstva u EU. Dio Lijepe Naše priključen je u EU, ali za Hrvate tamo nema mjesta. Da se kojim slučajem tako bahato, poput Zorana Milanovića na političkoj sceni, ponašaju Hrvati i katolici u svakodnevnom životu, interveniralo bi Vijeće sigurnosti UN. Ako mene pitate za savjet glede Zorana Milanovića, nabavite plinske maske!
 POSLJEDNJI ISPRAĆAJ TOMISLAVA REBRINE:
 Subota 21. rujna 2013. u 11.45 na groblju Lovrinac u Splitu
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Rujan 20, 2013, 08:40:04 poslijepodne
Hrvati i katolici ... poplavili ste po prsima od busanja koliko veliki ste hrvati  ... žalosno i jadno za slušati i čitati... ali da ste kojim slučajem vi na vlasti ... sve bi promjenili ...  Zar nema ni jednog jedinog dijela, komada, naslova, članka i ne znam što da velim, a da ne upletete crkvu u sve to ?    To već spada u opsesiju.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Rujan 20, 2013, 08:48:57 poslijepodne
SKANDALOZNO: Za teške prometne nesreće Srbe i Rome se oslobađa, a  Hrvati  idu u zatvor! Kakva su to došla vremena da danas na nogostupu mercedesom možeš smrtno  zgaziti djevojku  i dobiti oslobađajuću presudu, baš kao karlovački taksist Miloš Božić, inače Srbin, ili pak izbjeći zatvor kao međimurski Rom Dražen Ladić iako je proglašen krivim zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj su teško stradale tri osobe. Primjerice za slično kazneno djelo zatvorskom kaznom osuđen je sin poznatog poduzetnika i deklariranog Hrvata Željka Žužića. No, tko je mladom Žužiću kriv što je Hrvat i k tomu još živi u (takvoj) Hrvatskoj  Prije četiri godine, točnije 22. lipnja 2009. mlada djevojka Klara Režek (22) smrtno je stradala na nogostupu u Ulici braće Kazić u centru Jastrebarskog jer je na nju naletio  Mercedes E klase kojim je upravljao karlovački taksist Miloš Božić (64). Od tada pa sve do danas, dakle  pune četiri godine obitelj tragično stradale djevojke čekala je  zadovoljštinu na sudu  a tamo ih je dočekao  pravi pravcati šok. Naime, vozač mercedesa Miloš Božić, nepravomoćno je oslobođen  optužbe da je skrivio ovu tešku prometnu nesreću. Tijekom sudskog postupka koji se vodio na Općinskom sudu u Samoboru utvrđeno je da je optuženi Božić vozio Mercedes, kao i da se kroz središte Jastrebarskog kretao brzinom od gotovo 120 km na sat. No, nije utvrđena njegova subjektivna odgovornost jer je neposredno prije nesreće, kako proizlazi iz sudskog spisa, izgubio svijest i zapravo nije bio u stanju upravljati vozilom. Takvo obrazloženje iz sudske presude šokiralo je ne samo obitelj i prijatelje tragično preminule djevojke Klare Režak, nego i sve prisutne u sudnici kao i svekoliku javnost.  Tim prije što su se već od ranije pojavljivale priče  kako je optuženi taksist kritične noći bježao pred jednim karlovačkim kamatarom, pa čak i to da je možda i treća osoba upravljala njegovim Mercedesom, No, na na sudu se dokazi u tom smjeru nisu ni pojavljivali. Svjedoci su potvrdili da se Božić u Mercedesu kritične noći kretao Starom karlovačkom cestom prema Jaski ujednačenom brzinom od oko 80 kilomatara na sat, a da je onda bez vidljivog razloga naglo počeo ubrzavati kroz Jasku. Vještaku je to bilo dovoljno da povjeruje Božiću kako mu je naglo utrnula noga te da je izgubio svijest i zbog toga povećao brzinu. A to da je možda bježao pred kamatarom nikoga nije zanimalo.
 U svakom slučaju, ova skandalozna presuda ogorčila je mnoge u javnosti a sama činjenica da je Božić Srbin dodatno je dolila ulje na vatru. Pogotovo u  situaciji kada aktualna vlast nasilno uvodi ćirilicu u Vukovaru, besramno hapsi  junake Domovinskog rata, ogorčene Vukovarce koji su u srpskoj agresiji ostali bez svojih najmilijih vrijeđa i omalovažava, te zaštićuje Udbaše ubojice hrvatskih emigranata. Zapravo, stječe se dojam da aktualna vlast i ništa drugo ne radi nego protiv Hrvata i hrvatskih državnih interesa, što je svojom tvrdokornošću i beskrajnim bezobrazlukom pokazao i aktualni premijer u slučaju lex Perković, zavadivši se s cijelom Europom a sve na štetu Lijepe Naše. I gle čuda, u toj  bezglavoj tvrdokornosti premijer Milanović cijelo je vrijeme imao potporu, zamislite koga, Milorada Pupovca, predsjednika SNS-a. U tom kontekstu ova skandalozna presuda Srbinu Božiću koji je prije četiri godine na nogostupu u centru Jastrebarskog divljačkom vožnjom zgazio  jedan mladi život izaziva ne samo opravdano ogorčenje nego i velike sumnje. Istodobno,, kakve li slučajnosti, Dražen Ladić, bivši golman hrvatske nogometne reprezentacije, proglašen je krivim za prometnu nesreću prije tri godine u središtu Zagreba, a u kojoj su teško stradala trojica i lakše dvojica mladića. Osuđen je uvjetno na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine.
 Presuda je nepravomoćna, a izrečena je  na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, gotovo istodobno kad i nepravomoćna presuda taksisti Božiću. Osim podudarnosti da je presuda i Božiću i Ladiću izrečena u isto vrijeme, te da ni jedan ni drugi ne idu u zatvor, podudarnost se ogleda i u tome da su obojica vozili mercedese, kao i to da su obojica pripadnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Božić je Srbin a naš proslavljeni golman Vatrenih Dražen Ladić je međimurski Rom. Prisjetimo li se da je svojedobno za tešku prometnu nesreću sa smrtnim ishodom na zatvorsku kaznu osuđen sin poznatog poduzetnika i deklariranog Hrvata Željka Žužića, za kojeg nije postojala olakotna okolnost utrnuća noge kao za Srbina Božića ili Roma Ladića, mnogi će se u čudu zapitati isplati li se u Hrvatskoj biti Hrvat. Daleko unosnije je biti Pupovac, Stanimirović, Džakula ili općenito Srbin, pa iako na nogostupu mercedesom ubiješ  mladu djevojku nećeš ići u zatvor. Dovoljno je reći da ti je noga utrnula te si zbog toga izgubio svijest i opalio po gasu. A jesi li u gluho doba noći bježao od kamatara manje je važno. U svakom slučaju ovakve skandalozne presude otvaraju brojne mogućnosti za raznorazne priče i špekulacije pa nije čudno da nakon svega mnogi zabrinuto pitaju kakva su to došla vremena da za isto ili slično kazneno djelo Hrvat poput sina Željka Žužića mora ići u zatvor, a Srbin Božić ili Rom Ladić ne moraju. Da se razumijemo mi smo za još strožu kaznu sinu Željka Žužića za učinjeno kazneno djelo, ali smo zgroženi skandaloznom oslobađajućom presudom Srbinu Božiću, zbog čijeg 'utrnuća noge' je smrtno stradala djevojka Klara Režak. No, na koncu, tko je mladom Žužiću kriv što je Hrvat i k tomu još živi u (takvoj) Hrvatskoj.


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/97058-skandalozno-za-teske-prometne-nesrece-srbe-i-rome-se-oslobada-a-hrvati-idu-u-zatvor.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/97058-skandalozno-za-teske-prometne-nesrece-srbe-i-rome-se-oslobada-a-hrvati-idu-u-zatvor.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Rujan 20, 2013, 08:53:11 poslijepodne
Lex Perković' nije prvi slučaj da premijer ne govori istinu Hrvatima, ovo su sve Milanovićeve laži!   Tko bi rekao da su Milanović i Bandić prije nekoliko godina uspješno surađivali unutar SDP-a. Prvi i pravi izbor za Zagreb ne tako davne 2009. godine za Zokija je bio upravo Bandić. No, Milanović je vrlo brzo promijenio priču, njih dvojica danas ne samo da su politički rivali već će se dva druga naći i na sudu. "Pojave poput Bandića pravi su razlog zbog kojeg sam ušao u politiku" tvrdio je jedne prigode naš premijer. No, kasno se Milanović sjetio prozivati pojave poput Bandića jer se u međuvremenu i on pretvorio u sličnu pojavu koja preko noći mijenja mišljenja.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/96844-lex-perkovic-nije-prvi-slucaj-da-premijer-ne-govori-istinu-hrvatima-ovo-su-sve-milanoviceve-lazi.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/96844-lex-perkovic-nije-prvi-slucaj-da-premijer-ne-govori-istinu-hrvatima-ovo-su-sve-milanoviceve-lazi.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Studeni 15, 2013, 11:26:18 prijepodne
Olujna bura nije viša sila: Oštećeni ostaju bez odšteta?


Vlasnici su prijavili osiguravateljskim kućama više tisuća slučajeva štete nastale orkanskom olujom Teodor. U Hrvatskoj stoga nemojte očekivati naknadu štete. Čak i onda ako je sve dokazivo, jer u sudskoj praksi za takve slučajeve imaju spremno opravdanje.Vlasnici vozila oštećenih u nevremenu mogli bi ostati bez odšteta, bez obzira na to je li na njihove automobile palo stablo ili dio zgrade, ukoliko vlasnik zgrade ili stabla dokaže da je posrijedi bila viša sila.

Prema tumačenju pravne službe Autokluba vlasnici oštećenih vozila odštetu mogu zahtijevati nagodbom s vlasnicima zgrade, neke druge stvari koja je oštetila vozila ili stablom, a ako se naknada ne može ostvariti nagodbom, vlasnik vozila može podići tužbu, piše Novi List.
Problem je, međutim, što olujno nevrijeme poput onoga u ponedjeljak potencijalno predstavlja višu silu, odnosno, prema Zakonu o obaveznim odnosima »vanjski događaj koji se nije mogao predvidjeti, izbjeći ili otkloniti«, a shodno tome, prema istom zakonu, vlasnik objekta je oslobođen odgovornosti ako dokaže da šteta potječe od više sile.

Čini se kako svi peru ruke jer prema Zakonu treba dokazati čin propusta zapisnikom policije ili komunalnog redarstva. U slučaju štete nastalom naletom predmeta koje su u vlasništvu pojednih fizičkih osoba, primjerice pad predmeta s krovova kuća oštećenima preostaje potraživati naknadu štete privatnim tužbama.

Ako je stablo palo na vaš automobil za to je odgovoran vlasnik zemljišta. Ukoliko je vlasnik zemljišta jedinica lokalne samouprave, mora se istražiti tko je fizička odnosno pravna osoba kojoj je povjereno obavljanje komunalne djelatnosti te treba dokazati da je stablo predstavljalo opasnu stvar, kao na primjer gnjilo drvo koje odgovorna osoba nije na vrijeme sanirala.
Vlasnici su prijavili osiguravajućim kućama više tisuća slučajeva štete nastale orkanskom olujom Teodor. U Hrvatskoj stoga nemojte očekivati naknadu štete. Čak i onda ako je sve dokazivo, jer u sudskoj praksi za takve slučajeve imaju spremno opravdanje: "olujna bura je učestala pojava koja je izvjesna i predvidiva, pa se ne može smatrati višom silom."

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/104625-olujna-bura-nije-visa-sila-osteceni-ostaju-bez-odsteta.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/104625-olujna-bura-nije-visa-sila-osteceni-ostaju-bez-odsteta.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Studeni 20, 2013, 12:23:29 poslijepodne
http://www.vecernji.hr/hrvatska/otvorit-ce-se-370000-radnih-mjesta-do-2050-903949 (http://www.vecernji.hr/hrvatska/otvorit-ce-se-370000-radnih-mjesta-do-2050-903949)


MRSIĆ NAJAVIO
Otvorit će se 370.000 radnih mjesta... do 2050.
[/size]HDZ-ov zastupnik Borić podsjetio je da je premijer Milanović u oporbi tvrdio jedno, a sada njegova vlada predlaže upravo suprotno
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Studeni 20, 2013, 02:51:10 poslijepodne
Koji hiperkreteni... do - pazi sad!! - 2050.-e godine... znači da nije sve izgubljeno za onoga tko je danas došao na burzu, može biti siguran da će u roku ni 37 godina dobiti posao... mada i to nije i ne mora biti, ovisi o struci...
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: kum - Studeni 22, 2013, 06:48:41 poslijepodne

Dej se ti malo bolše informeraj. Denes ti lepo v novinaj piše da 2020 bodo otprli
najmenše 1,000.000 (nesem se zajebal, točno sem napisal) radnih mest.Tak da ti je to imak ohoho cajta menje. Samo mene ve jako muči gde bodo našli tulike nezaposlene pa za sad ih imamo samo negde okoli 350 jezerač. Jedino ak nas prvič se nebod sterali na burzo pa onda nek tam pričekamo te nekakve pišljive 6-7 let.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Prosinac 17, 2013, 10:16:47 prijepodne
http://www.vecernji.hr/hrvatska/lalic-politicare-nije-sram-privilegija-jer-ne-idu-na-mjesta-gdje-se-tesko-zivi-909355 (http://www.vecernji.hr/hrvatska/lalic-politicare-nije-sram-privilegija-jer-ne-idu-na-mjesta-gdje-se-tesko-zivi-909355)


Traže odricanja, a sami se nisu odrekli ni jedne privilegije!Kada ste vidjeli ikoga od njih da se vozi tramvajem, da je došao na burzu rada... na sva ta gadna mjesta?
---------------
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Veljača 18, 2014, 05:10:41 poslijepodne
Milanović je pokazao da od genocidnosti hrvatskog naroda proizilaze svi zločini koji su na razini genocida, a svi drugi su samo izolirani slučajevi koji ne proizilaze iz genocidnosti tih naroda.


Nema dvojbe kako je Milanovićeva kritika Crkve u Hrvata potpuno ispravna. Zar nisu svi biskupi trebali biti u Saboru u trenutcima kada Predsjednik Vlade RH iznosi u javnost svoje veličanstveno otkriće o tome kako su ustaše, tj. Hrvati prvi u povijesti Europe započeli masovne egzekucije? Crkva u Hrvata pokušava opravdati izostanak biskupa održavanjem izvanrednog plenarnog zasjedanja HBK. Jasno je kako nema opravdanja za neprisustvovanje tom veličanstvenom trenutku, ma koliko god neupućenima mogu izgledati inteligentnim tvrdnje koje su povodom toga imali razni kolumnisti po hrvatskim portalima (posebno bih izdvojio komentar Nenada Piskača na Portalu HKV-a).


Zorana Milanovića za akademika
U govoru održanom prigodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust predsjednik Vlade Zoran Milanović je u Hrvatskom saboru ne samo dokazao genocidnost hrvatskog naroda, već i mnogo više – rehabilitirao je mnoge pa i Hitlera i Staljina. On kaže (Hrsvijet, 27. 01. 2014.):- U Hrvatskoj su se te 1941. događale grozne stvari, ne samo prema Židovima nego i Srbima. Moramo se podsjetiti svaki puta da je Jugoslavija okupirana i da se raspala u travnju 1941., da je u tom trenutku rat trajao 1,5 godinu, i da je rat bio uglavnom u zapadnoj Europi i u Poljskoj i da nije bilo masovnih egzekucija ljudi po osnovi njihove boje kože, vjere ili porijekla. U godinu i sedam mjeseci rata toga do tada nije bilo. Bila su bombardiranja, bila je bitka za Britaniju, bilo je puno žrtava, ali ljudi nisu bili ubijani zbog toga što pripadaju drugoj zajednici. Da, generalni protektorat je u Poljskoj osnovao posebnu državu u kojoj je osnivao koncentracijske logore koji još nisu bili logori smrti i geta za Židove u kojima je bilo ubijenih, ali nije bilo sistematske eliminacije. Do tog trenutka jedino je Kristal nacht 1938. događaj u kojem je u jednom danu u jednoj Njemačkoj ubijeno preko 100 Židova. Do travnja 1941. u Europi što po Wermachtu, što po SS-u, što po talijanskim okupatorima nije bilo masovnih egzekucija ljudi zato jer su bili drugačije vjere i porijekla. To se mijenja u travnju 1941. osnivanjem NDH.  kazao je Milanović, te dodao kako su  u nekoliko tjedana, masovna ubojstva ljudi druge vjere i druge nacije. Prvo Srba, a odmah nakon toga i Židova.Milanović doista sjano "objašnjava" četnička ubojstva koja su počela i prije uspostave NDH (kod Bjelovara) o kojima piše dr. sc. Zdravko Dizdar (i ne samo on). Naime, dok je Goldstein to sjajno objasnio budućim ustaškim zločinima, Milanović je još bolji: jednostavno prelazi preko njih i uopće ih ne spominje. Jasno je da se samo za ubojstva Srba može tvrditi kako su plod hrvatske genocidnosti, tj. to su ubojstva zbog drugačije vjere i porijekla. Što se tiče spomenutih ubojstava koje su počinili Srbi jasno da se radi o pravu Srba da ubijaju Hrvate. To je tako dobro razumio drug Tito, pa je potpuno bez veze to što danas pišu razna piskarala u Hrvatskoj proglašavajući druga Tita jednim od 10 najvećih zločinaca u povijesti. Ma molim vas lijepo, pa ubijao je najviše Hrvate, i uopće nije važno je li to bilo za vrijeme ili poslije rata.Bilo je za očekivati potpuno nerazumijevanje tako očitih stvari pa tako da će se potpuno pogrješno upozoravati kako je nakon uspostave NDH - prije nego je pala ijedna srpska žrtva - od strane srpskih pobunjenika i vojske Kraljevine Jugoslavije pobijeno više od 300 Hrvata (D. Dijanović, Skandalozna izjava predsjednika Hrvatske vlade kojom se demonizira hrvatski narod, Portal HKV-a)Posebno treba čestitati Milanoviću na činjenici što je posebno naglasio da se sve to događalo prije napada na SSSR:-To se dogodilo nekoliko mjeseci prije napada na Sovjetski savez, tek nakon tog trenutka, krajem lipnja 1941. godine u istočnoj Europi počinju masovna ubojstva, prije svega Židova. To još nije vrijeme koncentracijskih logora, to je masovnih ubojstava vatrenim oružjem za koji se vrlo brzo ustanovilo da ne zadovoljava visoke tehnološke potrebe egzekutora. Što je slijedilo nakon toga, to poznajemo. Protiv takve države, Hrvatske, tzv. NDH trebalo je ustati, i to je učinilo puno Hrvata, ne tisuću, nego deseci i stotine tisuće Hrvata. To nije slučajno, država koja se naziva nacionalnim imenom, protiv koje ustaju deseci, a kasnije i stotine tisuća Hrvata, s tom državom nešto nije u redu.Tu je velika prednost Milanovića nad Goldsteinom u izboru za akademika. Naime, Goldsteinovi u knjizi Holokaust u Zagrebu posebno ističu napad na SSSR kao početak masovnijih hapšenja od strane vlasti (u specifičnoj psihozi neposredno nakon 22. lipnja, dana napada Njemačke i njezinih saveznika na SSSR; str. 255.). Milanović zna da netko može reći kako nešto nije u redu s onima koji počnu krvoproliće protiv vlastite države zbog spašavanja bratskog sovjetskog naroda. Zato on stavi naglasak na zločine koji su do tada počinjeni. A sjajni povjesničari iz jugo-komunistićke paradigme već će (kao npr. u Jadovnom) dokazati masovnost tih zločina, zar ne?Također je sjajno to što u HAZU sigurno ne znaju za knjigu akademika Dubravka Jelčića Sto krvavih godina u kojoj su opisani i poznati slučajevi kada su partizani, preobučeni u ustaše, vršili pokolje po srpskim selima i tako pridobijali Srbe za borbu protiv NDH.Posebno treba ukazati na slijedeći dio Milanovićevog izlaganja njegovih znanstvenih otkrića, jer u njima pokazuje kako su se partizani, svjesni da su zločini u njemačkim konc-logorima zapravo plod spomenutih ustaških zločina, svetili ustašama i zbog tih logora:Danas djeca i odrasli, kazao je Milanović, imaju izbora, no tada nije bilo izbora.- Za one koji su nastradali u konclogorima, a možda željeli otići iz Njemačke, nije bilo izbora. Oni nisu mogli dobiti ni putovnicu, niti otići u Ameriku ili Englesku, oni su bili naprosto ubijeni kao statistička brojka. I od toga nažalost ni danas ni mi kao društvo ne možemo pobjeći, došao je komunizam, došla je osveta. Osveta naprosto moralno nije opravdana. Dogodila se osveta, a prije te osvete dogodilo se masovno ubojstvo zatvorenika koji su samo htjeli pobjeći na slobodu iz Jasenovca. Ni to ne opravdava osvetu koja se dogodila mjesec dana kasnije' - rekao je Milanović aludirajući na Bleiburg.Veoma značajno je što Milanović kao predsjednik vlade zaobilazi sve druge zločine koje su napravili partizani. Žalosna je činjenica da danas uopće postoje povjesničari koji zastupaju hrvatsku paradigmu u povijesnoj znanosti pa o takvim zločinima uopće govore. Srećom, Partija je i u vrijeme Račana, a i danas, uspjela zaustaviti rad saborskih komisija o žrtvama rata i poraća, pa su takve devijacije svedene na najmanju moguću mjeru.Naravno, odmah su se na raznim portalima javili još uvijek preživjeli pripadnici nepoštene inteligencije koji osuđuju sjajni Milanovićev govor koji ističe njegovu kandidaturu za HAZU. Takav je tekst Premijerov govor mržnje, Dnevno.hr, 28. 01. 2014. ili već spomenuti tekst s portala HKV-a.Mnogi pokušavaju osporiti navode našeg sjajnog Predsjednika vlade navodeći nekakve zločine koji su učinjeni i prije ovih o kojima Predsjednik govori. Npr. Mile Prpa (Hrsvijet, 29. 01. 2014.):Prisjetimo se samo pokolja Bura od strane Engleza u Južnoj Africi još sa samog početka dvadesetog stoljeća. Možemo se prisjetiti i prvog pokolja Hrvata (hrvatskih domobrana, ratnih zarobljenika) u Odesi 1916 od strane srpske vojske gdje ih je zaglavilo negdje do deset tisuća samo zato što su bili Hrvati. Sjetimo se pokolja tzv. kulaka u SSSR-a od strane Lenjina gdje ih je zaglavilo oko četiri milijuna, od čega se ni do dan danas ruska i ukrajnska i dr. poljoprivreda nije oporavila. Sjetimo se najvećeg genocida i holokausta u povijesti svijeta tzv. Gladomora gdje je Staljin glađu i sl. likvidirao negdje između šest i devet milijuna Ukrajinaca, a među njim i tri miliuna djece (vidjeti npr. Đ. Vidmarović: Gladomor u Ukrajini 1932.-1933. – prilog povijesti genocida, portal HKV-a, 02. 02. 2014., op. J.P.). Sjetimo se i Katynske šume s četrdesetak tisuća pobijenih poljskih časnika  i visokih intelektualaca od strane Staljina. Možemo se sjetiti i masovnog progona židova u Njemačkoj pod nacistima prije 1941.g., i u Beogradu prije  travanjskog rata u Kraljevini Jugoslaviji. Dalo bi se nabrojiti još mnogo toga...


http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/115288-nema-dvojbe-milanoviceva-kritika-crkve-je-potpuno-ispravna.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/115288-nema-dvojbe-milanoviceva-kritika-crkve-je-potpuno-ispravna.html)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 18, 2014, 10:15:52 prijepodne
Karamarko oštro: Ova Vlada je mrtvac, ali još nitko nije objavio osmrtnicu– Rekao bih da je ova vlada već umrla što se tiče aktivnosti – kazao je Karamarko.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/karamarko-ostro-ova-vlada-je-mrtvac-ali-jos-nitko-nije-objavio-osmrtnicu-927409 (http://www.vecernji.hr/hrvatska/karamarko-ostro-ova-vlada-je-mrtvac-ali-jos-nitko-nije-objavio-osmrtnicu-927409)
Kaže naš narod: "Rugala se Sova Sjenici da ima debelu Glavu".
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Ožujak 26, 2014, 12:13:20 poslijepodne
Interesantno je kako za neka zanimanja uopće ne moraš imati nikakvu školsku
spremu niti kvalifikaciju, a istovremeno možeš biti privilegiran i imati
iznadprosječno dobru plaću.
Takve poslove nećete vidjeti na oglasnoj tabli HZZ-a, no oni postoje. Evo
nekih od njih:

1. Predsjednik Republike
- ne treba nikakva školska sprema niti kvalifikacija

2. Premijer
- ne treba škola ni kvalifikacija

3. Saborski zastupnik
- bez i jednog jedinog razreda škole možete zasjesti u saborsku fotelju

4. Ministar
- imenuje ga premijer, što dalje reći

Kao što vidite, vođenje države je jedino zanimanje za koje vam ne treba
škola ni kvalifikacija, teoretski možete postati jedan od gore navedenih.

A kad se raspiše natječaj za npr. zanimanje 'Recepcioner/ka', onda traže da
imaš i znaš:

- 14 stranih jezika
- 9 borilačkih vještina
- 7 fakulteta
- položen vozački za sljedeće kategorije: A,B,C,Č,Ć,D,DŽ,Đ,E,F,G,H,I,J,
K,L,LJ,M,N,NJ,O,P,R,S,Š,T,U,V,Z (za Ž ne treba)
- pomičeš predmete pogledom
- plaća - 2200 kuna za isto toliko radnih sati
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Travanj 03, 2014, 08:42:12 prijepodne
Bandić spašava Vladu, nudi novac za zapošljavanje mladih

Ponudit ćemo resornom Ministarstvu i Vladi da zajedno sjednemo, da Grad Zagreb iziđe ususret i rebalansom proračuna osigura sredstva za svu djecu u Hrvatskoj, ako kolege ne mogu, dok ne dođu sredstva iz EU, naći pare - najavljuje zagrebački gradonačelnik

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/bandic-spasava-vladu-nudi-novac-za-zaposljavanje-mladih-930560 (http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/bandic-spasava-vladu-nudi-novac-za-zaposljavanje-mladih-930560)

Ako nudi svoj novac, tada me zanima gdje je toliko zaradio?

Ako nudi novac koji je opelješio stanovnike grada i okolice sa raznim nametima na komunalnim računima, tada to nije njegov novac. To je novac svih nas!

Dakle ne plača Bandić , nego svi mi!?


Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Sledgehammer - Travanj 03, 2014, 11:54:44 prijepodne
Tako je.... postoji puno formi jednog te istog pitanja - OTKUD MU NOVAC ZA TAKOVA RAZBACIVANJA, bez obzira bila ona u ne znam kako dobre svrhe...???

Grad Zagreb je prezadužen, sadašnji dug mu je veći nego petogodišnji proračun unaprijed plus dospjele obaeze veće od jednog proračuna, Bandić želi isposlovati promjene zakona na prijevaran način da bi se oduzimalo drugima (najnoviji slučaj: VG voda koju Zagreb želi zakonskim promjenama prisvojiti) jer sam Grad Zagreb nema više novca ni da plaća kupovinu vode za svoje potrebe (građani ionako svoju vodu debelo preplate), no uvijek "ima" novca da bi on mogao prodavati svoj plitki, prijevarni, kriminalni populizam i obećavati unedogled, a obećanje je ludom radovanje...

Zagreb već godinama, zbog navodnog nedostatka sredstava, ne ispunjava ni neke svoje puno obveznije i prioritetnije obaveze, počev od gradnje mosta preko Ranžirnog kolodvora da bi se konačno povezao autoput od Siska (Lekenika) sa Zagrebom u odavno planiranom obliku (taj dio je obveza Grada Zagreba), takav most košta cca 250 milijuna kuna i sa jednim proračunom Zagreba u jednoj godini bi ih se moglo sagraditi cca 15 komada... ako uzmemo unazad deset godina otkada Bandić plindra, moglo se sagraditi 150 mostova, a niti za jedan još nije zabodena ni lopata... u međuvremenu propadaju stotine milijuna eura poreznih obveznika ugrađenih u cestu koja puca, bori se sa korovom i devastacijom uslijed nekorištenja, i nitko ništa ne poduzima, a Vladi je to sasvim u redu, to je njihov način ponašanja "na način dobrog gospodara"...
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: kum - Travanj 03, 2014, 10:44:24 poslijepodne

Bandiću je važno da ne sfali penez za mamića.
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Svibanj 05, 2014, 10:45:12 prijepodne
http://www.vecernji.hr/hrvatska/srbi-traze-odstetu-zbog-uskrate-mirovina-od-91-936182 (http://www.vecernji.hr/hrvatska/srbi-traze-odstetu-zbog-uskrate-mirovina-od-91-936182)


Ucjena Milorada Pupovca; želi uništiti HZMO
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Svibanj 05, 2014, 08:55:13 poslijepodne
DOK SU više od pola sata čekali završetak sastanka župana Zlatka Ževrnje, saborskih zastupnika iz Dalmacije i potpredsjednika Vlade Branka Grčića i Ranka Ostojića, koji se prilično odužio, novinari su ostali zatečeni popisom radnih mjesta u Županiji Splitsko-dalmatinskoj izvješenim na četvrtom katu. Tajnica ima kao u priči!

Tako tajnica Županije Mihovila Franetović ima svoju pomoćnicu Mariju Čizmić, ali i administrativnu tajnicu Lindu Nerlović, čiji je puni naziv radnog mjesta administrativna tajnica tajnice Županije. Teško je za izgovoriti, a kamoli zamisliti nešto takvo u realnom sektoru.

Županija puna HDZ-ovaca i koalicijskih partnera

Šefica tajnica ima vlastiti ured, dok pomoćnica i administrativna tajnica svoja radna mjesta dijele s kolegicama. Pomoćnica Čizmić sa Nadom Jurač, višom referenticom za pripremanje sjednica, a administrativna Nerlović s Anom Marijom Škorić, savjetnicom za objavu akata i županijskih izdanja, suprugom Petra Škorića, predsjednika splitskog HDZ-a.

Splitsko-dalmatinskom Županijom od osnutka vlada HDZ pa su se tako profilirali i po uredima. Većina je HDZ-ovaca, a ima nešto i malo onih koji su im bili koalicijski saveznici poput HSP-ovaca, HSS-ovaca i slično.

Predsjednica splitskog HDZ-a zaposlila sestru kao tajnicu gradonačelnikove tajnice

U Županiji nam kažu da nema mjesta čuđenju. Možda je malo nezgodna klasifikacija, ali u principu tajnica, ona glavna, ima rang pročelnika, pa onda i ona ima pomoćnicu i administrativnu tajnicu kao i ostali pročelnici.

Da nije bilo ovog podužeg čekanja na hodniku Županije, tko zna kada bi javnost doznala za svu silu tajnica.

Ipak, mora se priznati, da to nije invencija ni posebnost Županije Splitsko-dalmatinske, jer se javnost već zgražala kako je bivša šefica splitskog HDZ-a Željana Kalaš zaposlila sestru kao tajnicu tajnice tadašnjeg splitskog gradonačelnika Ivana Kureta.
Naslov: Odg: 7 sekretaric SKOJ-a (7 tajnic SDP-a)_____Bez riječi.....
Autor: Ljudevit Kaj - Svibanj 10, 2014, 11:30:02 poslijepodne
Sekretajnice (1)
Tajnica nad tajnicum


Citat:
     Dok su ... čekali ........ i potpredsjednika Vlade Branka Grčića ...., novinari su ostali zatečeni popisom radnih mjesta u Županiji Splitsko-dalmatinskoj izvješenim na četvrtom katu. Tajnica ima kao u priči!
     Tako tajnica Županije Mihovila Franetović ima svoju pomoćnicu Mariju Čizmić, ali i administrativnu tajnicu Lindu Nerlović, čiji je puni naziv radnog mjesta administrativna tajnica tajnice Županije.
     U Županiji nam kažu da nema mjesta čuđenju. Možda je malo nezgodna klasifikacija, ali u principu tajnica, ona glavna, ima rang pročelnika, pa onda i ona ima pomoćnicu i administrativnu tajnicu kao i ostali pročelnici.

Sekretajnice (2)
Tajnica na tajnice

Tajnica ko u SDPriči


7 sekretaric SKOJ-a (7 tajnic SDP-a)

1)
06.02.2014.
NIMA S(D)PLITA DO S(D)PLITA
Sa stranačke prešla na gradsku plaću: Tajnica splitskog SDP-a zbrinuta kao druga tajnica kotara Lučac.
Predsjednik kotara: Nitko me nije izvijestio da imam još jednu tajnicu
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sa-stranacke-presla-na-gradsku-placu-tajnica-splitskog-sdpa-zbrinuta-kao-druga-tajnica-kotara-lucac-manus/726154.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/sa-stranacke-presla-na-gradsku-placu-tajnica-splitskog-sdpa-zbrinuta-kao-druga-tajnica-kotara-lucac-manus/726154.aspx)

2)
03.03.2013.
TAJN(IČK)A VEZA
Branitelj: Imam bolje referencije, a zaposlili muža tajnice SDP-a
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/204044/Default.aspx (http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/204044/Default.aspx) 

3)
27. 01.2011.
Trag(ur)i(um)komedija
SDP Trogira će razmotriti slučaj tajnice Novak koja je na privatnom profilu na Facebooku nedavno objavila uvredljiva stajališta o Albancima,
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/19870-sdp-trogira-ce-razmotriti-slucaj-tajnice-novak.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/19870-sdp-trogira-ce-razmotriti-slucaj-tajnice-novak.html) 

4)
24.03.2012.
IGNORIRANJE ANTIKORUPCIJSKOG PROGRAMA
Linić u HAC-u zaposlio dvoje prijatelja bez natječaja: Nismo imali vremena!
Uz direktore sektora, bez natječaja su nedavno zaposleni i vozač predsjednika Uprave Dražena Guština te tajnica člana Uprave Narcisa Delsase
http://www.jutarnji.hr/linic-u-hac-u-zaposlio-2-prijatelja-s-kartanja--hac--za-natjecaj-nismo-imali-vremena/1016659/ (http://www.jutarnji.hr/linic-u-hac-u-zaposlio-2-prijatelja-s-kartanja--hac--za-natjecaj-nismo-imali-vremena/1016659/) 

5)
02.10.2013.
NAŠ(L)A POSLA
Supruga varaždinskoga dogradonačelnika Vjerana Radelića (SDP) radi kao tajnica u Aquatehnici - bez natječaja
http://regionalni.com/aktualno/novosti/supruga-dogradonacelnika-radi-kao-tajnica-u-aquatehnici-bez-natjecaja-13736/ (http://regionalni.com/aktualno/novosti/supruga-dogradonacelnika-radi-kao-tajnica-u-aquatehnici-bez-natjecaja-13736/) 

6)
13.12.2013
Kro-pivnica (Koprivnica)
Politički nas ‘uhljebi’ stoje 210.000 kuna na godinu
Potpuno netransparentan način imenovanja u upravna vijeća gradskih ustanova
Zgodan je primjer vijeće dječjeg vrtića.  Tu je i Biserka Sitar, tajnica gradskog SDP-a.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/ovo-nije-satiricna-prica-ovo-je-stvarnost-u-koprivnici-politicki-nas-uhljebi-stoje-210000-kuna-na-godinu-259091 (http://www.poslovni.hr/hrvatska/ovo-nije-satiricna-prica-ovo-je-stvarnost-u-koprivnici-politicki-nas-uhljebi-stoje-210000-kuna-na-godinu-259091)

7)
SDP-ove železnice, selo, grad...
(Bivša) ministrica Holy od otkaza htjela spasiti tajnicu HŽ-a, suprugu stranačkog (SDP) kolege
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/59576-ministrica-holy-od-otkaza-htjela-spasiti-tajnicu-hz-a-suprugu-stranackog-kolege.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/59576-ministrica-holy-od-otkaza-htjela-spasiti-tajnicu-hz-a-suprugu-stranackog-kolege.html)

Citat:
Sedam sekretara SKOJ-a
http://hr.wikipedia.org/wiki/Sedam_sekretara_SKOJ-a (http://hr.wikipedia.org/wiki/Sedam_sekretara_SKOJ-a)

Brblasta sekretajnica na mukah
(kajti mura mučati, čuvati tajnu, secret):

Ja se znam, al nesmem reči. Joj!
Ja se znam, al nesmem reči. Joj!
Ja se znam, al nesmem reči. Joj!
Ja se znam, al nesmem reči. Joj!
Ja se znam, al nesmem reči. Joj!
Ja se znam, al nesmem reči. Joj!


Cinkuši - U divljaka luk i strijela.wmv, 03:39
Cinkuši - U divljaka luk i strijela.wmv (http://www.youtube.com/watch?v=Wq3Okj57Ob8#)
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: Mlačanin - Svibanj 15, 2014, 10:29:54 prijepodne
Procjena nekretnina u Planinskoj, zatvor........

Procjena nekretnina u Sisku, zatvor........

Procjena nekretnina ili loša predstečajna nagodba za Spačvu....... ostavka......


Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Svibanj 16, 2015, 12:07:02 poslijepodne
BLEIBURG, iz godine u godinu ...
Naslov: Odg: Bez riječi.....
Autor: koko-vg - Svibanj 16, 2015, 12:07:46 poslijepodne
BLEIBURG, iz godine u godinu ...


... ove godine broj autobusa pristiglih na Bleiburg, varira od 300 do čak 500 !

Glavno je da su Karamarko. Glogoški i Klemm nazočni.  jao si ga svima nama kad preuzmu vlast.  Večina misli da će potreči med i mlijeko kad prođu izbori, naravno s kalkulacijom da izbore dobiju (ZNA SE) tko.   Još vam samo Sanader fali.