Velika Gorica - neovisni forum

Svakidašnje teme => Povijest => Autor teme: Sledgehammer - Siječanj 08, 2012, 02:11:54 poslijepodne

Naslov: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Siječanj 08, 2012, 02:11:54 poslijepodne
Hvala Bogu, konačno da netko počne zdravorazumski razmišljati, pa makar to bio i sud - od kojega bi to u ovoj državi zadnje očekivao...

http://www.braniteljski-portal.hr/sadrzaj/drustvo/13805 (http://www.braniteljski-portal.hr/sadrzaj/drustvo/13805)

(http://img594.imageshack.us/img594/6021/presudaknin1.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/594/presudaknin1.jpg/)

(http://img576.imageshack.us/img576/2084/presudaknin2.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/576/presudaknin2.jpg/)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Siječanj 08, 2012, 05:06:48 poslijepodne
Šubić je u posljednjem jurišu na turce uskliknuo: "Za dom sad u boj"
Nekih 300 godina kasnije, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!"
Pozdrav "Za poglavnika i dom spremni" ustaše su rabili kao službeni u doba NDH. Iz tog razloga pozdrav "Za dom spremni" se često poistovjećuje s njima i tumači kao njihov "izum". Nakon Drugog svjetskog rata za vrijeme jugokomunističke vladavine je ozloglašen kao ekvivalent nacističkog "Sieg Heil". Ustaški pozdrav je bio "Za Poglavnika i dom - Spremni"! Izbacivanjem "poglavnika" jasno se distanciralo od ustaša i NDH.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Siječanj 09, 2012, 01:53:21 poslijepodne
HRVATSKI helsinški odbor očitovao se danas vezano za presudu Prekršajnog suda u Kninu koji je oslobodio obrtnika koji je u Čavoglavama prodavao majice i suvenire sa ustaškim sloganom "Za dom spremni".

Stajalište Odbora jest da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav te drže da je presuda Prekršajnog suda u Kninu samo jedan od pokazatelja o stanju u hrvatskom sudstvu.

Konačno, kako navode, Odbor smatra da je ova presuda zapravo odraz šireg stanja u društvu. "Kako je moguće da bilo koji sud u Hrvatskoj donese drugačiju presudu kada cijelo društvo, sve institucije vlasti ne samo da toleriraju masovno skandiranja 'Za dom spremni' na sportskim natjecanjima pogotovo na nogometnim utakmicama, nego se od toga ne nastoje, barem riječima i djelom, ograditi", stoji u priopćenju Odbora.

Hrvatski helsinški odbor podsjeća na svoja ranija priopćenja u kojima je isticao da je "Za dom spremni" službeni pozdrav Pavelićeva fašističkog ustaškog režima koji je postao uobičajena pojava na domaćim nogometnim utakmicama državne reprezentacije. U izjavu od 5. rujna prošle godine napominju kako takvoj praksi naročito doprinosi i sam predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković koji to ružno ponašanje hrvatskih navijača pokušava opravdati tvrdnjom da je riječ o starom hrvatskom pozdravu. "Istina, ovaj je pozdrav u formalnom smislu sličan pozdravu Hrvatske seljačke stranke ('Za dom, za hrvatski seljački dom - spremni!'), ali je također istina da se on, zahvaljujući povijesnoj zloupotrebi u vrijeme ustaškog režima, zauvijek i nepovratno kompromitirao", naveo je tada HHO.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hho-za-dom-spremni-je-nepovratno-kompromitiran-zloupotrebom-u-ustaskom-rezimu/592665.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/hho-za-dom-spremni-je-nepovratno-kompromitiran-zloupotrebom-u-ustaskom-rezimu/592665.aspx)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: spoofy - Siječanj 09, 2012, 03:30:21 poslijepodne
Zake delate bedake od ljudi, moreš si misliti kak je "za dom spremni " distancirano od ustaštva i sličnoga sranja. FUJ!!!!!!!! Lakrdija za koji bi da je ovo država kak spada odgovaral i taj kaj je prodaval i ta sutkinja kaj mu e tak presudila.

Izbacivanjem "poglavnika" jasno se distanciralo od ustaša i NDH.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Siječanj 09, 2012, 05:21:52 poslijepodne
Očito si malo neupućen - ne samo u hrvatsko pravno stanje, hrvatsko povijesno stanje, nego i u općenite principe koji vladaju pri ocjeni i procjeni takovih stvari bilo gdje u svijetu. No samo su Hrvati koji seru sami po sebi i sami sebi sude da bi se kompleksaški dopali nekome tko istodobno za njih nedaje ni prstomet govna...

Taj pozdrav je sigurno neusporedivo manje kompromitiran od komunista i nihovih zločina - pa sada takve "delije" vladaju ovom zemljom glupih ljudi... evo malo raspirivanja bratstva i jedinstva, onako za tebe i tebi slične:

http://www.dalmacijanews.com/Svijet/View/tabid/78/ID/76755/Dodik-Josipovic-mi-je-cestitao-20-roendan-Republike-Srpske.aspx (http://www.dalmacijanews.com/Svijet/View/tabid/78/ID/76755/Dodik-Josipovic-mi-je-cestitao-20-roendan-Republike-Srpske.aspx)

Samo isječak iz cijelog teksta:

"Dodik je iskoristio priliku da promovira i Dan RS-a, a nije propustio istaknuti da je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović uputio čestitku u povodu obilježavanja 20. godišnjice postojanja RS, javlja SEEbiz."

Sramota, sramota, prokleta sramota - čestitati postojanje države koja je nastala na zločinima protiv Hrvata i Hrvatske... to može raditi samo prokleta budala, na žalost - naš predsjednik je predstavnik upravo takovih! Istodobno, jednom Dodiku nikada, ali nikada neće pasti na pamet išta drugo osim da hrvatsku legitimnu obranu i oslobodilačke akcije proglašava "zločinačkim akcijama" i genocidom, a da službene hrvatske državne praznike nikada niti čestita, niti mu to pada na pamet... to znači držati do sebe i svoje zemlje, to znači imati svoje JA, a ne biti budalčina koja naivno prodaje svima nekakve debilne pričice o pomirenju i jednakosti i suradnji i prijateljstvu... mi se ponašamo poltronski, ponašamo se kao da smo se mi zamjerali njemu i napali njegovu zemlju, a ne obrnuto... najveći je jad što je Hrvatska prepuna budala kojima je to sasvim u redu.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: spoofy - Siječanj 10, 2012, 07:58:59 prijepodne
To kaj si ti tu sad napisal nema veze nikakve s "za dom spremni" niti ne umanjuje ozbiljnost ove sramotne presude. FUJ!
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Siječanj 10, 2012, 11:51:29 prijepodne
To nema veze samo tebi - a ima veze, jer isti svjetonazor i ista dvoličnost, po onoj novozavjetnoj da "vidi trun u tuđem oku a ne vidi deblo u svojem vlastitom", ocjenjuju obje stvari.

Mogu te pitati i kako to da se njemačka marka dugo zvala marka, iako je marka bila i u vrijeme Hitlera? Kako je to moguće? Zašto se kuna ne bi smjela zvati kuna, smao zato jer je postojala istoimena novčana jedinica i u vrijeme NDH? Ili nema veze što je postojala i stoljećima prije - treba li zbog toga posrati cijeli povijest jer nekome ne paše par godina u kojima se netko kompromitirao na sasvim drugim osnovama?? Ustaštvo ne čini taj pozdrav, da se razumijemo, nego ideologija sa kojom taj pozdrav nema veze, i koju i ja osuđujem i nisam njezin pobornik, no očito je da i ti i mnogi drugi, kojima Hrvatska ne paše ni u kom pogledu, koristite svaku prigodu da popljujete svaki detalj hrvatskog identiteta... to je povijest, to je činjenica koja je postojala stoljećima ranije, i treba li je braniti ili gaziti zato jer ju je netko koristio u vrijeme svoje vladavine?

BTW, i Hitler je koristio "dobar dan", pa nisam vidio da se to brani jer je to koristio i on...

Ukoliko taj pozdrav definira i određuje ustaštvo, onda neka se zabrani. Ukoliko ne, pravno i činjenično neka se ne stvaraju prepreke za korištenje hrvatskog povijesnog nasljeđa. Pritom, naravno, osobne aluzije i sklonosti ne predstavljaju nikakvo pravilo, već je za osudu bitno pravno i povijesno utemeljenje. Ako ga nema, onda neka "kritičari" budu tiho i ne rade probleme tamo gdje ih nema.

Za Dom Spremni!
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: kuntakinte - Siječanj 10, 2012, 01:08:05 poslijepodne
Adolf Hitler - "Sieg Heil" long version high quality (http://www.youtube.com/watch?v=vezr3dW4J5s#)

A Crvenkapavica je poznata po tem da je babu pozdravlala z "Sieg heil!"...

Kaj se sucov dotikavle i prst v pišek je pozdrav a ak si z ugledne familije onda moreš i po tratoaru gaziti malodobnice z BMWejom.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Siječanj 10, 2012, 02:41:58 poslijepodne
Baš zbog inače lošeg rada i sporosti sudova začudila me presuda koja se konačno temelji na sagledavanju pravnih činjenica, bez nečijeg "wannabe" kriterij sam za sebe... jerbo je uspoređivanje presuda na iovaj način ipak pomalo besmisleno i pregeneralno.
Naslov: Odg: Loliška e Boliška, novi avanturi
Autor: kuntakinte - Siječanj 10, 2012, 06:50:54 poslijepodne
Dogovorili se Glup i Gluplji da se nađu na Ribnjaku...
 "O prijatelju pa di si.. heil! (živio) "viče izdaleka Glupi
 "Spremni ,spremni frende"-ozareno će Gluplji
 "Kamo ćemo danas prijatelju,nisam se sredio džaba" upita Glupi,a na nogama mu sjaje nove crne čizme s bjelim žnjirancima.Glava mu svježe obrijana, tako da se tetovaža velike crne svastike na tjemenu bolje vidi na blijedoj koži.
 "Pa imamo sjajnu mogućnost" sav nabrijan će Gluplji "kad smo se ovako prigodno sredili"nastavi raskopčavajući crnu spitku i pokazujući novu majicu na kojom je slika nekog odvjetnika i veliki natpis" ZA DOM SPREMNI"
 "Oopa ponovili smo se" veselo ća Glupi
 "Dobio za roćkas.."slegne ramenima Gluplji
 "Onda gdje ćemo u operu ili u kazalište?" pomalo nestrpljivo će Glupi
 "E jesi i ti neki zaboravan tip,rekao sam ti da možemo oboje" prekine ga Gluplji,i nastavi "prvo u idemo u HNK na operu Nikola Šubić a onda u Lisinski na lutkarsku predstavu Korejskog narodnog kazališta"
"jooooj suuuper"poskoči Glupi"biti će sve puno svastika po korejskim nošnjama,jer znaš ja ti svastiku nosim jer sam napola budist i veliki prijatelj azijskih naroda,kao uostalom i svih drugih religija i rasa" zaključi Glupi
 "znam,znam"potvrdi Gluplji"i ja nosim ZA DOM SPREMNI jer sam veliki historiofil i čuvar baštine,a ovo U nosim jer mi je najdraži rođak moj ujak"
 "Ne znam što nas onda ljudi onako ispod oka gledaju u tramvaju ili na ulici" tužno će Glupi
 "Da ti pravo kažem ne znam ni ja"zabrinuto će Gluplji.
 Da ima baš svakakvih ljudi ,slože se obojica.....i zamisle se na tren
 "Ali dobro,ima i pametnih ljudi koji kuže..."pomirljivo će Glupi
 " o pa da; otvori samo forume-ima još koji su načitani i odgojeni,koji znaju što je to svastika,što U i za dom spremni i koji znaju da se vesele kad kukuruzi narastu" zaključi Gluplji
 "a oni drugi?"
 "ma ko ih šljivi ,oni su tako i tako obični primitivci koji ništa ne kuže i samo znaju da mrze i pljuju" odmahujiući će Gluplji...."nego ajmo mi da ne zakasnimo na operu šteta da mi propadne karta kad sam već platio za cijeli ciklus"
 "a između opere i kazališta imamo vremena za jedno pićence u našoj kavanici?" upita Glupi
 "naravno srce i vodim te na jedan famozni novi koktel,zove se holokaust i služe ga u nećeš vjerovat u čaši omotanoj bodljikavom žicom- a lupa u glavu kak malj"
"imaš pravo idemo"poskoči Glupi
 Gluplji ga diskretno uhvati za ruku i krenu....
http://www.sisak.info/forum/showthread.php?13666-Glup-i-Gluplji (http://www.sisak.info/forum/showthread.php?13666-Glup-i-Gluplji)

Osvrt Loleka i Boleka na aktualnu temu.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: spoofy - Siječanj 10, 2012, 06:58:02 poslijepodne
Nemam ništa za dodati na ovo kuntino  :)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Siječanj 11, 2012, 11:16:32 prijepodne
Tu se i nema kaj dodati - jer taj blogerski tekst i ne predstavlja ništa osim osobnog mišljenja ili stava njegova autora, iako je vrlo zgodno napisan... onako . ima duha, ima stila...
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: kuntakinte - Studeni 24, 2013, 12:26:26 prijepodne
22.11.2013.
...Saopćenje iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH
Ministrica Đurić podnijela disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić
Federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić podnijela je disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić, glasnogovornice u Uredu za odnose s javnošću Federalnog ministarstva za turizam i okoliš, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
...U obrazloženju za podnošenje prijave protiv Mije Martine Barbarić se kaže da je razlog to što je 22. 11. 2013. godine podržala hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Facebooku u kojem je napisala: „Za dom spremni“, čime je počinila povredu službene dužnosti iz članka 55, stavak 2, točka a Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine.
..."Za dom spremni!!! Evo Jovanoviću (ministar u hrvatskoj Vladi koji je osudio Šimunićev potez, op. a.), kazni i mene ako smiješ!!! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem", napisala je Barbarić na  svom Facebook profilu.
http://haler.blogger.ba/ (http://haler.blogger.ba/)

ISPAD NA FACEBOOKU
 VJEROUČITELJICA IZ IVANCA NA FACEBOOKU
'Fućka mi se za zakon. Za doom, za doom, jesmo li spremni za doom!'
http://www.jutarnji.hr/vjerouciteljica-iz-ivanca--jesmo-li-spremni-za-dom-/1141957/ (http://www.jutarnji.hr/vjerouciteljica-iz-ivanca--jesmo-li-spremni-za-dom-/1141957/)

Danijela Martinović - za looom, za lo-o-o-om, za looom
Danijela Martinović - Raspašoj (official VIDEO) (http://www.youtube.com/watch?v=FeveuIdpe2c#ws)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Studeni 26, 2013, 01:39:29 poslijepodne
(http://img822.imageshack.us/img822/3882/680d.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/822/680d.jpg/)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Studeni 26, 2013, 08:02:15 poslijepodne
... ovaj kaj je nacrtal ovakvu smijuriju kojom provocira, mogel se barem potruditi pa za podlogu staviti pravi hrvatski grb kako izgleda, nismo u Bosni. Tamo nek crta ovakve znakove, neka se spremaju za doma (s posla) te nek mjere visinu kukuruza.  Uostalom, samo se potvrđuje ono što sam u više navrata već pisao ... rat je odavno završio, ali i dalje nekima to nije po volji.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Studeni 27, 2013, 09:12:56 poslijepodne
Ne kužim kak se neki prave glupi i ne vide vezu usklika "Za dom spremni!" i ustaštva? Pa to i mala deca znaju. A to kaj neki ustaštvo vide kao protusilu četništvu i kaj im je to u ratu dalo snagu... to je pak druga stvar. No naš rat je već neko vrijeme završio i sad treba gledati naprijed, baš kak je Gotovina rekel.

Ali praviti se glup i tumačiti "Ustaški pozdravi za ustaške vojnike" kao da je oda domoljublju, to je stvarno u najmanju ruku neodgovorno. I prije svega glupo.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Studeni 28, 2013, 01:25:17 poslijepodne
Ja vidim neku vezu, no ne znam što je sa razdobljem tog pozdrava stoljećima prije?

Treba li to pregaziti zato jer je neki komifašist rekao da je to ustaštvo?? Trebamo li se stvarno odreći svoje povijesti, a kako to neki krugovi žarko žele, lobiraju i snuju??

Treba li konačno postaviti granice i mjerila između uopćene upotrebe neke fraze ili pozdrava od etiketiranja za nebulozne stvari?

Ili će zlonamjerna ekipa i dalje u svakom hrvatskom udisaju vidjeti ustaštvo?

Onaj tko zaboravlja svoju povijest, tko je se odriče, zaslužio je da ju se ista ponovi. Zato ju ne treba ni zaboraviti, a niti oprostiti.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Studeni 28, 2013, 09:06:02 poslijepodne
Ne treba se odreći svoje povijesti, to nikako, ali to je upravo ono kaj se dela kad se zaboravlja i marginalizira ono kaj se u ime tok usklika u povijesti radilo. Iz povijesti treba učiti, za dobrobit budućnosti i dobrobit naše djece. A onaj koji je nekaj naučio iz povijesti taj zna da neke stvari ne smiju ponoviti.

Onaj koji danas ponavlja taj usklik, taj ili nije ništa naučio, ili bi htio da se neki dio naše povijesti ponovi.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Studeni 29, 2013, 08:47:27 prijepodne
Ja ga ponavljam jer sam obožavatelj opere "Nikola Šubić Zrinjski".

IMaš li mi ponuditi dodatno tumačenje??

Mislim, neko koje će dezavuirati čak i sudske presude, jer ti, kao i uvijek, znaš "bolje"??
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Studeni 29, 2013, 10:03:35 prijepodne
http://www.croatianhistory.net/etf/uboj.html (http://www.croatianhistory.net/etf/uboj.html)


http://hr.wikipedia.org/wiki/Nikola_%C5%A0ubi%C4%87_Zrinski (http://hr.wikipedia.org/wiki/Nikola_%C5%A0ubi%C4%87_Zrinski)


Samo djelić o domoljublju , kad se brani svoja gruda, a ne da se busa u prsa poput današnjih klaunova i kokodakala o hrvatstvu.
Tuđe poštuj , a svoje nedaj!
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Studeni 29, 2013, 01:46:03 poslijepodne
Poslušaj sad ti mene, kokodakalo z Mlake ... (pišem TI, a ne vi jer se fakat prviš grbav.)   N. Šubić je pjevao i vikao :"U BOJ, U BOJ" a njegova vojska mu je uzvračala sa  "SPREMNI" ? 

o kakvom domoljublju ti govoriš i pišeš ?

Bio bi najsretniji da živimo kao u srednjem vijeku, po selima, da su popovi jedina moralna verikala i svi im moraju ljubit pete, poput tebe ???

  Već sam napisao da mi je pun kufer velikih hrvata kaj su poplavili po prsima od busanja.   Ja, ja ja .... pa dugo nitko, pa opet ja ... 

Turopoljac sam, rođen u Zagrebu, cijeli život živim u Gorici, dragovoljac domovinskog rata, kršten, firman i vjenčan u katoličkoj crkvi, nikada ni u jednoj političkoj stranci i ... da, hrvat sam i pun mi je kufer takvih kao ti, ali tebi Sledgehammeru, Masteru, Franji i još ponekima očito to smeta.   
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Studeni 29, 2013, 03:50:09 poslijepodne
Ne smeta meni taj nacifrani dio tvojeg životopisa, meni smeta tvoje antihrvatsko ponašanje i sluganske misli.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Studeni 29, 2013, 05:17:10 poslijepodne
Poslušaj sad ti mene, kokodakalo z Mlake ... (pišem TI, a ne vi jer se fakat prviš grbav.)   N. Šubić je pjevao i vikao :"U BOJ, U BOJ" a njegova vojska mu je uzvračala sa  "SPREMNI" ? 

o kakvom domoljublju ti govoriš i pišeš ?

Bio bi najsretniji da živimo kao u srednjem vijeku, po selima, da su popovi jedina moralna verikala i svi im moraju ljubit pete, poput tebe ???

  Već sam napisao da mi je pun kufer velikih hrvata kaj su poplavili po prsima od busanja.   Ja, ja ja .... pa dugo nitko, pa opet ja ... 

Turopoljac sam, rođen u Zagrebu, cijeli život živim u Gorici, dragovoljac domovinskog rata, kršten, firman i vjenčan u katoličkoj crkvi, nikada ni u jednoj političkoj stranci i ... da, hrvat sam i pun mi je kufer takvih kao ti, ali tebi Sledgehammeru, Masteru, Franji i još ponekima očito to smeta.   

Sada ti gospodine iz Turopolja otvoreno vrijeđaš!
Niti jednom riječju nisam spomenuo tebe ili tvoj nik! Nisam napisao da koko-vg kokodače! Dakle ne dozvoljavam da me neprestano vrijeđaš, a koliko znam ti se vrlo rado pozivaš na ispravno pisanje nika.
Mislim da ne griješim ako kažem da si ovoga puta upravo ti napravio namjerni prekršaj,odnosno napisao si uvredu. Obratio si se direktno meni i to sa očitom namjerom.

I ponavljam po ne znam koji puta, dok se ne ispričaš za svoje bezobrazluke, obilaze me molim te u širokom luku! Sa takvima ne želim polemizirati. Ne želim nikoga pa ni tebe vrijeđati! To upamti!!

Moja vjersko opredjeljenje je samo moj odabir, kojeg se ne sramim,a kaj to tebi smeta, ne zanima me. Kad se budeš ponašao pristojno, pisao bez uvreda, složio se da se ne slažeš sa svakim , tada možemo nastaviti razmjenu mišljenja. Ne i svađu.
Kaj se tiče busanja, oprosti ali ne mogu da ne primjetim, da je i slika ispod tvojeg nika već poplavila od busanja! Ne razumijem kako meni možeš nekaj takvog predbacivati?
Dakle prvo isprika , a zatim može razmjena mišljenja. I svakako , očekujem barem opomenu zbog namjernog vrijeđanja.

Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Studeni 30, 2013, 10:10:08 poslijepodne
To nemoj očekivati, kada iber-hiper-super-admin-mod iz Grupe TNT apsolutno podržava njegovo trabunjanje i sa svime se slaže, jasno je da on u tome neće vidjeti apsolutno ništa loše... sve da ti je i jebo sve po spisku, ukoliko se to radi neistomišljenicima, jasno da je dozvoljeno... to je moderno moderiuranje, samo kaj mi to ne razumijemo, mi smo zaostali, rigidne budale...
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Prosinac 01, 2013, 01:14:24 prijepodne
Dakle prvo isprika , a zatim može razmjena mišljenja. I svakako , očekujem barem opomenu zbog namjernog vrijeđanja.
Konkretiziraj, kaj se on ima ispričat? I za kaj ga se treba opomenut? Ali konkretno. Ak imaš konkretnih razloga, onda ga i sam opomeni, em pak si upravo ti moderator.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Prosinac 01, 2013, 01:03:55 poslijepodne
Samo djelić o domoljublju , kad se brani svoja gruda, a ne da se busa u prsa poput današnjih klaunova i kokodakala o hrvatstvu.
Tuđe poštuj , a svoje nedaj!

Poslušaj sad ti mene, kokodakalo z Mlake ...

Sada ti gospodine iz Turopolja otvoreno vrijeđaš!
Obratio si se direktno meni i to sa očitom namjerom.

Netko kokodače na prazno na ovom forumu, a i pravi se grbav.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Prosinac 01, 2013, 01:42:20 poslijepodne
Dakle prvo isprika , a zatim može razmjena mišljenja. I svakako , očekujem barem opomenu zbog namjernog vrijeđanja.
Konkretiziraj, kaj se on ima ispričat? I za kaj ga se treba opomenut? Ali konkretno. Ak imaš konkretnih razloga, onda ga i sam opomeni, em pak si upravo ti moderator.

Bobe , ponašaš se ulizivački, kaj ti nije primjereno, barem onoliko koliko sam te imao priliku upoznati.

No nisi mi ništa dužan. Ali samo iznosim primjer kako se taj vrli forumaš koko-vg ponaša prema svima na ovom forumu, a ima tvoju zaštitu.

Ja ovo mislim iskreno, iako to ne zaslužuješ, jer se ista ta (kokica) koko-vg ponaša prema svima bezobrazno i to bnez razloga. Nema osobe kojoj se nije usrao u šešir.
Usprkos vega ja mu ne zamjeram. Naprotiv pozivam prvo njega , a zatim i sve ostale koji imaju volju da se lijepo nađemo, ramjenimo sva mišljenja, dileme, trileme i završimo razgovor uz kavu ili pivu.
Nemam razloga skrivati svoj identitet ni stavove pred nikim.
Dakle izvolite odabrati vrijeme ,mjesto i pojaviti se.
Mislim da je ovo kulturan prijedlog.
Svako uvredljivo pisanje nakon ovog smatram namjernim provokacijama zbog kojih su neki na ovom forumu.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Prosinac 01, 2013, 03:56:07 poslijepodne
Naprotiv pozivam prvo njega , a zatim i sve ostale koji imaju volju da se lijepo nađemo, ramjenimo sva mišljenja, dileme, trileme i završimo razgovor uz kavu ili pivu.

Ja ovo mislim iskreno, iako to ne zaslužuješ, jer se ista ta (kokica) koko-vg ponaša prema svima bezobrazno i to bnez razloga. Nema osobe kojoj se nije usrao u šešir.

Stavite brzo šešir, da vam na pamet ne padne još kakav biser.Mlačanin, hvala lijepo na pozivu, ali kaj god da napišem, uvrijedili bi se, stoga, samo ovo ... od posla ne stignem baš kad bih htio otići na kavu ili pivo, ali kad otiđem, onda je to u društvu neke osobe ili osoba s kojima imam o čemu razgovarati, stoga tu su vam Sledgehammer, muha, Master, Franjo, a možda vam se pridruže i ekipa iz redakcije dnevno.hr, pa razglabajte o politici, crkvi, čirilici, homoseksualcima ili o kakvoj drugoj temi.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Prosinac 01, 2013, 07:37:36 poslijepodne
Naprotiv pozivam prvo njega , a zatim i sve ostale koji imaju volju da se lijepo nađemo, ramjenimo sva mišljenja, dileme, trileme i završimo razgovor uz kavu ili pivu.

Ja ovo mislim iskreno, iako to ne zaslužuješ, jer se ista ta (kokica) koko-vg ponaša prema svima bezobrazno i to bnez razloga. Nema osobe kojoj se nije usrao u šešir.

Stavite brzo šešir, da vam na pamet ne padne još kakav biser.Mlačanin, hvala lijepo na pozivu, ali kaj god da napišem, uvrijedili bi se, stoga, samo ovo ... od posla ne stignem baš kad bih htio otići na kavu ili pivo, ali kad otiđem, onda je to u društvu neke osobe ili osoba s kojima imam o čemu razgovarati, stoga tu su vam Sledgehammer, muha, Master, Franjo, a možda vam se pridruže i ekipa iz redakcije dnevno.hr, pa razglabajte o politici, crkvi, čirilici, homoseksualcima ili o kakvoj drugoj temi.

Potpuno očekivani odgovor od osobe koja je spremna svakoga uvrijediti i nema ljudskog dostojanstva stati pred osobe i reći; nije sve baš tako crno, možemo mi to i bolje.
No moj poziv vrijedi i dalje.
Ali imaj barem trunku poštovanja i pristojnosti, i ne vrijeđaj unaprijed osobu koja ti možda sutra može pomoći. Jer nikad ne znaš dali je to neka osoba koja ima nik  o kojem si ti uvredljivo pisao.
Probaj svoje omalovažavanje zadržati za sebe, barem na kratko. Zašto?
Ja sam dugogodišnji davatelj krvi, a u Gorici ih ima jako puno, svi se poznamo.  I zamisli scenarij, nekome iz obitelji treba krv, i dobije krv nekoga od nas?! I ti saznaš da je to recimo, samo recimo da je to moja krv. Ti bi tada zabranio da tvoja osoba iz obitelji primi tu krv?
Zato, ne "sračkaj", pamet u glavu i razumno postupaj.
Progutaj lažni ponos i ponašaj se kao pravi gospodin, možda svi naučimo nekaj dobro?


I probaj nekaj napisati bez uvreda, možda ti uspije.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Prosinac 01, 2013, 07:57:12 poslijepodne
Mlačanin,

ne "sračkaj", pamet u glavu i razumno postupaj.

(citiram te)

p.s. od kud ti znaš da ja nisam dobrovoljni davaoc krvi ?
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Prosinac 01, 2013, 08:09:21 poslijepodne
Mlačanin,

ne "sračkaj", pamet u glavu i razumno postupaj.

(citiram te)

p.s. od kud ti znaš da ja nisam dobrovoljni davaoc krvi ?
Ovo sam napisao samo kao primjer.

Od kuda ti zaš da sam ja sve ono čime si me nazvao?
Po običaju opet skrećeš sa glavne teme.
Ali napreduješ, nisi napisao ništa uvredljivo

A sad još nekaj, kako ovo komentiraš? Ovo je Hrvatski portal sa fašističkim znakom.
A nije "Bitno net

"http://www.index.hr/vijesti/
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Prosinac 01, 2013, 08:15:33 poslijepodne
svastika sa kockicama, kako god da je stilizirana, nije u redu jer, iako je još u davnoj povijesti crtana (vidljivo po hijeroglifima) svastika je prepoznatljiva kao znak, logo, III reicha ... ponavljam, nije u redu isto kao ni rezultati referenduma.

... tko je sljedeći ?   

 ... djeca začeta umjetnom oplodnjom ? cigani, crnci ? svi koji ne idu u crkvu ?
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Prosinac 01, 2013, 09:38:19 poslijepodne
svastika sa kockicama, kako god da je stilizirana, nije u redu jer, iako je još u davnoj povijesti crtana (vidljivo po hijeroglifima) svastika je prepoznatljiva kao znak, logo, III reicha ... ponavljam, nije u redu isto kao ni rezultati referenduma.

... tko je sljedeći ?   

 ... djeca začeta umjetnom oplodnjom ? cigani, crnci ? svi koji ne idu u crkvu ?
svastika sa kockicama, kako god da je stilizirana, nije u redu jer, iako je još u davnoj povijesti crtana (vidljivo po hijeroglifima) svastika je prepoznatljiva kao znak, logo, III reicha ... ponavljam, nije u redu isto kao ni rezultati referenduma.

... tko je sljedeći ?   

 ... djeca začeta umjetnom oplodnjom ? cigani, crnci ? svi koji ne idu u crkvu ?

Muljatoru, opet izbjegavaš odgovore. Ti si na ovom forumu samo radi izazivanja i provokacija. jedino za to imaš snage zijevati.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Master - Prosinac 02, 2013, 07:53:04 prijepodne
svastika sa kockicama, kako god da je stilizirana, nije u redu jer, iako je još u davnoj povijesti crtana (vidljivo po hijeroglifima) svastika je prepoznatljiva kao znak, logo, III reicha ... ponavljam, nije u redu isto kao ni rezultati referenduma.

... tko je sljedeći ?   

 ... djeca začeta umjetnom oplodnjom ? cigani, crnci ? svi koji ne idu u crkvu ?
Plači obični forumski trolu.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Prosinac 02, 2013, 11:28:35 prijepodne
Master ... svojim pisanjem samo dokazuješ da ti je IQ manji od broja cipele te da nisi svjestan što se to odigrava i prolazi pored tebe.  Živi i dalje u svom malom svijetu, mjeri visinu kukuruza, crtaj karte velike Hrvacke, pozdravljaj sa "za dom ..." i uživaj.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Master - Prosinac 02, 2013, 04:50:45 poslijepodne
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/106866-foto-potpora-i-odusevljenje-iz-francuske-hrvati-pokazali-cijelom-svijetu-da-se-pita-njih-a-ne-politicke-elite.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/106866-foto-potpora-i-odusevljenje-iz-francuske-hrvati-pokazali-cijelom-svijetu-da-se-pita-njih-a-ne-politicke-elite.html)
Budi se istok i zapad ,budi se sjever i jug...plači forumski trole!
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Prosinac 02, 2013, 07:26:32 poslijepodne
Koko će požuriti na brisanje suze iz guze, možda padne i koji patetični seksić uz tužaljke što pederice još dugo neće svoje nastrane veze zvati brakom, a neće ih zvati NIKADA. Uglavnom, razumijem pedere - no ne razumijem tolike pederčine!...
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Prosinac 02, 2013, 07:50:52 poslijepodne
Uglavnom, razumijem pedere ...

... Da konstatiram ...    razumijete se ti i Master.     Neka vam bude.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Prosinac 02, 2013, 09:20:01 poslijepodne
Evo malo i tvog ljubavnika, moralna vertikala iza gitri, pametan i napušen mladac koji puca po šavovima od bahatosti i prokletinje koja ga već opasno prihički načima, ilegalni milijuni eura iz džepa Šorosa koje drži izvan Hrvatske pomutili su mu pamet pa dečec fantazira, dok mu netko neće izvesti jednostavan fizikalan pokus dokazivanja kako je baseball-palica tvrđa od njegovih prištavih lajavih čvalja, a fizika će odraditi svoje potom...

Prvo je kretenko od Matije "šoroš učmar" Babića poludio od silne netolerancije jer ševa u dupe nije proglašena najvišim državnim interesom i unijeta kao najpozitivnija vrijednost u prvi članak i u sam naziv Ustava, pa se dečec raspištoljio i počastio svekoliku javnost napadom na državne simbole i etiketiranje cijele države, ni manje ni više... što ti radi prevelika doza "belog"!!

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=714255 (http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=714255)

Onda je taj isti moron priveden i pritvoren, najvjerojatnije i pušten odmah potom, no onda je odlučio na Facebooku otkriti svu ljepotu novinarske etike, kulture, poštenja i objektivnosti, pa je taj razgovor izgledao ovako...

(http://img542.imageshack.us/img542/3157/eh4r.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/542/eh4r.jpg/)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Prosinac 06, 2013, 06:32:44 poslijepodne
Državno odvjetništvo RH odlučilo je, zbog širenja mržnje i netrpeljivosti, pozdravom „Za dom spremni“ kazniti slijedeće zločince:

1.     Josip Joe Šimunić – 25.000 kuna,
2.     Nikola Šubić Zrinski – 25.000 zlatnika,
3.     Ban Josip Jelačić – 100 srebrnjaka sa svojim likom,
4.     Ivan pl. Zajec, autor opere Nikola Šubić Zrinski – 30 dana prisilnoga rada
5.     Marko Perković Thomson – doživotna robija,
6.     30.000 navijača nogometne reprezentacije Hrvatske – doživotan boravak na burzi rada
7.     BAUHAUS zbog slogana „SVE ZA DOM“ – dvije motorne pile.

Tužitelji: Sultan Sulejman I, veliki vezir Mehmed paša Sokolović, Ferdinand I i ministar Jovanović.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Prosinac 18, 2013, 09:59:44 prijepodne
Hrvatsku koja ushićena urla ustaški pozdrav, o težini vlastite povijesti mora učiti multinacionalka iz Züricha (http://www.index.hr/sport/clanak/hrvatsku-koja-ushicena-urla-ustaski-pozdrav-o-tezini-vlastite-povijesti-mora-uciti-multinacionalka-iz-zricha/716904.aspx)

Tko svjesno slavi ustaše, jednostavno nije normalan

Narod kojem pripadamo, kao i svi drugi, imao je u svojoj povijesti uspona i padova, heroja i zločinaca, pravednika i hulja, ali ako postoji nešto sa čim se jednostavno ne bi smjelo poistovjećivati i što se ne može veličati, onda je to ustaški pokret, vojnica, te na izdaji i zločinu sagrađeni režim NDH kojeg su bili sastavni dio.

Upravo je nevjerojatno kako je taj, ne samo pozdrav, nego i zaštitni znak jednog monstruozno zločinačkog režima i pokreta, kod nas ušao u mainstream, jer što je drugo kada polovica "nacionalnog" stadiona urla "Za dom", a druga oduševljeno odzdravlja "Spremni", nego čak i društveno prihvatljivo ponašanje, jer kao što znamo, nakon svakog takvog uspješnog dovikivanja, tribine si plješću.

Nemate pojma o povijesti doma za koji ste spremni i još se time hvalite

Ponoseći se pozdravom režima izgubljenog u "povijesnim silnicama" (koji se pri ostvarenju "vjekovnih težnji hrvatskog naroda" okrenuo teroru koji je zaprepaštavao čak i njegove njemačke gospodare)oni koji ga uzvikuju, bez obzira bili na terenu ili tribinama, dokazuju kako su tragično nedorasli i neobrazovani o povijesti doma za kojeg su spremni. I još to ponosno pokazuju.

I dalje nitko ne shvaća zašto je Joe kažnjen i svi su šokirani...

I dalje ovdje nitko to ne shvaća, bolje reći ne zna, zašto je Šimunić tako drastično kažnjen. Nitko da kaže barem "Joe je napravio glupost", nego se svi snebivaju i zgražaju kako je Fifa nepravedna i stroga. HNS se čak nije usudio ni simbolički kazniti "ustašu" Šimunića, "domobranski" hrabro čekajući da to umjesto njih odradi FIFA, koja nam je očitala lekciju iz naše povijesti.

Šimunić ipak nije zadužio hrvatsku povijest kao HOS-ovci iz Vukovara

Svaka čast Šimunićevoj požrtvovnosti i zaslugama u obrani hrvatskog gola, ali on ipak nije jedan od 50-ak HOS-ovaca koji su braneći Vukovar na rukavu imali "Za dom spremni" i "prvo bijelo" na grbu, ali su s tim znakovljem ne samo herojski i bez mrlje branili grad protiv mnogostruko brojnijeg i jačeg agresora, nego su i nosili hranu i vodu srpskim civilima u podrumima, pa imaju pravo biti povijesna iznimka, jer oni u paklu na Dunavu doista jesu bili "pravi hrvatski antifašisti", kako je rekao njihov zapovjednik Zvone Ćurković.

Zamislite da Schweini nasred berlinskog travnjaka krene vikati "Sieg - Heil!"

Ako i dalje mislite kako su nas kaznili jer smo "mali" i "Hrvati", zamislite kakvu bi kaznu dobio recimo Schweinsteiger, da je na Olympiastadionu u Berlinu, slaveći plasman Elfa na SP, urlao "Sieg Heil!" Sigurno mu poslije ne bi koristila priča kako je inače super sa suigračima poljskim Kloseom i Podolskim.

Shvatite da kada vičete "Za dom  - Spremni", radite istu svinjariju kao što bi radili i Nijemci da opet polude pa da tamo gdje je "sve" počelo - na stadionima, krenu vikati zavjete svom Poglavniku i Domu.

Smatram da je Šimunića trebalo kazniti, ali ovak teška kazna je previše. Tu je FIFA stvarno pretjerala. Nadam se da bu se naš HNS išel žaliti.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Prosinac 18, 2013, 12:25:26 poslijepodne
Citat:
Smatram da je Šimunića trebalo kazniti, ali ovak teška kazna je previše. Tu je FIFA stvarno pretjerala. Nadam se da bu se naš HNS išel žaliti.Da je Šimunić napravil sranje, je!
Da su mu mogli isključiti mikrofon, da su htjeli , jesu! Ali nisu!! Zanimljivo?? (Barem za mene)
Da je kažnjen  prestrogo, sa time se slažem, ali to ne znači da ga nije trebalo kazniti.
Da naš nogometni savez sada glumata, i to je istina.
Srbi nam stalno lijepo uvaljuju kad god se ukaže prilika, a mi sa našim "mudracem" od ministra ne vidimo i ne čujemo!!??
Kada njihov trener rukometne repke nosi kapu na glavi , sa kojom je napravljena agresija na Hrvatsku, to sportski svijet ne vidi ?
Dokaz da smo svima trn u oku, da smo sportska sila s obzirom na našu veličinu i da to mnogima smeta, toga smo odavno svjesni.
Zato nema druge nego pamet u glavu .
Ipak se nadam da će možda Šimuniću nekaj ublažiti kaznu, jer to je čista osveta na njemu, nama Hrvatima za sve kaj smo postigli.Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Ljudevit Kaj - Prosinac 18, 2013, 09:51:40 poslijepodne
Neki tumače da bi Šimuničov slučaj trebal poteknuti dekriminalizaciju pozdrava „Za dom spremni (mreti)”, „Za dom!“ (slično kak je to napravleno z kunum, z „Ustani bane”, „Vilo Velebita”, ...), kajti je to (i) stari hrvatski pozdrav.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ćiro za Večernji list 
To nije ustaški pozdrav, domaći špijuni natovarili su Šimuniću kaznu!


http://www.vecernji.hr/nogomet/to-nije-ustaski-pozdrav-domaci-spijuni-natovarili-su-simunicu-kaznu-909702 (http://www.vecernji.hr/nogomet/to-nije-ustaski-pozdrav-domaci-spijuni-natovarili-su-simunicu-kaznu-909702)

* * * *

Neki komentari članka (na) gor(j)e

pridvagulje, 17.12.2013,  16:40h [1]
Udbašima stalno nešto smeta, kad nije Marjane, Marjane, onda smeta ustani bane, pa onda im smeta u boj u boj, pa im onda smeta još Hrvatska ni propala, pa onda vila Velebita, smeta im hrvatska kuna, sad im smeta što smo spremni braniti svoj dom i obitelj, a sutra možda i to što smo živi. A fare i Stevanovići, Jovanovići, Grčići, Opačići , Ostoići, Mesići stalno su spremni i nikom ništa!

* * * *

Ustašni bane
LK: tera je razlika med letom 1971. i 1991. glede Velebita?
Leta 1971. se v Zagrebe ne moglo popevati „Vilo Velebita” (kak ni „Ustašni bane”), al se moglo iti prek Velebita.
Leta 1991. se v Zagrebe moglo popevati „Vilo Velebita” (i „Ustani bane”), al se ne moglo iti prek Velebita.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Za dom s-bre-m’i
(Übel-Ibler z „našoga“SoKaka)


Zoran Stevanović = Zoran + Stevan = Milanović + Anti(n)ustaša Mesić
 
medmrežje, kom-ent-ator XY, 17.12.2013
”FIFA-in glavni promatrač u Hrvatskoj je izvjesni Zoran Stevanović. Ima li slučajnosti što se opetovano u ovakvim nezgodama pojavljuju ljudi sa sličnim imenima, što su opetovano iz Rijeke i što su opetovano”antifašisti”, neka svatko prosudi za sebe. Ja osobno mislim da je to više nego indikativno.

* * * * *

Zoran Stevanović, šef FARE programa za Hrvatsku, tvrdi da će kazna biti rigorozna

Riječanin Zoran Stevanović, izvršni direktor udruge “Korak ispred” u riječkom Regionalnom info centru za mlade, koja u ime programa FARE surađuje s Fifom i Uefom, kaže da Hrvatski nogometni savez sigurno može očekivati kaznu zbog ponašanja Joea Šimunića nakon utakmice protiv Islanda......

http://www.jutarnji.hr/simunicu-prijeti-sest-utakmice-kazne--a-hrvatskoj-utakmice-pred-praznim-tribinama-/1141435/ (http://www.jutarnji.hr/simunicu-prijeti-sest-utakmice-kazne--a-hrvatskoj-utakmice-pred-praznim-tribinama-/1141435/)

* * * *

[1] http://www.vecernji.hr/nogomet/to-nije-ustaski-pozdrav-domaci-spijuni-natovarili-su-simunicu-kaznu-909702/komentari?page=3 (http://www.vecernji.hr/nogomet/to-nije-ustaski-pozdrav-domaci-spijuni-natovarili-su-simunicu-kaznu-909702/komentari?page=3)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Oj ti vilo, vilo Velebita (Vila Velebita), 02:16

Oj ti vilo, vilo Velebita (Vila Velebita) (http://www.youtube.com/watch?v=la6C_lbpMqU#)


Nastavek na sledečomu listu.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Ljudevit Kaj - Prosinac 18, 2013, 09:56:14 poslijepodne
Nastavek prethodnoga lista


westew, 17.12.2013, 17:13h [2]
Da je riječ o povijesnim činjenicama govore i slijedeći dokazi. Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i opsade, umjesto da se predaju krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je "Za dom sad u boj!"

Nekih 250 do 300 godina kasnije, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!"
Opera Nikola Šubić Zrinski, naime, sadrži u sebi domoljubnu pjesmu U boj, u boj u kojoj je bio i poklič "Za dom!".

mislim da su nam ovo tur(opol*)ci smjestili
njih ovaj pozdrav najviše pogađa 

* dodal LK


[2] http://www.vecernji.hr/nogomet/to-nije-ustaski-pozdrav-domaci-spijuni-natovarili-su-simunicu-kaznu-909702/komentari?page=4 (http://www.vecernji.hr/nogomet/to-nije-ustaski-pozdrav-domaci-spijuni-natovarili-su-simunicu-kaznu-909702/komentari?page=4)

* * * *

Bitka pri Siegheiltu

Zgledi da je semu kriv Tur(opol)ec, Buševčan Francek Črnkov, po čijem zapisem je napravlen libreto za Zajčovu operu Mikula Šubič Zrinski (“Za dom, za dom sad u boj!”).
On je bitku pri Sigetu opisal i na nemačkomu, pod naslovom Schlacht bei Siegheilt, ke je, vidimo, des dopelalo do zabune, zablude, da je “Za dom (spremni)” pandan Hitlerovomu pozdravlejnu “Sieg Heil”**.

Citat:
Mikula Šubič Zrinski i negvi dva Tur(opol)ci
"Čudo je trebalo da Habsburško Carstvo preživi. I to čudo dogodilo se v Sigetu." Četiri preživeli sigetski braniteli su kesneše otkupleni, a mejdnimi su bili nečak Zrinskoga Gašpar Alapič Vukovinski, ter dijak i komornik Franjo Črnko (z Buševca), teri je kesneše na hrvatskomu, nemačkomu i latinskomu jeziku verno i podrobno opisal sigetsku katastrofu. Kak su iscrpleni Turki zgubili više od 30 000 vojnikov, ne im bilo druge neg da odustanu od invazije na Beč i Europu.
http://www.forumgorica.com/povijest/turopolski-vekopisi/msg46155/#msg46155 (http://www.forumgorica.com/povijest/turopolski-vekopisi/msg46155/#msg46155)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

SPAM?
Zar dom spemni?

Hrvatski i(l) ustaški pozdrav „Za dom spremni (mreti)!
Il morti nemački, nacistički?


Vusporedba pozdrava „Za dom spremni (mreti)!" z nacističkem, Hitlerovem pozdravom je, gledeč vremena nijovoga nastanka, deplaserana.

** Hitlerov pozdrav je od (o)koli leta 1925. vuobičajeni oblika pozdravlajna v nacističkem krug(oval)em Nemačkoga Reicha. Najrajneši dokaz je zvešče münchenske policije od 28. travnja 1926., v teromu se pogrešno još opisuje skuplena (stišnena) šaka kak tal geste. Hitler ga je kakti koperal od Benita Mussolinija, teri je pak svoj pozdrav vezal vuz „saluto romano“ (rimski pozdrav). Leta 1926. je Hitlerov pozdrav (kak) službeno-partijski zapovedan. Hitlerov tajnik, Rudolf Hess opravdaval je to v lipnu 1928. v časopisu „S.A.-Mann” („SA muž”): ne bilo nikakvoga prevzimajna z taljanskoga fašizma. Naprotiv, te pozdrav je več od leta 1921. bil uobičajen v NSDAP. A čak i da je to bilo preuzimanje, nebi bilo puno gorše, kajti su bolševizem i slobodno zidarstvo isto imeli sve simbole i znake identifikacije.

Hitler je pozdrav mogel denesti i z sve rodne Austrije, de se (v zapadnem talem i den-denes) „Heil“ rabil kak pozdrav med prijateli, slično kak „servus“ v Bavarske. Povik pak „Heil“ i negvo značejne „nemačkoga pozdrava“ bil(o) je več rano raširen(o) kak v DAP-u, tak i v mnogem drugem «etničkem“ (narodnem) grupam. K tomu se štelo zbeči, da nenavčeni (needucerani) sledbeniki neispravno saluteraju, krivo rabe vojni pozdrav (skrčena ruka, spruženi prsti pri oku / čelu).

Po Rudolfu von Sebottendorfu "Sieg Heil!" dohaja od „Sieg und Heil“ - pobeda i spasejne (sreča, zdravje). Te izraz rabili su člani vudruge "Tile" ("Thule") 1920-te let. Hitler je, po von Sebottendorfu, prevzel krajši oblik.

"Tile" ("Thule") je bila (č)etničko-antisemitska organizacija, teru  je neposredno pre konca 1. svetske vojne, kolovoza 1918., osnoval v Münchenu Rudolf von Sebottendorf. V sve najjakše faze (o)koli leta 1919. imala je 200 članov. Organizacija je dobila ime po  otoku Tile (Thule), teri se spomijne v grčke titologije (mitologije).


http://de.wikipedia.org/wiki/Hitlergru%C3%9F (http://de.wikipedia.org/wiki/Hitlergru%C3%9F)
http://de.wikipedia.org/wiki/Thule-Gesellschaft (http://de.wikipedia.org/wiki/Thule-Gesellschaft)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Japanci: za zbor spremni!
OJ , U BoJ ! from Opera "Nikola Subic Zrinski", 02:58

U BOJ , U BoJ ! from Opera "Nikola Subic Zrinski" (http://www.youtube.com/watch?v=uqQf_92dgHM#)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Prosinac 18, 2013, 10:23:07 poslijepodne
Dokaz da smo svima trn u oku, da smo sportska sila s obzirom na našu veličinu i da to mnogima smeta, toga smo odavno svjesni.
Ne znam da li smo baš "sila" za naše protivnike, ali izgleda da im sigurno nismo poželjni protivnici:
 - +++ 17:00 Uhr: Joachim Löw želi napraviti veliki luk oko Hrvatske (izbjeći ih) (http://www.n24.de/n24/Sport/Fussball/fussball-wm/d/3946958/-germany--in-gruppe-g-mit-ghana--usa-und-portgual.html)
 - Ribery: Samo ne protiv Portugalije i Hrvatske u Play-Offu (http://sport.ch.msn.com/wm-2014/news/ribery-nicht-gegen-portugal-und-kroatien-in-den-play-offs)

Zbog toga im sad sigurno nije žal kaj smo očito oslabljeni bez Šimunića. Dapaće! Tak da, iako nis nikakav pobornik teorija zavjere, ali tu bi sigurno mogla biti neka dodatna motivacija da ga se oštro kazni. Ak ne i više.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Prosinac 19, 2013, 08:09:04 prijepodne
Znam da se mnogima to neće svidjeti, osobno sam iskusio i znam, da se oduvijek to nije nikome sviđalo u bivšoj Jugi, osim nama Hrvatima, ali mislim da je to namjerna stigmatizacija Hrvata.
Kao narod , imamo svoju karmu koje postajemo vrlo rano svjesni, ali također imamo mnogo lijepih i prigodnih povijesnih vrednota koje nas vrlo dobro određuju. Ovime podržavam niže napisani post od Ljudevita ( da se ne ponavljam).
Mala smo zemlja, prekrasna za sve oko nas, svi su oduvijek rado haračili i otimali se za taj mali raj koji imamo(ne znam do kada?) jer su ga ovi počeli rastakati.
Ma , da ne duljim , ovo je samo još jedna zgodna "osveta" za "neposlušne " Hrvate.
 Ali naši ih sportski velikani , ( a ne samo oni ) svako malo podsjećaju tko smo mi ! Jer kad se pjeva ..." spremte se spremte četnici...... tada je to "narodna pjesma"......... no nek se slože srca bratska, živjela Hrvatska!!!!!!!
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Prosinac 19, 2013, 01:07:04 poslijepodne
Mlačanin, fakat si prolupal sa svojim "spremte se spremte ..."  ideš iz krajnosti u krajnost. Probaj malo razmisliti da ima li hrvata kojima je pun kufer i onih s petokrakom i onih s bradama,a bome i onih koji su za dom spremni, a isto tako pun mi je kufer i onim očenašeka koji popima ljube pete. Hrvat sam i ne sramim se toga, ali nisam poplavil po prsima od hrvatstva kao neki (veliki rvati)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Ljudevit Kaj - Prosinac 19, 2013, 08:49:21 poslijepodne
Indigo
Protu-plavopisna indig(n)acija za protu

eS(De)perantski otađbinašek (od otacbinašek) teri lubi protam pete, ter pet(okrak)e crlene:
Citat:
Pun mi je kufer i onih očenašeka koji popima ljube pete.
Nisam poplavil po prsima od hrvatstva kao neki.

Protu(črlen-beli-)plavi prsobran iliti srbobran (b=v), srbo.vran ...
 
Koka roda pozobati (nit pozabiti) neće.
(Vrana vrane oči ne kopa.)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Čika Jova srp(i čekič)SKOJ omladini kokodače: Daću  Šimuniću lekciju iz istorije
http://www.dobojcaffe.com/magazin/sport/5944-hrvatski-ministar-imuniu-dau-ti-lekciju-iz-istorije-ta-znai-za-dom-spremni.html (http://www.dobojcaffe.com/magazin/sport/5944-hrvatski-ministar-imuniu-dau-ti-lekciju-iz-istorije-ta-znai-za-dom-spremni.html)


Citat:
(Baštovanstvo » Dekorativno baštovanstvo » Baštensko cveće)
Kokarda iliti gaillardia grandiflora je višegodišnja cvetnica koja je poreklom sa područja Severne Amerike i pripada porodici Asteraceae
http://www.bastovanstvo.rs/index.php?topic=692.0 (http://www.bastovanstvo.rs/index.php?topic=692.0)

Raca plava po Drave  - FA Turopolje, 02:59

Raca plava po Drave - FA Turopolje (http://www.youtube.com/watch?v=K85Mk8Dyi3c#)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Ljudevit Kaj - Prosinac 19, 2013, 09:06:07 poslijepodne
Bitka pri Siegheiltu

Zgledi da je semu kriv Tur(opol)ec, Buševčan Francek Črnkov, po čijem zapisem je napravlen libreto za Zajčovu operu Mikula Šubič Zrinski (“Za dom, za dom sad u boj!”).
On je bitku pri Sigetu opisal i na nemačkomu, pod naslovom Schlacht bei Siegheilt, ke je, vidimo, des dopelalo do zabune, zablude, da je “Za dom (spremni)” pandan Hitlerovomu pozdravlejnu “Sieg Heil”**.

Var(var)ijacija na (ana)temu:

V Črnkovomu nemačkomu prevodu sigetskoga boja piše i “Sig-et Heim“ (Siget dom), od čega je moglo dojti do zablude, zabune, poistovečivajna z “Sieg und Heil“ iliti “Sieg Heil“.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

U-BOJ il U BOJ?
Klapa Sv. Juraj HRM i orkestar HV- U boj, u boj, 03:12

Klapa Sv. Juraj HRM i orkestar HV- U boj, u boj (http://www.youtube.com/watch?v=21CaNlGlKYM#ws)
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Svibanj 15, 2014, 08:37:27 poslijepodne
Kazna je potvrđena, a to je dobra vijest za Hrvatsku (http://www.jutarnji.hr/kazna-je-potvrdena--a-to-je-dobra-vijest-za-hrvatsku/1190915/)

DAVOR BUTKOVIĆ O JOSIPU ŠIMUNIĆU
(...)
"Za dom spremni, bez obzira na prošlost te parole, danas je isključivo gadan simbol jednog od najgorih europskih režima tijekom Drugog svjetskog rata. Svatko tko je bio spreman uzeti mikrofon i pred tisućama navijača vikati Za dom spremni zaslužio je da više nikada ne igra za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, bilo da se radilo o Joeu Šimuniću, ili o Luki Modriću, ili o Niki Kranjčaru.

Zato što je vičući Za dom spremni - premda, naravno, nije imao takvu namjeru - Joe Šimunić opako osramotio baš Republiku Hrvatsku. Valjda će to Šimunić ovih dana razumjeti."

Čitajući naslov prvo sam se iznenadio ako ne i malo naljutio na tog Butkovića jer mi to zvuči kao zloba. No kad sam pročitao cijeli članak mogu reći da se zapravo i slažem. Lijepo je to objasnio, da bi čak i prosječan Hrvat to mogao (i trebao) shvatiti. Možda se ne slažem baš i o visini kazne, jer lekciju bi mi i sa 2, 3 ili 4 tekme naučili, jer 10 je po mojem ipak preveć. No u suštini sad je puno nas Hrvata bilo natjerano da malo više promisli o toj problematici, i nadam se da je bar nekome došlo iz riti u glavu da sa tim usklikom nema zajebancije.

Osim toga interesantno je i da se na jednoj anketi (http://www.index.hr/sp2014/clanak/slazete-li-se-s-konacnom-presudom-josipu-simunicu-/745935.aspx) 58,67% ljudi slaže sa tom presudom Šimuniću. Očito da većina vrlo kritički gleda na to. Ipak još ima svjetla na kraju tunela.
Naslov: Odg: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Ljudevit Kaj - Svibanj 16, 2014, 12:36:08 prijepodne
Večernak ob zorju (Obzor), 12. travna 2014.

Tjedno inventuropole (Tjedna inventura)
Milan Ivkošić

Definirajmo se prema komunističkom i ustaškom režimu i precizirajmo što je kažnjivo, a što nije

          Držim da niti jedan pozitivan izričaj i o jednom i o drugom režimu ne bi trebao biti sankcioniran ako nije izravni poziv na zločin.
          Milovan Đilas je o (jugoslavenskom) komunizmu rekao: „Kad se otkrije istina o komunizmu, bit će strašnija od otkrića koncentracionih logora.“
          Ako predsjednik države sriče hvalospjeve kapi pod kojom su ta zla činjena, ako se zločinac Tito bez ikakvih posljedica slavi i veliča, zašto bi bilo kakve posljedice trebao snositi nogometaš Šimunić koji je, skupa s publikom, jednim pozdravom proslavio pobjedu hrvatske reprezentacije, pozdravom koji jest bio ustaški, ali je nevin i plemenit po značenju riječi koje u sebi sadrži. A može biti nevin i plemenit i po oduševljenju koje je uspostavom NDH obuzelo mnoge Hrvate, zacijelo ne zato što su dobili priliku da prave zločine nad Srbima, Židovima i drugima, nego zato što su bili spremni za svoj dom, za svoju državu.Ponedjeljak, 7. travnja

Nije mi jasno zašto Josip Šimunić i njegovi odvjetnici nastoje dokazati da Šimunićev uzvik s travnjaka „Za dom!“ poslije utakmice s Islandom u Zagrebu, na koji je publika uzvraćala „Spremni!“ nije ustaški. Jest, ustaški je, nikad Hrvati u povijesti, osim u NDH, nisu imali pozdrav „Za dom spremni!“. Ali, ali… Kao što reče dr. Franjo Tuđman, NDH nije bila samo kvislinška tvorevina, nego i izraz težnje hrvatskog naroda za svojom državom. Ideja o neovisnoj i samostalnoj Hrvatskoj nedužna je i legitimna. Povjesničar Kazimir Katalinić precizno je dokazao da NDH nisu stvorili i proglasili ni Talijani ni Nijemci, nego isključivo Hrvati. Mnogi ustaški vojnici nisu išli braniti svoju državu s namjerom da kolju i istrebljuju nehrvatske narode. Kao oporbenjak sadašnji premijer Zoran Milanović u jednom je intervjuu u ljeto 2007. O odlasku u ustaše rekao: „Za ubojice nemam razumijevanje ni u kojem režimu. A za one koji su bili mobilizirani, ucijenjeni, poneseni, ili su vjerovali u nešto što nisu mogli u potpunosti sagledati, imam razumijevanje.“ Ta se izjava bitno ne razlikuje od prije citirane Tuđmanove. U knjizi eseja „Pisanje ili nostalgija“ pisac Mirko Kovač piše kako mu je jednom prilikom Milovan Đilas o (jugoslavenskom) komunizmu rekao: „Kad se otkrije istina o komunizmu, bit će strašnija od otkrića koncentracionih logora.“ To ne znači da su svi partizani i komunisti bili sudionici toga zla. Ako predsjednik države sriče hvalospjeve kapi pod kojom su ta zla činjena, ako imena ulica, škola i trgova još nose Titovo ime, ako se taj zločinac bez ikakvih posljedica slavi i veliča, zašto bi bilo kakve posljedice trebao snositi nogometaš Šimunić koji je, skupa s publikom, jednim pozdravom proslavio pobjedu hrvatske reprezentacije, pozdravom koji jest bio ustaški, ali je nevin i plemenit po značenju riječi koje u sebi sadrži. A može biti nevin i plemenit i po oduševljenju koje je uspostavom NDH obuzelo mnoge Hrvate, zacijelo ne zato što su dobili priliku da prave zločine nad Srbima, Židovima i drugima, nego zato što su bili spremni za svoj dom, za svoju državu. Možda ono što rade Šimunić i njegovi odvjetnici može biti djelotvorno, možda će FIFA doista suspendirati odluku o kazni i možda će taj vrsni nogometaš ići u Brazil, ali je njegov „ispad“, koliko god sam ga u početku i sam osuđivao, a i danas ga smatram vrlo štetnim, prilika da se napokon u hrvatskom društvu i  u zakonu i u kriterijima javnoga komuniciranja definira uravnotežen odnos prema komunističkom i ustaškom režimu, što preciznije odredi što je kažnjivo, a što nije. Osobno držim da niti jedan pozitivan izričaj i o jednom i o drugom režimu ne bi trebao biti sankcioniran ako nije izravni poziv na zločin, jer ni zakon, ni sud, ni odvjetnici, ni druge institucije nikad ne mogu posve proniknuti u sentimente iz sjećanja na prošlost.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/definirajmo-se-prema-komunistickom-i-ustaskom-rezimu-i-precizirajmo-sto-je-kaznjivo-a-sto-nije-932480 (http://www.vecernji.hr/hrvatska/definirajmo-se-prema-komunistickom-i-ustaskom-rezimu-i-precizirajmo-sto-je-kaznjivo-a-sto-nije-932480)

Citat:
Venec Matice hrvatske, br. 404 - 10. rujna 2009.
KOMUNIZAM I NOVIJA HRVATSKA HISTORIOGRAFIJA

Nekažnjivost povijesne prijevare

U našoj historiografiji još prevladava slika o Drugom svjetskom ratu koju su stvorili podobni povjesničari – NOB i antifašizam idealizirani su bez ikakvih sumnji.

http://www.forumgorica.com/povijest/pre-70-let-10-travna-1941-leta-proglasena-je-nezavisna-drzava-hrvatska/msg54308/#msg54308 (http://www.forumgorica.com/povijest/pre-70-let-10-travna-1941-leta-proglasena-je-nezavisna-drzava-hrvatska/msg54308/#msg54308)

Citat:
Mali repetitorij vuz 15. svibna, prazni(k) dan(a po)bede v Hrvatske

AVNOJBE
Dojče vita na sla(n)venskomu jugu - U komUništičkoj (PR)AVNOJ državi …

* * * * * * * * *

FOJBE
Tirajne Taljanov z Istre posle 2. svetskoga rata

* * * * * * * * *

Grk borba
Grklanski (i tito)grđanski rat iliti voJNA (1944.) 1946. – 1949.

* * * * * * * * *

Huda jama - črleni hudiči
Vuredu za skrivajne komunističkih zločina znova se nasmešilo opirajne.
Ko je ujamio, je ujamio...
(do je vjamil, je vjamil)
Ko je hudo-jamio, je hudo-jamio...


http://www.forumgorica.com/povijest/do-je-veksi-blazenik-broz-ili-pavelic/msg54541/?topicseen#msg54541 (http://www.forumgorica.com/povijest/do-je-veksi-blazenik-broz-ili-pavelic/msg54541/?topicseen#msg54541)
Naslov: Odg: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Svibanj 16, 2014, 08:30:42 poslijepodne
Osobno držim da niti jedan pozitivan izričaj i o jednom i o drugom režimu ne bi trebao biti sankcioniran ako nije izravni poziv na zločin, jer ni zakon, ni sud, ni odvjetnici, ni druge institucije nikad ne mogu posve proniknuti u sentimente iz sjećanja na prošlost.

Taj lik se pravi bedast. Ili je bedast.

To je isto ko da i ja velim da zakaj ne bi smel reći u Njemačkoj "heil Hitler" jer time nikoga izravno ne pozivam na zločin.

Budalaština. Kao da je sve drugo nevažno osim jel koga izravno pozivam na zločin. Taj ko da ne vidi niš dalje od nosa. Intelektualno slijep do boli.

A to " jer ni zakon, ni sud, ni odvjetnici, ni druge institucije nikad ne mogu posve proniknuti u sentimente iz sjećanja na prošlost." je još veća glupost, jer ak neko gaji i pozitivne sentimente uz primjerice "heil Hitler" to i dalje ne znači da je to u redu. Same gluposti.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Svibanj 17, 2014, 03:00:05 poslijepodne
Tvoj je problem što prodaješ spiku i vjeruješ da je "za dom spremni" ista stvar kao i "heil Hitler"...

Hrvatski tradicionalni pozdrav "za dom spremni" je stariji pozdrav od zločinačkog režima koji ga je koristi (zloupotrijebio), tako da se ne može poistovjećivati sa pozdravom izmišljenim u to vrijeme i u svrhu i službu određenog režima i osobe. No poslijeratna komunistička retorika je činila sve i indoktrinirala da bi se bilo kakav dio hrvatske tradicije automatski izjednačio sa zločinom, čak i na najmanjim stvariima stvarao dojam kako je hrvatski narod zločinački i kako nema i ne smije imati državnost. Naravno, ne treba reći da je kuhinja takvih ideja bila ona koja je upravo sama podjarmljivala narode u Jugoslaviji pod svoje velikosrpske ideje i u cilju opraštanja i relativiziranja srpskih zločina.

Vjerovati danas u genocidnost hrvatskog naroda i da je jedna običan pozdrav znak takvih idiotskih razmišljanja je ponajprije dokaz nezrelosti i indoktriniranosti onoga tko puši takve priče.

Heil Hitler je izmišljen tog trenutka dok je Hitler bio na vlasti u cilju veličanja kulta ličnosti Adolfa Hitlera, nije nikada bio odraz ičega tradicionalnog ili povijesnog u njemačkom narodu (čak i dok je to bio službeni pozdrav, bio je samo za njemačku vojsku i državne službenike, čak ni tada velika većina Nijemaca nije nikada izrekla taj pozdrav - ako nije bila primorana na to - ili se tako pozdravljala!). Za razliku od toga, "za dom spfremni" je pozdrav sa tradicijom, nije vezan uz ideologiju ili osobe, stariji je puno do onih uz koje se danas silom veže, tako da je prozivanje zbog toga jednako glupo kao i prozivati Nijemce zašto su imali marku za naziv svojeg novca, kada je marka postojala i u vrijeme Hitlera... no marku nije izmislio Hitler, ima svoju povijesnu utemeljenost (kao i hrvatska kuna), starija je od Hitlera, i bilo bi glupo poistovjećivati njemačku marku sa Hitlerom - bapš kao što je glupo poistovjećivati "za dom spremni" sa ustašama.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Svibanj 18, 2014, 10:51:45 prijepodne
... kako pišeš, po toj logici, tebi je blesavo i to kako netko može "svastiku" zabranjivati jer ona je crtana i korištena davno prije Hitlera i nacional-socijalista, a to, što su je oni koristili samo kao svoj "logo" to nema veze ... ?
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Svibanj 18, 2014, 12:44:38 poslijepodne
Tvoj je problem što prodaješ spiku i vjeruješ da je "za dom spremni" ista stvar kao i "heil Hitler"...
To nije moj problem jer je to istina. Tvoj je problem da se držiš nekih argumentacija ko pijan plota i da ih nisi u stanju preispitat. To bi ja nazvao rezistencija na nova saznanja, pa čak i selektivno razmišljanje. Tvoj je problem da ti ne shvaćaš da uopće nije bitno da li je "heil Hitler" postajalo prije Hitlerovog doba ili nije. Bitno je kakvog ono danas ima značenja, kaj ono danas predstavlja i kaj ono danas ljudima predstavlja i na kaj ih navodi. Danas, a ne prije ili nekada.

Činjenica ja da se "za dom spremni" koristilo kod ustaša i to reprezentativno, i ta činjenica je jednom zauvijek taj pozdrav zagadila. Kaj je bilo prije - bilo je. Tu bi se moglo argumentirati isto kao i sa kukastim križem. Taj znak se skoro više nigdje nemre "normalno" koristiti bez sugestije na Hitlera, bez da nema značenja fašizma i podržavanja Hitlera i njegovog načina razmišljanja. Jedino u tom nekom izvornom kontekstu, koji nema i ne smije imati dodirnih točaka sa Hitlerom, jedino u tom kontekstu se to smije koristiti. Tako se i "za dom spremni" smije koristiti kada se opisuje povijest i događanja u povijesti. No kada se danas na stadionu viče "za dom spremni" onda to može imati samo jedno značenje, koje je nedvosmisleno. A svi ovi koji viču taj poklik neka se prije upoznaju sa tim i prestanu živjeti u doba prije ustaša, jer je to doba prošlo.

Ne velim da ovi kaj viču "za dom spremni" loše misle i loše žele, ali to nije ni bitno u tom trenutku. Bitno je kakvu poruku oni šalju svim drugima koji ih slušaju, a ne čuju ih samo oni kaj su u glavama još u doba prije ustaša. Čuje ih u biti cijeli svijet, a svijet zna za ustaše i zna kaj je taj polkik značio i kakva su se nedjela činila sa tim i u ime tog poklika.

Tak da se čovjek nemre praviti da niš ne kuži i glumiti da to ima samo jedno značenje. Jer nema. Puno je bitno ono zadnje značenje koje ostaje cijelom svijetu u svijesti, i koju to poruku stvara. Zato - nemojmo se praviti glupi, ili biti glupi, i tumačiti sve samo onak kak nama paše, samo da bi mogli delati ono kaj bi mi šteli. To je vrlo ograničeno i nadasve bedasto. I to se nemre akceptirati.

A ti ga dalje tupi i tupi u istom smjeru, ali da to svoje argumentiranje ponoviš još i 1000 puta to ne bu promijenilo da ti je ta argumentacija bezveze. Čim prije to shvatiš tim prije buš se mogel otvoriti za nove spoznaje. Dok to ne shvatiš rezistentan si na razmišljanja tipa kakvu poruku ostavljaš i da li ti je to cilj i namjera.


Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Svibanj 18, 2014, 06:36:04 poslijepodne
Tvoj je problem što prodaješ spiku i vjeruješ da je "za dom spremni" ista stvar kao i "heil Hitler"...
Ne velim da ovi kaj viču "za dom spremni" loše misle i loše žele, ali to nije ni bitno u tom trenutku. Bitno je kakvu poruku oni šalju svim drugima koji ih slušaju, a ne čuju ih samo oni kaj su u glavama još u doba prije ustaša. Čuje ih u biti cijeli svijet, a svijet zna za ustaše i zna kaj je taj polkik značio i kakva su se nedjela činila sa tim i u ime tog poklika.

Tak da se čovjek nemre praviti da niš ne kuži i glumiti da to ima samo jedno značenje. Jer nema. Puno je bitno ono zadnje značenje koje ostaje cijelom svijetu u svijesti, i koju to poruku stvara. Zato - nemojmo se praviti glupi, ili biti glupi, i tumačiti sve samo onak kak nama paše, samo da bi mogli delati ono kaj bi mi šteli. To je vrlo ograničeno i nadasve bedasto. I to se nemre akceptirati.

A ti ga dalje tupi i tupi u istom smjeru, ali da to svoje argumentiranje ponoviš još i 1000 puta to ne bu promijenilo da ti je ta argumentacija bezveze. Čim prije to shvatiš tim prije buš se mogel otvoriti za nove spoznaje. Dok to ne shvatiš rezistentan si na razmišljanja tipa kakvu poruku ostavljaš i da li ti je to cilj i namjera.O tome koliko cijeli svijet drži do pravde i pravednosti, mogli smo se uvjeriti u ne tako dalekoj bdučnosti. Opet se napadalo Hrvate u njihovim prirodnim i kakvim god hoćeš granicama. Masakriralo se žene, djecu starce, sve do čega se stiglo sa povikom " Oj Šešelju šalju nam salate , bit će mesa klat čemo Hrvate....."
Svijet je pokazao koliko mu je stalo do istine i pravde!!!!!!!!!!!!
 Za nagradu i dalje se navaljuje na Hrvatsku i Hrvate, i dalje se želi zatrti svaki spomen tog imena i naroda. A kaj se ti praviš naivan i glumiš nekaj drugo , zajedno sa svima koji misle kao i ti to je podlo.
Hrvatski narod i danas pati za svojim sinovima koje su Četnici, Četnici,  u 20 stolječu ubili i mučili. I kaj? Nikome ništa !

To je tvoj moderan svijet kojeg pokušavaš predstaviti.??? U ime kojega pokušavaš nekaj kaj nikak ne razmem. Jedino kaj vidim je , pokušaj nametanja krivice koje nema. Jer Hrvati se trebaju stigmatizirati ,jučer , danas, sutra i u svim vremenima. To nam se porućuju svakodnevno, pa sad i preko toga kakve će dresove nositi naša reprezentacija.
Ali ti si za to slijep. Jadno.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Svibanj 18, 2014, 08:30:37 poslijepodne
Svijet je pokazao koliko mu je stalo do istine i pravde!!!!!!!!!!!!
Svijet? Cijeli svijet? Opet pričaš pizdarije. A jesi i ti dio tog cijelog svijeta? A di si ti onda bil kad se u Ruandi događal genocid? Kaj si ti osobno delal protiv toga?
Citat:
Za nagradu i dalje se navaljuje na Hrvatsku i Hrvate, i dalje se želi zatrti svaki spomen tog imena i naroda.
Svaki spomen? A kaj je neko i protiv spomenika Bana Jelačića? Ili je za tebe usklik "za dom spremni" Hrvatski narodni spomen? Sad sve više toneš u glupostima i pizdarijama.
Citat:
A kaj se ti praviš naivan i glumiš nekaj drugo , zajedno sa svima koji misle kao i ti to je podlo.
Hrvatski narod i danas pati za svojim sinovima koje su Četnici, Četnici,  u 20 stolječu ubili i mučili. I kaj? Nikome ništa !
I zato bi ti da svi vičemo "za dom spremni" i i nosimo "U" na majcama? Pa ti si puko.
Citat:
To je tvoj moderan svijet kojeg pokušavaš predstaviti.??? U ime kojega pokušavaš nekaj kaj nikak ne razmem. Jedino kaj vidim je , pokušaj nametanja krivice koje nema.
A tako, nema? Ustaše nisu krivi za nikakva masovna ubojstva? To su se vjerojatno svi ti srbi, židovi i hrvati sami ubili? Sve samouboljice?
Citat:
Ali ti si za to slijep. Jadno.
A ti melješ takve pizdarije da mi je muka.

Nego, reci, jel si i ti bil sa Baldasarom pri "otkrivanju spomenika IX. bojni HOS-a „Rafael vitez Boban“, jedinici iz zadnjega rata koja nosi naziv po čuvenome ustaškom vojskovođi, ratnome zločincu, zapovjedniku zloglasne Crne legije"?

Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Svibanj 18, 2014, 09:22:45 poslijepodne
Melješ bez veze i bez pameti. I to samo ono kaj tebi odgovara. Slijep i gluh za sve. Kaj si ti ućinil za Ruandu? Kaj si općenito ti ućinil za bilo kaj i koga oko sebe, osim kaj natucaš kak ti se sviđa.


Prigovaraš svemu i svakome kao da si naj pametniji na svijetu i samo tvoja istina je prava. Uzmi malo knjige pa čitaj, sve po redu možda nekaj i naučiš.
Gubitak vremena.


Ti se od Ustaše ne možeš nikako odvojiti. Za mane je to vrijem uvijek bilo nedostižno, jer se rodio nisam. Ali vidim da si ti sve vremena osoba Čestitke!!! Samo nisi za Hrvate!!!


Ajd bok.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Svibanj 19, 2014, 02:13:12 poslijepodne
... kako pišeš, po toj logici, tebi je blesavo i to kako netko može "svastiku" zabranjivati jer ona je crtana i korištena davno prije Hitlera i nacional-socijalista, a to, što su je oni koristili samo kao svoj "logo" to nema veze ... ?

Danas, a ne prije ili nekada.

Tako je, svastika je stari hinduistički simbol, i slobodno ga se koristi u hinduizmu i svugdje po svijetu, no naravno - bitna je i kontekst i tko ga koristi...
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Svibanj 19, 2014, 05:45:24 poslijepodne
Nazi Cab Driver Defends Wearing Swastika Armband (http://www.youtube.com/watch?v=-dbfXp8_qjo#ws)

... lud, zbunjen ... ???

Nažalost, ima takvih i u "našem sokaku"

Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Svibanj 19, 2014, 09:32:45 poslijepodne
Samo nisi za Hrvate!!!
Znači po tvojem ak sam protiv ustaša ja nisam za Hrvate?

Pa kak tebi nikak nemre biti jasno kakve ti pizdarije pišeš? Ti opet poistovjećuješ hrvatsko i ustaško! Ti to očito nemreš razdvojiti. Ak je to tebi isto onda si ti i ustaša ako si hrvat, jel tak? Pa po tome ti zapravo daješ prav i onim svim četnicima koji baš to i tvrde! Jel ti vidiš kakve pizdarije ti pišeš? Aj barem probaj shvatiti da imaš debelih problema sa shvaćanjem.

Ma samo trošim vrijeme bezveze.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Mlačanin - Svibanj 20, 2014, 10:09:32 prijepodne
Samo nisi za Hrvate!!!
Znači po tvojem ak sam protiv ustaša ja nisam za Hrvate?

Pa kak tebi nikak nemre biti jasno kakve ti pizdarije pišeš? Ti opet poistovjećuješ hrvatsko i ustaško! Ti to očito nemreš razdvojiti. Ak je to tebi isto onda si ti i ustaša ako si hrvat, jel tak? Pa po tome ti zapravo daješ prav i onim svim četnicima koji baš to i tvrde! Jel ti vidiš kakve pizdarije ti pišeš? Aj barem probaj shvatiti da imaš debelih problema sa shvaćanjem.

Ma samo trošim vrijeme bezveze.

Ne , ti imaš problema. Ti stalno drugima, odnosno meni imputiraš ustaštvo.
 Ti uporno želiš meni reći kaj ti misliš , da ja mislim. A to nikako nejde.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Svibanj 20, 2014, 09:20:11 poslijepodne
Ti stalno drugima, odnosno meni imputiraš ustaštvo.
I ja to argumentirano obrazložim. No ti niš protiv tih argumenta nemaš za reć, nego samo općenite floskule. I sad si ti misli kaj to znači.

Jebajga, diskusija ni za svakog.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Sledgehammer - Svibanj 21, 2014, 03:15:57 poslijepodne
Nemaš pojma koliko si u pravu. Jedino kaj ti Bog nije dao svijesti da u takvim preispitivanjima i vrednovanjima kreneš od sebe.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: koko-vg - Lipanj 04, 2015, 10:49:08 prijepodne
SUMNJIVE POTVRDE Mirovinski zavod ustaške penzije dodjeljivao na temelju uvjerenja koja je štancala fantomska udruga

http://www.jutarnji.hr/nepostojeca-udruga-davala-potvrde-za-ustaske-mirovine/1359713/ (http://www.jutarnji.hr/nepostojeca-udruga-davala-potvrde-za-ustaske-mirovine/1359713/)

Od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) zatražili smo precizne podatke o tome koliko je od kraja 1993. do danas dodijeljeno mirovina bivšim pripadnicima domobranskih postrojbi, a koliko bivšim pripadnicima ustaških postrojbi iz Drugog svjetskog rata kako bi se prekinuli javni prijepori o tome koriste li te mirovine samo bivši domobrani ili i bivši pripadnici ustaških postrojbi.
Tu vrstu mirovina HZMO, podsjećamo, isplaćuje od kraja 1993., kad je Sabor izglasao izmjene i dopune Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju kojima je pravo na povlaštenu mirovinu osigurano “pripadnicima hrvatske domovinske vojske mobilizirane od 17. travnja 1941. do 15. svibnja 1945.”
Dvije veteranske udruge

Iako je taj zakon na snazi već 23 godine, u državnom tijelu nadležnom za njegovu provedbu, HZMO-u, ni danas nisu spremni decidirano odgovoriti na pitanje koliko su mirovina odobrili bivšim domobranima, a koliko bivšim pripadnicima ustaških postrojbi. “Pri donošenju rješenja o dodjeli mirovina pripadnicima domovinske vojske iz Drugog svjetskog rata za HZMO nije bilo relevantno kojoj su vrsti postrojbe pripadali. Obaveza utvrđivanja pripadnosti postrojbi nije propisana Zakonom iz 1993. pa je HZMO nije ni utvrđivao. Zato podatke koje od nas tražite - nemamo.” To je sukus odgovora koji smo dobili od glasnogovornika HZMO-a Filipa Dujmovića.

Na primjedbu da je odgovor HZMO-a apsurdan jer jedan od obrazaca koji se prilaže radi stjecanja mirovine, koji se i danas nalazi na službenim stranicama Hrvatskog državnog arhiva, od podnositelja zahtjeva za tu vrstu mirovine traži da upiše vrlo precizne podatke ne samo o vrsti oružanih snaga kojima je pripadao (domobrani, ustaše, Pavelićev tjelesni zdrug, oružnici) već i o odličjima koja je za tu službu primio, Dujmović je ponavljao da podatke koje tražimo nema jer ih HZMO vodi kao “pripadnike hrvatske domovinske vojske”!

Da bi stekao pravo na tu mirovinu, objasnio je, podnositelj je Zavodu morao priložiti izvornu vojnu ispravu iz toga doba. No, oni koji nisu imali izvornu vojnu ispravu koja bi dokazivala da su bili pripadnici “Hrvatske domovinske vojske”, morali su HZMO-u dostaviti pisano uvjerenje o toj pripadnosti koje su izdavale dvije veteranske udruge: “Hrvatski domobran” i “Društvo bivših vojnika regularne hrvatske vojske”.
‘Mračna vremena’

Koliko su dvije veteranske udruge izdale uvjerenja o pripadnosti “hrvatskoj domovinskoj vojsci” iz 2. svjetskog rata i na temelju kojih dokaza pokušali smo doznati od predstavnika tih dviju udruga.

No, na telefon udruge “Hrvatski domobran”, čije je sjedište prijavljeno na adresi Ilica 13 u središtu Zagreba, danima se nitko ne javlja. Isti je slučaj i s javno dostupnim telefonima podružnica te udruge po većim gradovima. Riječ je o udruzi čiji su pripadnici u prosincu 2004. upriličili mimohod po ulicama Zadra u crnim odorama i s istaknutim ustaškim znakovljem, pa je policija nakon što su njihove fotografije objavljene u medijima protiv šestorice sudionika podnijela prekršajne prijave. HZMO-u su ti prizivači “mračnih vremena prošlosti” očito bili dovoljno vjerodostojni da na temelju njihovih uvjerenja izdaju rješenja o pravu na mirovinu.

Druga veteranska udruga pod nazivom “Društvo bivših vojnika hrvatske regularne vojske” koja je prema tvrdnjama HZMO-a također izdavala uvjerenja o pripadnosti “hrvatskoj domovinskoj vojsci”, a koja su HZMO-u bila temelj za odobravanje mirovine, kako je pokazalo naše istraživanje, u Hrvatskoj ne postoji niti je ikada postojala. Potvrdili su nam to u Ministarstvu uprave u kojem se vodi registar svih udruga osnovanih u Hrvatskoj. - Udruge toga naziva u registru aktivnih udruga nema, a nema je niti u registru udruga koje su u nekom razdoblju postojale, ali su do danas ugašene - potvrdila nam je glasnogovornica Ministarstva uprave Suzana Grizelj.
Pitanje bez odgovora

Otkrivši to, HZMO-u smo uputili dodatno pitanje - kako je moguće da su mirovine dodjeljivali na temelju uvjerenja fantomske udruge i tko je “štancao” famozna uvjerenja, ali odgovor još nismo dobili.

Po podacima HZMO-a, broj korisnika tih mirovina u 90-ima neprekidno je rastao. Iako je u obrazloženju Zakona iz 1993. pisalo da će ih zbog poodmakle dobi biti najviše 6000, njihov se broj 1999. popeo na 34.090. Od 1999. do danas lagano pada, no sve do 2009. premašivao je 20.000. Na kraju ožujka 2015., po podacima HZMO-a, bilo ih je 8995, a prosječni neto iznos te kategorije mirovina je 2289,81 kunu.

... Master, onda ćete ti i tebi slični i dalje prodavati demagogiju da je samo jedna strana primala, odnosno, još prima mirovine vezane za II svjetski rat ? 
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Master - Lipanj 05, 2015, 10:31:51 poslijepodne
MINISTAR MATIĆ RADI KAZNENO DJELO

Dražimir Jukić za narod.hr: U Hrvatskoj preko 100.000 agresorskih vojnika prima mirovine

Razgovor branitelja s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrima Predragom Matićem i Antom Kotromanovićem, pokrenuo je temu registra agresora, o čemu se već duže vrijeme govori u Hrvatskoj.  Njegovu objavu zatražili su branitelji, na što ih je Matić tražio da mu nađu  izjavu kojom je obećao objavu registra agresora. Milanović je rekao da abolicija priječi registar agresora, ni u tome nije u pravu. O svemu tome zatražili smo mišljenje Dražimira Jukića, predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Zašto branitelji traže objavu registra agresora?

“Mi u Hrvatskoj imamo državljane Republike Hrvatske koji su izvršili agresiju, bili u vojsci ‘SAO Krajine’ u ono vrijeme, registar takvih mi tražimo, zato što oni ostvaruju prava, odnosno, kad idu u mirovinu ostvaruju ratni staž kao i mi hrvatski branitelji. Imali ste sinoć prilike to vidjeti u prilogu na hrvatskoj televiziji, Herman Vukušić je najbolje to objasnio, pokazao rješenje prema kojem je čovjek dobio mirovinu pod posebnim uvjetima, isto kao i hrvatski branitelji. Trebaju li porezni obveznici plaćati one koji su pucali po hrvatskim braniteljima, trebaju li plaćati njihove mirovine”, rekao nam je hrvatski branitelj, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Dražimir Jukić, nakon čega je dodao da takvih primjera ima jako puno te da zato žele popis agresorske vojske, odnosno, vojnika koji su izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku.

”Ljudi koji su vršili agresiju, koji su pucali po hrvatskom narodu, nemaju pravo ostvarivati nikakve prihode iz vremena rata, to je apsurdno”, tvrdi Jukić za narod.hr, nakon čega je dodao da oni, agresorski vojnici, ne bi trebali ostvarivati prava putem Zakona o civilnim žrtvama rata. ”Ukoliko bi postojao registar agresorske vojske znalo bi se točno tko je bio u toj vojsci. Primjera radi, ako je agresorski vojnik bio ranjen, na osnovi te dokumentacije može kao civilna žrtva rata ostvariti prava, a mi ne znamo tko su ti ljudi, smatramo da ako je nosio odoru i pucao po nama ne može ostvariti ta prava. On nije bio civil, on je bio vojnik.”

Ako je istina da u Registru branitelja ima 150 000 lažnih branitelja ministar čini kazneno djelo

Na naše pitanje, o sastanaku branitelja i Milanovića te njegovih ministara, Ante Kotromanovića i Predraga Matića u Banskim dvorima, hoće li im vlasti izaći ususret, i podsjetnik da su se ministar Matić i premijer Milanović počeli vrpoljiti nakon što su branitelji na sastanku spomenuli registar agresora, Jukić je rekao da su oni dužni to ispuniti te da branitelji traže samo pravdu.

”Zamislite koliko bi građana Hrvatske, koji su nezaposleni, mogli živjeti od tih novaca, a koji se isplaćuju agresorski vojnicima”, rekao je Jukić.

Za kraj Jukić je podsjetio na izjave ministra Matića kojima je tvrdio da ima 150.000 lažnih hrvatskih branitelja i invalida u Registru branitelja i da on to može riješiti za sedam dana ako mu predsjednik Vlade osigura vizu u Kanadi. “Ministar radi kazneno djelo, znači štiti kriminal, ako ima 150.000 lažnih branitelja”, kaže Jukić, dodajući da je ”to već za DORH.”

”Registar agresorske vojske mora postojati kako ne bi agresori preko zakona o civilnim žrtvama rata mogli ostvarivati prava koja im ne pripadaju. Ovako, bez registra agresora, neki ranjeni agresorski vojnik može ostvariti ista prava kao civil koji je ranjen u granatiranju Zagreba, a to nije u redu. Tih ljudi ima preko 100 000, mi zapravo ni ne znamo koliko”, Dražimir Jukić razgovor za naš portal zaključio je riječima upućenim ministru Matiću: ”Čovjek koji nakon dva sata razgovara govori o tome tko ima više odličja, ako je to jedini komentar na sastanak koji je ministar ima, što onda reći?”

Izvor: narod.hr


Kad sam ja to rekao da samo jedna strana prima mirovine?
Možda sam rekao da partizanske ne smetaju medijima ali ovo kaj ti tvrdiš je plod tvoje mašte.
Zakaj imam osječaj da ti ove gore spomenute ne smetaju ,tebi i BOBROCK-u recimo.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Lipanj 06, 2015, 07:15:15 poslijepodne
Zakaj imam osječaj da ti ove gore spomenute ne smetaju ,tebi i BOBROCK-u recimo.

Pusti sad osjećaje. Varaju te. Pokušaj već jednom s razumom.

A glede registra agresora - a kaj šatoraši sad delaju nove uslove? Su napokon skužili da ovi uslovi do sada nemaju nikakvog smisla? A kaj misle da ovo ima smisla?
Izmanipulirani jadnici!
Sad se hvataju i za slamku, samo da ne ispadnu ko totalni kuzeri.
Ma sad im ne bi ispunil nikakav uslov, da je čak i razuman. Ali to sam samo ja. Možda se vlada smiluje i da im koju mrvicu uspjeha. No to bi već bio razlog više da se ne glasa za SDP.
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Master - Lipanj 06, 2015, 10:27:48 poslijepodne
Uslovi.....misliš uvjeti ne mislim glumiti koka ali malo vučeš na istok,da nije neko tvoj u registru agresora ?? Zato se i pjeniš na branitelje  :o
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: BobRock - Lipanj 07, 2015, 08:46:28 prijepodne
Uslovi.....misliš uvjeti ne mislim glumiti koka ali malo vučeš na istok,da nije neko tvoj u registru agresora ?? Zato se i pjeniš na branitelje  :o

Kaj misliš da su šatoraši predstavnici branitelja?
Možda misliš da branitelji podržavaju šatoraše?
Ili misliš da je riječ "šatoraši" sinonim za "branitelji"?
Naslov: Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
Autor: Master - Lipanj 07, 2015, 11:14:01 prijepodne
Ja sam branitelj i ja ih podržavam samo zato jer sad nema facebook prosvijeda i sličnih sranja a situacija u državi nikad jadnija.Razlog više da ih podrzavam su kontra prosvijedi onih jadnika koji nece protiv vlasti jer je njihova....čitaj prosrpska.