Autor Tema: Ravnatelji, maturalac, izleti  (Posjeta: 6451 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

plemenitashica

 • Gost
Odg: Ravnatelji, maturalac, izleti
« Odgovori #15 : Travanj 13, 2010, 01:40:04 poslijepodne »
Nećak ide ove godine na maturalac. Nije sazvan roditeljski s tom temom, nego su roditelji dobili dopis s cijelim planom putovanja, cijenom i mogućnošću plaćanja (na rate, odjednom, virmanom, na blagajni…). Sami su odabrali način plaćanja.

Ponuđena je jedna ruta, dakle nema izbora destinacija, no, kad sam pročitala kamo će ih Crv turs odvesti bila sam oduševljena, kao i nećak, a rekao je i mnogi u njegovom razredu. Nije bilo razloga za pobunu.  ;) iako nije bilo izbora.

Ove godine putuju u Istru i obilaze mnoge gradiće i znamenitosti Istre: Arena i akvarij u Puli, Rovinj, Poreč, Fažana i Brijuni, Limski kanal, Motovun, Labin, Raša, Opatija, Lokve.
Koji je roditelj spreman povesti svoje dijete da to vide i obiđu?
Cijena – sako sam dobro zapamtila cca 1300 kn sa svim ručkovima, noćenjima, ulaznicama.

Konačno se odustalo od Dubrovnika, vrtova Sunca, Rijeke Dubrovačke i one naporne vožnje autobusom od 12 i više sati.
Volim Dubrovnik, bolje rečeno obožavam, ali to nije destinacija za djecu 7 razreda na maturalcu. Srednja škola, apsolutno.

Jedino kaj mi nije jasno - zašto se ide na maturalac početkom 6 mj kad su svi napeti pred kraj školske godine, puno bi pametnije bilo da se ide počekom 9 mj kad su djeca neopterećena, kad su još zaigrana od ferija, kad je more toplije.

Offline mojca

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 213
 • Karma: +0/-0
Odg: Ravnatelji, maturalac, izleti
« Odgovori #16 : Travanj 13, 2010, 02:16:02 poslijepodne »
slažem se ,a ni cijena nije prevelika s obzirom na raznolikost mjesta koja će posjetiti.

Offline jelka123

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 30
 • Karma: +0/-0
Odg: Ravnatelji, maturalac, izleti
« Odgovori #17 : Travanj 14, 2010, 08:19:59 prijepodne »
Jedan od razloga zbog kojeg je bolje da se ide pčetkom lipnja svakako je povoljnija cijena hotela. Ako škola počinje početkom rujna, onda na maturalac treba ići na prijelazu s kolovoza na rujan kad hoteli još uvijek drže sezonske cijene. A ako se ide i kasnije u rujnu, onda je već početak školske kodine pa ni to nije najbolji termin.

Offline quercusqueen

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 17
 • Karma: +0/-0
Odg: Ravnatelji, maturalac, izleti
« Odgovori #18 : Travanj 14, 2010, 02:19:42 poslijepodne »
ma da, i ja znam da su bili negdje u Zagorju i znam za taj na Brijune ali ako je većini roditelja to bolje ja ću to predložiti ali ne znam kako to da se može to zamjeniti školom u prirodi kad to ne odobrava Ministarstvo. Zanima me kako su to rješili.
a što se tiče Kumičića nije istina da ravnateljica ne odobrava primjedbe. Ja i 10-ak roditelja u dogovoru s učiteljicom bili smo inicijatori da se neide na neku glupu destinaciju na more već da se to promjeni. Učiteljica je predložila Staru sušicu, roditelji koji su željeli išli su sa ravnateljicom pogledati destinaciju (ja nis bila među njima) i svidjelo im se i tako smo mi progurali svoju destinaciju. To se opet nekima nije sviđalo ali svoje prigovore počeli su iznositi tek u ljeto. Inicijativu za promjenu destinacije pokrenula sam u rujnu i tako namjeravam i sljedeće školske godine jer bez obzira na ostale roditelje smatram da je glupo iči u luksuzan hotel. Ja ću predložiti kao i prije pa ako se većini roditelja svidi mijenjat ćemo destinaciju. Zato roditelji iz Kumičića koji imate sljedeće godine četvrtaše slobodno dajte konstruktivne prijedloge  i ja ih prosljeđujem 100%.