Velika Gorica - neovisni forum

Svakidašnje teme => Odgoj i obrazovanje => Autor teme: Ljudevit Kaj - Ožujak 18, 2013, 07:16:42 poslijepodne

Naslov: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 18, 2013, 07:16:42 poslijepodne
Vukovina uzvraća udarac:

"Nek´ Milanović prestane vrijeđati ostale dijelove Lijepe naše, jer o njima ne zna ništa!"


KLJUČNI PODACI

■ "Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom"
■ "Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice"


Piše: I.M., Media servis
Objavljeno 2013 03 18


Nakon što je braneći stranačku kolegicu Ingrid Antičević Marinović izvrijeđao angliste i profesore engleskog jezika, premijer Zoran Milanović u svojim javnim obraćanjima ne prestaje vrijeđati hrvatske građane. Najnoviji "biser" prosuo je Milanović u svom današnjem obraćanju dok se žestio zbog prozivke oko "građanskog rata".

Milanović je izvalio: "... stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih, kao da su ih oni osobno prebrojavali i slično...", na što mu je gradonačelnik Velike Gorice (Vukovina je mjesto pokraj Velike Gorice, op.a.) Dražen Barišić uzvratio: "Nek' Milanović prestane vrijeđati ostale dijelove Lijepe naše, jer o njima ne zna ništa!".
 
"Pozivam premijera Zorana Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb! Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje s pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika?

Sramota je, da ne kažem neku težu riječ, da hrvatski premijer ne priznaje ništa osim Zagreba i da bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice", poručio mu je Barišić.


HSS Milanoviću: Počnite se baviti poslom za koji ste izabrani

Hrvatska seljačka stranka pozvala je premijera Zorana Milanovića da se počne baviti egzistencijalnim problemima hrvatskih građana, pravima na rad, rješavanjem gospodarsko-financijskih problema, "dužničkim ropstvom građana", spašavanjem hrvatskog sela i poljoprivrede te osiguravanjem europskih socijalnih standarda.

Premijeru su poručili da se ostavi ocjenjivanja profesora engleskog jezika, prebrojavanjem krvnih zrnaca lijevih i desnih u Hrvatskoj, finskih ratova i svadljiva tona kojim komunicirate sa hrvatskom javnošću.

"Pozivamo Premijera da se konačno u svojim istupima počne baviti egzistencijalnim problemima hrvatskih građana, njihovim temeljnim ljudskim pravima, prije svega prava na rad, rješavanjem gorućih gospodarsko-financijskih problema ove zemlje, dužničkim ropstvom njenih građana, spašavanjem hrvatskog sela i poljoprivrede, a osobito osiguravanjem europskih socijalnih standarda.

Gospodine Premijeru, ostavite se neprimjerenih ocjenjivanja profesora engleskog jezika, prebrojavanjem krvnih zrnaca lijevih i desnih u Hrvatskoj, finskih ratova i svadljiva tona kojim komunicirate sa hrvatskom javnošću.

Mi razumijemo Vašu predizbornu potrebu polarizacije političke scene na lijeve i desne, ali u ovoj zemlji postoji i razuman centar, dakle ljudi koji se ne žele vječno svađati i dijeliti  nego prije svega biti konstruktivni i odgovorni", stoji u priopćenju HSS-a.


Vukšić: Neka Milanović vodi državu, a ne da se svađa s novinarima

Izjave premijera Zorana Milanovića, ali i zabrane novinarskih pitanja komentirao je šef saborskog odbora za medije Branko Vukšić.

"Neka prije svega, Milanović daje kraće izjave, pa mu ih neće kratiti. Drugo, neka vodi državu, neka se ne svađa s novinarima jer to nije njegov posao. Druga stvar, novinari profesionalno obavljaju svoj posao i odgovaraju za svoj posao, ako su oni nešto skrivili, oni će i odgovarati. Ali nije posao premijera držati lekcije svakome, a ne pomesti ispred svojih vratiju", istaknuo je Vukšić.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Neki komentari vuz članek gor(j)e:
plavi33   2013 03 18, ca. 17:55
nabijem ga ja na Špičkovinu , nek se ruga sa svojim šumadinskim krajem  i nek ode tamo što prije , a ne sa Hrvatskim imenima sela i gradova

SV.MIHAEL je objavio 18.3.2013 16:33
koliko ovaj čovjek prospe bisera   jednostavno teško je sve to pratit


http://www.index.hr/vijesti/clanak/vukovina-uzvraca-udarac-nek-milanovic-prestane-vrijedjati-ostale-dijelove-lijepe-nase-jer-o-njima-ne-zna-nista/668099.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/vukovina-uzvraca-udarac-nek-milanovic-prestane-vrijedjati-ostale-dijelove-lijepe-nase-jer-o-njima-ne-zna-nista/668099.aspx)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vukovina, 02:13
Velika Gospa (v) Vukovine

Vukovina (http://www.youtube.com/watch?v=mrJaSaBkhhk#)

Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 18, 2013, 07:17:27 poslijepodne
Finski građanski rat
http://hr.wikipedia.org/wiki/Finski_gra%C4%91anski_rat (http://hr.wikipedia.org/wiki/Finski_gra%C4%91anski_rat)

Finnish Civil War
http://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_Civil_War (http://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_Civil_War)

Finnischer Bürgerkrieg
http://de.wikipedia.org/wiki/Finnischer_B%C3%BCrgerkrieg (http://de.wikipedia.org/wiki/Finnischer_B%C3%BCrgerkrieg)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Finnish Civil War - Suomen Sisällissota - Sama kaiku on askelten 1/3 , 06:58

Finnish Civil War - Suomen Sisällissota - Sama kaiku on askelten 1/3 (http://www.youtube.com/watch?v=qSPDf-ggNf8#) 
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: BobRock - Ožujak 18, 2013, 08:53:16 poslijepodne
Očito da je glede Finske Milanović bubnul glupost. Ali da se sad svi na to okomili ko lešinari - to je stvarno zanimljivo. Očito da se naš narod dosađuje i traži kruha i igara (http://en.wikipedia.org/wiki/Bread_and_circuses).
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: kuntakinte - Ožujak 18, 2013, 10:43:11 poslijepodne
Posle Maminja, Kistanja i kojekakve kerefekov samo još čekam skup "Riva II" i govor tipa "Sjaši Murta da uzjaši Kurta". Ak nisu pali v prve godine mandata nit nedu, ne mora biti točno ali takov mi je osečaj za filing.
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: hornet34 - Ožujak 19, 2013, 12:29:35 prijepodne
Bob,pa Mile lupa svaki dan,nije to samo Finska...a zbog čega se nesmiju komentirati njegovi biseri,kaj je on sveta krava ili kaj...

kaj ti nije žal to da neko hračka po tvojem kraju,da ga omalovažava...možda si glasal za tog čoveka,a on sad veli da si ti preglup da bilo kaj veliš...i od kad je to pokazatelj inteligencije i pameti to de živiš...

i da,nije to nažalost metafora,naš narod stvarno traži i kruha i igara...ako to nisi primetil do sad onda verovatno pišeš iz ognjene zemlje valjda...
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 19, 2013, 12:39:53 prijepodne
Ali da se sad svi na to okomili ko lešinari - to je stvarno zanimljivo.

Mesto "ko lešinari", pre bi, vu skladu z nazivom teme, bilo "kak vukovi-na HN(S)DP-ovce".
No, paradoksalni premijer slučajne države sam si je kriv za sve se frekventneše (i) ver(zaje)balne delikte.

Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Master - Ožujak 19, 2013, 08:54:30 prijepodne
http://www.vecernji.hr/vijesti/mi-bezvrijedni-etiketirao-nas-je-a-on-nema-pojma-clanak-526165 (http://www.vecernji.hr/vijesti/mi-bezvrijedni-etiketirao-nas-je-a-on-nema-pojma-clanak-526165)

Jadnici iz vlade....ovaj Zoka je u banani...koga stavit umjesto njega....hm...možda bolje nikoga isto bi nam bilo.
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: @Franjo@ - Ožujak 19, 2013, 09:29:19 prijepodne
sada   polako dolazi na vidjelo, koliku je stetu ucinila ona bulumenta u lisinskom prosle godine na izbornom saboru hadezeja..
poslije 2xmesic, i taj izbor u lisinskom , su najveci izborni zajebi ucinjen ikad u hr.

jebes zokija, on na jesen pada totalno..a poslije, koga poslije...
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 19, 2013, 09:35:18 poslijepodne
Buk(o)v(in)a od premijera z Gor(n)jega Milanovca


O ŠPIČKOVINI I VUKOVINI

Masovno glasali za Milanovića, a on ih ismijao

Mjesta Špičkovina i Vukovina nakon premijerove izjave postala su izuzetno popularna. Iako je ta mjesta naveo kao sinonim zabiti, zanimljivo je kako Kukuriku koalicija jako dobro stoji u tim mjestimaKukuriku koalicija na zadnjim parlamentarnim izborima pobijedila je u tim mjestima. U Vukovini je njihova lista dobila 46 posto glasova, a HDZ 20 posto, piše Novi list. U Špičkovini je razlika bila još veća, 52 naprema 11 posto. Hoće li na predstojećim lokalnim izborima premijerove izjave srušiti rejting Kukuriku koalicije, tek ćemo vidjeti.

Nakon što je premijer Milanović u svom govoru protiv kritičara i napada na njega spomenuo 'stručnjake za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine', oglasio se vršitelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić.

On je pozvao Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb! 'Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika?', priopćio je Barišić, javlja VLM agencija.

Barišić je također poručio premijeru da je sramota što ne priznaje ništa osim Zagreba i što bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. 'Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice', dodao je.


http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/249941/U-Spickovini-i-Vukovini-premocno-pobijedila-Kukuriku-koalicija.html (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/249941/U-Spickovini-i-Vukovini-premocno-pobijedila-Kukuriku-koalicija.html)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Neki komentari članka gor(j)e:

kraj (anoniman posjetitelj) 2013 03 19, ca. 14:34
Glasajte opet - možda vas pomiluje

s****o vina (anoniman posjetitelj) 2013 03 19, ca. 14:34
Nek im je reko nisu bolje ni zasluzili kad su glasali za propast

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Božični koncert-PO DVD Špičkovina.avi, 21:12
Dio Božičnog koncerta puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina i učenika područne osnovne škole Ksaver Šandor Đalski- Špičkovina, prvi do četvrti razred. Koncert je održan u osnovnoj školi K.S.Đalski u Zaboku 22.12.2012.

Božični koncert-PO DVD Špičkovina.avi (http://www.youtube.com/watch?v=e7qQhMLnCXU#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: kuntakinte - Ožujak 20, 2013, 10:30:17 poslijepodne
No, danas u jutarnjim satima ispred table Špičkovina mogao se uočiti
nimalo ugodan prizor. Nepoznati vandali su, pod okriljem noći, oko table
nabacali kukuruzovinu, a tablu nakrivili.
http://www.zagorje.com/vijest/zupanija/nakrivili-tablu-spickovine-i-okitili-je-kukuruzovinom (http://www.zagorje.com/vijest/zupanija/nakrivili-tablu-spickovine-i-okitili-je-kukuruzovinom)

Premijer Milanović dolazi u Špičkovinu
http://www.zagorje.com/vijest/vijesti/milanovic-dolazi-u-spickovinu (http://www.zagorje.com/vijest/vijesti/milanovic-dolazi-u-spickovinu)

Nebu valda hodočastil i v Finsku...  :D
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 20, 2013, 11:53:20 poslijepodne
Premijer Milanović dolazi u Špičkovinu
http://www.zagorje.com/vijest/vijesti/milanovic-dolazi-u-spickovinu (http://www.zagorje.com/vijest/vijesti/milanovic-dolazi-u-spickovinu)

Nebu valda hodočastil i v Finsku...  :D

Helsinki
Zoki, go to Hell, sinko!
(engl. hell = pekel, sin = grej, greh)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Finsko iliti minsko pole
Finska (Finland) je fina, fajna zemla. Suprotnosti se privlače. Titanga i princeza.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Z(l)oki (J)ovin iliti okliz novi      - Z(l)oki (J)ovin iliti okliz novi
Mil(okliz)anovič v Špičk(ovin)u      - Mil(okliz)anovič v Špičk(ovin)u.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veliki politički amater iliti amaterina
Špičkovina mu, amaterina.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Turovo pole - (Z)vukovina
Dober glas (zvuk, na priliku zvuk sprdavajna) se dalko čuje, a loš još dalše.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Špancerala se fajna Mara
Setala se fajna Mara
KUD Prelog, 02:47

Setala se fajna Mara KUD Prelog (http://www.youtube.com/watch?v=X40vKXbqR3s#ws)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: BobRock - Ožujak 21, 2013, 09:30:08 poslijepodne
Bob,pa Mile lupa svaki dan,nije to samo Finska...a zbog čega se nesmiju komentirati njegovi biseri,kaj je on sveta krava ili kaj...

kaj ti nije žal to da neko hračka po tvojem kraju,da ga omalovažava...možda si glasal za tog čoveka,a on sad veli da si ti preglup da bilo kaj veliš...i od kad je to pokazatelj inteligencije i pameti to de živiš...

i da,nije to nažalost metafora,naš narod stvarno traži i kruha i igara...ako to nisi primetil do sad onda verovatno pišeš iz ognjene zemlje valjda...
A joooooj, kao da su njegvi prethodnici govorili samo pametne stvari.... nemoj.
I ne, nije mi žal kaj on govori o Vukovini, bar bu Vukovina postala poznata. A ja se ne identificiram s takvim glupostima. Još da je nekaj ružnog bil rekel u nekoj zlonamjeri, onda možda, ali kad bubne glupost jer ni u tom trenutku niš razmišljal... jeb.ga. Tolko gluposti kolko je bilo u bivšim vladama ova vlada nemre skupiti ni da ostane na položaju još 100 godina.

I ne, nis glasal za njega. Ali bi, jer nemamo eto baš nikakve alternative. Sve drugo je bar duplo gore.

No, glede kruha i igara, to je pokazatelj kak smo glupi, da se damo sa nekim mrvicama zaslijepiti i zanimati se nekim bedastim igricama, tj. glupostima. Nismo očito ni bolje zaslužili.
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 22, 2013, 11:51:36 poslijepodne
No, glede kruha i igara, to je pokazatelj kak smo glupi, da se damo sa nekim mrvicama zaslijepiti i zanimati se nekim bedastim igricama, tj. glupostima. Nismo očito ni bolje zaslužili.

Kruva i igri(c)

Vu situacije (i) gospodarski se žmekše i žmekše situacije vuobičajeno je da vladajuči nameču ideološke teme.
Tak je kokošarska koalicija počela z vukinučem Vureda za istraživajne zločinov komunizma i saborskoga pokrovitelstva nad komemoracijum v Bleiburgu. Nastavleno je sprdavajnem ze Cirkve i z "zdravstvenem" odgayajnem, tero je dugo vremena bilo glavna za(je)bavna tema.

Oporba vu takve (i) gospodarski krizne situacije ima širše mogučnosti. Z jene strane, more vladajuče kritizerati rad nevuspešne gospodarske politike. Z druge strane, more se z pozicijum nadmudrivati na ide-ološkomu (s)pol(-lovil)u.

Očito je komu je više v interesu da se ne diskutera o pravem problemem.

Na ovomu forumu očita ilustracija za gor(j) navedeno je rubrika "Obitel i društvo", de je "zajnapuvaneša" tema "Katolička cirkva kak predmet sprdne" (trenutočno 869 odgovorov; na drugomu mestu tu je tema "Baha'i vjera" z 108 odgovorov).

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ide(JUG)ologija verzuš Ideju težaki

Lado - Ideju Težaki, 01:40

Lado - Ideju Težaki (http://www.youtube.com/watch?v=_kZ8uoTfeEg#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 22, 2013, 11:58:22 poslijepodne
Tolko gluposti kolko je bilo u bivšim vladama ova vlada nemre skupiti ni da ostane na položaju još 100 godina.

Neki bi pak, isto mejne il više preteruvajuč, povedali „Tolko gluposti kolko je bilo u bivšim vladama ova vlada nemre skupiti za 100 hodina, al more za 100 dan.
"Hodina" na češkomu znači "vura".

Na boemskomu (iliti češkomu) "rok“ pak znači "leto, godina", dok je "bob" (i) "bažul".
"Bob Rok" na pemskomu mu dojde "Bažul Leto” (Bažuleto), leto bažula, leto da bažul dobro rodi”.

Citat:
Znate li koja je stranka najviše kadrovirala u javnim tvrtkama u posljednjih 13 godina?
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg50518/#msg50518 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg50518/#msg50518)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 23, 2013, 12:07:35 prijepodne
I ne, nis glasal za njega. Ali bi, jer nemamo eto baš nikakve alternative. Sve drugo je bar duplo gore.
Još malo pa ak padne kiša, ljudima bu ova vlada i za to kriva.

Što je više kleveta i laži, Ti si nama druže Tito Zoki draži.

Citat:
Zoran Milanović kao bijesno dijete kojem ništa ne uspijeva   
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/210/ (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/210/)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 23, 2013, 12:30:04 prijepodne
Vukovina, Kistanje

Vukovi-na K(r )istjanjevce il?

Citat:
'I djeca SDP-ovaca sudjelovala su u tučnjavi pokraj Kistanja'
http://www.24sata.hr/politika/u-sukobu-kraj-kistanja-su-sudjelovala-i-djeca-sdp-ovaca-306981 (http://www.24sata.hr/politika/u-sukobu-kraj-kistanja-su-sudjelovala-i-djeca-sdp-ovaca-306981)
Citat:
Aktivan na društvenoj mreži
Napadnuti bogoslov na Facebooku veliča Ratka Mladića i četnike

http://www.vecernji.hr/vijesti/napadnuti-bogoslov-facebooku-velica-ratka-mladica-cetnike-clanak-526848 (http://www.vecernji.hr/vijesti/napadnuti-bogoslov-facebooku-velica-ratka-mladica-cetnike-clanak-526848)

Citat:
EZOPUŠEVE BASNE POHORVATČENE po IGNACU KRISTIANOVIČ
Vuk i janje
http://www.forumgorica.com/kajkavski/ezopuseve-basne-pohorvatcene-po-ignacu-kristianovic/msg50523/#msg50523 (http://www.forumgorica.com/kajkavski/ezopuseve-basne-pohorvatcene-po-ignacu-kristianovic/msg50523/#msg50523)

Klapa Janjevo - Gospa Marija (Antun Gustav Matoš), 03:28

Klapa Janjevo - Gospa Marija (Antun Gustav Matoš) (http://www.youtube.com/watch?v=d3lh3L8y1WY#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 23, 2013, 12:39:37 prijepodne
Vukofinska fara?

Citat:
"Plemeniti puti" Vojka Miklaušičovoga

F)  SADRŽAJ
I. DIO
CRKVENE POPIJEVKE.....................................................                             9
              KORIZMA............................................................                     43
                      O Marija, Mati Boza................................................           43

KORIZMA

O Marija mati Boža


http://www.forumgorica.com/kajkavski/'plemeniti-puti'-vojka-miklausicovoga/msg50521/#msg50521 (http://www.forumgorica.com/kajkavski/'plemeniti-puti'-vojka-miklausicovoga/msg50521/#msg50521) 

Vukov-i-naš Božič

Vice Vukov - Božić naš (The First Noel), 02:21

Vice Vukov - Božić naš (The First Noel) (http://www.youtube.com/watch?v=0hu5LrNF1c0#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: BobRock - Ožujak 23, 2013, 02:27:54 poslijepodne
... al more za 100 dan.
To je omalovažavanje HDZovskog kretenizma. Nemoj reć da i ti tak misliš?
Citat:
Na boemskomu (iliti češkomu) "rok“ pak znači "leto, godina", dok je "bob" (i) "bažul".
"Bob Rok" na pemskomu mu dojde "Bažul Leto” (Bažuleto), leto bažula, leto da bažul dobro rodi”.

Fala na analizi, ali nis ju naručil. Daj rajše reči kaj znači tvoj nick. Ljud je jednina od ljudi, znači čovjek, kaj ne? Evit bi moglo doč od evito, ēvītāre, ili? Ili prije nešto kao Ljud-evit Čovje-čan, ili ljudski?
Kaj je kaj, ili to ima isto neku pozadinu?
Ajde, pričaj, kad već imaš cajta za tak nekaj.
Citat:
Citat:
Znate li koja je stranka najviše kadrovirala u javnim tvrtkama u posljednjih 13 godina?
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg50518/#msg50518 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg50518/#msg50518)
Ak su smijenili primitivce i budale i stavili kompetentne i stručne ljude, onda je to samo za pohvaliti. No ako se radi samo o nepotizmu, onda se to treba kritizirat i osudit. No ko to može procjenit? Za tak nekaj bi se trebalo analizirati svaki slučaj posebno, ili bar neki statistički prosjek. Ovakvo općenito prikazivanje te situacije kao nešto loše je doslovce glupost. A prenošenje gluposti isto nije baš pametno.
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: hornet34 - Ožujak 23, 2013, 02:34:16 poslijepodne
nebude ovim budalama trebalo 100 let da dostignu ove prije njih,punom brzinom hitaju u tom smjeru...i da Bobe kad gledaš tak kaksi napisal,oni lupaju-nije bitno,mi glupi-hvatamo se za sitnice,po tome si i u pravu stvarno ne zaslužujemo ništa bolje...

Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 25, 2013, 11:14:54 poslijepodne
(G)lupus in fabula - Vuk v basne
(Mi o vuku, a vuk na vrata,
iliti
mi o Vukovine, a buk(o)v(in)a na vrata)


Ke pišu de(čači)čje novine z Gornoga Milanovca (Горњи Милановац)?
Se Zoki javno pokajal zbogradi sprdajna z Vukovine i Vrhovja iliti Špičkovine (Vukomeričke goric). Il i dale misli da to više ne vredno Pomena*?

* Vukomeričke gorice ili Vrhovlje (Vrhovje), Pomen gora
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vukomeri%C4%8Dke_gorice (http://hr.wikipedia.org/wiki/Vukomeri%C4%8Dke_gorice)
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Zoran-gut(an) z Jopičkovine

Posredno zaklučujuč, Zoki se ne izpričal zbogradi "bubnute gluposti", daklem ne "Zoran gut" (Lupi Dobrič).
Ostal je klaun, jopec, my-moon iliti (gug)utan z Jopičkovine.
To sledi z članka v Novomu listu od nedele 24.03.2013. **, gde se znovič, ov put z pera rečke novinarke, sprdaju z Vukovine i Špičkovine.

**
Citat:
Milanović štiti svoje suradnike, a zapravo se oni jako dobro slažu u ocjeni da je vrijeme da Milanović smjesti i Špičkovinu tamo gdje jest, odmah uz Vukovinu... Još kad bi riješio Jakovinu...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Komentar članka gor(j)e:

Patriot   Objavljeno: 24. ožujka 2013. u 18:14
Glede Špičkovine - tamo gdje jest, odmah uz Vukovinu - autorica bi mogla poželjet da ima tek djelić prosječne mudrosti, vrijednosti i obraza ljudi iz iz tog kraja s kojim se napuhani premijer (i napuhana autorica, također) sprdaju.

http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg50584/#msg50584 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg50584/#msg50584)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lupus Simius in fabula – Jopica v basne

Citat:
EZOPUŠEVE BASNE POHORVATČENE po IGNACU KRISTIANOVIČ
Basna 29.

Jopica i lesica

Koi se sam ne zna ravnati, naj nigdar neželi gospon zverhu drugeh postati.

http://www.forumgorica.com/kajkavski/ezopuseve-basne-pohorvatcene-po-ignacu-kristianovic/msg50589/#msg50589 (http://www.forumgorica.com/kajkavski/ezopuseve-basne-pohorvatcene-po-ignacu-kristianovic/msg50589/#msg50589)

Jopica i lesica  Josipa Lisac
My Moon-dance

Josipa Lisac- Moondance, 06:46

Josipa Lisac- Moondance (http://www.youtube.com/watch?v=txJIc7nySko#)

Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Ožujak 25, 2013, 11:16:37 poslijepodne
I Zoki v Pusičkovine?

(G)lupus(ič) in fabula
- Pusičkovina v basne

Ak se programatski dokojnki HNS-ovoga zebirajučoga spravišča v Pusičkovine moru zčitati z naslovov v tisku*, onda buju (glu)pusiči, beusice i homeki turo(s)polski pojačali sve "Hrvatsko", Na(ka)radno, Strajnsko deluvajne, ter  intenziverali pr(i)dere po(r )nosa.

Mesto gospodarske i temi vezane za sakodnevno novootkrite sukobe interesov članov HNS-a, prevladavale buju ide-ološke, banalne teme.

*
Citat:
Pusić nova predsjednica HNS-a:
Politikom dominiraju banalne teme, dok ljudi tuku mlade Srbe i mrze gayeve.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pusic-nova-predsjednica-hnsa-politikom-dominiraju-banalne-teme-dok-ljudi-tuku-mlade-srbe-i-mrze-gayeve/668964.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/pusic-nova-predsjednica-hnsa-politikom-dominiraju-banalne-teme-dok-ljudi-tuku-mlade-srbe-i-mrze-gayeve/668964.aspx)

Citat:
“Skup razuma“ il “Skupa zguza“
“Parada ponosa” il “Prdara pornosa”


Kak vid turo(s)polne po-drške GBR je na tomu lesbe(u)snomu skupu tumačil ide-ološki kakti neutralen kukurikulum (sd)polnoga vaspitajna po Sv. Save Jovanu prosvetitelu vu stilu „Čika Jova srp(i čekič)SKOJ omladini”.
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg49021/#msg49021 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg49021/#msg49021)

HNS: Mali tič – velki krič

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tičeki mali popevaju - Gornja Stubica, 02:26

Tičeki mali popevaju - Gornja Stubica (http://www.youtube.com/watch?v=ae0Kvsi9DlY#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Travanj 03, 2013, 01:30:01 poslijepodne
Zoranija (boranija iliti napuvavajuča mavuna) semu je kriva

Zercalo Zoranijansko

Igrale se (pr)delije (z Gornjega Milanovca)
Juraj Habdelič verzuš JUraj Štab-Delijić

Neki tumače da je premijer z Gornoga Milanovca i Dolne Pussyčkovine, spomijnuč Vukovinu, osim ke je prozval vukovinskoga vučitela povesti teri ga je uvatil v u-gro(b)finskomu neznajnu*, štel naglasiti tobožnu kulturnu, duhovnu i fizičku zabit i zaostalost Vukovine i vukovinske fare.

Tak bi opravdal morebitnu predstoječu prekomandu HNS-ovoga lePoglavara deČačiča v KP Turopole, v vukovinsku faru, na-domek Zagrebu (homek turo(s)polski).
Tak bi novopečeni „turopolskli svat“ Čačko mogel leže ponafčiti lo-kalne HNS-ovce vuoči i posle sledeče lokalne zebirajni.


*
Citat:
Zoran premi(j)er iliti primer neznajna i bahatosti: „stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih kao da su ih oni osobno prebrojavali. "


Citat:
Čačić podnio ostavku na sve dužnosti.
    Ćićo: Sve će biti kao prije, savjetnik nam iz ćelije.
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg48699/#msg48699 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg48699/#msg48699)

Citat:
JURAJ HABDELIČ TUROPÔLSKI
Promocija „Zercala Marijanskoga“
http://www.forumgorica.com/kajkavski/juraj-habdelic-turopolski/msg23435/#msg23435 (http://www.forumgorica.com/kajkavski/juraj-habdelic-turopolski/msg23435/#msg23435)

Glazbeni ansambl Tresnjevka - Turopoljski svati, 03:19

Glazbeni ansambl Tresnjevka - Turopoljski svati (http://www.youtube.com/watch?v=XdJTDz9Mj4o#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Travanj 03, 2013, 01:33:19 poslijepodne
Fahman na finski rat z Gornoga Milanovca i Dolne Pussyčkovine pak vu svem elementu

De(čači)čje novine z Gornjega Milanovca (Srbija) javlaju:

Sinje (a)more, svetu poveč, da svoj narod Hrvat ima rad
( Sinje more svijetu reci, da svoj narod „Hrvat“ (l)JUbi )

* * * * * * * * * * * * * * *

Milanović posjetio Špičkovinu
Nisam bio dobro sh(r )vaćen, ja volim taj kraj (, voli vi jeni!).


Piše: V.Š.
utorak, 2.4.2013. 21:23


Premijer Zoran Milanović stigao je u Špičkovinu kako bi podržao SDP-ovog kandidata za krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara.

Podsjećamo, Milanović je Špičkovinu i Vukovinu nedavno spomenuo u negativnom kontekstu na čemu su mu mnogi zamjerili. Na izvanrednoj konferenciji za novinare 18. ožujka prozvao je profesora povijesti iz Vukovine koji je komentirao njegovu izjavu o građanskom ratu u Finskoj, te rekao da nam "stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine objašnjavaju koliko je bilo mrtvih kao da su ih oni osobno prebrojavali. "

"To više govori o njemu nego o mještanima. Da je pametan, ne bi to izjavio", komentirali su tada mještani. Premijer danas rekao da nije bio dobro shvaćen te da je nakon te izjave dobio mnogo negativnih e-mailova. Na kraju je dodao da on voli taj kraj.


Neki komentari članka gor(j)e

Wingmaker je objavio 2.4.2013 21:30
Špička ti materina, da ti nije Bandića koji dolazi iz Pušće Bistre i raznoraznih Ostojića iz Špišić Bukovice, vidjeo bi ti svog boga.

MrMuscolo_II je objavio 2.4.2013 21:34
Govno bahato i napuhano, još ima obraza doći do sitnozube stoke?

cooobra.evil je objavio 2.4.2013 21:41
kakav lažov ...ebo majku šta politika napravi od čoveka ...nekad je bio pošten lik

dition je objavio 2.4.2013 22:02
Narod je jednostavno pre glup da shvati svo bogatstvo Milanovićevog mozga.

ObdareniKepec je objavio 2.4.2013 22:03 / 22:14
Špičkovina..? ko je ne bi voleo..?
ja bih u Špičkovinu išao svaki dan, mame mi... za razliku od premijera, koji je peder kao i svaki drugi, pa u Špičkovinu ide samo zbog političkih poena...

Winetou je objavio 3.4.2013 00:29
Molim te da ne vrijeđaš drugove i gospodu pedere.

markokara je objavio 2.4.2013 22:23
jeli Milanović do sada ikada išta rekao, a da ga je netko razumio?

BambusStapic je objavio 2.4.2013 22:50
o SINJU nek serenda, a poštene kajkavske krajeve nek izostavi iz laprdarija.

santia je objavio 2.4.2013 22:54
Yeste. Ko da u Sinjskoj krajini nema nekih zvučnih vukojebina...

Nostradamir_XLXL je objavio 2.4.2013 22:57
Kome je više do isprika. Pa ova kriminalna organizacija na vlasti se od prvog dana ispričava.

orange je objavio 2.4.2013 22:59
Nije se on nikome ispričao već je diplomatski objasnio da su svi pogrešno razumjeli njegovu izjavu.
Stoga, nije on kriv što su ljudi površne inteligencije pa krivo zaključuju...

castortroy24 je objavio 2.4.2013 23:02
zoki nebitno. nece vise glasat za tebe.

encode11111111 je objavio 2.4.2013 23:05
Zagorcima odmah lakše!
Paa im kamen sa srca.............. na nogu.
Jel se ispričao što je premijer?


http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-posjetio-spickovinu-nisam-bio-dobro-shvacen-ja-volim-taj-kraj/670668.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-posjetio-spickovinu-nisam-bio-dobro-shvacen-ja-volim-taj-kraj/670668.aspx)

Citat:
sinje more = modro more; rus: синеe море

Zagrebački mužikaši - Lepe ti je Zagorje zelene, 02:12

Zagrebački mužikaši - Lepe ti je Zagorje zelene (http://www.youtube.com/watch?v=6Dl57kKIs0Q#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Travanj 03, 2013, 01:39:12 poslijepodne
Zagorski list
br. 490 / leto 10. / 26.03.2013. / cena 9 kun
e-vundano: 30.03.2013.

M(oj)e gledišče

Kaj nam pak moreju?

Milanović je uvrijedio mještane Špičkovine. Za razliku od mnogo puta kada smo mi Zagorci šutke slušali pogrdne pridjeve o sebi poput onih da smo pijanci, da smo 'jalni' i svadljivi, ovog smo puta digli glas za sebe.

Piše: Maja ŠimunićŠpičkovina. To malo mjestašce nadomak Zaboka postalo je najzanimljiviji dio Lijepe naše zahvaljujući izjavi premijera Milanovića. U svom osvrtu o Domovinskom ratu, Milanović je objasnio da nam, citiramo, 'stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine objašnjavaju koliko je bilo mrtvih'.

Zagorci su se odmah digli na noge. Zakaj nas je premijer tak prozval,  a možda ni ne zna gde je Špičkovina? - pitali su se stanovnici. Iako su se neki, uglavnom pripadnici premijerove stranke, pokušali opravdati njegovu izjavu, nije im uspjelo. Naravno, mještani su se osjetili uvrijeđeni i etiketirani kao neznalice i neinteligentni ljudi.

Cijelo se Zagorje solidariziralo s Špičkovljancima, a facebook su preplavile fotke table mjesta ili natpisi slični onima - Svi smo mi iz Špičkovine. Milanović je baš Špičkovinu upotrijebio vjerojatno zbog upečatljivog imena ni ne razmišljajući o tome hoće li uvrijediti mještane. Ali uvrijedio ih je. Za razliku od mnogo puta kada smo mi Zagorci šutke slušali pogrdne pridjeve o sebi poput onih da smo pijanci, da smo 'jalni' i svadljivi, ovog smo puta digli glas za sebe.

Svim medijima koji su posjetili Špičkovinu, a bilo ih je poprilično mnogo, stanovnici su jasno i glasno dali doznanja da su ogorčeni premijerovom izjavom, koja ih je, priznali su, jako uvrijedila. I već kad se meni učinilo da su i pojedini televizijski mediji, kojima je u navici bilo omalovažavati Zagorce, stali na stranu naše male Špičkovine, vidim prilog novinarke u jednoj tabloidnoj emisiji. Ajde, našla je nekoliko sugovornika koji su izrazili svoje ogorčenje zbog negativnog spominjanja Špičkovine, a jedna joj je gospođa čak i objasnila otkud Špičkovini ime (po grofu Špičku).

Sve bi bilo dobro da nakraju svojeg priloga nije u kadar smjestila dvije guske koje šeću cestom i konstatirala da je u Špičkovini duhove uzburkalo, osim izjave premijera,  i to što su  guske izvan kontrole. Ne potrebno, glupo i van svih novinarskih načela. Možda je htjela ispasti duhovita i dodati simpatičnost prilogu, ali meni se nije to učinilo tako. Pa ako ovo pročita bilo tko, kome smo se mi Zagorci činili smiješni, glupi ili nevažni, poručujem mu Zagorci, osim epiteta vrijednih ljudi, mogu ponijeti i onaj najveselijih stanovnika Hrvatske koji su za pjesmu, šalu i druženje uvijek spremni.

I na kraju, najbolje je da citiramo našeg Radeka koji veli: Zagorci smo, ljudi pravi, kaj nam pak moreju? A ja dodajem, nemreju nam niš jer mi znamo kolko vredimo.


Neki komentari članka gor(j)e

Kajkavski blok, 01.04.2013., 03:05
Ne dela se sam o Zagorcom - dela se o posprdnom odnosu proti vsem Kajkavcom, štere posprdno zovu "Zagorci". V isti rečenici je eksplicitno spomenuta i kajkavska Vukovina, štera je za premiera nekaj istoga kak i Špičkovina. To je ignorantni odnos šteroga političke elite nastavljaju išče od doba feudalneh gospodarov. Treba pak uvesti Kajkavski jezik v Zagreb pa budu se malo drugač z nami spominali. A za to trebamo razmeti da je Kajkavska regija vekša od pojedinih regiji - da se vsigdi v Kajkavski regiji govori Kajkavski jezik. Do vezda je uspela štokavska strategia divide&impera, no autoritarni sistemi šteri su ju sprevađali su krahirali, i istina je poak tu.


Zvir:
http://www.zagorje.com/kolumne/pregled/kaj-nam-pak-moreju (http://www.zagorje.com/kolumne/pregled/kaj-nam-pak-moreju)

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Minea,Adam Končić,Melos - Kaj nam pak moreju (Krapina 2009) Popevke zanavek HQ, 03:04

Minea,Adam Končić,Melos - Kaj nam pak moreju (Krapina 2009) Popevke zanavek HQ (http://www.youtube.com/watch?v=kPDiN6mdQxM#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Travanj 05, 2013, 11:06:23 poslijepodne
Zorana Fpičkovina

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Varaždinske vesti, 02.04.2013.

Ne znam kie me je vrag natental da otprem TV baš dek su se spominjale Špičkovina i Vukovina. Odma me zvala kolegica štera špičasto ime nemre podnesti, kam pak Vukovinu, zate kaj ju to jake asociera na vuke i vučje zakone. Ona se zlaže z tiem kaj je bile rečene. Druga pak veli da ime potieče od imena za nekšno germlje štero ima ljekovitu kuoru i da zaostali ljudi drugem prebrajaju “krvna zrnca”, a napredni miesta gde je kie rođeni, maker misli da rečeni govornik to ne bi rekel da nie bil čemeren. I kaj s tiem?

No, niesu ta imena one kaj je mene fpičilo. Fpičilo me tuo kaj saki dien doživljavam da se ljude različno tretiera pogotove one štere je roda spustila f kakvu selendru, a nie vu veliki grad.

Posredni zvir / nastavek:
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/msg50825/#msg50825 (http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/msg50825/#msg50825)

Vpelajuča špica
Gruntovčani – Ladarice
, 03:06

Gruntovčani - Ladarice (http://www.youtube.com/watch?v=ULM6tyETiL0#ws)

Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Travanj 12, 2013, 11:16:28 poslijepodne
Transparentnost
Zoki, zaprc(k)aj za Vukovinu
(prcka = truba)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vuk(ovina) „laje“, a karavana prolazi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Trubadur(ilo) Zoki čez Vukovinu. Sta(ro Či)če?
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OBJAVA: 12.04.2013

Transparent za Milanovića
Pogledajte što su mještani Vukovine poručili premijeru 'Zokiju'

Znali su kojim će putem Milanović proći na putu prema Sisku i čeličani ABS Sisak


Piše: ašr/VLM
 
- Zoki, potrubi za Vukovinu, poručili su mještani tog naselja premijeru Zoranu Milanoviću transparentom koji su izvjesili na glavnu prometnicu. Znali su kojim će putem Milanović proći na putu prema Sisku i čeličani ABS Sisak, piše portal VG Danas

Na putu za Sisak premijer se nije zustavio u Vukovini, no možda stane pri povratku.

Vukovina se, uz Špičkovinu, našla na meti premijerova brzopletog jezika nakon što ga je profesor Bruno Berger iz Vukovine podučio da je Finska imala građanski rat.

>>'Stručnjak iz Vukovine' odgovara premijeru: To piše u svakoj knjizi

http://www.vecernji.hr/vijesti/strucnjak-vukovine-odgovara-premijeru-to-pise-svakoj-knjizi-clanak-526153 (http://www.vecernji.hr/vijesti/strucnjak-vukovine-odgovara-premijeru-to-pise-svakoj-knjizi-clanak-526153)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Neki komentari članka gor(j)e:


12.04.2013. u 15:28h maca faca je napisao/la:
nekak su blagi u Vukovini

12.04.2013. u 15:43h cicibela je napisao/la:
Na povratku neka mu stave transparent: Milanče, odzvonilo ti je !

12.04.2013. u 15:53h KAPELSKI je napisao/la:
Jugoslav Milanović, nisam potrubil, samo sam fučkal za tu vašu Vukovinu.
Kaj to nije isto? Tko misli da to nije isto, neču reči da je crnokošuljaš, al ču reči da ništa ne razumije.
Vidite. Ja sam za demokraciju pa komu se trebi nek trubi, a komu se fučka nek fučka. Nitko vam to nemože zabraniti. To je ustavno pravo svakog građanina.
Mislim.......
............Milanoviću isteklo vam je vrijeme.
Evo samo da još ovo kažem. Mislim.......
............Milanoviću isteklo vam je vrijeme.
Ja sam pošao, kao što znate i kao što svi znaju u Sisak. I ja ne vidim razloga zašto bih se ja, iako neki možda misle, ma ne samo da misle, i ne samo možda,nego........
............Milanoviću isteklo vam je vrijeme.
Nije mi isteklo, dajte mi taj poslovnik.
............Milanoviću isteklo vam je vrijeme.
E kad je tako pa vidite i sami da sam cijelo vrijeme bio u pravu.
MENI SE FUČKA!

12.04.2013. u 19:06h cro4ever je napisao/la:
Trebali ste napisati i cirilicom,da i njegovi ministri razumiju sto pise !!!!

12.04.2013. u 21:39h Django je napisao/la:
Zadnji puta kada je kapetan broda zatrubio prolazeći kraj nekog mjesta, brod se nasukao i potonuo. Bilo je i mrtvih. Ljudi, ne igrajte se s vatrom....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Dubrovacki trubaduri - Fala (LIVE, 1970's) 11, 02:32

Dubrovacki trubaduri - Fala (LIVE, 1970's) 11 (http://www.youtube.com/watch?v=1ucKvWt-cd4#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Travanj 12, 2013, 11:18:39 poslijepodne
šibenskilist
ČETVRTAK, 4. TRAVNJA 2013.

5 člankov na dalmatinskomu ikavskomu

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 1/5

aktualno

Glava Šotobraco

Piše: Branimir Periša
 
Via Vukovina

     I sada, koliko god da se Dobra Parona oduševila s otin Milanovićevin potezon koji na prvi pogled pokazuje da u njemu ipak ima teke poniznosti pa je spreman priznati grešku i ispričati se ljudiman zbog teških riči, toliko jon je na kraju radijske reportaže bilo skroz nejasno šta je premjer uopće tija svojin posjeton Špičkovini. Jerbo, reka je ljudiman da je bija krivo svaćen, međutin, nije objasnija šta i kako.

     -Čujte, odgovara jon El Tigre - mislin da je ipak dobar znak šta je Milanović svjestan da ga je teško razumiti. Nije ni njemu lako tako nesvaćenomen odati po zemlji u problemima

     -A možda je ipak mislija na Vukovinu, samo šta jon nije smija spomeniti ime, da se stanovnici još više ne ofendu. Uostalon, i njih je izvriđa, al' in nije doša u vizite ka oviman u Špičkovini - počeša se po glavi B.S. Uskoro, očito u velikoj nedoumici.     -Tako radi pravi državnik, bravo Milanoviću! - komentira Dobra Parona vijesti na državnomen radiju. Voditelj je ozbiljnin glason i dikcijon bez greške, kako priliči uglednomen mediju i situaciji upravo reka da je rvatski premijer posjetija Špičkovinu - isto ono misto u Rvatskon zagorju na čije se stručnjake za građanski rat u Finskoj Milanovič nedavno pozva kako bi - vidilo se iz avijona - izvriđa one koji su mu dali kontru u čuvenoj izjavi o građanskome ratu u Rvatskoj. Milanovič je među Špičkovince - oli Špičkovljane, vrag će ga znati kako to triba reći po propisu - doša izgladiti stvar jer je svatija da je priša miru. A kako u malešna mista naše drage i lipe zemlje prva liga političara ne dolazi svaki dan, a još manje da bi se nekome ispričali zbog grubih riči, premjera i svitu dočekali su limena glazba i dite s prigodnon recitacijon.
     I sada, koliko god da se Dobra Parona oduševila s otin Milanovićevin potezon koji na prvi pogled pokazuje da u njemu ipak ima teke poniznosti pa je spreman priznati grešku i ispričati se ljudiman zbog teških riči, toliko jon je na kraju radijske reportaže bilo skroz nejasno šta je premjer uopće tija svojin posjeton Špičkovini. Jerbo, reka je ljudiman da je bija krivo svaćen, međutin, nije objasnija šta i kako.
     -Uf, još je više zapetlja... U Špičkovini in je reka da ih puno voli, da Zagorci ionako dobro znadu kolko mu značu - uostalon ka i još neka naša sela i gradovi, koja sada neće spominjati, da se drugi ol' treći ne bi ćutili zakinutiman - zbunjena je Dobra Parona.
     -Čujte, odgovara jon El Tigre - mislin da je ipak dobar znak šta je Milanović svjestan da ga je teško razumiti. Nije ni njemu lako tako nesvaćenomen odati po zemlji u problemima, no svakako mu je jasno da ne smi spominjati naziv više ni jednoga mista u Rvatskoj. Jerbo ljudi, iz nekih razloga, odma krivo svatu stvar i protumače da je njiov mili zavičaj premjer zapravo nazva običnon pripizdinon, a njih papaniman, samo šta se nije tako izrazija.
     -Ko bi reka da se u 'državi slučajnosti' koja je poslin postala 'država slučaja' narod tako lako uvridi...? Oli je to samo zato šta su 'Rvati nacija paradoksa?' - pita se Dobra Parona koristeći sve same Milanovićeve biser-izjave u zadnje vrime.
     -Nema paradoksa! - odlučan je Bili Smo Uskoro.
     -U Špičkovinu je premjer doša zato šta je naknadno sazna da je SDP tute osvojija čak 76 posto glasova. I fertik, nema tute puno filozofije - reka je odlučno. Još in je nabaška, prigovorija da se ne bavu s pravin, lokalnin problemiman jerbo je u ovomen trenutku opravdana bojazan za šibenske organizatore uskrsnog doručka prid zgradon županije. U onoj velikoj tavi, zajedno sa pet ijada jaja oni su umutili i 30 kili šparoga, a da berbu nisu prijavili Šumariji! Daklen, zakinili su državu za prihod - kolko šparoga ima u 30 kili, puta po kune za svaku stabljiku - pa računajte!
     -Mislin da je otaj slučaj Milanović spomenija u ovome povijesnomen govoru u Špičkovini... Budući da nije spomenija ime nijednoga grada, dalo se naslutiti između redova da bi stvar mogla povoljno završiti za nas - u protivnomen, ne bi reka da nas sve skupa voli i da ima dobar plan koji će provesti do kraja -zamislila se Dobra Parona.
     -A možda je ipak mislija na Vukovinu, samo šta jon nije smija spomeniti ime, da se stanovnici još više ne ofendu. Uostalon, i njih je izvriđa, al' in nije doša u vizite ka oviman u Špičkovini - počeša se po glavi B.S. Uskoro, očito u velikoj nedoumici. Na šta mu je El Tigre reka da ne bali, jerbo je Vukovina u Zagorju (?), a tamo, zna se, nema šparoga, da bi u zadnju zaključija: -Kada premjer i Vlada imaju plan, onda to znači da sigurno nećemo u Finsku. Nego u Špičkovinu priko Vukovine - ako ne i u tri, zajedno sa svin šparogaman!«

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Zokeljska noč – Vice Vukovinski

Bokeljska noć - Vice Vukov
, 02:50

Bokeljska noć - Vice Vukov (http://www.youtube.com/watch?v=rAR76GtQsa4#)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: Ljudevit Kaj - Travanj 24, 2013, 10:22:36 poslijepodne
Gorni Milanovac verzuš Dolski Kotar

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Novi list, 2013-04-24

Bakandžom po zapuštenoj vlaki

Špičkovina Materina
 
Uostalom, tko će ulagati u Gorski kotar i o njemu voditi brigu sad, kad nikad prije nije suštinski nitko, osim naravno deklarativno, kad se već godinama i svakim danom više čini da baš sve neodoljivo ide u Špičkovinu Materinu, kad se premijer ove zemlje javno izruguje provinciji, zaboravljajući valjda da »svi veliki ljudi kao i sve velike rijeke dolaze iz provincije«, a slučajno baš iz naše provincije dolazi najveća hrvatska rijeka, kad kao prononsirani ljevičar i liberal, koji se k tomu voli hvaliti svojim diplomatskim pedigreom, desničarskom retorikom, kontraproduktivno ponajprije sebi, podgrijava strasti koje bi trebao hladiti, i na tome gubi katastrofalno preplaćene i još i lošije posjećene izbore, strasti koje su Hrvatskoj donijele i previše zla, strasti radi kojih bi se mladi bogoslovi iz manastira i mladi SDP-ovci i mladi HDZ-ovci najradije »pomarali« po principu seksa najbližeg čovjekovog srodnika, bonobo čimpanze, svatko sa svakim, na sve načine, često i nadasve strastveno, a ne samo parcijalno.

 
Piše Željko Raukar


Baš se iskreno obradujem svaki put kad na mobitelu, nakon srdačnog pozdrava, začujem poznato »pa dobro Željko, jebemu, pa što ćemo mi, pa što će bit od tog našeg jadnoga Gorskog kotara...« A poznati glas, koji me već više od desetljeća pozdravlja nekom od inačica zapravo identičnog sadržaja pripada Milanu Tumari, zanesenjaku od cijelih osam životnih decenija, koji je baš prošli tjedan za zasluge ponajprije u skijaškom sportu, ali također i gospodarstvu, osobito turizmu, primio nagradu Primorsko-goranske županije za životno djelo, na lijepoj svečanosti obilježavanja dvadesete obljetnice utemeljenja Županije. Na toj baš rijetko suvisloj i usudio bih se reči neformalnoj priredbi, priređenoj baš po mjeri obnašatelja dužnosti župana dr. Vidoja Vujića, ipak mi je od svega najupečatljiviji bio zahvalni govor drugog dobitnika glavne županijske nagrade dr. Milivoja Čopa. koji je, sa svoje 92 na plećima, mlađahnom Milanu Tumari poželio da se još s većim žarom prihvati posla, a da će i on osobno još porješavati neke stvari koje je isplanirao i koje ne misli ostaviti nedovršenima; bez svake sumnje pravi spektakl mara i iskonski zdrave želje za životom.
    A upravo Milan Tumara, kojeg osobno iznimno poštujem i zbog karakterne odlike da usprkos osebujnom gospodarskom i društvenom »backgroundu« može kao rijetko tko saslušati i uvažiti tuđe mišljenje, ako je i sasvim kontradiktorno njegovom, priredio je prošli mjesec u Rijeci okrugli stol posvećen budućnosti Gorskog kotara, na temu »Razvoj Gorskog kotara - Europska unija - šansa za Gorski kotar«, na kojem je kao uvodničar uz ostalo upozorio i na cijeli niz eklatantnih, a tužnih nelogičnosti, kakve su valjda svojstvene malo kome do li nama Goranima. Između ostalog naveo je kako je u Gorskom kotaru davne 1965. proizvedeno 335.000 skija, ili gotovo dvostruko više no u sada svjetski uglednom Elanu, u kojem je trenutačna proizvodnja dosegla gotovo milijun, a naša je, naravno, posve nestala, izumrla. Gorski kotar 1933. imao je dvije skijaške skakaonice, Slovenija jednu, danas Gorski kotar nema naravno nijednu, a Slovenija ima 104; prije pola stoljeća posebnim je vlakom na Petehovac vikendima pristizalo na stotine Riječana, danas nažalost rijetko tko stigne i osobnim autom; 1986. u Gorskom kotaru je ostvareno 126.000 noćenja, a 2012. samo 78.000, što neki ipak vjerojatno čitaju ili promiču kao čak. Također, Tumara je ukazao i na vjerojatno najcrnje goranske brojke: gubitak čak 40 posto stanovništva u samo pola stoljeća i više no prepolovljavanje broja radnih mjesta u samo tri desetljeća. A na zajedničkoj kavi samo nekoliko dana ranije razgovarali smo i o desetkovanju broja stoke, zapuštenim oranicama, šikarama koje »jedu« rubne dijelove goranskih naselja, a u mnogim napuštenim selima pojele su sve...
    Ipak, za razliku od moje, Tumarina goranska poslovična čaša je više nego polupuna, moja je pak još i značajno više no poluprazna, on vjeruje da se priređivanjem zimske Univerzijade, korištenjem europskog novca, u Gorskom kotaru može otvoriti na stotine radnih mjesta, ja vjerujem da je bilo kakav razvoj Gorskog kotara moguć jedino suštinskom promjenom stanja svijesti preostalih goranskih ljudi, kapilarno, mnoštvom pojedinačnih napora, jer sam uvjeren da kad bi se i otvorila radna mjesta kojima sportska priredba može rezultirati da ih tužna hrvatska stvarnost nipošto ne bi mogla održavati, jer trenutačno i još će dugo i Goranima i drugim Hrvatima i hrvatskim građanima trebati puno više kruh do li igre. Uostalom, tko će ulagati u Gorski kotar i o njemu voditi brigu sad, kad nikad prije nije suštinski nitko, osim naravno deklarativno, kad se već godinama i svakim danom više čini da baš sve neodoljivo ide u Špičkovinu Materinu, kad se premijer ove zemlje javno izruguje provinciji, zaboravljajući valjda da »svi veliki ljudi kao i sve velike rijeke dolaze iz provincije«, a slučajno baš iz naše provincije dolazi najveća hrvatska rijeka, kad kao prononsirani ljevičar i liberal, koji se k tomu voli hvaliti svojim diplomatskim pedigreom, desničarskom retorikom, kontraproduktivno ponajprije sebi, podgrijava strasti koje bi trebao hladiti, i na tome gubi katastrofalno preplaćene i još i lošije posjećene izbore, strasti koje su Hrvatskoj donijele i previše zla, strasti radi kojih bi se mladi bogoslovi iz manastira i mladi SDP-ovci i mladi HDZ-ovci najradije »pomarali« po principu seksa najbližeg čovjekovog srodnika, bonobo čimpanze, svatko sa svakim, na sve načine, često i nadasve strastveno, a ne samo parcijalno. Joj kako bih samo volio da je dragi Milan Tumara u pravu, da se Gorski kotar može pokrenuti kapitalnim ulaganjima i da vrijeme mjereno u samo godinama demantira »do kosti« moje crne slutnje i da, kako se čulo na tribini koju je nedavno priredio, nikad više u novinama ne piše da su Gorani inertni, neambiozni i čak lijeni, jer su naravno iznimno ambiciozni, brzi kao struja i strašno radišni.


http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A285C2863285C2863285A28582859285B28632893289328632863285E285E2858285A285E285828632863286328592863X (http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A285C2863285C2863285A28582859285B28632893289328632863285E285E2858285A285E285828632863286328592863X)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lado- Gorski Kotar, 07:34

Lado- Gorski Kotar (http://www.youtube.com/watch?v=E98-voX4qWg#ws)
Naslov: Odg: Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)
Autor: kuntakinte - Svibanj 13, 2013, 11:23:51 poslijepodne
Premijer Milanović sutra u Velikoj Gorici
http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/6659/premijer-milanovic-sutra-u-velikoj-gorici.aspx (http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/6659/premijer-milanovic-sutra-u-velikoj-gorici.aspx)

No1 dej after tudej in Turopolis.
Ne ga v Vukovine... Iduča šansa je o Velike meše.