Autor Tema: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav  (Posjeta: 26970 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #45 : Prosinac 19, 2013, 08:09:04 prijepodne »
Znam da se mnogima to neće svidjeti, osobno sam iskusio i znam, da se oduvijek to nije nikome sviđalo u bivšoj Jugi, osim nama Hrvatima, ali mislim da je to namjerna stigmatizacija Hrvata.
Kao narod , imamo svoju karmu koje postajemo vrlo rano svjesni, ali također imamo mnogo lijepih i prigodnih povijesnih vrednota koje nas vrlo dobro određuju. Ovime podržavam niže napisani post od Ljudevita ( da se ne ponavljam).
Mala smo zemlja, prekrasna za sve oko nas, svi su oduvijek rado haračili i otimali se za taj mali raj koji imamo(ne znam do kada?) jer su ga ovi počeli rastakati.
Ma , da ne duljim , ovo je samo još jedna zgodna "osveta" za "neposlušne " Hrvate.
 Ali naši ih sportski velikani , ( a ne samo oni ) svako malo podsjećaju tko smo mi ! Jer kad se pjeva ..." spremte se spremte četnici...... tada je to "narodna pjesma"......... no nek se slože srca bratska, živjela Hrvatska!!!!!!!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #46 : Prosinac 19, 2013, 01:07:04 poslijepodne »
Mlačanin, fakat si prolupal sa svojim "spremte se spremte ..."  ideš iz krajnosti u krajnost. Probaj malo razmisliti da ima li hrvata kojima je pun kufer i onih s petokrakom i onih s bradama,a bome i onih koji su za dom spremni, a isto tako pun mi je kufer i onim očenašeka koji popima ljube pete. Hrvat sam i ne sramim se toga, ali nisam poplavil po prsima od hrvatstva kao neki (veliki rvati)
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #47 : Prosinac 19, 2013, 08:49:21 poslijepodne »
Indigo
Protu-plavopisna indig(n)acija za protu


eS(De)perantski otađbinašek (od otacbinašek) teri lubi protam pete, ter pet(okrak)e crlene:
Citat:
Pun mi je kufer i onih očenašeka koji popima ljube pete.
Nisam poplavil po prsima od hrvatstva kao neki.

Protu(črlen-beli-)plavi prsobran iliti srbobran (b=v), srbo.vran ...
 
Koka roda pozobati (nit pozabiti) neće.
(Vrana vrane oči ne kopa.)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Čika Jova srp(i čekič)SKOJ omladini kokodače: Daću  Šimuniću lekciju iz istorije
http://www.dobojcaffe.com/magazin/sport/5944-hrvatski-ministar-imuniu-dau-ti-lekciju-iz-istorije-ta-znai-za-dom-spremni.html


Citat:
(Baštovanstvo » Dekorativno baštovanstvo » Baštensko cveće)
Kokarda iliti gaillardia grandiflora je višegodišnja cvetnica koja je poreklom sa područja Severne Amerike i pripada porodici Asteraceae
http://www.bastovanstvo.rs/index.php?topic=692.0

Raca plava po Drave - FA Turopolje, 02:59

Raca plava po Drave - FA Turopolje
« Zadnja izmjena: Prosinac 19, 2013, 09:11:37 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #48 : Prosinac 19, 2013, 09:06:07 poslijepodne »
Bitka pri Siegheiltu

Zgledi da je semu kriv Tur(opol)ec, Buševčan Francek Črnkov, po čijem zapisem je napravlen libreto za Zajčovu operu Mikula Šubič Zrinski (“Za dom, za dom sad u boj!”).
On je bitku pri Sigetu opisal i na nemačkomu, pod naslovom Schlacht bei Siegheilt, ke je, vidimo, des dopelalo do zabune, zablude, da je “Za dom (spremni)” pandan Hitlerovomu pozdravlejnu “Sieg Heil
**.

Var(var)ijacija na (ana)temu:

V Črnkovomu nemačkomu prevodu sigetskoga boja piše i “Sig-et Heim“ (Siget dom), od čega je moglo dojti do zablude, zabune, poistovečivajna z “Sieg und Heil“ iliti “Sieg Heil“.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

U-BOJ il U BOJ?
Klapa Sv. Juraj HRM i orkestar HV- U boj, u boj, 03:12

Klapa Sv. Juraj HRM i orkestar HV- U boj, u boj
« Zadnja izmjena: Prosinac 19, 2013, 09:18:23 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #49 : Svibanj 15, 2014, 08:37:27 poslijepodne »
Kazna je potvrđena, a to je dobra vijest za Hrvatsku

DAVOR BUTKOVIĆ O JOSIPU ŠIMUNIĆU
(...)
"Za dom spremni, bez obzira na prošlost te parole, danas je isključivo gadan simbol jednog od najgorih europskih režima tijekom Drugog svjetskog rata. Svatko tko je bio spreman uzeti mikrofon i pred tisućama navijača vikati Za dom spremni zaslužio je da više nikada ne igra za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, bilo da se radilo o Joeu Šimuniću, ili o Luki Modriću, ili o Niki Kranjčaru.

Zato što je vičući Za dom spremni - premda, naravno, nije imao takvu namjeru - Joe Šimunić opako osramotio baš Republiku Hrvatsku. Valjda će to Šimunić ovih dana razumjeti."


Čitajući naslov prvo sam se iznenadio ako ne i malo naljutio na tog Butkovića jer mi to zvuči kao zloba. No kad sam pročitao cijeli članak mogu reći da se zapravo i slažem. Lijepo je to objasnio, da bi čak i prosječan Hrvat to mogao (i trebao) shvatiti. Možda se ne slažem baš i o visini kazne, jer lekciju bi mi i sa 2, 3 ili 4 tekme naučili, jer 10 je po mojem ipak preveć. No u suštini sad je puno nas Hrvata bilo natjerano da malo više promisli o toj problematici, i nadam se da je bar nekome došlo iz riti u glavu da sa tim usklikom nema zajebancije.

Osim toga interesantno je i da se na jednoj anketi 58,67% ljudi slaže sa tom presudom Šimuniću. Očito da većina vrlo kritički gleda na to. Ipak još ima svjetla na kraju tunela.

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #50 : Svibanj 16, 2014, 12:36:08 prijepodne »
Večernak ob zorju (Obzor), 12. travna 2014.

Tjedno inventuropole (Tjedna inventura)
Milan Ivkošić

Definirajmo se prema komunističkom i ustaškom režimu i precizirajmo što je kažnjivo, a što nije

          Držim da niti jedan pozitivan izričaj i o jednom i o drugom režimu ne bi trebao biti sankcioniran ako nije izravni poziv na zločin.
          Milovan Đilas je o (jugoslavenskom) komunizmu rekao: „Kad se otkrije istina o komunizmu, bit će strašnija od otkrića koncentracionih logora.“
          Ako predsjednik države sriče hvalospjeve kapi pod kojom su ta zla činjena, ako se zločinac Tito bez ikakvih posljedica slavi i veliča, zašto bi bilo kakve posljedice trebao snositi nogometaš Šimunić koji je, skupa s publikom, jednim pozdravom proslavio pobjedu hrvatske reprezentacije, pozdravom koji jest bio ustaški, ali je nevin i plemenit po značenju riječi koje u sebi sadrži. A može biti nevin i plemenit i po oduševljenju koje je uspostavom NDH obuzelo mnoge Hrvate, zacijelo ne zato što su dobili priliku da prave zločine nad Srbima, Židovima i drugima, nego zato što su bili spremni za svoj dom, za svoju državu.Ponedjeljak, 7. travnja

Nije mi jasno zašto Josip Šimunić i njegovi odvjetnici nastoje dokazati da Šimunićev uzvik s travnjaka „Za dom!“ poslije utakmice s Islandom u Zagrebu, na koji je publika uzvraćala „Spremni!“ nije ustaški. Jest, ustaški je, nikad Hrvati u povijesti, osim u NDH, nisu imali pozdrav „Za dom spremni!“. Ali, ali… Kao što reče dr. Franjo Tuđman, NDH nije bila samo kvislinška tvorevina, nego i izraz težnje hrvatskog naroda za svojom državom. Ideja o neovisnoj i samostalnoj Hrvatskoj nedužna je i legitimna. Povjesničar Kazimir Katalinić precizno je dokazao da NDH nisu stvorili i proglasili ni Talijani ni Nijemci, nego isključivo Hrvati. Mnogi ustaški vojnici nisu išli braniti svoju državu s namjerom da kolju i istrebljuju nehrvatske narode. Kao oporbenjak sadašnji premijer Zoran Milanović u jednom je intervjuu u ljeto 2007. O odlasku u ustaše rekao: „Za ubojice nemam razumijevanje ni u kojem režimu. A za one koji su bili mobilizirani, ucijenjeni, poneseni, ili su vjerovali u nešto što nisu mogli u potpunosti sagledati, imam razumijevanje.“ Ta se izjava bitno ne razlikuje od prije citirane Tuđmanove. U knjizi eseja „Pisanje ili nostalgija“ pisac Mirko Kovač piše kako mu je jednom prilikom Milovan Đilas o (jugoslavenskom) komunizmu rekao: „Kad se otkrije istina o komunizmu, bit će strašnija od otkrića koncentracionih logora.“ To ne znači da su svi partizani i komunisti bili sudionici toga zla. Ako predsjednik države sriče hvalospjeve kapi pod kojom su ta zla činjena, ako imena ulica, škola i trgova još nose Titovo ime, ako se taj zločinac bez ikakvih posljedica slavi i veliča, zašto bi bilo kakve posljedice trebao snositi nogometaš Šimunić koji je, skupa s publikom, jednim pozdravom proslavio pobjedu hrvatske reprezentacije, pozdravom koji jest bio ustaški, ali je nevin i plemenit po značenju riječi koje u sebi sadrži. A može biti nevin i plemenit i po oduševljenju koje je uspostavom NDH obuzelo mnoge Hrvate, zacijelo ne zato što su dobili priliku da prave zločine nad Srbima, Židovima i drugima, nego zato što su bili spremni za svoj dom, za svoju državu. Možda ono što rade Šimunić i njegovi odvjetnici može biti djelotvorno, možda će FIFA doista suspendirati odluku o kazni i možda će taj vrsni nogometaš ići u Brazil, ali je njegov „ispad“, koliko god sam ga u početku i sam osuđivao, a i danas ga smatram vrlo štetnim, prilika da se napokon u hrvatskom društvu i  u zakonu i u kriterijima javnoga komuniciranja definira uravnotežen odnos prema komunističkom i ustaškom režimu, što preciznije odredi što je kažnjivo, a što nije. Osobno držim da niti jedan pozitivan izričaj i o jednom i o drugom režimu ne bi trebao biti sankcioniran ako nije izravni poziv na zločin, jer ni zakon, ni sud, ni odvjetnici, ni druge institucije nikad ne mogu posve proniknuti u sentimente iz sjećanja na prošlost.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/definirajmo-se-prema-komunistickom-i-ustaskom-rezimu-i-precizirajmo-sto-je-kaznjivo-a-sto-nije-932480

Citat:
Venec Matice hrvatske, br. 404 - 10. rujna 2009.
KOMUNIZAM I NOVIJA HRVATSKA HISTORIOGRAFIJA

Nekažnjivost povijesne prijevare

U našoj historiografiji još prevladava slika o Drugom svjetskom ratu koju su stvorili podobni povjesničari – NOB i antifašizam idealizirani su bez ikakvih sumnji.

http://www.forumgorica.com/povijest/pre-70-let-10-travna-1941-leta-proglasena-je-nezavisna-drzava-hrvatska/msg54308/#msg54308

Citat:
Mali repetitorij vuz 15. svibna, prazni(k) dan(a po)bede v Hrvatske

AVNOJBE
Dojče vita na sla(n)venskomu jugu - U komUništičkoj (PR)AVNOJ državi …

* * * * * * * * *

FOJBE
Tirajne Taljanov z Istre posle 2. svetskoga rata

* * * * * * * * *

Grk borba
Grklanski (i tito)grđanski rat iliti voJNA (1944.) 1946. – 1949.

* * * * * * * * *

Huda jama - črleni hudiči
Vuredu za skrivajne komunističkih zločina znova se nasmešilo opirajne.
Ko je ujamio, je ujamio...
(do je vjamil, je vjamil)
Ko je hudo-jamio, je hudo-jamio...


http://www.forumgorica.com/povijest/do-je-veksi-blazenik-broz-ili-pavelic/msg54541/?topicseen#msg54541
« Zadnja izmjena: Svibanj 16, 2014, 01:04:26 prijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #51 : Svibanj 16, 2014, 08:30:42 poslijepodne »
Osobno držim da niti jedan pozitivan izričaj i o jednom i o drugom režimu ne bi trebao biti sankcioniran ako nije izravni poziv na zločin, jer ni zakon, ni sud, ni odvjetnici, ni druge institucije nikad ne mogu posve proniknuti u sentimente iz sjećanja na prošlost.

Taj lik se pravi bedast. Ili je bedast.

To je isto ko da i ja velim da zakaj ne bi smel reći u Njemačkoj "heil Hitler" jer time nikoga izravno ne pozivam na zločin.

Budalaština. Kao da je sve drugo nevažno osim jel koga izravno pozivam na zločin. Taj ko da ne vidi niš dalje od nosa. Intelektualno slijep do boli.

A to " jer ni zakon, ni sud, ni odvjetnici, ni druge institucije nikad ne mogu posve proniknuti u sentimente iz sjećanja na prošlost." je još veća glupost, jer ak neko gaji i pozitivne sentimente uz primjerice "heil Hitler" to i dalje ne znači da je to u redu. Same gluposti.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #52 : Svibanj 17, 2014, 03:00:05 poslijepodne »
Tvoj je problem što prodaješ spiku i vjeruješ da je "za dom spremni" ista stvar kao i "heil Hitler"...

Hrvatski tradicionalni pozdrav "za dom spremni" je stariji pozdrav od zločinačkog režima koji ga je koristi (zloupotrijebio), tako da se ne može poistovjećivati sa pozdravom izmišljenim u to vrijeme i u svrhu i službu određenog režima i osobe. No poslijeratna komunistička retorika je činila sve i indoktrinirala da bi se bilo kakav dio hrvatske tradicije automatski izjednačio sa zločinom, čak i na najmanjim stvariima stvarao dojam kako je hrvatski narod zločinački i kako nema i ne smije imati državnost. Naravno, ne treba reći da je kuhinja takvih ideja bila ona koja je upravo sama podjarmljivala narode u Jugoslaviji pod svoje velikosrpske ideje i u cilju opraštanja i relativiziranja srpskih zločina.

Vjerovati danas u genocidnost hrvatskog naroda i da je jedna običan pozdrav znak takvih idiotskih razmišljanja je ponajprije dokaz nezrelosti i indoktriniranosti onoga tko puši takve priče.

Heil Hitler je izmišljen tog trenutka dok je Hitler bio na vlasti u cilju veličanja kulta ličnosti Adolfa Hitlera, nije nikada bio odraz ičega tradicionalnog ili povijesnog u njemačkom narodu (čak i dok je to bio službeni pozdrav, bio je samo za njemačku vojsku i državne službenike, čak ni tada velika većina Nijemaca nije nikada izrekla taj pozdrav - ako nije bila primorana na to - ili se tako pozdravljala!). Za razliku od toga, "za dom spfremni" je pozdrav sa tradicijom, nije vezan uz ideologiju ili osobe, stariji je puno do onih uz koje se danas silom veže, tako da je prozivanje zbog toga jednako glupo kao i prozivati Nijemce zašto su imali marku za naziv svojeg novca, kada je marka postojala i u vrijeme Hitlera... no marku nije izmislio Hitler, ima svoju povijesnu utemeljenost (kao i hrvatska kuna), starija je od Hitlera, i bilo bi glupo poistovjećivati njemačku marku sa Hitlerom - bapš kao što je glupo poistovjećivati "za dom spremni" sa ustašama.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #53 : Svibanj 18, 2014, 10:51:45 prijepodne »
... kako pišeš, po toj logici, tebi je blesavo i to kako netko može "svastiku" zabranjivati jer ona je crtana i korištena davno prije Hitlera i nacional-socijalista, a to, što su je oni koristili samo kao svoj "logo" to nema veze ... ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #54 : Svibanj 18, 2014, 12:44:38 poslijepodne »
Tvoj je problem što prodaješ spiku i vjeruješ da je "za dom spremni" ista stvar kao i "heil Hitler"...
To nije moj problem jer je to istina. Tvoj je problem da se držiš nekih argumentacija ko pijan plota i da ih nisi u stanju preispitat. To bi ja nazvao rezistencija na nova saznanja, pa čak i selektivno razmišljanje. Tvoj je problem da ti ne shvaćaš da uopće nije bitno da li je "heil Hitler" postajalo prije Hitlerovog doba ili nije. Bitno je kakvog ono danas ima značenja, kaj ono danas predstavlja i kaj ono danas ljudima predstavlja i na kaj ih navodi. Danas, a ne prije ili nekada.

Činjenica ja da se "za dom spremni" koristilo kod ustaša i to reprezentativno, i ta činjenica je jednom zauvijek taj pozdrav zagadila. Kaj je bilo prije - bilo je. Tu bi se moglo argumentirati isto kao i sa kukastim križem. Taj znak se skoro više nigdje nemre "normalno" koristiti bez sugestije na Hitlera, bez da nema značenja fašizma i podržavanja Hitlera i njegovog načina razmišljanja. Jedino u tom nekom izvornom kontekstu, koji nema i ne smije imati dodirnih točaka sa Hitlerom, jedino u tom kontekstu se to smije koristiti. Tako se i "za dom spremni" smije koristiti kada se opisuje povijest i događanja u povijesti. No kada se danas na stadionu viče "za dom spremni" onda to može imati samo jedno značenje, koje je nedvosmisleno. A svi ovi koji viču taj poklik neka se prije upoznaju sa tim i prestanu živjeti u doba prije ustaša, jer je to doba prošlo.

Ne velim da ovi kaj viču "za dom spremni" loše misle i loše žele, ali to nije ni bitno u tom trenutku. Bitno je kakvu poruku oni šalju svim drugima koji ih slušaju, a ne čuju ih samo oni kaj su u glavama još u doba prije ustaša. Čuje ih u biti cijeli svijet, a svijet zna za ustaše i zna kaj je taj polkik značio i kakva su se nedjela činila sa tim i u ime tog poklika.

Tak da se čovjek nemre praviti da niš ne kuži i glumiti da to ima samo jedno značenje. Jer nema. Puno je bitno ono zadnje značenje koje ostaje cijelom svijetu u svijesti, i koju to poruku stvara. Zato - nemojmo se praviti glupi, ili biti glupi, i tumačiti sve samo onak kak nama paše, samo da bi mogli delati ono kaj bi mi šteli. To je vrlo ograničeno i nadasve bedasto. I to se nemre akceptirati.

A ti ga dalje tupi i tupi u istom smjeru, ali da to svoje argumentiranje ponoviš još i 1000 puta to ne bu promijenilo da ti je ta argumentacija bezveze. Čim prije to shvatiš tim prije buš se mogel otvoriti za nove spoznaje. Dok to ne shvatiš rezistentan si na razmišljanja tipa kakvu poruku ostavljaš i da li ti je to cilj i namjera.Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #55 : Svibanj 18, 2014, 06:36:04 poslijepodne »
Tvoj je problem što prodaješ spiku i vjeruješ da je "za dom spremni" ista stvar kao i "heil Hitler"...
Ne velim da ovi kaj viču "za dom spremni" loše misle i loše žele, ali to nije ni bitno u tom trenutku. Bitno je kakvu poruku oni šalju svim drugima koji ih slušaju, a ne čuju ih samo oni kaj su u glavama još u doba prije ustaša. Čuje ih u biti cijeli svijet, a svijet zna za ustaše i zna kaj je taj polkik značio i kakva su se nedjela činila sa tim i u ime tog poklika.

Tak da se čovjek nemre praviti da niš ne kuži i glumiti da to ima samo jedno značenje. Jer nema. Puno je bitno ono zadnje značenje koje ostaje cijelom svijetu u svijesti, i koju to poruku stvara. Zato - nemojmo se praviti glupi, ili biti glupi, i tumačiti sve samo onak kak nama paše, samo da bi mogli delati ono kaj bi mi šteli. To je vrlo ograničeno i nadasve bedasto. I to se nemre akceptirati.

A ti ga dalje tupi i tupi u istom smjeru, ali da to svoje argumentiranje ponoviš još i 1000 puta to ne bu promijenilo da ti je ta argumentacija bezveze. Čim prije to shvatiš tim prije buš se mogel otvoriti za nove spoznaje. Dok to ne shvatiš rezistentan si na razmišljanja tipa kakvu poruku ostavljaš i da li ti je to cilj i namjera.O tome koliko cijeli svijet drži do pravde i pravednosti, mogli smo se uvjeriti u ne tako dalekoj bdučnosti. Opet se napadalo Hrvate u njihovim prirodnim i kakvim god hoćeš granicama. Masakriralo se žene, djecu starce, sve do čega se stiglo sa povikom " Oj Šešelju šalju nam salate , bit će mesa klat čemo Hrvate....."
Svijet je pokazao koliko mu je stalo do istine i pravde!!!!!!!!!!!!
 Za nagradu i dalje se navaljuje na Hrvatsku i Hrvate, i dalje se želi zatrti svaki spomen tog imena i naroda. A kaj se ti praviš naivan i glumiš nekaj drugo , zajedno sa svima koji misle kao i ti to je podlo.
Hrvatski narod i danas pati za svojim sinovima koje su Četnici, Četnici,  u 20 stolječu ubili i mučili. I kaj? Nikome ništa !

To je tvoj moderan svijet kojeg pokušavaš predstaviti.??? U ime kojega pokušavaš nekaj kaj nikak ne razmem. Jedino kaj vidim je , pokušaj nametanja krivice koje nema. Jer Hrvati se trebaju stigmatizirati ,jučer , danas, sutra i u svim vremenima. To nam se porućuju svakodnevno, pa sad i preko toga kakve će dresove nositi naša reprezentacija.
Ali ti si za to slijep. Jadno.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #56 : Svibanj 18, 2014, 08:30:37 poslijepodne »
Svijet je pokazao koliko mu je stalo do istine i pravde!!!!!!!!!!!!
Svijet? Cijeli svijet? Opet pričaš pizdarije. A jesi i ti dio tog cijelog svijeta? A di si ti onda bil kad se u Ruandi događal genocid? Kaj si ti osobno delal protiv toga?
Citat:
Za nagradu i dalje se navaljuje na Hrvatsku i Hrvate, i dalje se želi zatrti svaki spomen tog imena i naroda.
Svaki spomen? A kaj je neko i protiv spomenika Bana Jelačića? Ili je za tebe usklik "za dom spremni" Hrvatski narodni spomen? Sad sve više toneš u glupostima i pizdarijama.
Citat:
A kaj se ti praviš naivan i glumiš nekaj drugo , zajedno sa svima koji misle kao i ti to je podlo.
Hrvatski narod i danas pati za svojim sinovima koje su Četnici, Četnici,  u 20 stolječu ubili i mučili. I kaj? Nikome ništa !
I zato bi ti da svi vičemo "za dom spremni" i i nosimo "U" na majcama? Pa ti si puko.
Citat:
To je tvoj moderan svijet kojeg pokušavaš predstaviti.??? U ime kojega pokušavaš nekaj kaj nikak ne razmem. Jedino kaj vidim je , pokušaj nametanja krivice koje nema.
A tako, nema? Ustaše nisu krivi za nikakva masovna ubojstva? To su se vjerojatno svi ti srbi, židovi i hrvati sami ubili? Sve samouboljice?
Citat:
Ali ti si za to slijep. Jadno.
A ti melješ takve pizdarije da mi je muka.

Nego, reci, jel si i ti bil sa Baldasarom pri "otkrivanju spomenika IX. bojni HOS-a „Rafael vitez Boban“, jedinici iz zadnjega rata koja nosi naziv po čuvenome ustaškom vojskovođi, ratnome zločincu, zapovjedniku zloglasne Crne legije"?


Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #57 : Svibanj 18, 2014, 09:22:45 poslijepodne »
Melješ bez veze i bez pameti. I to samo ono kaj tebi odgovara. Slijep i gluh za sve. Kaj si ti ućinil za Ruandu? Kaj si općenito ti ućinil za bilo kaj i koga oko sebe, osim kaj natucaš kak ti se sviđa.


Prigovaraš svemu i svakome kao da si naj pametniji na svijetu i samo tvoja istina je prava. Uzmi malo knjige pa čitaj, sve po redu možda nekaj i naučiš.
Gubitak vremena.


Ti se od Ustaše ne možeš nikako odvojiti. Za mane je to vrijem uvijek bilo nedostižno, jer se rodio nisam. Ali vidim da si ti sve vremena osoba Čestitke!!! Samo nisi za Hrvate!!!


Ajd bok.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #58 : Svibanj 19, 2014, 02:13:12 poslijepodne »
... kako pišeš, po toj logici, tebi je blesavo i to kako netko može "svastiku" zabranjivati jer ona je crtana i korištena davno prije Hitlera i nacional-socijalista, a to, što su je oni koristili samo kao svoj "logo" to nema veze ... ?

Danas, a ne prije ili nekada.

Tako je, svastika je stari hinduistički simbol, i slobodno ga se koristi u hinduizmu i svugdje po svijetu, no naravno - bitna je i kontekst i tko ga koristi...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: "Za Dom Spremni" je stari hrvatski pozdrav
« Odgovori #59 : Svibanj 19, 2014, 05:45:24 poslijepodne »
Nazi Cab Driver Defends Wearing Swastika Armband

... lud, zbunjen ... ???

Nažalost, ima takvih i u "našem sokaku"

« Zadnja izmjena: Svibanj 19, 2014, 05:47:54 poslijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.