Svakidašnje teme > Sport

19. MALONOGOMETNA LIGA VUKOMERIČKE GORIC 2022. – MNLVG 19.

<< < (2/9) > >>

kuntakinte:
Generalka na FAP-u
 Veliju, moramo iti na morje da bi počrneli. Dok sem ja bil još mlat i zelen, tu negde koncem maja ili početkom lipna meseca, da je kuruza bila tu negde do kolena, kak i još nektere stvari, idemo reči, repa. Familija se našla na polu, motike su se sklepale dan prije (da se nebi stupele ak su prerano sklepane), jelo i pijača se dela pod drevo ili v živicu da ni na suncu, družina se slekla, ne baš do gola (nisu oni bili negda moderni kak ovi sat, kaj paraderaju za prava) i vudri ga Blaš. Si počrneli kak Kunta bez kinte i Šaka bez zulufa. Stare babe se nisu slačile nek su delale v črnine. To ti je pokora! Kak i da je negda pokojni Ivek Fajferov na kolene z Koč išel Nabistru. Kaj je bilo deklam manuti frtal table špeka (sopun, lebivoga kak da bi se konec preje lovil na mast), luk velik kak jabuka, pol štruce kruva i frtal protve gibance z orejov. Kakva dijeta, kakva masaža mozga, kakvi napadi z novin na čoveka?
 Mamič si je Palčiča fundal dok je na malomu fergusonu pumpal kumplunk i gas da proba pretirati onu zasumporenu juvu kaj v rezervar vleva. Nikak ni mogel z takovum po život opasnum ozledum zaigrati utakmicu života i ruski rulet z zdravjem. Moral se Joža Sečen vrnuti z penzije da stane na gol i spasi kaj se spasiti da jel... OFK Kupa se kvalitetno od* na maturalno v Gorne Levo Neobedišče. I tak, jednak kvalitetno, s* par ekipe jel su nijovi poletarci zaglavili v Kupinem "Trajvanu zvanomu čežnja". V Levem Gornem Neobedišču. Mac se vrnul z lajnskoga bolovanja, Danč je vupiral kak na momačke večeri pri striptizete, Belomu je skoro zakipelo ono žuto v vuvu kak je gusto zalazil v iberturažu ali ni išlo niti pod "r" jel je Tona zaprl lesu na golu i porešaval se konkurencije. Otkat se Fiček počel javno baviti z pikadom, po šumami i gorami, više ga opče ne interesera stateranje v kuruze, odnosno, golu. nek pomalo, kak lipicanec, od gola do gola, ak pogodiš dobro, ak fulaš pak dobro. A da braniš saki se * v mreže piše na tvoje ime. Bil krif ili praf. Niti horde internacionalcov, z Gornega Ruševca, nisu uspele napraviti nekaj ili popraviti dojam. Deda Mrki, precednik najjakše udruge v ovem talu svemira, a usudil bi se reči, poznavajuči nega, i onoga kaj je to povedal, a i šire, vanjskoga ruba galaksije i zvezde iza horizonta, je bil zapet kak utoka, v radnem odelu nogometnoga tipa, da se teleportera na teren. Jedino kaj ga je sprečavalo je bil Kumek kaj je pijaču nosil. Nemreš na pol runde pobeči. Runda se runda dok se ne zrunda. Ali Mrki je postal redovit; odkad je bil potres,.. redovito igra na Lučelnice. Skoro sako leto. Da je videl kam struja nosi vodu, vidno iznerveran z situvacijum na terenu, z Sporckemi spod ruke, kum Medo je skoro oblekel kupače i skočil na teren. Samo ga je letargija pravovremeno sprečila v tem više nek očitem naumu.
 I kaj sat!? I kaj sat!? Kak nemre!? Am piše v Prepozicijami da more. I kak sat nemre!? To su pitajna kaj su mučila Badel još od momenta da je Šika pitala da zakaj ni 3:1 nek 2:1? Kak nebi moglo biti 3:1 jel je lopta prešla crtu, nek je 2:1. I si su to videli! Pitaj koga got očeš! I zakaj ni 3:1 nek je 2:1!? Onda se situvacija malo smirila da bi mogla početi utakmica, ali ne preveč, da se suci nebi opustili. Kak je to negda rekel jen "gostujući" sudec, "ja ti ovo nebi sudil za nikakove penezi! Badel napada konstantno, jako i inventivno. Kaj je jako bitno napomenuti v ove faze utakmice a most i ima i klučni i presudni utecaj na tok utakmice jeeee... da je Marijo premenil frizuru tak da ima slobodne ruke i ne mora se stalno popravlati. Kak su Badelovi Manekeni napadali tak su se brojčano potkapaciterani Robijaši branili; konstantno, jako i inventivno. I zabili jen gol, za poštenje dosta. Oni bi napadali i dale ali je je malo * brojčana potkapaciteranost. Igrali bi oni i bunker  ali je je malo * brojčana potkapaciteranost. Vglavnem, * su prešli.
 Žuti je na Šilakovine na sastanku fikseral Špaju z obadva oka. Samo su najtrezniji, najpažliveji i najbliži mogli videti da se Špaje spod friške flizure omeknul grašek znoja, predroncal se prek bore na čelu, napravil slalom zmed obrvi, prešel celi nos po hrbtu i onda kapnul na santu leda v češe cole na stolu. Veli Žuti, pojeli vas bumo. Od vas ne ostala ni salveta prepiknuta z čačkalicum. Rekel je Špajki, ma, popil buš šore, još tu na parkelrališču, naj mlatiti bedastoče da piješ. Žuti je tak prestrelil z pogledom Špaju a Špajo tak splašil Žutoga da na kraju od utakmice ni bilo niš. Zutra, ob tre, do žif, do mrtef.
 Ono, za anale. Za anale. Neznam da se zajdni put skupilo tulko Limunplave i da su komu natukli čuču z takvum golrazlikum. Sat su pak svoj čas mirni. Turboveterani platinastoga sjaja z neon efektom nisu skoristili priliku da v komforzone pozitivnoga rezultata spucaju svoje minute participacije v svekolike za*ancije. Tigriči... Probali su. Odrešena je kesa, kupilo se dosta toga, nekteri su dobro pazarili, nekteri su videli kak lopta zgleda, rezultat odražava financijske mogučnosti v kalifatu, recesija, secesija, inflacija, deflacija, defloracija, kriptovalute i forexi. O haremu neču `oče trošiti struju...
 Glumci su se skupili v više nek solidnem broju v klasične postave z 3-4 izbornike, pojačanem stručnem i tehničkem stožerom i par igračov, na jednem od nijove 24 najdraže terenov. Neverovatno ali istinito Ujedinjena ekipa Gornega Gladofca, hibrid Gornega Ruševca i Gladovca, of put ni imala brojčanu problematiku. A i kvalitetno se kupovalo. Neznam kulko je drvi otišlo z Burdela na Gorni Ruševec na ime golmana ali saki se meter splatil, na ove utakmice. Makar ga do kraja preluknali kak cedilku, sito ili rešeto. Ova se računa, se drugo je luk i pražetina. Rekel je Medo, se sem zapisal, do got mi je napamet došel. Kaj 25? Obadve strane papera, v dva stupce. Čak i pradedu z Leve Štefankov! Valda je 6 bu došlo.
 Rekel je sponzor, ovo čekam od Velike Meše. Tu mi ni Grge, nega bi isto rado videl, ali kaj je tu je. Ono, lepa, žustra, drčna utakmica ali neznaš kaj bi napisal. Žac jedva da je kaj povedal, skoro kak riba, Kiki zabil ruke v žepe i broji jajca, niti glasa da bi pustil, Feljani v totalnem minusu, Grge ni niti pod "r", veliju da mu je bil brat, ako i je baš si nisu spodobni ili se ni dosta opustil, Messi je omanul, jedino su ovi z Ruševca malo nadigali atmosferu. Da su se grlili. Mislim, to je OK. Za Zagrep. Moram si zutra na Ruševec zeti riglu od lonca 40 litri, da mi čuva pleča.
 Pa, mislim, ono... Pol vure drčati za čistu nulu i jen bot... Pa, mislim, ono... Negda su nerešeni rezultati bili specijalitet Tigričef ali su se oni ostavili loše navike i sat živeju zdravem životom. Pomalo pušiju i tak to. Stari maček se pak mota oko stative neobrckoga gola. Lučelnica je uvela još nekakove nove igrače. Da si jeno leto pri vrhu drugo leto se nemreš braniti od potencijalne kandidatov za prvu postavu. I Ligu prvakov.

Najte kaj zameriti. Do se po istine pomogel.

kuntakinte:
2.kolo, 19.06.2022., Donji Hruševec, 15,00 sati
Pokupsko - Kravarsko 1:3
Gornja Opatija - Strezojevo 3:3
Kozjača - Pokupsko 2:0
Gladovec - Donji Hruševec 2:6
Opatija - Velika Buna 1:5
Kravarsko - Markuševec 2:0
Šiljakovina - Novo Brdo 2:1
Dubranec - Lučelnica 0:0

-

3.kolo, 25.06.2022., Gornja Opatija, 15,30 sati
Pokupsko - Gornja Opatija
Markuševec - Kozjača
Donji Hruševec - Opatija
Lučelnica - Gladovec
Strezojevo - Šiljakovina
Novo Brdo - Dubranec
Velika Buna - Kravarsko

kuntakinte:
Rakija u boje muzike za ples

Lepo mene govorila stara
odi sine za zubara
al je mene štala navek draža bila
nutre svijne, krave i kobila

 Ja sem odnavek mislil da VIS Max5 ima pevačicu. Do sat. Sat, most je premukla, most ju je do teleporteral na porodilski ili ono trejte.
 Tak se ja jeno leto žalim jenomu, jel, prijatelu, z prijatelske i susednem nam druge rvacke države, da nemrem najti orejov za rakiju. Veli, ma, ti turopolski oreji su ti za *. Da vidiš kakvi su od moje babe z Bosne. A, reko, dej onda če je tam je nek baba pošele'po pošte, ili ak se do k komu do*, 72 komade. Za prvu ruku. Da vidimo koji je to *... Ide vreme, prejde rok, od orejov ni kaj bi * našpranjil. Reko, rođo, de su ti bosanski oreji? Ma, veli, nisi ti mene dobro uvatio. Nisu ti to orasi od moje babe z Bosne nek od njezine tetke z Lekenika. Mene se mam prižgal barjak v krivemi farbami. De baš z Lekenika, BTJ!? Am se poveda da tam nigdo ni baš preveč točen. Da pregusto ritopike igraju. Ma, veli, nemaš frke, ni to baš z Lekenika nek z Lekeničke Polane. Ali nisu oreji baš od babine tetke nek od nezinoga sina. Istina, bili su do lani. Ali su na jesen pobegli z slivara f šumu. Kaj nebi bil problem da sin od babine tetke ni malo slep na levo oko a na desno nevidi po kmice. Pak je ni mogel na fletno poloviti po šume. Ali, neboj se! BTJ, kaj da se ne bojim, bojim se, naj mi govoriti da se ne bojim, jel da sem ovo se čul još samo fali šepavi deda kaj po šume lovi lude i z matorkum jem noge reže. Makaki, veli, taj ti je z drugog sela, z Palajičev, samo je šuma deli. Ali, veli, neboj se. Drugo leto sin od babine tetke ti sigurno bu našel te 70 ... 72! ...72 orase. Ne zoveju nega zabadof Tartufaš. On ti z Polane nanjuši da negdo v Lekeniku prdne. I točno zna do!
 Veli, vino smo zeli od onoga Mike... on ga pak jemle od onoga drugoga, teri ga zima od trejtega a trejti od četrtoga kaj ga kupuje od petoga teri ga zima od Svetoga Martina kaj v garaže v bačve meša nekakvu prašinu z vreče od umeta z vodum. Nemaš frke, niš ne otpada, se su glake na mestu, trepavice, obrve postojane, koža se ne guli i ne rola, nofti na svem mestu, z kičme ne raste trejta/četrta ruka. Jedino je malo problem na šišajnu, kak da bi žicu rezal, i da se nofti režeju; trsne škare, škare za lim, škare za armaturu, hidraulične škare za lim 3m, fljeks... Vinska ti mušica nemre opasti v čašu, jedino pod "r", jel ga zbegavaju kak vrak tamjan. Malo se problem braniti od lepice i paukov. Čaša po kmice sveti tak da ti netreba baterija da ideš van scat. A i da ideš scat to se boje prelevaju kak z Bandičeve fontane. Kak da bi spalil okvir obiležavajuče i pancirno-zapalive v živicu.
 Vinotočje Motika, z vami do kraja. V ponude imamo i dodatno i dopunsko zdravstveno, posmrtnu pripomoč, (do)životno osiguranje, popuste na invalicku opremu v suradne z našemi partneri, osiguranje od naleta na pešaka, osiguranje od naleta pešaka i još puno toga. Na vami je samo da pijete. I plačate.
 Letos je na Ruševcu nabitneje bilo prvi ne zabiti gol, jel do ga je dregnul taj ga je i popušil. OFK Kupa se vrnula z maturalnoga, stari su još na bolovanju, mladi bežiju kak navinuti a sredni ni vrit ni mimo. Rekel je jen Franc z Barbarič kaj igra za Kravarsku, neču baš reči teri, ne morate se znati, da kaj su se tulki doselili na Ruševec. veli, gledim slike, čudom se čudim v čuđenju i nevjeverice i pijem pivo. Ali to `oče ni bitno jel su Leptiri kvalitetno skoristili jen dan odmora viška za rekuperaciju prije kuperacije. Te sreče nisu bili Štršani jel su mam z maturalnoga autobusa seli na traktor i vudri ga Blaš balit po Jaguštenovcu i Roženice. Onda je pred večer još opal onaj češel pod onu motiku i pomotala se gefufna na flebice od šlobice. Još su prije utakmice zbalili 200 bal. V takove konstelacije stvari na utakmice ti je najvažneji taj-maut i kraj utakmice. Na su sreču igrale su se samo dve utakmice.
 Najvažneji dogodek tjedna, jen od dva, od* i do* z maturalnoga OFK Kupe, vidno je utecal i na Švabe i na Robijaše. Z tem da se Osoba A još ni vrnula v nogoloptačke vode. Most je ostala za kauciju v Gornem Levom Neobedišču. Ovi drugi Killeri (od FAP-a) su si tu. Razarač nogometnoga tipa v obliku Muže dela kak klepsidra; tera je got lopta do nega došla od nega ni otišla. Mamič ima konstrukcijske probleme. Črnoga ni, Klasničev ni za lek, Mac samo kaj se vrnul si ga več trgaju kak britvu, Gabi je v predizborne kampanje, samo pripoveda, Bumpa dela, odkad se zaposlil f Cirkve saku nedelu služi popoldešnu mešu, Števa ga non-stop nacukava za rukav da bi išel nutre. Veli, stani, po redu, da buš imal 18 onda peš. ajd, bar su Dupliči i Tuta tu. Tuta izvodi ove svoje, kak se to kulturno veli, majstorije. Ima tu i mladine kaj je zbegla z Gornega Ruševca. Kak smo mu rekli dan prije da je na Lučelnicu došel v dresu bivše ekipe; kaj ti ovi tvoji nisu povedali da vi letos ne igrate. Jake navijačke snage nogometnoga tipa Robijašev kvalitetno su pokrivale celi prostor od pet metri zmed šanka i terena. Tu v tem petercu kuna ni mogla prejti da ju oni nevide. Na druge strane je Baja čuval pleča Mamiču da mu ga do nebi ritopično mrsko zatiral.
 Ovi Manekeni su mi se počeli grliti z muškemi, tu bu treba mejnati Prepozicije. To je most normalno v Zagrebu... Kaj je najvažneje za dobru ekipu. Moraš imati dobroga golmana kaj je više nek pol ekipe. A ak ima pravu flizuru vredi za celu ekipu. Kak je jen moj Rođo rekel svemu malomu kaj igra nogomet, a mati ga je tak dala ošišati da mu onaj blatobran z čela non-stop vesi na gubec; ak se ne prestaneš odubati ošišal te bum na čelavo. Štršani su prije prve utakmice došli saki v drukčijem dresu, v najbole tradicije Barbaričanov, do druge se to nekak stabilizeralo. Brune ni za lek ali tu je Niko. Rambo je taman došel malo k sebe. A onda Pefci, Šebeki i drugi pripadniki Ujedinjene Kojzačke emiratov napadaju kak smrt na babu.
 Veli, naj stati blizu ove čelave jel ti nje prve milicija išče legitimaciju, i ove oko nje, jel ti ti i takovi zgledaju sumlivo kak da švercaju podravkin prašek za pecilo i druge teške droge. To je rekel jen, z Gornega Ruševca, kaj se nekulko put prodaval i preprodaval v prelazne sezone. Veli, mislil sem iti v Gladovec ali oni do 18.06. nisu znali jel budu letos igrali. A i imaju ove čelave kaj je milicija oče. Kaj rušaju drva odozgor prema dole, najprije brk a onda drugo. Puna je je Draškovičeva. Rekel je of čelavi uterivač dugoga da ga je lopta trejti put pogodila v moždanu ovojnicu, imate sreče kaj me niste več trejti put pogodili v glavu inače bi vam sem napravil po brata. Ovi Šerifi, zameniki šerifov, Godiniči, Ilijeviči i drugi rabijatni huligani z Ruševca nisu znali za koga bi navijali tak da je to bilo za čuti više kak gusle bez žice ili sinzer-sajzer bez struje. veli, do sat igra? Gladovec - Dolni Ruševec. A, teri su ovi črleni? Gladovec. A, teri su ovi drugi? Da su ovi internacionalci z Gladofca zabili gol publika je bila jednoglasna; sviraj kraj, sviraj kraj Lige, podeli medale dok smo još prvi, idemo pit.
 Ak su Štršani predlani počeli uvoditi juniore v ekipu, ak su Tigriči lani uveli pionire v ekipu, koji su * letos uveli? Cicibane, palčiče ili sisavce!??? Na su sreču tu je Karlo, Števini Klasniči, Šakijevi asistenti. Duba čuva mrežu, da lopta nebi zašla van. Markus drži vagu, jel ova cela ekipa nemre dobiti Dubu na klackalice. A na nesreču z druge strane su Glumci i negdo je moral popiti šore mesto Gladofca za ono od čera. I * ga. Iako se "počesto" na ove vrste događanja nogometnoga tipa more čuti izraz "Ima li ovaj Gospodin oca?" a misli se na strelca (gola) v kontekstu "Dej plati gajbu, stari, BTJ!" zgleda da smo na Ruševcu "prešli Rubikon" z nejasnemi posledicami. Veli, "Ima li ovo dijete majku?" Pitajne je kakov bu nastavek ili epilog...
 V utakmicu Limunplavi ulaze z prvoga mesta a Leptiriči izvan konkurencije. Stara garda z Markuševca je malo "splasnula". Veliju involverani kibici, da je Ilovača prva i da ima najbolega strelca se bi televizije bile tu, se bi novine pisale o tem a da je Markuševec prvi i ima najbolega strelca nigdo ni da bi z * stepel. Neznam z kakvum su dozum napelcali ovu Kravarsku sneju ali kaj taj dela to ni za lude. kak da bi štel biti najboli strelec. Ovi si kaj su negda igrali za Ilovaču zabijaju ko veliki. Ima i ove Gospodinov "kaj su mali ali su veliki ali nisu veliki jel su mali" kaj zabijaju a i imaju oca da to prati po pitajnu tekuče pitajn. Marko i Špajo su otpisani, za ovo leto, golman je drugi ali z iste familije, Doogaree se, privremeno, vrnul, za jeno dva tjedne se vrača Domi, bu nekak. Kaj je najvažneje? Da su Drašu gemišti išli kak da bi hital pilovinu z lopatum f šumu. Proti vetru.
 Ovi internacionalci z Gornega Ruševca delaju čudesa po Lige. Kak da nisu prije imali s kem igrati. Precednik najjakše udruge v ovem čošku galaksije skužil je da više more napraviti na intelektualnomu planu nek na igračkomu. Mada ni kapacitet upijanja ni za zanemariti. Miši su se prosto preširili prek Ruševca, lepo su "pazarili". Novo Brdo do Ruševca! Čini se da je više Šilkovcom pomoglo kaj v ekipu nisu vrgli Mrkija nek Mišem kaj su vrgli Števu.
 Ilovača letos kak da je preguknula lopatu, naopak. Nikak zajti z grča. Da lopta prejde zajdnu liniju obrane nigdo nezna kak bu to završilo, ali to više ni nijov problem nek od onoga na golu. Tesari su rešili dvodnevni turnir na Lučelnice. Nekteri su mam zeli bolovanje, nekteri lečiju telo a nekteri dušu. Pol vure bežali, 0 golova, sakomu po ubod i zdravo-doviđenja.

A, i da, de mi je breskva, BTJ!???

Najte kaj zameriti. Do se još po istine pomogel?

kuntakinte:
3.kolo, 25.06.2022., Gornja Opatija, 15,30 sati
Pokupsko - Gornja Opatija 2:1
Markuševec - Kozjača 0:3
Donji Hruševec - Opatija 5:0
Lučelnica - Gladovec 3:1
Strezojevo - Šiljakovina 2:1
Novo Brdo - Dubranec -
Velika Buna - Kravarsko 0:6

kuntakinte:
19. MNLVG 2022.
14 momčadi
Turnir Lige 2022. - Novo Brdo, 26.06.2022.

Gornja Opatija - Pokupsko   12.00
Velika Buna - Strezojevo   12.35
Opatija - Markuševec      13.10
Kravarsko - Novo Brdo      13.45
Donji Hruševec - Kozjača   14.20
Gladovec - Šiljakovina      14.55
...
(DOH-KOZ) - Lučelnica       16.40
Dubranec - (GOP-POK)      17.15

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju