Autor Tema: Glomazni otpad Zagrepčana primit će građani Velike Gorice  (Posjeta: 1980 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Glomazni otpad Zagrepčana primit će građani Velike Gorice
« : Listopad 24, 2013, 02:54:43 poslijepodne »
Glomazni otpad neće ostati na gradskim ulicama, on će se pokupiti i odvesti na deponij u Veliku Goricu. Takav epilog nakon zabrane njegovog odlaganja na odlagalište na Jakuševcu dogovorio je s Velikogoričkim gradonačelnikom predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić.
- Kao što mi njih opskrbljujemo pitkom vodom ili kao što do Gorice voze ZET-ovi autobusi, tako će oni nama izaći u susret pa će nekoliko kamiona ondje odvesti glomazni otpad - kazao je Ljubičić.
Dodao je kako je riječ o bivšem dijelu grada kao što je i Zaprešić i da se s njima i dalje mora njegovati dobra suradnja. Na taj način, pokupit će se glomazni otpad koji su građani već iznijeli na ulice, a Ljubičić je naglasio da građani do proljeća neće moći iznositi glomazni otpad do kada se očekuje i dugoročno riješiti problem.
Jedna je od ideja da će se otpad prikupljati i dalje po ulicama ali se neće odlagati posvuda po ulicama već će se za njega postavit veliki kontenjeri koji će se odvoziti nakon što se popune. Takav model Čistoća je već bila pokrenula prije nekoliko godina no navodno je propao jer su se u njima privremeno smjestili Romi koji su odvajali materijale koje mogu prodati. Navodno su se ostali građani žalili jer im Romi nisu dali da u kontenjere ubacuju otpad pa se on i dalje gomilao na javnim površinama, oko kontenjera.
Ljubičić je kazao da je o problemu dozvola na Jakuševcu ovih dana razgovarao i s nadležnim ministrom Mihaelom Zmajlovićem te istaknuo da su stvoreni partnerski odnosi koji će dovesti do dugoročnog rješenja.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/7666/vecernji-glomazni-otpad-zagrepcana-primit-ce-gradani-velike-gorice.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline GrayWolf

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 96
 • Karma: +0/-0
Odg: Glomazni otpad Zagrepčana primit će građani Velike Gorice
« Odgovori #1 : Listopad 24, 2013, 04:13:10 poslijepodne »
Kaj oni nas opskrbljuju s vodom??? :-[

Zagorec BP

 • Gost
Odg: Glomazni otpad Zagrepčana primit će građani Velike Gorice
« Odgovori #2 : Listopad 24, 2013, 09:37:24 poslijepodne »
A Velikogoričani će i dalje biti druga zona.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7410
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Glomazni otpad Zagrepčana primit će građani Velike Gorice
« Odgovori #3 : Listopad 24, 2013, 11:31:20 poslijepodne »
Je, za autobuse. Ali, za kamione z otpadom- prva!

Takav model Čistoća je već bila pokrenula prije nekoliko godina no navodno je propao jer su se u njima privremeno smjestili Romi koji su odvajali materijale koje mogu prodati.
Eto rešejna.

U Gradu i ABS-u demantiraju Bandićevu izjavu o spaljivanju otpada u Željezari
...No, kako doznajemo, zagrebački gradonačelnik i izvori iz zagrebačke gradske uprave pri svojoj izjavi o pregovorima s vlasnikom Željezare i nisu mislili na ABS nego na Petra Pripuza koji u krugu Željezare ima niz tvrtki za obradu i prikupljanje otpada, a upravo se Petar Pripuz spominje i kao mogući kupac zagrebačke Čistoće, ako bude ponuđena na prodaju. ABS naime nema tehnologiju koja se tiče spaljivanja ili skupljanja otpada, niti se uopće bavi tom djelatnošću što je i potvrđeno u toj tvrtki.
...S druge strane Petru Pripuzu, koji je dijelove Željezare kupio još devedesetih od Fonda za privatizaciju, posao s otpadom je specijalnost. No, ni on, za sada, tamo nema pogon za spaljivanje otpada. No postoji velika prepreka u tom planu zagrebačke gradske vlasti jer u prostornom planu Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije nema niti jedne spalionice komunalnog otpada, dok jedino sisački Herbos ima dozvolu za spaljivanje opasnog otpada, no ta je spalionica jako malog kapaciteta.
 Tako da bi se za to trebalo glasati u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, a u Sisku aktualna SDP-ova vlast kazuje da neće dopustiti da se zagrebački otpad spaljuje na sisačkom području.
http://www.sisak.info/u-gradu-i-abs-u-demantiraju-bandicevu-izjavu-o-spaljivanju-otpada-u-zeljezari/
Akcija!!!
Totalna rasprodaja!
Smeće dam ništa ne trebam!

Pored svega, glavna tema u državi je - smeće
 Što nas čeka? Zastupnici raspravljaju o rješavanju pitanja otpada, Ministarstvo pečati odlagališta, a Čistoća ne odvozi ormare
...Sumo sumarum, gdje god se okrenem, govori se o 'smeću'. Što drugo očekivati od države koja je sama po sebi, kako kažu mnogi nezadovoljni građani, smeće?
http://www.zagrebancija.com/hr-fokus/pored-svega-glavna-tema-u-drzavi-je---smece_322838
wwwg tablice