Velika Gorica - neovisni forum

Domaće teme => Grad Velika Gorica => Autor teme: Mlačanin - Prosinac 07, 2016, 09:04:47 prijepodne

Naslov: Život grada na faceboocku
Autor: Mlačanin - Prosinac 07, 2016, 09:04:47 prijepodne
I tako, još jednom se možemo uvjeriti kako se naša svakodnevnica brzo mijenja.[/size]
Još ne tako davno, prije dvije , tri godine, forumi su bili mjesta gdje se odvijalo mnogo stvari koje su nam bile bitne. Danas , gotovo se 90 posto naše svakodnevnice odvija na Faceboocku!


Nije se dogodilo ako tamo nije objavljeno.


Gradski događaji, političke odluke, promjene u gradu, u našim ulicama, naselju u stanu, šupi, garaži sve ti završava na Faceu....
Cijeli grad nalazi se baš tu , Gorica Na Faceboocku. Na to smo već sasvim spremni, sve novosti tražimo na tim stranicama. Usprkos svemu, ipak navratim na forum. Mnogo toga je ovdje preglednije, dostupno puno prije i brže, ali trendovi su ti koji nam mnogo štošta određuju u životu, svjesno ili nesvjesno.
I zato se ipak želim barem malo vratiti na forum , jer ne treba baš skroz zapostaviti neke dobre stvari na koje smo naviknuti i u pomodarstvu zanemarili.
Naslov: Odg: Život grada na faceboocku
Autor: Mlačanin - Prosinac 07, 2016, 09:13:31 prijepodne
Nekad smo na klizanje odlazili na Šalatu, i bodrli "Medvjede", a nakon tekme opet nastavljali s klizanjem. Danas se možemo , barem u vrijeme Adventa, klizati i u Velikoj Gorici. (http://www.kronikevg.com/foto-otvoreno-klizaliste-na-trgu-stjepana-radica/)
Naslov: Odg: Život grada na faceboocku
Autor: kuntakinte - Prosinac 07, 2016, 12:08:10 poslijepodne
Još ne tako davno, prije dvije , tri godine, forumi su bili mjesta gdje se odvijalo mnogo stvari koje su nam bile bitne. Danas , gotovo se 90 posto naše svakodnevnice odvija na Faceboocku!

Pitanje cilja i efekta; si na forumu il segdo na svem fejsu. Tak su mene nekteri rekli da v denešnu dobu nemre biti medijske blokade jel imamo fejs, twiter, smokvin list i tak dale onda sem jem usporedil istu vest kaj Janič i Štefa lanseraju vuz kavu (i malu rakiju), ista ta vest na prve stranice Večernjaka il ob pol osem na dnevniku.
Druga stvar je prepisavanje; malo je autorov. Si drugi samo koperaju ("šeraju", "forwarduše"...). Večina toga "života na fejsu" se svodi na "hahaha" i :) . E, da, zabil sem "like".
Trejta stvar; kulko stranic pratiš na dan kulko ti to časa zeme?
Četrta stvar; taj fejs je pomor za posel; više ni samo pauza za kavu, cigaretu, "nekaj" nek i za fejs. Pol vure - vuru z nikem nemreš niš obaviti - isklučeni (z stvarnoga života), po par put na dan. Nekteri obrtniki su zabranili telefone pod radnem vremenom jel su jem skupi stroji otišli v šturc jel radnik kaj je trebal biti na stroju je bil na telefonu - na fejsu.
Dečje radosti.