Osoblje > O forumgorica.com stranici

Pravila

(1/1)

Stjepan:
Ja ne volim pravila i volim da su ona jednostavna. Hosting kompanije su poznate po svojim ugovorima u kojima garantiraju određenu kvalitetu usluge, ali na kraju ispada da se nitko toga ne drži. Jedna jako dobra hosting kompanija ima samo jedno pravilo: mi ćemo učiniti sve što je u našoj moži da vam pružimo najbolju moguću uslugu.

Zato bih ja za ovaj forum definirao samo dva pravila:

1. Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi
2. Osoblje će učiniti sve što je u njihovoj moći da ovaj forum održi tehnički ispravnim i otvoren svim ljudima dobre volje

Ali izgleda da ima nekih koji imaju problema s pravilom br. 1. pa su ga preinačili u to rade drugi po mogu i ja. Neželjeno ponašanje s takvim argumentom neće se više tolerirati jer je kod nekih pravilo br. 1 mutiralo u mislim da to rade drugi pa mogu i ja.

Za one neodlučne, slijedi mala nadopuna pravila:


* Nije dozvoljeno prijavljivanje jedne osobe s više nickova
* Nije dozvoljeno lažno predstavljanje
* Nije dozvoljeno svjesno i namjerno iznošenje neistina
* Nije dozvoljeno nagađanje o identitetu ili otkrivanje identiteta članova foruma koji su odlučili zaštititi svoj identitet
* Nije dozvoljeno iznošenje sadržaja privatnih poruka bez dozvole
* Nije dozvoljeno naknadno brisanje ili mijenjanje poruka na način da se s time mijenja tijek rasprave ili izostavljaju njezini važni dijelovi
* Nije dozvoljeno oblikovanje poruka na način koji smanjuje čitljivost ili narušava osnovni izgled foruma
Prvo pojašnjenje se odnosi na forum, a druga dva se mogu i zakonski sankcionirati pa savjetujem da se ne igrate s time. Meni ne pada da ikoga tužim, ali primjer bivšeg vukovarskog gradonačelnika pokazuje da je sve moguće u ovoj državi.

Odluke moderatora se ne komentiraju već se za objašnjena obratite administratorima ili moderatorima privatnom porukom.

Smatramo da svojim sudjelovanjem u forumu svi članovi prihvaćaju važeća pravila i kriterije koji se ovdje primjenjuju.

P.S. Ako želite raspravljati o ovim pravilima koristite temu http://www.forumgorica.com/o-forumgorica-com-stranici/rasprava-o-pravilima/

Dopune:

* 11.1.2010. - identitet i privatne poruke
* 20.2.2010. - odluke moderatora, prihvaćanje pravila
* 6.3.2010. - mijenjanje i brisanje poruka
* 3.10.2011. - dodana stavka o čitljivosti

Stjepan:
Alen je odlično definirao odnose na forumu pa uz pravila razmislite malo i o ovome:

Jedini pravi gazda na ovom forumu je tolerancija. Tko ne poštuje gazdu najgora mu je kazna da ga se ne shvaća ozbiljno i kao takvog ignorira. Bez prve, druge i treće opomene, bez banova na jedan, sedam, mjesec dana ili zauvijek.

Ne vidim zašto bi se mi ovdje sad trebali braniti od nečijih sumnji u tajne organizacije. Što bi bilo kad bi mi počeli sumnjati u provokatore?

Nismo svi isti, ali bonton je za sve više manje isti. Kad uđemo u kuću kažemo dobar dan, a ne vičemo s vrata zašto nam se nitko ne predstavlja. Kad nekoga nazvemo telefonom predstavimo se kad nam se pozvani odazove, a ne pitamo tko je to s druge strane. Kad se priključimo društvu koje razgovara prvo pozdravimo, malo poslušamo o čemu razgovaraju pa se onda uključimo. Ne napadamo ih da stvaraju konspiraciju.

Na kraju, svi mi radimo neki svoj posao od kojeg živimo, većina nas ima obitelj i djecu od kojih krade vrijeme da bi ga proveo ovdje na forumu pokušavajući biti koristan zajednici. Nije u redu da itko i to malo vremena krade od nas.

Stjepan:
Iako nigdje nije izričito navedeno podrazumijeva se da poruka mora biti oblikovana na način koji ne smanjuje čitljivost.

Kao što je navedeno u generičkim pravilima (pravila koja po defaultu dolaze uz forumsku aplikaciju) nekih drugih foruma...

Ne pretjerujte s korištenjem smješkića, interpunkcijskih znakova, kodova za oblikovanje teksta (mogu se navesti direktno ili se ubacuju uz pomoć klika na ikonu) i ostalih mogućnosti koje su dostupne na forumu. Njih treba upotrijebiti samo u slučaju kada je potrebno istaknuti neku misao.

Molim da se ponašate u skladu s pravilima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju