Autor Tema: Blog  (Posjeta: 2828 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

  • Gost
Blog
« : Rujan 25, 2009, 11:06:25 poslijepodne »
Zanimlivi blogi...

Tema bloga:

Zagreb za one koji žele znati malo više!
(poznate, ali još više nepoznate stvari o Zagreb-gradu)

http://nepoznatizagreb.blog.hr/
« Zadnja izmjena: Rujan 27, 2009, 06:02:44 poslijepodne kuntakinte »

shaka zulu

  • Gost
Odg: Blog
« Odgovori #1 : Rujan 27, 2009, 06:03:14 poslijepodne »

shaka zulu

  • Gost
Odg: Blog
« Odgovori #2 : Rujan 28, 2009, 12:30:44 prijepodne »
k0mikaze poluinteraktivni infoportal !
http://www.komikaze.hr/

pumaioko

http://3oko.blogspot.com/

puma34
sometimes i am happy sometimes i cry. sometimes i am hungry sometimes i vomit. sometimes i sleep like a drunk monkey, sometimes i cannot force myself to get up. sometimes i am free. i like those moments.
http://puma34.blogspot.com/


Zagrebancije?
"Zagrebancije" su fotografski odraz mog načina gledanja i viđenja Zagreba te jedan od medija kojim strpljivo, dan po dan, bilježim njegovu svakodnevnicu
http://gp-zagrebancije.blog.hr/

shaka zulu

  • Gost
Odg: Blog
« Odgovori #3 : Veljača 27, 2010, 11:22:39 prijepodne »
12.12.2009., subota
Naši nesuđeni tate
...
Kako bismo okarakterizirali mladog hrvatskog intelektualca koji nikad nije čuo za Karamarka, a Mesića i Kosoricu brka s Matešom ili Valentićem? Sličnosti i razlike s prijateljskom Norveškom i njenim stanovnicima tu ne prestaju. Recimo, prosječan stanovnik Hrvatske je u stanju nabrojati 46 domaćih živih političara (tu smo u samom evropskom vrhu), a Norvežanin tek 17 njihovih, no zato prosječan Norvežanin može navesti 43 norveška književnika za koje je čuo, dok je građanin Hrvatske uspio nabrojati 5 naših (tu smo, opet, pri evropskom dnu).

Dakako, to ne znači da smo pametniji ili gluplji, iako, ruku na srce, ako već baratamo s prosjecima, prosječan Norvežanin postavljen pored prosječnog Hrvata izgledao kao fucking übermensch: 3,5 godine mlađi, 5,5 centimetara viši, 6 kilograma lakši, 4,5 godine obrazovaniji…. Odakle u Hrvatskoj tolika fascinacija politikom? Čini se kako su nam naprosto različito posloženi prioriteti. Da Norvežaninu cijela njegova egzistencija, njegova i budućnost njegove djece ovisi o nekom stranačkom polubožanstvu općinskog, gradskog, regionalnog ili državnog kalibra, svejedno, itekako bi se potrudio naučiti ne samo njegovo ime i prezime, datum rođenja, već i niz relevantnih biografskih detalja o boji koju voli, glazbi koju sluša, vrsti žena koje preferira, o automobilima, odjeći, modnim detaljima i svemu onom što nezavisni mediji svakodnevno istovaruju poludjelom narodu o našim voljenim vođama
...

24.01.2010., nedjelja
Kako pronaći investitore?
...
Kada je prije nekoliko mjeseci u medijima objavljena spektakularna vijest kako plaćamo najviši porez na svijetu, malo kome nije ponosno zaigralo domoljubno srce. Uz 20-ak redovitih poreza, plaćamo i oko 250 parafiskalnih nameta, a toliko ne odvaja od svojih usta ni jedan civilizirani narod na planeti. Po opterećenjima na plaću, gledano u postocima, hrvatski je radnik najskuplji na svijetu. Porezi odnesu između 54,8 i 57,3 posto od svote namijenjene plaćama, ovisno o tome da li je obračun radio ljevičar ili desničar. S druge strane, prema analizama koje je nedavno objavila Hrvatska udruga poslodavaca, naš radnik je najmanje prisutan na poslu u Evropi, a drugi smo na svijetu u toj specifičnoj disciplini, odmah iza Kameruna. Precizne statistike naših poslodavaca navode prosječno 30 dana godišnjeg odmora, 13 dana blagdana, 7 dana raznih izbivanja za osobne potrebe, 9,4 dana bolovanja… I skupi se 60-ak dana. A i kad smo na poslu, efektivno odradimo prosječno 4 sata i 28 minuta. Tako, naime, tvrde i analize Svjetske banke, kojima čovjek može i ne mora vjerovati, ali i hrvatski mediji, kojima čovjek apsolutno mora vjerovati.
...

30.01.2010., subota
S mamom i tatom
...
„Mama, koliko sam ti puta rekla da mi za doručak ne spremaš pržena jaja, jer to pogubno utječe na moj celulit i bore“, nervozno je frknula gospođa na izmaku 30-ih starici koja se usporeno motala oko stola te dobacila ocu koji je u fotelji spokojno čitao novine: „Tata, jesi li mi ti opet prčkao po torbici. Ne mogu naći svoje kontracepcijske pilule“.

Prema nedavno završenim rezultatima istraživanja Instituta za antropologiju, u Hrvatskoj 54,7 posto stanovništva iz dobne skupine od 25 do 35 godine živi s roditeljima. U gradskoj populaciji taj se postotak kreće oko 67,3 posto, dok znatno manji postotak 30-godišnjaka sa sela, njih 28,3 posto, ulazi u srednju dob u zajednici s mamom i tatom. Postotak onih koji odabiru život s roditeljima 23,8 posto je veći u tzv. „bolje stojećim“ obiteljima s ukupnim mjesečnim prihodima većim od 2 tisuće eura, a za 27,3 posto veći među obiteljima s jednim djetetom. Osim težih materijalnih prilika koje prisiljavaju mlade ne ostanak s roditeljima, ne treba zanemariti ni fenomen „produženog djetinjstva“. Naime, iako se kao statistički najčešće opravdanje navodi kako „nemaju gdje ili od čega živjeti“, riječ je u znatnom dijelu i o drugom, prešućenom razlogu: kod roditelja je, uglavnom, sve besplatno! Preduvjet za odluku o osamostaljivanju su ekonomska nezavisnost i snažna emotivna veza. Ukoliko tih pretpostavki nema, većina iz dobne skupine od 25 do 35 godine neće se odlučiti započeti samostalan život.
...

06.02.2010., subota
Korijeni
...
Razmišljajući o tome, čovjek se, htio-ne-htio, mora vratiti u ona herojska vremena 7. stoljeća, kada su naši preci, braća Kluk, Lobel, Muhlo, Hrvat i Kosenc te sestre Tuga i Buga stigli u ove krajeve. Taj najšokantniji trenutak naše 13-stoljetne nacionalne povijesti, kad zbog ogromne vodurine koja se ispriječila pred njima Hrvati moraju prekinuti svoje pohod na sjeverozapad, od Irana, preko Bliskog Istoka, kroz balkanske gudure, ovjekovječio je 1905. veliki hrvatski umjetnik Oton Iveković u svom djelu „Dolazak Hrvata“: muškarci na konjima vitlaju mačevima i sjekirama smantani jer dalje nemaju kud, a povratak bi bio poguban za njihovu međunarodnu reputaciju, za njima trčkaraju Hrvatice i nose u naručju gologuzu dječicu, malo dalje grupica naoružanih osoba zbunjeno se češka, jedan upregnuti konj vuče kola na kojima stoji stotinjak naših predaka.
...

14.02.2010., nedjelja
Varšavska - čišćenje
...
Kada sam čula da je tijekom noći lišeno slobode 20, 30 pripadnika terorističkih organizacija 'Zelena akcija', 'Pravo na grad', 'Ne damo Varšavsku', koji su „ometali mirnim građanima pristup Varšavskoj ulici“, moram priznati da mi je laknulo. Od tog trenutka osjećam se puno sigurnije, a u moju dušu se ponovno uselio spokoj. Na zagrebačkim ulicama više nema mudžahedina (znamo mi dobro zašto je njihova akcija upravo - 'Zelena'), nema ni urbanih terorista, a jake snage MUP-a su efikasno počistile i posljednje ostatke pristalica Varšavskog pakta pa su se pošteni Zagrepčani mogli mirno vratiti u svoje urede u Prvoj, Drugoj, Trećoj, Četvrtoj, Petoj policijskoj postaji te u Gradskom poglavarstvu. Ili u svoje redakcije.
...

21.02.2010., nedjelja
Islam u brojkama
...
Danas skoro četvrtinu svih ljudi na svijetu, njih 1,57 milijardi, čine muslimani. To su ujedno i dosad najprecizniji podaci o broju muslimana, što je dugo bilo predmet nagađanja, a brojka se kretala od milijardu do skoro dvije milijardi ljudi. Studiju je napravio poznati američki PIU Institut, a istraživanje je trajalo tri godine i provedeno u više od 200 zemalja. Objavljeni rezultati istraživanja smatraju se dosad najpotpunijim portretom islamskog svijeta, a vjerojatno će iznenaditi mnoge.
...
http://jagoda-radojcic.blog.hr/

I još zanimlive teme pogledane na zanimliv način...

plemenitashica

  • Gost
Odg: Blog
« Odgovori #4 : Veljača 28, 2010, 04:00:19 poslijepodne »
.........Recimo, prosječan stanovnik Hrvatske je u stanju nabrojati 46 domaćih živih političara (tu smo u samom evropskom vrhu), a Norvežanin tek 17 njihovih, no zato prosječan Norvežanin može navesti 43 norveška književnika za koje je čuo, dok je građanin Hrvatske uspio nabrojati 5 naših (tu smo, opet, pri evropskom dnu).
 
...
http://jagoda-radojcic.blog.hr/

Kad smo već kod nabrajanja političara i književnika evo zgodnog primjera za ispitati sam sebe:
 

 
Koliko osoba možete imenovati bez pomoći sa strane?
A koliko ste pronašli još dodatnih kad zatražite pomoć?

shaka zulu

  • Gost
Odg: Blog
« Odgovori #5 : Svibanj 30, 2010, 07:23:18 poslijepodne »
Blog bivšega goričana
http://www.thebeli.bloger.hr/