Autor Tema: Ludim... pomozite..  (Posjeta: 7163 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Ludim... pomozite..
« : Prosinac 23, 2010, 07:46:35 poslijepodne »
Dakle, nikako spojiti Samsung Omnia i8700 (windows phone 7) na wifi. U samim postavkama telefona nema nekih opcija koje sam imao na windows mobile 6 tipa upis ip adrese servera. Imaš samo opciju za uključiti wifi, nađe mrežu i prilikom pokretanja traži pass. Upišem pass i onda čorak. "Couldnt reach network.. bla bla". Našao sam i neke tajne postavke samog telefona ali nema opcija za wifi.

Kod Vipa se spojil taj čas pa nije vjerojatno problem u telefonu nego u postavkama routera. Zvao sve podrške, vip, optima, samsung - niš... niko nezna niš...

Dakle, da ne duljim... gajba pive onom kaj me dovede do rješenja...
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline Sledgehammer

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 5157
  • Karma: +4/-3
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #1 : Prosinac 23, 2010, 07:59:01 poslijepodne »
Trebal si prvo ponuditi gajbu piva onome tko još uopće ima Omniu uz tebe...  ;)

Možda je stvar u snazi signala (kod slabijih signala nakon log-ina zna resetirati podatke, baš kao i na kompu)?

Možda ti komp nije konfiguriran za dijeljenje mreže sa mobilnim telefonima?

Možda imaš nekakve firewalle tog tipa koji sprečavaju mob da se spoji?

Koliko vidim, postavke za WiFi su ti uglavnom iste kao i kod svi ostali mobova.

Još jedna vrlo vjerojatna stvar je da ti je otključavanje mobitela uništilo ili oštetilo konfiguracijske skripte samog OS-a, pa se više ne možeš spojiti - to se meni desilo nakon otključavanja iPhonea 3G sa T-Mobile mreže - sve štima, ali nebi se spojio na odabranu mrežu da se na glavu postaviš! Možda nije zadnja verzija cracka/jailbreaka/ključa koja ima riješene te probleme??

Mislim, onako iz glave - može biti svašta, no mislim da bi zadnja verzija otključanog OS-a bila jedino rješenje.
« Zadnja izmjena: Prosinac 23, 2010, 08:07:11 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #2 : Prosinac 23, 2010, 08:47:29 poslijepodne »
Trebal si prvo ponuditi gajbu piva onome tko još uopće ima Omniu uz tebe...  ;)

Možda je stvar u snazi signala (kod slabijih signala nakon log-ina zna resetirati podatke, baš kao i na kompu)?

Možda ti komp nije konfiguriran za dijeljenje mreže sa mobilnim telefonima?

Možda imaš nekakve firewalle tog tipa koji sprečavaju mob da se spoji?

Koliko vidim, postavke za WiFi su ti uglavnom iste kao i kod svi ostali mobova.

Još jedna vrlo vjerojatna stvar je da ti je otključavanje mobitela uništilo ili oštetilo konfiguracijske skripte samog OS-a, pa se više ne možeš spojiti - to se meni desilo nakon otključavanja iPhonea 3G sa T-Mobile mreže - sve štima, ali nebi se spojio na odabranu mrežu da se na glavu postaviš! Možda nije zadnja verzija cracka/jailbreaka/ključa koja ima riješene te probleme??

Mislim, onako iz glave - može biti svašta, no mislim da bi zadnja verzija otključanog OS-a bila jedino rješenje.

Za pivu se ne zafrkavam, birajte marku i isporučujem na vrata...

Mislim da nije stvar u omniji nego u OS samog telefona..

1. Signal je na vrhu
2. Komp tu nije bitan, mobitel se spaja na router, imam i HTC koji ima wm6 i on se spaja bez problema tak da vjerojatno nije i pod 3. firewall
4. Telefon nije otključavan, kupljen je orginal u vip-u - dakle nema crack-a

Zadnja verzija OS-a, update, hmmm, možda, možda, idem vidjeti...
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #3 : Prosinac 23, 2010, 08:52:35 poslijepodne »
Nije, telefon radi update preko zune sofrvera i kaže mi da sam up to date.. niš, ajmo dalje..
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline Newbie

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 1047
  • Karma: +0/-0
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #4 : Prosinac 23, 2010, 09:05:15 poslijepodne »
I nejde, ha? Ajd meni pola gajbe da ti dam rijesenje? otiđi u VIP, imas tu u gorici i pokazali ti budu kas se spojis. jednostavno...

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #5 : Prosinac 23, 2010, 09:16:13 poslijepodne »
I nejde, ha? Ajd meni pola gajbe da ti dam rijesenje? otiđi u VIP, imas tu u gorici i pokazali ti budu kas se spojis. jednostavno...

Niš od gajbe (nisi pročital dobro prvi post), bio sam (tu i kupio), kod njih se spoji bez problema, tip pretpostavlja da je kod mene problem na routeru - i još mi veli da prvi puta drži ovaj mob i da niš nezna o njemu...

Zakaj pol gajbe, ko me uputi u rješenje dobi cijelu gajbu...
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #6 : Prosinac 23, 2010, 09:43:12 poslijepodne »
Dakle, uspio sam malo zaobici pravila. Na laptop sam instalirao program connectify.exe koji isti pretvara u wifi hot spot. Preko njega sam se uspio povezati... ali to je djelomično rješenje a ja želim potpuno, dakle gajba i dalje stoji...
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline Sledgehammer

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 5157
  • Karma: +4/-3
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #7 : Prosinac 24, 2010, 09:36:33 prijepodne »
Onda preostaje još samo promjena sigurnosnih postavki routera...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #8 : Prosinac 24, 2010, 10:08:27 prijepodne »
Onda preostaje još samo promjena sigurnosnih postavki routera...

Promjenio i to, nema nikakvih ograničenja, open network, prepozna on to odmah, ali istu grešku javlja kod spajanja ......

Pronašao i MAC adresu telefona, upisao na router, ali opet niš...
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline Newbie

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 1047
  • Karma: +0/-0
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #9 : Prosinac 24, 2010, 10:16:50 prijepodne »
Kojeg providera imas?

Offline Sledgehammer

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 5157
  • Karma: +4/-3
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #10 : Prosinac 24, 2010, 10:32:27 prijepodne »
Koliko sam ja skužil - ima VIP.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Newbie

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 1047
  • Karma: +0/-0
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #11 : Prosinac 24, 2010, 10:34:51 prijepodne »
Vip je mobilna mreza, ali pitam za wifi na koji se spaja. Treba testirati kod nekoga ko ima toga istoga, pa vidjeti ako tam radi, kakve su postavke kod toga.

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #12 : Prosinac 24, 2010, 10:41:21 prijepodne »
Kojeg providera imas?

Optima, router tiglin..
« Zadnja izmjena: Prosinac 24, 2010, 10:43:46 prijepodne fitt »
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline fitt

  • Skoro pa pravi član
  • ***
  • Postova: 193
  • Karma: +3/-0
  • Spol: Muški
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #13 : Prosinac 24, 2010, 10:43:05 prijepodne »
Vip je mobilna mreza, ali pitam za wifi na koji se spaja. Treba testirati kod nekoga ko ima toga istoga, pa vidjeti ako tam radi, kakve su postavke kod toga.

Ideja ok, samo kaj su postavke standardne, kod svih isto, pa ne dajem previše nade... ali vrijedi probati, samo da najdem nekoga....
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline Newbie

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 1047
  • Karma: +0/-0
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Ludim... pomozite..
« Odgovori #14 : Prosinac 24, 2010, 10:45:38 prijepodne »
pa na cemu si?
ja imam amis i vip doma...