Autor Tema: Dober primer;  (Posjeta: 208329 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline daysleeper

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 46
Općina Velika Pisanica sufinancira prijevoz učenika
« Odgovori #225 : Rujan 08, 2010, 03:50:49 poslijepodne »
U novoj školskoj godini roditelji jednih učenika putnika s bjelovarsko-bilogorskog područja cijenu karte plaćat će u pola cijene dok će za druge ona biti još jeftinija, čak i do 30 posto. Naime, Županija i troje autoprijevoznika odlučilo je i dalje s 50 posto subvencionirati đačke karte. Župan Čačija kod potpisivanja ugovora o sufinanciranju istaknuo je kako na djelu mora biti socijalna osjetljivost.
No županijskom i autoprijevozničkom načinu pomaganja roditeljima nisu se priklonile sve ovdašnje jedinice lokalne samouprave, pa svi đaci neće putovati po jedinstvenoj cijeni. Tako su Ugovor o sufinanciranju s autoprijevoznicima za sada potpisali još Grad Bjelovar i Čazma, te općine Rovišće, Veliko Trojstvo, Veliki Grđevac, Velika Pisanica i Šandrovac, izvjestili su u Županiji. Dakle oni će u rasponu od deset do 30 posto još dodatno sufinancirati đačke karte. Dakle neke će roditelje prijevoz đaka stajati tek dvadeset ili trideset i četvrdeset posto punog iznosa karte, dok će oni čiji općinski i gradski čelnici ne budu, kako je kazao Čačija, socijalno osjetljivi, morati dublje posegnuti u svoj vlastiti džep. Direktor Čazmatrans-nove Dragan Marinović drži da je prošlogodišnji slučaj s prestankom državne osjetljivosti, da nije bilo dogovora na nižim razinama, za neku djecu mogao značiti prestanak školovanja.


Izvor: http://velika-pisanica.hr/vijesti/hrvatska/sufinanciranje_prijevoza_ucenika/Bravo za Veliku Pisanicu,,trebala bi poslužiti kao dobar primjer i drugim lokalnim sredinama,,, kako stipendijama i sufinanciranjem prijevoza pomoći učenicima i studentima sa svog područja

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5093
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Dober primer;
« Odgovori #226 : Rujan 08, 2010, 04:58:09 poslijepodne »
Hoće li netko ove godine upozoriti gradske vijećnike da u proračun, osim mazanja vlastite guzice, uvrste i stavke tipa subvencija dječjeg prijevoza za osnovno i srednjoškolce iz Velike Gorice i okolice, a što se pokazalo prošle godine kako za to, od Nove Godine, više nije bilo sredstava jer "nisu subvencije bile predviđene kao izdatak i proračunska stavka"??
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #227 : Rujan 09, 2010, 11:21:47 poslijepodne »
Evo ti odgovora,Sleđ.

Skuplji pokaz za đake i studente
http://www.rvg.hr/index.php?id=3474

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5093
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Dober primer;
« Odgovori #228 : Rujan 10, 2010, 06:09:24 poslijepodne »
Pa ima ona plava kartica, kao kreditna, koja se fila z nofcima i služi za ZET buseve only. No kako mojemu treba ZET-HŽ, bude bolje išel z vlakom i nadoplatil samo priključnu kartu Odra-Mraclin.

No opet moram kombinirati, više mi niš nije jasno - delati pokaz ili imati tu plavu kreditnu karticu?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #229 : Rujan 11, 2010, 01:41:30 prijepodne »
KAPITALNI PROJEKTI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE - Zagrebačka županija uz pomoć hrvatske Vlade, resornih ministarstva te uz suradnju sa većinom gradova i općina, realizirat će svoje kapitalne projekte bez obzira na globalne recesijske poteškoće, rekli su na današnjoj press konferenciji Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije potpredsjednik odbora i zamjenik župana Rudolf Vujević, predsjednik županijske Skupštine Damir Mikuljan i saborski zastupnik Krunoslav Markovinović. Na konferenciji je istaknuto da je u Zagrebačkoj županiji u nekoliko posljednjih godina izgrađeno ili adaptirano 60 školskih objekata, za uspostavu bolje zdravstvene skrbi osniva se Zavod hitne medicinske pomoći a tu su još veliki projekti vodocrpilišta Kosnica te Integralni prijevoz u suradnji sa Zagrebom i Krapinsko-zagorskom županijom. Osim toga, ovogodišnji poljoprivredni poticaji iznose gotovo 16 milijuna kuna.

INVESTITORI ZAINTERESIRANI ZA ZAGORSKI AERODROM - U Hrvatskom zagorju već niz godina govori se o gradnji aerodroma, ali zbog financijske težine projekta, to se dosad nije dogodilo. No, čini se da bi se stvari konačno mogle pomaknuti s mrtve točke. Naime, Krapinsko-zagorska županija pronašla je investitore koji su spremni uložiti oko 20 milijuna eura u projekt, što je i potvrdio župan Siniša Hajdaš Dončić, Dodavši da bi uz sam aerodrom mogao niknuti i autodrom koji bi služio za održavanje utrka.
http://www.radio-kaj.hr/

A integralni prevoz zmed Zagreba i Zagrebačke županije?
Toga se Ruda ni setil?
Kaj je to Demoklov mač za slučaj da se Picula nebi vrnul?
Dole Picula !!!

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #230 : Rujan 11, 2010, 11:03:49 poslijepodne »
TJEDAN CIJELOŽIVOTNOG UČENJA

08.09.2010 11:21
Ove se godine po četvrti put u Republici Hrvatskoj od 8. do 15. rujna održava Tjedan cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te Vijeća za obrazovanje odraslih, a pod sloganom UKLJUČIMO S(V)E. Detaljne informacije o tome, na web stranici www.aoo.hr/tcu/tcu.html 
 
 
 
     Ove se godine po četvrti put u Republici Hrvatskoj od 8. do 15. rujna održava Tjedan cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te Vijeća za obrazovanje odraslih, a pod sloganom UKLJUČIMO S(V)E. Detaljne informacije o tome, na web stranici www.aoo.hr/tcu/tcu.html
 
      Pučko otvoreno učilište Varaždin po drugi put se, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, uključuje u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja, a ove godine bit će to kroz trodnevnu promociju cjeloživotnog učenja na info-pultu na Franjevačkom trgu u Varaždinu, uz zgradu robne kuće "Varteks:
09. i 10. rujna ( četvrtak i petak ) od 10.00 – 18.00 h
11. rujna ( subota )   od 9.00 - 13.00 h
 
Bit će to prilika da se  građani iz prve ruke upoznaju s aktivnostima koje na području cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih poduzima Pučko otvoreno učilište Varaždin, te koji oblici obrazovanja se u učilištu provode.
 
Promociji cjeloživotnog učenja pridružit će se institucije koje u svom djelovanju i kao partneri učilišta sudjeluju u procesu obrazovanja odraslih, pa će se tako prva dva dana u intervalu od 10.00 do 15.00 h na info pultu predstaviti:
 
U četvrtak: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Varaždin
                   Razvojna agencija Sjever- DAN
                   Hrvatska gospodarska komora , Županijska komora Varaždin
U petak:     Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora varaždinske županije
                   Poduzetnička zona Kneginec
                   Županijski Savez poljoprivrednih udruga Varaždinske županije
U subotu od 9.00 do 13.00 h :    5.Osnovna škola
                                                        Ekološka udruga Franjo Košćec
 
U želji da ova zajednička promocija doprinese općem cilju podizanja svijesti o važnosti, potrebi i motivaciji za cjeloživotno učenje, građanima se nudi mogućnost da u neposrednom kontaktu s predstavnicima navedenih institucija saznaju ono što ih zanima, daju svoje primjedbe i prijedloge iz područja djelovanja vezanog na obrazovanje. Ovo je i poziv da se aktivno uključe u događanja na info pultu.
 
Građanima će biti ponuđeno ispunjavanje ankete s područja obrazovanja odraslih, a sudionicima ankete bit će podijeljeni prigodni pokloni.
 
Info telefon za pitanja u vrijeme i nakon Tjedna cjeloživotnog učenja je 042/ 313-191 u vremenu 08.00-14.00 h .
http://www.varazdin.hr/vijesti/2010/20100908_pou.html

-

Natječaj za odabir distributera    
10.09.2010
 
Raspisuje se javni natječaj za odabir distributera za plasiranje novčanih sredstava u svrhu kreditiranja obiteljskih gospodarstava s područja Općine Kloštar Ivanić, za jesensku sjetvu u 2010. godini, slijedećih kultura: pšenica, ječam, tritikale, zob.

1. Kreditiranje će se vršiti plasiranjem novčanih sredstava kreditora trgovačkim društvima kao korisnicima kredita– distributerima poljoprivrednog repromaterijala, a distributeri se obvezuju plasiranim sredstvima kreditirati obiteljska poljoprivredna gospodarstva za nabavu repromaterijala (sjemenski materijal, umjetno gnojivo, zaštitna sredstva).

2. Iznos kredita: 200.000,00 kn.

3. Korištenje kredita: jednokratnom uplatom na žiro- račun korisnika kredita, na temelju upisa zainteresiranih OPG i naknadnu kontrolu namjenskog korištenja sredstava.

4.Visina kredita po korisniku – OPG je do 7.000,00 kn.

5. Rok vraćanja sredstava kreditoru: 01.09.2011. s eskontnom kamatnom stopom HNB na dan dospijeća.

6. Natjecati se mogu dobavljači-pravne osobe registrirane za obavljanje predmetne djelatnosti.

7. Obvezni sadržaj ponude:
- naziv, adresa, žiro- račun i MB ponuditelja
- izvod iz sudskog registra ne stariji od 30 dana (original ili ovjerena kopija)
- originalni ponudbeni troškovnik s iskazanim jediničnim maloprodajnim cijenama
- BON 1 i BON 2, ne stariji od 30 dana
- uvjerenje PU o podmirenim porezima i doprinosima za mjesec koji prethodi objavi natječaja
- potvrda Upravnog odjela o podmirenim svim obvezama prema Općini Kloštar Ivanić (ako ponuditelj ima sjedište na području Općine Kloštar Ivanić)
- izjava o roku valjanosti maloprodajnih cijena
- izjava o obvezi davanja instrumenata osiguranja povrata kredita po izvršenom odabiru, a prije zaključenja ugovora o kreditu.

8. Rok za dostavu ponuda: 22.09.2010.g., do 14,00 sati, u zatvorenoj omotnici i s naznakom «Ne otvarati- ponuda za repromaterijal», na adresu: Općina Kloštar Ivanić, Školska 22., 10312 Kloštar Ivanić.

9. Otvaranje ponuda je javno i biti će 22.09.2010. u 14,00 sati, a ponude će otvoriti Fond za poljoprivredu Općine Kloštar Ivanić.

10. Informacije se mogu dobiti radnim danom od 7,30 – 14,00 sati i na tel. 01/2892-475.
 
http://www.klostar-ivanic.hr/index.php?/vijesti/opcinska_uprava/natjecaj_za_odabir_distributera_.html

-

Javni natječaj - zakup poslovnog prostora   
10.09.2010 
Općinski načelnik Općine Kloštar Ivanić dana 07.09.2010.g. donio je Odluku o raspisivanju javnog natječaja prikupljanjem pismenih ponuda za zakup poslovnog prostora.

I.
Raspisuje se javni natječaj za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Kloštar Ivanić.
Poslovni prostor nalazi se u objektu u dvorištu Pučkog doma u Kloštar Ivaniću, Trg Sv. Ivana bb – na kčbr. 3115 KO Kloštar Ivanić.

II.
Poslovni prostor je površine 130 m2 i sastoji se od tri prostorije te predprostora i sanitarnih prostorija.
Namijenjen je za obavljanje djelatnosti odgoja i naobrazbe djece predškolske dobi.

III.
Rok zakupa je na neodređeno vrijeme.
Početna cijena zakupa iznosi 1,00 kn mjesečno.

IV.
Sudionici u natječaju dužni su uz ponudu dostaviti dokaz o uplati jamčevine u visini 10% početne cijene zakupa, na žiro-račun Općine Kloštar Ivanić br. 2340009-1819300008.

V.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju fizičke i pravne osobe, te su uz ponudu dužne dostaviti:
fizičke osobe domovnicu, a pravne osobe presliku rješenja o registraciji,
akt o osnivanju ustanove i program s pribavljenim suglasnostima nadležnog Ministarstva,
dokaz o uplati jamčevine (uplatnica, virman).

VI.
Pismene ponude dostaviti u roku 10 dana od dana objave natječaja u Otoku Ivanić.
Ponuda treba sadržavati: ime i prezime – tvrtku ponuditelja, adresu odnosno sjedište ponuditelja, broj žiro računa te ponuđeni iznos zakupnine.

Ponude se dostavljaju na adresu: Općina Kloštar Ivanić, Školska 22, u zatvorenoj omotnici i s naznakom « Za natječaj – zakup poslovnog prostora – ne otvarati », preporučenom pošiljkom ili osobno na naznačenoj adresi.
Otvaranje ponuda izvršiti će se dana 21.09.2010. godine u 13,00 sati.
 
http://www.klostar-ivanic.hr/index.php?/vijesti/opcinska_uprava/javni_natjecaj_-_zakup_poslovnog_prostora.html

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #231 : Rujan 11, 2010, 11:06:20 poslijepodne »
Kako od jedinstvenih tradicionalnih proizvoda do turističke atrakcije?     
Thursday, 09. 09. 2010.
 
Varaždinska županija provodi projekt "Upravljanje, pravna zaštita i promidžba registriranih prava intelektualnog vlasništva za tradicijske proizvode Varaždinske županije", a tom je prigodom danas u Županijskoj palači održana prezentacija projekta u kontekstu mogućnosti brendiranja proizvoda kroz turistički segment.

Sudionici sastanka bili su predstavnici turističke zajednice Varaždinske županije, Agencije za razvoj Varaždinske županije, Županijskog saveza poljoprivrednih Udruga Varaždinske županije i poljoprivrednih zadruga i udruga.

Zamjenica župana mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica na početku je pozdravila prisutne podsjetivši na sve aktivnosti koje su provedene u okviru ovog projekta.
-  Sustavno se brinemo za ove proizvode, štitimo ih te prezentiramo, kako bi javnost bila što bolje informirana. Jer samo ovi proizvodi imaju jamstvenu kvalitetu, prepoznatljivu geografsku izvornost te tržišnu zaštićenost, a potrošačima osiguravaju sigurnost i provjerenu kvalitetu kupljenog proizvoda - pojasnila je zamjenica župana.

Prezentaciju "Tradicionalna znanja u funkciji gospodarskog razvitka Varaždinske županije" održala je neovisna stručnjakinja u području prava intelektualnog vlasništva dr.sc. Branka Ljubišić,dipl.iur. koja je istaknula kako autentični i autohtoni proizvodi, poput Varaždinskog klipiča, Varaždinskog bučinog ulja, Ludbreškog rozetlina, Pureka z Bednje, Trnovečke makovnjače, Zagorskog puran z varaždinskog kraja predstavljaju jedinstvenost lokalne kulture koja se može pretvoriti u atrakciju te plasirati kao turistički proizvod.

- Varaždinska županija je najdalje otišla sa zaštitom tradicionalnih proizvoda i može biti primjer za cijelu Hrvatsku. No tradicionalne turističke potrebe se mijenjaju jer društveno blagostanje potiče kulturni pluralizam, individualizam i kvalitetu života, a održivi razvoj postaje temeljni kriterij vrednovanja svekolikog razvitka - pojasnila je Branka Ljubišić zaključivši kako ovi proizvodi mogu imati osobit značaj u okviru turističke ponude jer gosti mogu iskusiti izvorne lokalne posebnosti.

Nakon prezentacije raspravljalo se o mogućnostima povezivanja udruga i zadruga proizvođača, sudionika u projektu, sa turističkim zajednicama koje djeluju na području Varaždinske županije, pri čemu je istaknuto da se turističke zajednice - u okviru svojih mogućnosti -  već brinu, surađuju i promoviraju tradicionalne proizvode, dok za stvaranje jedinstvenog strateškog plana turističke ponude, temeljene na tradicijskim znanjima specifičnim za Varaždinsku županiju, trenutno nedostaju financijska sredstava.
Zaključeno je i kako već postoji snažna volja i želja obje strane za zajedničkim udruživanjem i promocijom gastronomske ponude ovog kraja, što je u konačnici i najvažnije za uspješno plasiranje proizvoda na tržište.
 
http://www.varazdinska-zupanija.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1757&Itemid=282

-

Predstavljena Muzička razglednica Varaždina i Varaždinske županije     
Wednesday, 08. 09. 2010.
 
U okviru programa obilježavanja Dana županije u atriju Županijske palače održano je predstavljanje CD-a pod nazivom "Muzička razglednica Varaždina i Varaždinske županije", a nakon promocije, druženje se nastavilo u podrumu Županijske palače gdje su se predstavile vinske ceste Varaždinske županije te obiteljska poljoprivredna gospodarstva, sudionici projekta "P.O.T.- Putevi tradicionalne hrane".

Stare i tradicionalne pjesme na ovom izvornom suveniru pjevaju renomirani sastavi i pjevači Varaždinske Županije (Ivica Pepelko, Kvartet Varaždin, Kavaliri, Nenad Kumrić Charlie, Valentina Geci, Ivan Povijač, Carevi, Faringaši, Zvonko Težak, Tihana Sabati, Sandra Kraš, Habeki, Miro Dolenc, Rosela Mrkušić).

Na početku je župan Predrag Štormar istaknuo kako je uvjeren da će za Muzičku razglednicu Varaždinske Županije veliki interes pokazati kako strani turisti koji posjećuju županiju, tako i ljudi iz ovoga kraja. Posebno je pohvalio samu ideju projekta koji je ujedno usvojen i kao izvorni suvenir od strane Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Predstavljanje CD-a svojim su nastupom uveličali Carevi i Habeki., a u nastupu su, između ostalih uživali i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa zamjenicima župana Milanom Pavlekovićem i mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenicom, te brojnim vijećnicima Županijske skupštine, članovima Savjeta župana te načelnicima i gradonačelnicima.

CD će, inače, biti ponuđen Turističkoj zajednici, raznim izletištima i turističkim destinacijama, hotelima, seoskim turizmima te ostalim destinacijama, kako bi bio što dostupniji žiteljima Varaždinske županije i turistima.

Nakon predstavljanja CD-a, gosti su se preselili u podrum Županijske palače gdje su mogli kušati brojna vina s vinskih cesta na području Varaždinke županije. Obzirom da uz kvalitetna vina odgovaraju i tradicionalna jela - uz svirku tamburaša i pjesmu - kušali su se i tradicionalni proizvodi Varaždinske županije kao što su Varaždinski klipič, Trnovečka makovnjača, Varaždinsko bučino ulje, a na meniju su bile i štrukle, purica, proizvodi od meda, kolači, voćna vina, kozji i ovčji sirevi.
 
http://www.varazdinska-zupanija.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1754&Itemid=282

-

Cjeloživotno obrazovanje     

Obilježavanje "Tjedna cjeloživotnog učenja"

Ovogodišnji "Tjedan cjeloživotnog učenja"obilježavao se od 28. rujna do 2. listopada 2009. godine u 20 županija i Gradu Zagrebu te se provodio pod sloganom "Dodaj znanje iskustvu". Cilj i želja projekta bio je povećati svijest o važnosti obrazovanja kao učinkovitoj mjeri za smanjenje nezaposlenosti i zadovoljavanje potreba u gospodarstvu, povećanje pristupa informacijama i cjeloživotnom učenju te informiranje javnosti o mogućnostima učenja na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Povodom obilježavanja "Tjedna cjeloživotnog učenja" - programa kojeg je UNESCO pokrenuo 1999. godine, a čiji je ovogodišnji cilj bio usmjeren na povećanje pristupa informacijama o cjeloživotnom učenju i obrazovanju odraslih - u Županijskoj su palači brojne institucije prezentirale svoje programe. Tako je šest srednjih škola u županiji, tri otvorena učilišta te područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održalo prigodne prezentacije i prisutne upoznalo s ponudom tečajeva koji se održavaju tijekom cijele godine.

Inače, Agencija za obrazovanje odraslih ove je godine drugi put organizirala  "Tjedan cjeloživotnog učenja" na nacionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, a Tjedan se inače svake obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Preuzmite prezentaciju "Vrijeme nezaposlenosti - prilika za stjecanje novih znanja" (PDF)
Preuzmite prezentaciju "Okrugli stol na temu Zaštita zdravlja odgajatelja" (PDF)
Preuzmite prezentaciju o Gospodarskoj školi Varaždin (PDF)
Preuzmite prezentaciju "Cjeloživotno učenje" (PDF)
http://www.varazdinska-zupanija.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1369&Itemid=267

-

Natječaj za Dizajn pakovine vina 2010.

Hrvatska gospodarska komora - Centar za dizajn raspisuje Natječaj za Dizajn pakovine vina 2010. u cilju promocije hrvatskih vina i poticanju svijesti o podizanju kvalitete proizvoda kroz korištenje dizajna kao dodane vrijednosti na proizvod radi uspješnijeg konkuriranja na domaćem i inozemnom tržištu. 

Centar za dizajn će 12. listopada 2010. godine u svom izložbenom prostoru u Draškovićevoj 45 u Zagrebu postaviti Izložbu najboljih pristiglih pakovina vina na kojoj će se dodijeliti Glavne nagrade i Pohvale u svim kategorijama.
 
UVJETI NATJEČAJA
 
1.    Natječaj je otvoren za sve registrirane proizvođače vina na području RH.
2.    Kategorije natječaja:
·         Dizajn ukupnog izgleda pakovine bijelih vina
(vino treba biti proizvedeno u minimalnoj količini od 5 000 litara godišnje)
·         Dizajn ukupnog izgleda pakovine ružičastih vina
(vino treba biti proizvedeno u minimalnoj količini od 5 000 litara godišnje)
·         Dizajn ukupnog izgleda pakovine crnih/crvenih vina
(vino treba biti proizvedeno u minimalnoj količini od 5 000 litara godišnje)
·         Dizajn ukupnog izgleda pakovine specijalnih i predikatnih vina (bez ograničenja)
·         Dizajn ukupnog izgleda pakovine pjenušavih vina (bez ograničenja)
 
3.    Natječaj je otvoren od 01.09. do 22.09.2010. godine.
 
4.    Centar za dizajn i Ocjenjivačka komisija zadržava pravo stručne predselekcije proizvoda prije postavljanja Izložbe zaprimljenih vina.
 
5.    Zaprimanje uzoraka u vidu 2 originalne pakovine i 2 etikete provodit će se u Centru za dizajn u Draškovićevu 45, Zagreb od 01. 09. do 22. 09.2010. godine. Uzorci se mogu dostaviti osobno ili dostavom. Uz uzorke potrebno je dostaviti i kopiju Rješenja za promet (izdaje Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo - prije Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo).
1.    Prijavnica se nalazi na internet stranici www.hgk.hr pod Centar za dizajn.
2.    Nema novčane kotizacije za prijavljene proizvode.
3.    Organizator Natječaja zadržava uzorke.
 
OCJENJIVAČKA KOMISIJA
 
Za ocjenu natječajnih radova te odabir nagrađenog idejnog rješenja zadužena je Ocjenjivačka komisija od 7 članova (4 člana - dizajneri, 1 član - Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, 1 član - mediji, 1 član - Centar za dizajn).
 
NAGRADE
 
Organizator će, slijedom dobivenih rezultata, u svakoj kategoriji dodijeliti slijedeće nagrade:
 
·   Glavna nagrada (1)
·   Pohvala (3)
 
Svi sudionici natječaja dobit će Diplome o sudjelovanju.
 
PREDAJA NATJEČAJNIH RADOVA
 
Boce (2) i etikete (2) uz obaveznu kopiju Rješenja za promet - dostaviti na adresu:
Centar za dizajn
Hrvatska gospodarska komora
Draškovićeva 45
10000 Zagreb, HR
 
Za sva dodatna objašnjenja možete se obratiti na:
Centar za dizajn
Hrvatska gospodarska komora
Draškovićeva 45
10 000 Zagreb, HR
Tel.: (01) 4606-709 (Goranka Tomić) ili (01) 4606-832 (Borna Matković)
dizajn@hgk.hr
www.hgk.hr

PRIJAVNICA
http://www.hzpss.hr/?page=index,2342

Offline daysleeper

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 46
Projekt OŠ Velika Pisanica prošao na natječaju Ministarstva gospodarstva
« Odgovori #232 : Rujan 14, 2010, 05:09:36 poslijepodne »
Projekt Osnovne škole Velika Pisanica odnosno tamošnje učeničke zadruge Bilogora prošao je na natječaju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u sklopu ovogodišnjeg Operativnog programa razvoja poduzetništva - potprojekt učeničke zadruge. Zahvaljujući dobro pripremljenom projektu Osnovna je škola dobila bespovratna sredstva za kupnju ločarskog kola, edukaciju učitelja i učenika za rad u trajanju od 26 sati, kao i sredstva za potrošni materijal. Uz već postojeću peć za pečenje gline školska zadruga Bilogora opremila je mini pogon za izradu lokalnih suvenira koji će upotpuniti turističku ponudu Velike Pisanice. Partneri u projektu su Općina Velika Pisanica i Obrt za izradu suvenira Mascotta. 

IZVOR: http://velika-pisanica.hr/vijesti/hrvatska/projekt_osnovne_skole_prosao_na_natjecaju_mnistarstva_gospodarstva/

BRAVO ČESTITAMO

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #233 : Rujan 18, 2010, 11:53:14 poslijepodne »
Predstavljen Vodič za studente Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici
 
Marija Rudec, predsjednica Studentskog zbora Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, na konferenciji za medije, predstavila je Vodič za studente Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Vodič je odličan putokaz za studente, posebno za brucoše, ali i kao dobra preporuka maturantima u izboru budućeg studija. Vodič govori o gradu Virovitici, Visokoj školi za menedžment u turizmu i informatici u Virovitici s posebnim naglaskom na Stručnom studiju Menadžment smjer informatički menadžment te Stručnom studiju menadžment smjer Menadžment ruralnog turizma. U vodiču se govori i o izdavačkoj djelatnost VSMTI-a, crticama iz studentskog života, dekanatu,... Vodič su izradili studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (nakladnik je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici; vodič je izradio Studentski zbor Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici; pripremile su ga Marija Rudec i Ana Bator; grafičku obradu potpisao je Željko Weiss, a tisak Grafiti Besker). Uz fotografija samih studenata korištene su i fotografije virovitičkih fotografa Ivana Šempera, Kristijana Toplaka, Mateja Sudara,...
http://www.virovitica.hr/vijesti/9717

-

Održano predstavljanje novog studijskog smjera Menadžment ruralnog turizma u Virovitici
 
U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održana je konferencija za medije na kojoj je tema bila predstavljanje novog studijskog smjera Menadžment ruralnog turizma. Na konferenciji za medije govorili su: Josip Đakić - saborski zastupnik; Tomislav Tolušić - virovitičko-podravski župan; Ivica Kirin - gradonačelnik Virovitice; Vesna Bedeković - dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici; Oliver Jukić - prodekan za nastavu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Marija Rudec, predsjednica Studentskog zbora Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.
Naime, prije petnaestak dana, Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici stigla je dopusnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojom se VSMTI-u odobrava izvođenje stručnog studijskog smjera menadžment ruralnog turizma čime će škola konačno opravdati svoj naziv.

 
O tome je u uvodu govorila Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici
- U početku nismo imali uvjet za menadžment ruralnog turizma, no ostvarili smo ga, kako materijalne tako i kadrovske za novi studijski program. On je jedini takve vrste u Republici Hrvatskoj. Od 4. listopada u VSMTI, studirati će se i menadžment ruralnog turizma. Imamo trenutno oko 650 studenata, a na sljedećoj akademskoj godini u dva studijska smjera, menadžment ruralnog turizma gdje će biti upisano 70 studenata (30 redovnih i 40 izvanrednih) i smjer informatički menadžment gdje će biti upisano još 180 studenata, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici upisati će ukupno 250 novih studenata.
Oliver Jukić, prodekan za nastavu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici dodao je sljedeće.
- Završetkom ovog smjera, polaznik ili polaznica steći će stručni naziv i akademski stupanj stručnog prvostupnika ekonomije za menadžment ruralnog turizma.

 
Stručni studij menadžment ruralnog turizma traje šest semestara, težina studija je 180 ECTS bodova. Završetkom studija, polaznici će biti osposobljeni za: pokretanje vlastitih poslovnih subjekata na bazi ruralnog turizma, upravljanje poslovnim sustavima na poslovima menadžmenta u ruralnom turizmu, upravljanjem i implementacijom turističkog razvoja, vođenje ugostiteljskih objekata, turističkih agencija,...
Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, istaknuo je kako Virovitica sa Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici staje uz bok i mnogo većim gradovima u Hrvatskoj jer nudi povoljno studiranje ne samo Virovitičanima i stanovnicima Virovitičko-podravske županije, već i onima iz cijele RH.
- Ovdje stvarano uvjete za razvoj, u čemu Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici i ukupno razvoj školstva, ima iznimno velik značaj. Stvaramo i bolju prometnu povezanost, kako putem željeznica, jer će od prosinca Virovitica sa Zagrebom biti povezana s deset novih linija, tako i radimo da se što prije završi dokumentacija za autocestu koja će nas povezati sa Zagrebom.

Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, između ostalog naglasio je sljedeće.
- Zahvaljujući stručnom vodstvu VSMTI-a jer dobili smo novi smjer koji nam je važan iz više razloga, od povećanja broja studenata ali i zbog osnivanja Veleučilišta u Virovitici. Unatoč izuzetnom radu VSMTI-a koji su pripremali elaborate za turizam, iza dobivanja studijskog smjera menadžment ruralnog turizma, stoji i puno političkog rada jer bez saborskog zastupnika Josipa Đakića, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice ovoga ne bi bilo. Jer, za one koji ne znaju, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, ove je godine, jedina u Republici Hrvatskoj koja je dobila novi smjer. To je naš doprinos svima onima koji će studirati u našoj županiji, no, na tome nećemo stati. Virovitičko-podravska županija stvara nukleus znanja. Uskoro ćemo ovdje imati sedmero novih doktora znanosti. I to govori koliko je ova institucija važna jer nam na području VPŽ nedostaju kvalitetni visoko obrazovni kadrovi bez čega, uz kvalitetne prometnice i povezanost, nema daljnjeg gospodarskog razvoja.
Josip Đakić, saborski zastupnik čestitao je dekanici i djelatnicima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici na dobivanju dopusnice i između ostalog kazao.
- Ovo je izuzetna čast i bitan korak u daljnjem razvoju Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i važan korak prema dobivanju trećeg studijskog programa i dobivanju Veleučilišta u Virovitici. Tada će Veleučilište zaživjeti na prostoru bivše Vojarne Virovitica uz Studentski dom i sve prateće sadržaje koji i čine studentski život. Biti će to jedinstveno Veleučilište, prepoznatljivo po ruralnom turizmu, ali vezano uz ekonomiju gdje će dolazi studeni i iz drugih dijelova Hrvatske, gdje će se obrazovati svi oni koji budu u budućnost željeli razvijati kontinentalni turizam te i na taj način pripomoći gospodarskom oporavku.
http://www.virovitica.hr/vijesti/9714

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #234 : Rujan 18, 2010, 11:56:16 poslijepodne »
Realizacija programa „Zajedno za vašu zgradu”


Potpisivanjem ugovora sa skupštinama i savetima stanara zgrada, opština Stari grad nastavlja realizaciju programa „Zajedno za vašu zgradu”, u skladu sa planiranom dinamikom. Marko Bastać, član Opštinskog veća, koji je zadužen za realizaciju programa, kaže da je do sada potpisano 75 ugovora sa zgradama, od ukupno 280 prijava koje su pristigle na konkurs. Ugovori se potpisuju sukcesivno, kako komisija obradi prijave. Za razliku od sličnih akcija drugih opština, celokupni postupak će voditi upravo skupštine odnosno saveti stanara.

Postupak je prema uslovima konkursa jednostavan. Po zaključenju ugovora, sredstva koje je obezbedila opština u visini do 200.000 dinara uplaćuju se na račune skupština ili saveta zgrada u roku od 15 dana. Od tog trenutka rok za završetak posla je 90 dana. Nakon radova dostavlja se izveštaj o utrošenim sredstvima, u skladu sa zakonskim propisima. Izveštaj se dostavlja u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Zajedno za vašu zgradu”.

Komisija poziva sve koji su konkurisali da imaju malo strpljenja jer se skupštine odnosno saveti stanara zgrada koje su učestvovale na konkursu redovno pozivaju na potpisivanje ugovora sa opštinom pošto se završi uvid i obrada njihovih prijava.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1410453

-

Organizovano razgledanje Narodne banke i istorijskih kuća


U sklopu manifestacije „Dani evropske baštine”, koja se tradicionalno obeležava u srpskoj prestonici do 19. septembra, biće organizovano razgledanje zdanja pod zaštitom.

Tako je za 18. i 19. septembar najavljena poseta Narodnoj banci Srbije (NBS) i razgledanje svečane sale, trezora, galerije i izložbenog prostora, sa postavkama posvećenim razvoju novca na tlu Srbije, kao i životu i delu Đorđa Vajferta.

Organizovan obilazak je obezbeđen 18. i 19. septembra u 11, 12.30 i 14 časova, uz obaveznu najavu Centru za posetioce na telefon 3027-351. Vrata banke za pojedince otvorena su radnim danima od 10 do 16 sati. Takođe, posetioci imaju mogućnost da dobiju poklon – imitaciju novčanice sa svojim likom, kao i da pogledaju filmove o istoriji NBS-a, Zavodu za izradu novčanica ili hiperinflaciji.

U programu manifestacije je i obilazak Doma Jevrema Grujića, radnim danima u 17 sati, sa izložbenom postavkom posvećenom šezdesetim godinama 19. veka u Beogradu. Potrebno je najaviti se na broj 3237-707. Omogućen je i obilazak Kuće Veljkovića, sa postavkom „Istorija porodice – istorija Beograda”, koja sadrži porodičnu zaostavštinu, između ostalog i geografske karte iz 17. veka. Poseta je moguća svakog dana do 19. septembra, od 16 do 17 i od 17 do 18 časova, uz prethodnu obaveznu najavu putem telefona 3618-298.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1410553

-Projekat „Reci NE plastičnoj kesi” na tri zelene pijace


Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Udruženje građana „Urbana ekologija” organizovaće akciju deljenja platnenih torbi na tri zelene gradske pijace. Platnene torbe će na zemunskoj pijaci biti deljene 19. septembra u 10 časova, pijaci „Stari Merkator” 25. septembra u 11 časova, a na  Kalenić pijaci 2. oktobra u 11 časova.

Članovi „Urbane ekologije” će anketirati prodavce i kupce i za svaki popunjeni anketni listić deliće torbe od ekološkog recikliranog platna. Na ovaj način će se kod građana podizati svest o štetnosti korišćenja plastičnih kesa.  Isticanjem podatka da je za razgradnju plastičnih kesa potrebno između 400 i 1.000 godina direktno će se uticati na svest i savest građana Beograda.

Projekat „Reci NE plastičnoj kesi” finansira Sekretarijat za životnu sredinu u okviru konkursa za finansiranje projekata nevladinih organizacija u 2010. godini, pod nazivom „Moj grad je beo grad”.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1410494

-

Vozači ne poštuju u potpunosti novo pravilo na raskrsnicama

Gradski sekretar za saobraćaj Dragoljub Đakonović rekao je za Beoinfo da vozači ne poštuju u potpunosti novo pravilo na raskrsnicama koje su obeležene crvenim linijama i da će do kraja septembra u Beogradu biti ukupno 17 takvih raskrsnica.

– Najproblematičnija je raskrsnica kod Pravnog fakulteta. Reč je o klasičnom slučaju kršenja saobraćajnih pravila. Čak i da ta raskrsnica nije obeležena, policija ima pravo da reaguje. Predviđena je simbolična kazna od 5.000 dinara, dok su u svetu kazne u tom slučaju neuporedivo veće. Ja nisam za restriktivne i kaznene mere, više sam za preventivu. Mi raskrsnice ne obeležavamo da bi ljudi igrali šah na njima, nego da bi protok saobraćaja u centru grada bio bolji – kazao je Đakonović.

On je objasnio da raskrsnice obeležene crvenim linijama znače da vozilo, iako mu je to prvenstvom prolaza ili svetlosnim signalom dozvoljeno, ne sme da uđe u raskrsnicu ako će se zbog saobraćaja zadržati celom dužinom ili delom vozila u toj raskrsnici ili na pešačkom prelazu, i time direktno ometati saobraćaj. To se odnosi na saobraćaj vozila iz bočnog pravca, kao i na saobraćaj pešaka na pešačkom prelazu.

– Da bi vozači uočili površinu, prostor raskrsnice se obeležava mrežom crvenih linija. U svetu su to žute linije, a mi smo upotrebili crvene, uz koje postoji prateći vertikalni znak, ćirilično i latinično ispisano „ne blokiraj raskrsnicu”. Crvena boja je odabrana zbog dobre uočljivosti i zbog toga što je crveno boja apsolutne zabrane – rekao je Đakonović.

Ukoliko nam vreme dozvoli, dodao je, do kraja septembra bi trebalo da obeležimo sve preostale planirane raskrsnice u Beogradu.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1410611

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #235 : Rujan 18, 2010, 11:57:43 poslijepodne »
RAZVOJNA AGENCIJA GRADA SLAVONSKOG BRODA PROVODI PROJEKT „OBRAZOVANJE ZA PODUZETNIŠTVO“   
Srijeda, 15 Rujan 2010 
Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda u suradnji s Veleučilištem u Slavonskom Brodu i uz novčanu potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva započela je danas ciklus edukacija na temu "Osnove rada na računalu".
Dvotjednu edukacija u ukupnom trajanju od 20 školskih sati održavaju predavači s Veleučilišta u Slavonskom Brodu. S obzirom da je ova edukacija izazvala veliki interes poduzetnika i obrtnika, s njom će se nastaviti i sljedeće godine.
NAKON  INFORMATIKE SLIJEDI EDUKACIJA O KREIRANJU BRENDA
Ovo je samo jedna u nizu edukacija koju će Razvojna agencija provesti do kraja ove godine u svrhu provedbe Projekta "Obrazovanje za poduzetništvo".
Sljedeća edukacija održat će se 11. i 12. listopada 2010. u prostorijama Glazbene škole u Slavonskom Brodu, a tema će biti Kreiranje brenda. Cilj je upoznati sudionike sa značajkama marketinške koncepcije, prvenstveno s praksom upravljanja robnom markom - od kreiranja, preko komuniciranja, do pozicioniranja brenda na domaćem i stranom tržištu.
Do kraja godine održat će se i edukacije za Poslovni plan i Upravljanje kvalitetom.
Navedene će edukacije sukladno antirecesijskim mjerama i potpori Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva biti besplatne za sve poduzetnike i obrtnike.
http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1875&Itemid=2118

-

PREDSTAVLJEN TURISTIČKI MASTER PLAN ZA GRAD SLAVONSKI BROD ZA NAREDNIH DESET GODINA   
Utorak, 14 Rujan 2010 
Grad Slavonski Brod prvi je hrvatski grad koji je dobio turistički master plan za razdoblje do 2020.godine. Nakon što je u veljači ove godine brodska Turistička zajednica ugovorila izradu master plana s Institutom za turizam iz Zagreba, u Galeriji Ružić sinoć je javnosti predstavljen desetgodišnji strateški dokument razvoja brodskog turizma kojega je koautorica, znanstvena suradnica Instituta za turizam dr.sci. Renata Tomljenović uručila predsjedniku Turističke zajednice i gradonačelniku Mirku Duspari.
Master plan, čiju su izradu financirali Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, bit će podloga za izradu jednogodišnjih akcijskih planova.
Zahvalivši na potpori Ministarstvu turizma i HTZ te autorima i svima koji su pridonijeli brzoj izradi plana, predsjednik Turističke  zajednice Mirko Duspara izrazio je veliko zadovoljstvo što je naš grad prvi dobio ovaj strateški razvojni dokument i što će nakon završetka projekta brendiranja Slavonski Brod uskoro postati još prepoznatljivije turističko odredište.   
Okupljenim predstavnicima Grada, članovima turističkog vijeća, turističkim i javnim djelatnicima i poduzetnicima obratili su se i Gordana Borojević, pomoćnica direktora Glavnog ureda HTZ i Tomislav Vukovac, ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove Ministarstva turizma.
IZJAVE:
   -dr.sci. RENATA TOMLJENOVIĆ, Institut za turizam: -Današnja je situacija da turizam tek postaje prepoznat kao jedna od strateški razvojnih opcija Slavonskog Broda, da sigurno veći dio populacije nije svjestan vrijednosti, odnosno resursne turističke osnove za razvoj turizma, da se to manje-više svodi na Tvrđavu koja još nije spremna za tržište. Svakako mislim da se ostvaruju puno manji turistički rezultati nego što bi Brod mogao polučiti. Međutim, isto tako se ne smijemo zanositi jer mislim da je turistička zajednica trenutno jedini akter koji radi aktivno na razvoju turizma i tu ima svojih limitacija. Ondje gdje vaša Turistička zajednica, gotovo jedina u Hrvatskoj, izuzetno kvalitetno radi - to je na kreativnim programima oživljene povijest i  to je ono što nas je zapravo inspiriralo za cijelu priču dalje, o nizu kreativnih događanja i zapravo izlaska tih programa izvan okvira organiziranih grupa.
Rekli smo do 2020. godine da bi prihode od turizma trebali udvostručiti, ako ne i utrostručiti, da ćemo dio toga generirati od povećanih posjeta domaćeg stanovništva, privlačenjem domaćeg tržišta koje najbolje znamo i do kojeg možemo najjednostavnije doprijeti.
To ćemo postići kroz kombinaciju jednodnevnih posjetitelja iz šireg gravitacijskog područja, za koje imamo cijeli niz zanimljivih događanja,  i specijaliziranih posjeta iz šireg područja Hrvatske gdje onda možemo ostvariti i pretpostavke za dulji boravak.
Tvrđava nije lagana za urediti i privesti stupnju tržišne spremnosti, ona je ogromna i u nju se dosad puno investiralo da se oživi, stavi u funkciju društvenog i kulturnog života Grada. Naša je ideja i dalje na tom tragu, međutim ono što mi svakako mislimo da mora u Tvrđavi biti jedan interpretacijski centar, gdje će posjetitelji dolaziti bilo organizirano bilo individualno i gdje će moći doživjeti život Tvrđave. Danas mi samo možemo pričati i ta priča je pomalo suhoparna.
A ono što nam je pri tome vrlo dobro jest da zapravo u gradu postoje jako dobro dokumentirana povijest Tvrđave, jako puno kulturnih djelatnika, odnosno ljudi koji su zaljubljenici u tu povijest i s određenim financijskim injekcijama mislim da bi se to moglo realizirati, da bi to trebao biti prioritet.
Ogroman resurs je Ivana Brlić Mažuranić. I današnje generacije znaju šegrta Hlapića, Gitu i priče iz davnine i Stribora, a gdje to doživjeti ? Predložili smo planom da se to dogodi u Kontumacu, da Kontumac postane centar Ivane Brlić Mažuranić, ali ne memorijalni centar tipa MC Dragutina Tadijanovića nego prostor u koji ćemo uhodati bake i djedove  s unucima vikendom, osnovnoškolce, razne grupe i doživjeti te likove. Očito postoje resursi da se to u Kontumcu oživi kao jedan interpretativni centar. Onda imate dvije jake atrakcije i to prvi u Hrvatskoj: suvremeno interpretiranu fortifikacijsku povijest i suvremeno interpretiran lik i djelo Ivane Brlić Mažuranić.

 

   -GORDANA BOROJEVIĆ, Hrvatska turistička zajednica: -HTZ sa zadovoljstvom podupire projekte razvoja turizma na kontinentu i drago nam je posebno što smo mogli poduprijeti izradu ovog master plana koji je jedan vrijedan dokument na kojem će se moći temeljiti dalje razvoj pojedinih turističkih proizvoda. To je ne samo koristan nego i nužan dokument bez kojeg se teško može zamisliti kvalitetni razvoj. Taj dokument usmjerava posebno privatni sektor, ali i javni, na one segmente koji zaista imaju potencijala za razvoj turizma i tada naravno da taj razvoj može biti s manje rizika i uspješniji.

   -TOMISLAV VUKOVAC, Ministarstvo turizma:  -Čovjek ako ne zna kuda ide, ako nema viziju, je slijep čovjek. Drago mi je da se jedan ovakav strateški dokument upravo prvi puta u jednom gradu napravio baš u Slavonskom Brodu. Drago mi je da je i Ministarstvo turizma dio toga i da će taj dokument dati smjernice u razvoju turizma u Slavonskom Brodu u narednih 10 godina, normalno uvažavajući određeni razvoj i sve ono što takav strateški dokument mora sadržavati u sebi.
  Ono što u ovom trenutku promoviram je dio europskih fondova budući da sam u Povjerenstvu ispred Ministarstva turizma za praćenje provedbe projekata za strukturne i kohezijske fondove kad budemo članica EU. Znamo da je kriza i recesija i da nema sredstava za neko kvalitetno poboljšanje turističke infrastrukture i mislim da nam je ovo velika šansa. Zato bih ujedno apelirao na sve da pripremaju turističke projekte jer kad uđemo u EU mi ćemo neka sredstva morati dati kad bi određena sredstva morali povući. Znači, projekti moraju biti zreli, spremni za građenje, s građevinskim dozvolama.
Sve one koji imaju kvalitetne projekte ovom prilikom mogu zamoliti da se jave u Ministarstvo turizma, ja ću ih primiti, tako da ih uvedemo u našu evidenciju i da ih pratimo sve vrijeme do 2012. godine kad eventualno postanemo članica EU, da možemo znati što u ovom trenutku od turističkih projekata imamo u Republici Hrvatskoj.
http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1868&Itemid=2118

-

UREĐUJE SE PROSTOR U ZAPADNOJ KURTINI TVRĐAVE BROD ZA TVRĐAVSKU KUHINJU I KUŠAONICU VINA   
Utorak, 14 Rujan 2010 
Uz novčanu potporu Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Grada Slavonskog Broda u zapadnoj kurtini Tvrđave Brod pri završetku je uređenje prostora u bivšim kazamatima za tvrđavsku kuhinju i kušaonicu vina koji će uskoro biti otvoreni što će omogućiti dopunjavanje postojeće turističke ponude oživljene povijesti.
Kako bi se novim prostorima Tvrđave udahnuli primjereni poslovni sadržaji, a turistima omogućilo upoznavanje autohtonih vina iz Grada i okolice, brodska Turistička zajednica upriličila je u novim prostorima Tvrđave radni dogovor s brodskim vinarima, predstavnicima gospodarske i obrtničke komore i konzervatorima. Nazočni vinari (Zdjelarević, Štefančić, Tonkić, Čaldarević i dr.) načelno su podržali prijedlog turističke zajednice da u novim tvrđavskim prostorima budu izloženi njihovi proizvodi koji će se uz stručnu pomoć moći kušati i potom kupiti, a o svim detaljima poslovne suradnje dogovorit će se s „Brod turistom“.
   -Cilj Turističke zajednice je da svim grupama turista koje dolaze u grad, pogotovo u Tvrđavu Brod,  pokažemo ovo i na kraju da ih i ugostimo ovdje ako ima potrebe. Mislim da je ovo idealan prostor koji treba unijeti novu živost u Tvrđavu,  kazao je u izjavi za medije gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Mirko Duspara.
   Procjenjuje se da je u uređenje ukupno oko 260 kvadrata prostora u zapadnoj kurtini za kuhinju i kušaonicu vina dosad utrošeno oko 350 tisuća kuna.
http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1867&Itemid=2118

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #236 : Rujan 18, 2010, 11:58:54 poslijepodne »
PREDSTAVLJEN PREVENTIVNI PROGRAM MUP-A “ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO”   
Četvrtak, 16 Rujan 2010 
S ciljem prevencije ovisnosti i ostalih neprihvatljivih oblika ponašanja kod djece i mladih Ministarstvo unutarnjih poslova RH pokreće nove i nastoji proširiti postojeće kvalitetne preventivne programe na područje cijele Hrvatske. Preventivni program MUP-a pod nazivom “Zajedno više možemo” predstavljen je čelnicima Grada Slavonskog Broda i gradskog Vijeća za prevenciju kriminaliteta.
Iako mnoge sredine već niz godina provode različite preventivne programe uočeno je da postoji potreba za međusobnom koordinacijom i suradnjom te  vrednovanjem njihove provedbe.
Preventivni program “Zajedno više možemo”, koji se već provodi na području Grada Zagreba, namijenjen je učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i ima za cilj, pored ostalog,  približiti policiju i njezin rad učenicima, smanjiti pojavnost rizičnih i društveno neprihvatljivih oblika ponašanja,  potaknuti učenike na stvaranje pozitivnih stavova koji su  u skladu s pozitivnim vrijednostima društva i dr.
Grad Slavonski Brod u suradnji s policijom, školama, Zavodom za javno zdravstvo i organizacijama civilnog društva već niz godina provodi preventivne programe, a osnivanjem  Vijeća za prevenciju kriminaliteta prošle godine ostvarena je još bolja suradnja između čimbenika uključenih i zaduženih za provedbu ovih programa.
Stoga će Program  “Zajedno više možemo” uskoro biti predstavljen i članovima gradskog Vijeća za prevenciju kriminaliteta koje će biti zaduženo za njegovu provedbu.
http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1877&Itemid=2118

-

Ekološka rasvjeta osvjetljava Novsku
Na stupovima ulične rasvjete u Zagrebačkoj i Osječkoj ulici, Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava i Potočnoj ulici, započelo je mijenjanje postojeće za ekološki tip rasvjete.

Time je započela realizacija  Ugovora koji su o modernizaciji i rekonstrukciji javne rasvjete u Novskoj potpisali direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i Antun Vidaković, gradonačelnik. Projekt  se sufinancira sa 70 posto sredstava iz Fonda dok je Grad Novska osigurao ostatak sredstava.
Rasvjetna tijela, koju  postavljaju djelatnici tvrtke „EMGD“ iz Kutine, smanjuju svjetlosno „zagađenje“, a ušteda energije je znatna. Korist od postavljanja ekološke rasvjete  nije samo zbog uštede energije već se time smanjuju i troškovi održavanja što cijeli projekt čini dodatno isplativim. „Potrošnja električne energije smanjit će se za oko 30 posto na godinu i to će omogućiti rad ulične rasvjete cijelu noć u svim dijelovima grada“, naglašava Tomislav Bogojević, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.
http://www.novska.hr/hr/on_line_vijesti/ekoloska-rasvjeta-osvjetljava-novsku,777.html

-

Radni sastanak gradonačelnika Sisačko-moslavačke županije
Kolegij gradonačelnika gradova Siska, Kutine, Hrvatske Kostajnice, Gline i Novske danas je održan u Novskoj.

Nakon  prvog radnog  sastanka u Sisku, vodećim čelnicima gradova - Davoru Žmegaču, gradonačelniku Kutine, Milanu Bakšiću, gradonačelniku Gline, Dragi Martincu, zamjeniku sisačkog gradonačelnika i Tomislavu Paunoviću, gradonačelniku Hrvatske Kostajnice, domaćin je bio novljanski gradonačelnik Antun Vidaković. Kako je nakon sastanka rečeno, raspravljalo se o više teme. Naglašena je tema gospodarenja otpadom, koju smatraju važnom za sve gradove i općine na području Sisačko-moslavačke županije. Čelnici ističu i pitanje financiranja komunalne infrastrukture, ali i prijedloga za izmjenu nekih od Zakona o potrošnji namjenskih sredstava komunalne naknade.
Očekujući potporu, čelni ljudi okupljenih gradova zaključili su kako je u potrebno više konzultacija i sastanaka na razini Županije. Upućuju poziv županici Marini Lovrić i predsjedniku županijske skupštine, na sastanak u interesu građana bez obzira na političke pripadnost vlasti lokalnih samouprava.
Nakon sastanka gradonačelnik Vidaković i njegovi zamjenici Anka Vidmar Klasan i Marin Piletić s gostujućim čelnicima obišli su novoizgrađenu Gradsku knjižnicu u čitaonicu „Ante Jagar“, dvoranu kina, Glazbenu školu, objekte koji su ne tako davno uređeni i novi Centar za socijalnu skrb, čije se otvorenje očekuje uskoro.
http://www.novska.hr/hr/on_line_vijesti/radni-sastanak-gradonacelnika-sisacko-moslavacke-zupanije,787.html

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #237 : Rujan 19, 2010, 12:01:18 prijepodne »
GRADONAČELNIK PODIJELIO UVJERENJE POMOĆNICAMA U NASTAVI

03.09.2010 13:04
Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok podijelio je u Gradskoj vijećnici uvjerenja o završenoj edukaciji osobama koje će od ovog ponedjeljka početi raditi u varaždinskim osnovnim školama kao pomoćnice u nastavi. 
 
 
 
PROJEKT: POMOĆNIK U NASTAVI
-          Sukladno  Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj  školi , škole mogu na prijedlog i uz financijsku podršku osigurati pomoćnike u nastavi  učenicima kojima je rješenjem o primjerenom obliku školovanja potrebna pomoć u učenju, kretanju i obavljanju školskih aktivnosti i zadataka;
-          Sa željom da se olakša integracija učenika s posebnim potrebama u redovnu nastavu,  uključivanje u razredni kolektiv, svladavanju socijalno – psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja, suradnja s roditeljima učenika i stručnim timom škole, donesen je zaključak o početku provođenja projekta „Pomoćnik u nastavi“ u osnovnim školama s područja Grada.
-          U sedam osnovnih škola nastavu pohađa 152 učenika s rješenjem o primjerenom obliku školovanja međutim svima nije potreban pomoćnik za vrijeme boravka u školi;
-          Povjerenstvo (sastavljeno od kompetentnih stručnjaka – psihologa, defektologa) je zaključilo da je prioritetno pomoć neophodna za trinaestero učenika s motoričkim i senzoričkim smetnjama i dijagnozom autizma (jedan učenik – I.OŠ, dva učenika – II.OŠ, devet učenika – VI.OŠ i jedan učenik – VII.OŠ);
-          Na temelju Javnog poziva, Povjerenstvo je odabralo 15 kandidata koji su završili edukaciju i time stekli pravo i mogućnost za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi odnosno za pružanje  potrebne  pomoći  učeniku, nastavniku pa i roditelju za vrijeme boravka školi;
-          1. rujna 2010. godine održano je zajedničko druženje roditelja, djece i pomoćnika u nastavi u matičnim osnovnim školama koje učenici pohađaju koje je proteklo u izuzetno pozitivnoj i emotivnoj atmosferi svih sudionika;
-          U školskoj 2010./11. godini u osnovnim školama Grada Varaždina educirani pomoćnici u nastavi započinju sa radom,  čime se bitno olakšava integracija učenika s teškoćama u redovni sustav školovanja čime boravak djeteta u školi postaje manje stresan za dijete, roditelje, nastavnike i čitav razred. Pomoćnik dočekuje učenika prije nastave, pomaže mu za cijelo vrijeme trajanja nastave u svemu što je neophodno i ostaje s njim do kraja redovne nastave;
Projekt, dio koji se odnosi na financiranje, rađen je u suradnji Grada Varaždina  i Zaklade solidarnosti preko humanitarne akcije „U rukama anđela“.
http://www.varazdin.hr/vijesti/2010/20100903_pomocnice.html

UVJERENJA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

01.09.2010 12:47
U četvrtak, 02.rujna 2010.godine u 10,00 sati u salonu Gradske vijećnice gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc.Ivan Čehok dodijeliti će uvjerenja osobama koje su, u sklopu provođenja projekta "Pomoćnik u nastavi", uspješno završile edukaciju za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi. Edukaciju je završilo 15 osoba.
http://www.varazdin.hr/vijesti/2010/20100901_uvjerenja2.html

-

Edukativna predavanja Policijske uprave varaždinske 
14. rujna 2010. 12:31

Policijska uprava varaždinska za rujan je najavila nekoliko korisnih predavanja u svom Info centru u Preradovićevoj ulici.

Ovoga četvrtka, 16. rujna, u 8 će sati Melita Petrinjak iz Odjela kriminalističke policije održati predavanje pod nazivom "Prevencija kaznenih djela imovinskih delikata - samozaštitno ponašanje".

Tjedan dana kasnije, 23. rujna, također u 8 sati, Josip Golub iz Pododsjeka za javni red će prisutnima govoriti o oštećivanju imovine Hrvatskih željeznica te općenito o vandalizmu u vlakovima.

Završno predavanje bit će posljednjeg dana mjeseca rujna kada će Ivica Jarnec iz policijskog Odjela za granicu održati predavanje „Uvjeti za prelazak granice, poslovi granične kontrole“.

Sve u svemu, građani bi se na ovim susretima s policijom mogli dodatno informirati o stvarima koje im prije nisu bile poznate ili pak o kojima nisu previše vodili brigu.

O svemu više na www.varazdinska.policija.hr.
http://www.varazdin-online.com/edukativna-predavanja-policijske-uprave-varazdinske/aktualno/6569/

-

Vidovečka "Zeljarijada" 
18. rujna 2010. 12:55

Jučer je u Vidovcu svečano otvorena manifestacija "Zeljarijada 2010."

Program je započeo poslijepodne kada su učenici Osnovne škole Vidovec pripremili malu sarmu, nakon čega je obilježen Regionalni dan polja "Pioneer hibrida".

Na nogometnom igralištu u Vidovcu održane su "Mala zeljarijada" i "Zeljarske igre", dok je u večernjim satima održan koncert tamburaškog sastava Carevi.

Festival u Vidovcu traje do nedjelje, a danas bi se trebao zbiti središnji događaj priredbe kada će biti pripremljena takozvana mega sarma.

Organizator "Zeljarijade" je KUD Vidovec uz pokroviteljstvo Općine Vidovec, Varaždinske županije te Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a svi se programi održavaju pod šatorima kod benzinske postaje u Vidovcu.
http://www.varazdin-online.com/vidovecka-zeljarijada/aktualno/6589/

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #238 : Rujan 19, 2010, 12:02:00 prijepodne »
Proslava rođendana u Kazalištu 21
Svakom djetetu rođendan je velika stvar u životu i ima ga samo jednom godišnje i upravo zato je bitno proslaviti ga na što zabavniji način. Dječji rođendan možete zanimljivo i zabavno prolaviti u Kazalištu 21 Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

- Na našim proslavama djeca se igraju u superdinamičnom programu u trajanju od dva sata, uz prisustvo animatora i pod stalnim su pedagoškim nadzorom. Program je baziran tematski na timski-edukativnim igrama s natjecateljskim duhom. Sve je podređeno igranju s djecom i većinu vremena provode u plesu, pjesmi, natjecanjima, društvenim igrama. Izrađujemo pozivinice za goste, dekoraciju stola i prostora, digitalno fotografiranje i knjižicu uspomena za slavljenika koju djeca vlastoručno izrađuju dok jedu i igraju se, a u nju animatori upisuju sve zanimljive dječje izraze na rođendanima kao i odgovore na neka zanimljivo postavljena pitanja – poručuju iz Doma kulture.

Proslava rođendana održava se subotom i nedjeljom u prostoru Kazališta 21 !!!!

OSNOVNI PAKET  ZA 15-ero DJECE U TRAJANJU OD DVA SATA ( dva animatora, pizza, kiflice, hrenovke u pecivu, grickalice, sokovi, bomboni, kostimi, dekoracija prostora i stola, glazba, animacija) – 840,00 KUNA

DOPLATE:

-doplata za animatora  za svaki naknadni sat 60,00 kn/h

- doplata za rođendansku tortu  200,00 kn

- nadoplata po svakom slijedećem satu  100,00 kuna

- nadoplata za svako dodatno dijete  30,00 kuna

 

Sve informacije i predbilježbe mogu se dobiti u Domu kulture na brojevima telefona 044-527-470 ili 044-527-473.
http://www.sisak.hr/clanak_/12631/proslava-rodendana-u-kazalistu-21

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #239 : Rujan 19, 2010, 01:16:42 poslijepodne »
RANO UČENJE DVA STRANA JEZIKA 
Radio Zlatar 
Zahvaljujući općini, od ove školske godine polaznici Osnovne škole Zlatar Bistrica od prvog razreda uče dva strana jezika. Naime, do sada su zlatarbistrički osnovci od početka školovanja učili njemački jezik te bi u petom razredu učenje proširili i na engleski. Zbog velikog interesa roditelja, zlatarbistričika je općina osigurala nabavu udžbenika i financirat će sve troškove održavanja nastave pa prvašići odmah, uz njemački, uče i engleski jezik, čije su osnove mnogi već savladali u vrtiću. Općina će nabavljati knjige za učenje drugog jezika u nižim razredima sve dok se ne kompletiraju, rekao nam je načelnik Žarko Miholić.
A prema sadašnjim planovima, od početka slijedeće školske godine zlatarbistrički će osnovci sigurnije ulaziti i izlaziti iz škole, budući je u tijeku izrada projektne dokumentacije za novi prilaz OŠ i sportskoj dvorani iz Buntakove ulice. Općina je otkupila zemljište, prihvaćeno je idejno rješenje projekta, a u financiranju se očekuje pomoć države i županije.
15.09.2010
http://www.zlatar.hr/index.php?subaction=showfull&id=1284553658&archive=&start_from=&ucat=1&do=index&lang=hr